Kotitekoisen subwooferin vääntäminen..?

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Keevo, 02.08.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. noobscene

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2007
  Viestejä:
  484
  On kyllä melkosen kokonen tuo. Kamera ja perspektiivi tieten vääristää kun pöytä on telkkariin nähden etualalla, mutta kyllä itsekin katsoi aluksi tuota telkkaria joksikin 37"-42" :D

  Master and Commanderissa on muutes melko hyvät tykinlaukaukset jos haluaa kokeilla kuinka napakka on tuon transienttitoisto, ja mennään siinä muistaakseni samalla myös mahottoman matalalle muutenkin useaan otteeseen.
   
 2. buffa

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2010
  Viestejä:
  1 879
  Komee subi, mutta epäedullisesti pääkaiuttimien välissä. Meinaan vaan, että kova ja tasainen pöytälevy aiheuttaa heijastuksia pääkaiuttimien äänelle. Jotain kamaa äkkiä siihen pöydälle, tai joku PAKSU pöytäliina.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Hacka

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2001
  Viestejä:
  101
  -
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2016
 5. Must1

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2010
  Viestejä:
  99
  Paljonko tollanen FTW-21 kustantaa per elementti? Aika miehekäs on :D
   
 6. Hacka

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2001
  Viestejä:
  101
  -
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2016
 7. JJTM

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2000
  Viestejä:
  1 203
  Eipä mikään yllätys, ettei jaksanut ikäloppu Simexin SV600 soittaa FIQ18 -setuppia mitenkään jyrähdyttävästi. Hiljaisella toimii ok ja menee matalalle, mutta vahvistin nöyrtyi heti kun kovempaa yritti ja alkoi ilmeisesti leikkaamaan niin että elementiltä katoaa kontrolli kokonaan.

  Hypex DS8 tehonantokin kävi mietityttämään, joten tilaukseen lähti T.ampin TA1400 MK-X.Tuo käsittääkseni jaksaa antaa 4ohm kuormallakin 1.5kw, jossa pitäisi olla tarpeeksi pelivaraa.

  Pöytälevy myös tuntuu alkavan resonoimaan ollessaan korotuspalojen päällä, joten se pitää kiinnittää suoraan kansilevyyn kiinni ilman korotuksia.

  Hacka, on muuten pirun hienot kotelot sinulla. Ei ihan joka torpasta löydy 2x21" subeja :D Ihailtavaa askarteluintoa tehdä noi ilmeisesti päälekkäin ladoituista kerroksista? Montako neliötä muuten menee puuta että saa tehtyä noin monta kerrosta?
   
 8. jounika

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2009
  Viestejä:
  4 745
  Ei tuo TA1400 4 ohmin kuormaa monotettuna kunnolla aja, kanavakohtaisesti kyllä ajaa. 4 ohmin monokuormalla saattaapi virranrajoitukset tökkiä vasaan ja toisto on myös sen kanssa kökköä. Varmaan kannattaisi hommata vahvistin joka ajaa 2 ohmin kuormaa per kanava, eli sietäisi 4 ohmin monokuorman.

  Ensin hommataan laadukas elementti ja sitä ajetaan moskalla, huonosti suunnitellulla kopiovahvistimella :D
   
 9. JJTM

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2000
  Viestejä:
  1 203
  Pitkään noita vertaillin, mutta lopulta hypexin vaakakuppiin ei jäänyt kuin imago laatuvahvistimesta.

  TSA- ja pro-malleilla on ollut ongelmia virrantuotossa/taajuuskaistassa, mutta TA-sarjan MK-X mallit on monesti todettu ja mitattukin kotiteatterihommissa päteviksi peleiksi isoja subeja liikuttamaan. Alkava vaimentuma jossain 10Hz alapuolella ei juurikaan saa painoa minun kriteereissäni. Mahdollisuus ajaa monona [email protected] kuormaa on pelkkä lisämahdollisuus, tarkoitus on ajaa toisella kanavalla subia ja toisella sohvantäristintä nyt kun entinen SV-600 ei taida enää siihen pystyäkään.

  TA2400-mallia kävin koekuuntelemassa LLT-virityksen kyljessä, enkä vahvistimen tarjoamasta toistosta löytänyt kyllä mitää, mikä olisi estänyt omaa ostopäätöstäni.

  Eikä ne hypexit kaupasta lopu, niitä saa aina sieltä lisää jos tuntuukin ettei t.amp toimita sitä mitä lupaa ;)
   
 10. Tuppu

  Rekisteröitynyt:
  03.02.2003
  Viestejä:
  1 572
  Miten se laatu nyt meni, paljon tehoa halvalla..? Ehkä hypex:ssä on kuitenki laadukkaat komponentit, suotimet jne. vaikkei sitä tehoa oo ylettömästi. Piirilevyt ainakin on kuin eri planeetalta jos vertaa Hypexiä Simexiin.

  Ei sen puoleen, T-Amp:it on suosittuja subi vahvistimia harrastajien keskuudessa, käytännössä siis riittävän hyväksi todettu jos kilowattikaupalla tehoa tarvii, ei siinä mitään. Mut on noi Hypex:it ihan laadukkaita pelejä kuitenki omassa luokassaan.

  Tommoset inhimmillisen kokoluokan(rivariasunnon) diy-subit löytyy täältä:

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 11. JJTM

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2000
  Viestejä:
  1 203
  Jäi tosiaan hieman väärä kuva tuosta lauseestani. Uskon itsekin että Hypexit on varmasti laadukkaammista komponenteista valmistettu ja edustavat plateamppien kärkeä, eikä vain pelkkä imagoa. Simexin vahvareihin ei kannata edes verrata, kun edustavat ihan eri laatuluokkaa.

  En vain tuntenut kaksinkertaisen hinnan olevan sellaista, jonka haluaisin maksaa vain siitä tiedosta että rakenne on laadukkaampaa, kerran en koekuuntelussa löytänyt moitittavaa t.ampistakaan kaavailemassani käytössä. Säästyneen summan laitan antimoden hankintaan, josta uskon saavani suuremman hyödyn. Aika näyttää menikö valinta kaivoon vai ei.

  Pirun hienot kotelot olet vääntänyt. Onko nuo pellistä taivutetut? Mistä muuten löysit noin asialliset aeroportit vai onko noikin itse tehdyt?
   
 12. yyri

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2007
  Viestejä:
  4 701
  Dvdplazalla taisi olla noista projektikertomus, sivut alumiiniä, samaten aeroportit?
   
 13. Tuppu

  Rekisteröitynyt:
  03.02.2003
  Viestejä:
  1 572
  Joo, useamman vuoden olleet käytössä jo. yyri muistaa oikein, DVDPlazalla on kertomusta näistä. Kotelot ovat poikkeuksellisesti MDF:stä tehty(muutaman teräskotelon oon aikoinaan tehnyt :)), sivupaneelit on alumiinia ja aeroportit on tosiaan sorvattu tämmösistä aihioista. :D

  [​IMG]

  Hypex DS4.0 plateamp kotelot on näissäkin terästä toki:

  [​IMG]
   
 14. JJTM

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2000
  Viestejä:
  1 203
  No noita kehtaa kyllä näkyvillä pitää. Todella komean näköiset. Siinä alkaa jo tulla aeroportillekin hintaa, kun tuollaisesta möykystä sen sorvaa :)
   
 15. Swiipperi

  Rekisteröitynyt:
  24.12.2012
  Viestejä:
  5
  Tuppu, mistä olet onnistunut saamaan noita svs elementtejä?
  Itsellä on yksi 12.2 malli ja olen toista yrittänyt aina välillä metsästää.
   
 16. Tuppu

  Rekisteröitynyt:
  03.02.2003
  Viestejä:
  1 572
  DVDPlazalta aikoinaan ostin pois Zipman:lta nämä vanhat db12.2 elementit kun tuli db12.3 elementtipäivitykset saataville SVS:n subbareihin.
   
 17. Hacka

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2001
  Viestejä:
  101
  -
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2016
 18. JJTM

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2000
  Viestejä:
  1 203
  Nyt kun on käyttökokemusta tullut enemmän niin pakko todeta että musiikkisubbarina tuo FiQ18 toimii aivan _loistavasti_. Vahvarin 50Hz jaolla sulautuu pääkaiuttimina toimiviin Jamon Concert 11 -tolppiin lähes saumattomasti. Tarkka ja todella matalalle menevä toisto, joka täyttää koko ison tilan moitteetta.

  Pöytälevy oli pakko liimata suoraan kotelon yläpintaan kiinni. Levy alkoi toimimaan tietyn volumetason yläpuolella resonaattorina ja alkoi pärisemään. Päällä jos istui niin pysyy edes hieman kuosissa. Eli tuollainen korotettu levy ei sellaisenaan toimi.

  The Bass Will Destroy You -biisin 16Hz heiluttaa ikkunoita ja makuuhuoneen väliovi asunnon toisessa päässä tärisee edestakaisin. Myös vahvarina toimiva T-Amp toimii loistavasti. Kummatkin tuulettimet irroitettuna lämpötila on maksimissaan 40 astetta, eli kestää hyvin luukutusta. Monona on kytkettynä.

  MUTTA...basso ei silti toimi leffoissa niin jykevästi kuin haluisin. Menee jumalattoman alas eleettä ja tuntuu toimivan parhaiten alimmassa viritystaajuudessaan. Silti se kropassa tuntuva PA-tyylinen "SLAM" ei vaan välity kuten ajattelin. Kaipaisin sellaista kropassa tuntuvaa paineiskua leffoihin, joka ei vaan nyt välity.

  Mikäs tuohon voisi auttaa. Toinen samanlainen basso? Ylemmäksi virittäminen johokin 30Hz tasoon? Vai eikö vaan ilma liiku kuten tarvitaan? Jakotaajuuden säätäminen?

  Olen koittanut eri sijoituksia, mutta kotelon koon huomioiden ne ovat aika rajoitetut. Leffoille pöydän voi työntää 2m lähemmäksi telkkaria, jolloin leffakäytössä on parempi.

  Eli musiikkisubbariksi aivan loistava, mutta silti se "jokin" ehkä puuttuu....Vai onkohan vaan autosubeista välittyvä isku antanut vääristyvän kuvan siitä mitä sen pitäisi tuntua. Eli en kaipaa tuollaista hifistynyttä toistoa, vaan sellaista bassofriikin kaipaamaan botnea iskubassoihin, joista muistikuvat Peerlesin XLS12 + 85L refleksikotelosta tarjosivat. Eli kun THX-trailerin basso iskee, niin lahkeet tärähtää.

  EDIT: edelleenkään ei refleksiportteja, muttei minkään näköisiä tuhinoita havaittavissa. Toistoa ei haitannut edes toisen tyttären refleksiputkeen hukattu superpallo =) Se pitää varman josku kaivaa sieltä pois =)
   
  Viimeksi muokattu: 23.02.2013
 19. noobscene

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2007
  Viestejä:
  484
  No helpommin sitä iskevää bassoa uskoisin löytyvän sieltä korkeammasta jakotaajuudesta, kuulon ja paineen yhteisvaikutus kun on melko lailla suurempi, kuin pelkän paineen. Myös nämä korkeammat bassot ovat aallonpituudeltaan nopeampia, ja näin ollen ns. transienttitoistossa ne ovat napakammin aistittavia.

  Leffoihin suosiolla jakotaajuus jonnekin 70-80Hz maastoon, niin saat ne leffaraidan stereokanavienkin matalat äänet miksauksesta subille LFE-kanavan lisäksi.

  Huoneen kulmat bassoansoilla, DSpeaker Antimode yms. akustinen käsittely voi myös helpottaa mahdollisia seisovia ja vastavaiheisia aaltoja huoneessa tuolla subin sijoituksella joka estää subin tuntumisen kuuntelupaikalla.
   
 20. JJTM

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2000
  Viestejä:
  1 203
  Pöytäsubia en saanut sijoitettua oikein, joten olkkarin pöydäksi tehty subikotelo jäi ylimääräiseksi sonotuben tieltä. Kotelon saa ilmaiseksi tai rahamiehet punkkupulloa vastaan noutamalla Keravalta. Pyökkistä päälilevyä ei valitettavasti saa mukaan.

  260l, viritys 16/19/21Hz, 19/22mm MDF, 42cm reikä 18" elementille pohjassa, naparuuvit.

  [​IMG]


  EDIT: Kotelo löysi uuden kodin. Kiitos noutajalle punkkupullosta :)
   
  Viimeksi muokattu: 29.08.2013
 21. JJTM

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2000
  Viestejä:
  1 203
  Laitetaas nyt kuva uudesta kotelostakin, eli LLT mallinen 400l sonotube.

  Päälikangas on rispaantunut ja vaihtuu uuteen. Korkeutta tuolle tuli vielä noin 10cm lisää, kun jalat laittoi paikalleen. Kokonaiskorkeutta noin 170cm. Elementti luonnollisesti alapäin ja ylhäällä 8" aeroportillinen refleksiputki.

  [​IMG]

  Nyt kuullostaa hyvälle, erittäin hyvälle. Tarkkaa ja tasaisen kuullosta toistoa, joka yltää erittäin alas asti ilman minkäänlaisia huomattavia korostumia. Elementti suorastaan heräsi eloon tuossa kotelossa, kun samalla sai sijainninkin laitettua kohdalleen. Mii laik.
   
 22. Must1

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2010
  Viestejä:
  99
  Mistä löysit tuon uuden kotelon? Viritys?
   
 23. JJTM

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2000
  Viestejä:
  1 203
  Se on Sonoco Construction Products valuputkesta tehty. Ostin lappeenrannasta valmiiksi rakennettuna kotiteatteriharrastajalta, kun oli sinne jäänyt ylimääräiseksi. Viritys ~17hz FiQ18-elementin kanssa. Parempi kuva valmiista setista tuolla "Muron kotiteatterit - mitä löytyy hyllystä" -threadissa.

  Tänään sain Audyssey MultiEQn kanssa ekutettua tuon ja kaiuttimet säätöihin ja jessus että toimii ihan p*rkeleellisen hyvin niin musiikilla kuin leffoilla. Tiukkaa ja tarkkaa maanjäristysbassoa irtoaa vihdoin niin, että vihdoinkin voi hyvällä omalla tunnolla sanoa että nyt olen lopultakin tyytyväinen laitteistoon.
   
 24. kirjoittaja

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2016
  Viestejä:
  31
  uppia tännekki
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti