Kotitekoinen olut?

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Tavara1, 10.03.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. Taajuuskorjain

    Rekisteröitynyt:
    06.03.2013
    Viestejä:
    372
    Samaa voivotellu. Onkohan palvelin kyykänny tms. Olis kiva, että tulis takaisin :(
     
  2. Sniiki

    Rekisteröitynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    666
  3. yrde

    Rekisteröitynyt:
    30.01.2006
    Viestejä:
    809
    Kotiolut.com jälleen eetterissä uudella palvelimella:kippis:
     
  4. ÖyWöy

    Rekisteröitynyt:
    07.08.2014
    Viestejä:
    80
    http://i.imgur.com/41Thruy.jpg

    Ensimmäinen pullo Razorback IPAa maisteltu. Vähän on vielä ehkä sameaa, mutta ei ole kirkastumassa ollut kuin reilun viikon vasta.
    Maku on hyvä, mutta voisi sitä enemmän olla, jotenkin vetinen. Ehkä se tuosta vielä kehittyy. Humalointi on mielestäni juuri sopiva, alkuun hieman raikkaampi ja hedelmäinen, mutta jälkimaku sitten katkerampi.
    Hiilihappoja ei ihan hirveästi, eikä vaahtoakaan kovin paljoa.
     
  5. pastn

    Rekisteröitynyt:
    23.10.2015
    Viestejä:
    1
    Annetaan Pasilan viljelyalueella kasvatettua kuivattua luomuhumalaa 190g valmiin tuotteen maistiaisia vastaan. Vajaa muovikassillinen. Humalan tarkemmasta lajikkeesta ei tietoa, hankittu Humulus lupuluksena, pienet vihreät kukinnot. Tiedustelut yv:nä.
     
  6. Ashrakki

    Rekisteröitynyt:
    22.03.2002
    Viestejä:
    2 745
    Oikeaa laageria koitin tehdä, saas nähdä:

    19.9.2015

    Uute: Coopers Heritage Lager, Vettä 22L

    Hiiva: Safeale s23

    900g light spraymallas

    200g panimosokeri

    10min keitto 30g saaz (kukinto)

    2vrk lisääntymisaikaa hiivalle (+20C)

    22.9 Kaksi viikko käyttöä (+7C)

    6.10 Kahden päivän diasetyylitauko (+20C)

    9.10 16 vrk Laagerointi (+7C)

    20.10. 5vrk kuivahumalointi 42g saaz, 5g amarillo, 4g mosaic

    25.10. Pullotus. Viikko +20C ja sitten kylmään 1kk ->(+7)
     
  7. Pekkala02

    Rekisteröitynyt:
    24.07.2013
    Viestejä:
    78
    Kävikö hiiva ongelmitta tuossa +7 asteessa? Suositus taitaa olla +12-15 tuolla hiivalla. Kerro sit minkälaista tuli. Mullakin eka lager teossa, täysmäskäämällä tehty Oktoberfestbier-tyylinen resepti. Aloitin pari päivää sitten tiputtamaan lämpötiloja, Tavoitteena pudottaa 1.5 astetta per pvä nollan tuntumaan ja sitten 4-6 viikkoa lagerointia.
     
  8. Ashrakki

    Rekisteröitynyt:
    22.03.2002
    Viestejä:
    2 745
    Yllättävän hyvin kävi. Mulla oli pönttö styroksiin käärittynä joten nesteen lämpötila oli varmaan 2c korkeampi, ehkä 9 astetta. Luuletko että tuo 16vrk laakerointi vaihe jäi liian lyhyeksi? Ensimmäinen oma lager siis kyseessä...
     
  9. Pekkala02

    Rekisteröitynyt:
    24.07.2013
    Viestejä:
    78
    Joo styroksi on varmasti auttanut, ja käymisen aikana vierre on vielä lämpimämpi kemiallisten reaktioiden takia. En osaa itsekkään tarkasti sanoa lagerointiajoista, mutta vois ajatella että mitä paremmin pystyy kontrolloimaan lämpötiloja niin sen lyhyemmän ajan se vaatii. Itse lähdin tekemään ekaa lageria aika perinteisellä tyylillä, mihin kuuluu pitkä lagerointiaika. Tiedä sitten miten oleellista se on, mutta tuskin siitä ainakaan haittaa on.
     
  10. Teenikanriemuvoitto

    Rekisteröitynyt:
    31.03.2013
    Viestejä:
    328
    tässäpä kelpo emäntä ..monelle varmaan kelpaisi tollainen kaunokainen olla kotona töiden jälkeen
    ja heleästi kertoisi tekevänsä kaljaa omalle hanilleen.

    No aika paljon asiaa videossa. Jos tarkalla korvalla kuuntelee..esim eipäs tehdä banaaniolutta hyi hyi.

     
  11. Teenikanriemuvoitto

    Rekisteröitynyt:
    31.03.2013
    Viestejä:
    328
    tämä laite on ostoslistalla.

     
  12. Kojashi

    Rekisteröitynyt:
    05.11.2008
    Viestejä:
    2 492
    Nyt neljän paneskellun erän jälkeen ei voi kuin suositella. Kaksi valmistakin olutta ja varsin hyhiä tuli, vaikka opiskelun merkeissä menikin.
    Jos budjetti taittuu Braumeisteriin asti, niin sekin on mainio kapistus. Itsellä hinta oli kuitenkin kynnys.

    Vaan hintaansa nähden tämä tekee kyllä kaiken tarpeellisen.


    Huomioitavia asioita kuitenkin:

    1. Vastavirtajäähdyttimen letkut ovat vakiona aivan liian lyhyet. Niiden vaihtaminen helpottaa käyttöä.
    2. Humalafiltteri ei toimi pelleteillä. Ts. päästää kaiken läpi. Tai sitten se menee tukkkoon. Pakko käyttää pelleteillä pusseja tai muuta siivilöintimenetelmää. Itse päätin hankkia rosterisen Hop Spiderin.
    3. STC-2000 ohjausyksikän lämpötila-anturissa toisinaan ongelmaa, mutta aina se lopulta löytää sen oikean lämpötilan pikku sekoilun jälkeen.
    4. Maltaiden koko on tarkkaa. Liian pieni aines menee läpi mallaspiippun filtteristä, painuen pohjalle aiheuttaen jopa ylikuumenemissuojan laukeamista.
    Voisi olla aiheellista värkätä Braumeisterin tapaan meshverkot reikälevyjen kaveriksi.

    Periaatteessa voisi ostaa termostaattikattilan + pumpun + jäähdyttimen vähän halvemmalla.
    Tässä on kuitenkin kaikki kätevästi valmiina ihan toimivassa paketissa.
    Modifioimalla kelpo peli. Hyötysuhteet varsin erinomaisia vrt. pussimäskäyskokemukset.

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 22.12.2015
  13. Tero_perkele

    Rekisteröitynyt:
    19.08.2012
    Viestejä:
    28
    Tälläsen tekee parilla satasella ,jos heti ei ole rahaa pistää kiinni grainfatheriin tai braunmeisteriin...

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG]
     
  14. miimaa

    Rekisteröitynyt:
    25.03.2013
    Viestejä:
    304
    Perjantaina tuli pantua ekan kerran. Annoin vierteen jäähtyä yön yli ja lisäsin hiivat lauantai aamupäivällä. Käymisen alku kesti jonkin aikaa, noin 5 tuntia. Tästä eteenpäin olut kävi kovalla teholla n. 20 tuntia. Tänä aamuna käyminen oli loppunut.
    Missä ajassa tuollaista vehnäolutta voi alkaa pullottamaan? Jotkut sanovat viikon, jotkut kahden ja jotkut kolmen viikon jälkeen. Voiko pullotuksen aloittaa heti, kun final gravity on haluamassa kohdassa vai pitääkö sen antaa vielä olla oman aikansa?
     
  15. Tero_perkele

    Rekisteröitynyt:
    19.08.2012
    Viestejä:
    28
    Siinä vaiheessa kun ominaispaino ei ole pariin päivään enää laskenu niin voi pullotella,kun vaan muistaa sit laittaa siihen pulloon pikkasen "jälkikäymis" sokeria että saa pikasen happoja siihen myös,tai jos käytät Kegiä niin sillonhan vois sen hapottaa suoraan siinä.
     
  16. Kojashi

    Rekisteröitynyt:
    05.11.2008
    Viestejä:
    2 492
  17. juhza

    Rekisteröitynyt:
    23.05.2009
    Viestejä:
    864
    Vehnäolut kannattaa pullottaa mahdollisimman nopeasti käymisen päätyttyä. Mutta siitä kannattaa tosiaan olla varma, että se on päättynyt. Pullopommeja tuskin haluat (koettu on sekin herkku...).

    Muutenpa se ei ole niin justiinsa, että millon pullottaa. Ei se olut pilalle mene puhtaassa käymispöntössä viikossa tai parissakaan. Kuivahumalaa jos käytät niin se on sellainen 4-5 päivää ja pullotus. Ei pitempään.

    Mitä pitempään pöntössä pidät, sen paremmin hiiva asettuu pohjalle ja saat kirkkaampaa tavaraa pulloon. Itselle ainakin IPAssa tärkeä juttu. Irish mossia kannattaa myös käyttää keiton yhteydessä, jos kirkasta haluaa.
     
  18. miimaa

    Rekisteröitynyt:
    25.03.2013
    Viestejä:
    304
    Maltoin mieleni ja tavara on vielä pöntössä. Tänään tulee viikko täyteen.
    Tarkoitus olisi pullottaa tulevana maanantaina, eli kahdeksan päivää tulisi sillin täyteen.
     
  19. Maso

    Rekisteröitynyt:
    16.10.2003
    Viestejä:
    474
    -
     
    Viimeksi muokattu: 08.11.2017
  20. yrde

    Rekisteröitynyt:
    30.01.2006
    Viestejä:
    809
    Sais muutkin ottaa mallia ja laittaa tuotoksensa jakoon, esim. Sierra Nevada.
    Vois koittaa seuraavaksi Snake Dog ipaa panna tulille.

    Mistä Tero_perkele on moottorin myllyyn hommannut. Onko vanha akkuporakoneen moottori? Jaksaako hyvin myllätä?
     
  21. humpparaakki

    Rekisteröitynyt:
    08.04.2010
    Viestejä:
    393
    Alkaneet nämä oluthommat poltella ja nyt olisi tarkoitus porukalla ostaa 10 litran Braumeister. Valmistajan sivuilta ei jostain syystä saa tilattua kuin Saksaan. Tuota saisi tilattua Brewcatiltakin, mutta näyttäisi esim. Homebrewshop.be:ssä olevan noin 100e halvempi. Tuolta Homebrewshopista ei tosin saa tuota StarterKit-versiota, joka olisi sinällään kätevä. Saisihan sieltä toki nuo kaikki lisähärpäkkeet hankittua erikseenkin. Onko kellään kokemusta tuosta Homebrewshopista? Vai olisiko muita suositeltavia nettikauppoja?
     
  22. Kojashi

    Rekisteröitynyt:
    05.11.2008
    Viestejä:
    2 492
    Kannattaa varmasti kysyä tarjousta ainakin sieltä Brewcatilta, sekä Lappo.fi:stä.
    Pojat varmasti rakentaa pakettihintaa, mikäli samalla tilailee muutakin välinettä.

    Mutta kannattaa pohtia haluisiko ostaa kuitenkin 20l laitteen.
    Hinnan ero ei ole hirmuinen ja ainakin porukalla 10l voi käydä äkkiä pieneksi.
     
  23. Taajuuskorjain

    Rekisteröitynyt:
    06.03.2013
    Viestejä:
    372
    20 litraselle kans ääni. Huomaa, että sitä olutta ei tuu sillä kymppilitrasella kun varmaan jotain 7-8 litraa hävikin vuoksi. Se alkaa oleen mun mielestä melko vähän. Miksette osta porukalla Grainfatheria? Hinta 900€ ja se on 30 litran laite jossa on kuitenkin myös kaikki pumput ja lauhduttimet jne.
     
  24. Tero_perkele

    Rekisteröitynyt:
    19.08.2012
    Viestejä:
    28
  25. Jyrchi

    Rekisteröitynyt:
    14.09.2006
    Viestejä:
    382
    Eihän tuossa nyt ole mitään järkeä, että huuhteluveden lämmitykseen ostetaan oma erillinen laite, jolla saisi muutenkin tehtyä myös keiton ja mäskäyksen.
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti