Kotiteatteria

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Villesa, 16.04.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Geefabio

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  19 317
  Kannattaa muuten ehdottomasti aluksi kertoa toisen sössöttävän ja sitten puhua itse silkkaa paskaa :) Onnittelut lähtemättömän vaikutuksen tekemisestä.

  Ihan mielenkiinnosta. Missä se taajuuksien leikkaus sitten tapahtuu jos jakari jää pois välistä jollakin Harry Potter ilmiöllä?

  Ja jep. Ihan pokkana voin väittää, ettet sokkokuuntelussa esim omilla laitteillasi huomaa 256vbr mp3 originaalista, olettaen, ettet käytä mitään integroitua analogista roskaa koneesta (joka menee mp3 tarkastelun ulkopuolelle) ja pakkaat mp3 vähänkään järkevällä encoderilla.

  [Edited by: Geefabio on 18.4.2006 9:13][signature]Fujitsu Siemens M3438G REALITY.SYS is corrupt. Reboot universe? (y/n)[/signature]
   
 2. insight

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  2 646
  Öö.. anteeksi vain jos loukkasin jonkun tunteita. Mä olen ymmärtänyt, että jako tehdään vahvarissa esim. digikomponenteilla, jotka on nopeempia kuin kajarin ""passiiviset"". Kajarin kytkentä muutetaankin bi-wire tilassa, kuten noissa Magnateissa on mahdollista tehdä. Sitä, huomaanko eroa, en osaa sanoa, mutta jos ostosten tekemisen jälkeen suurinpiirtein huomaan tuollaisen mahdollisuuden, niin ilman muuta hyödynnän sen. Omia levyjäni en ole Geefabion ohjeiden mukaisesti kääntänyt mp3 muotoon, joten en voi varmuudella sanoa, huomaisinko silloin eron ja onko ero psyykkinen vai ihan aito. Mutta tällä hetkellä mielestäni huomaan eron ja sen takia en mielellään mp3 musaa kuuntele, jos levykin löytyy.
   
 3. Suosääski

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2005
  Viestejä:
  4 240
  Tarkoitukseen myydään ihan Bi-wire-kaapeleita joissa menee neljä johdinta, ei tule kamalan näköistä johtohässäkkää, esim tällainen:
  [​IMG]

  Näin ei tehdä, eikä tuo nopeusväite.
  Kytkentää muutetaan vain sen verran että diskantti ja basso erotetaan toisistaan irroittamalla (yleensä) se metalliliuska siitä välistä. Kaiutinta ei avata ja sisältä poisteta jakosuotimia. Lisäksi mahdolliset vahvarin jakosuotimet pilaisivat todennäköisesti äänen, niitä kun ei oltaisi kuitenkaan suunniteltu kyseiselle kaiuttimelle sopivaksi.
  [signature]Pentium D 805 | 1,0 GB DDR400 | Windows XP[/signature]
   
 4. ridgeforrester

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2004
  Viestejä:
  215
  Mietitäänpä vähän ennen kuin huudellaan mitä sattuu ;)

  Kyllä se signaali ""tietää"", mihin mennä - tietäähän vesikin valua ulos juuri reiästä, eikä ehjän ämpärin seinän läpi. Johan yläasteella opetettiin kätevä Ohmin laki: U=RI, josta pikaisesti voi päätellä, että virta on jännite jaettuna impedanssilla. Vaikka bi-wire -tapaukessa kaapelit ovatkin kytketty samaan vahvistimen lähtöön, eli jännite johtojen alkupäässä on sama, kulkee ""diskanttikaapelissa"" todellakin vain diskanttisignaalin virta, johtuen johdon ja sen päässä olevasta kuormasta.

  Kysehän on kahden erilaisen kuorman rinnankytkennästä kaikessa yksinkertaisuudessaan. Mikälin kytkennän alkupäässä jännite on sama, ja impedanssit johtojen päässä ovat erilaiset, ei virta näissä kahdessa kaapelissa voi olla sama. Virtahan se on se ""signaali"", mikä johdossa alkaa ääritapauksessa oikutella (diskanttipuolella esim skin effect ja bassopuolella poikkipinta-alan puute), ja mihin halutaan bi-wirellä saada apua. Korkeataajuuksiset virrat valitsevat diskanttielementin kulkureitikseen, koska bassopuolella vallitsee julma induktanssin ylivalta, mikä ei salli virran suunnan nopeaa heilahtelua (korkeita taajuuksia). Matalan taajuuden virat taas tajuavat painua alakertaan, koska diskanttipuolen kapasitanssi ei päästä lävitseen hidasta aaltoilua.

  Aiheesta lisää mm DVB-G:n mahtavien tekstien muodossa täällä.[signature]HT: harman/kardon AVR3000 & DVD21, Panasonic TX-28PS1, Infinity Alpha50, Alpha20, AlphaCenter and one Infinity SW-12 powered subwoofer.[/signature]
   
 5. Phenix

  Rekisteröitynyt:
  03.10.2004
  Viestejä:
  223
  Quote... mut noi wharfedalen rs ja cs:t on ihan turhia! varsinkin sitä wharffis 9 sarjan cs-keskikajaria on haukuttu melko runsaasti. Halvimmalla pääsee (ja halvimmalla pääsee jopa parhaimpaan lopputulokseen), kun ostat esim. 3 x 9.1:siä eteen ja taakse sitten joko 2, 3 tai 4 kpl:tta 9.0:ia. .....End Quote


  Sattukohan herra huomaamaan tuon huoneen koon? Diamond 9.1 voi olla hieman pienehkö tohon tilaan.
  Mutta siis tuohon mun tekemään listaan:
  -Katoin Wharfedalen hinnat väärin, katoin hintojen olevan yksittäishintoja.

  - http://www.wharfedale.co.uk/images/ranges/brochure_3.pdf <-- tämän perusteella laitoin tuon Wharfedale kaiutinsuosituksen, ite en ole kuullut kuin 9.1 ja 9.2:sta. Eiköhän ne insinöörit tuolla Wharfedalella tiedä kuitenkin jotain noista kaiuttimistaan

  -ja kuten jo totesin ITSE kuuntelemalla selviää minkälaisen kaiuttimen haluaa. Tietääkseni threadin alottaja pyysi suosituksia....

  [Edited by: Phenix on 18.4.2006 13:43][signature]It wasn´t my fault![/signature]
   
 6. Suosääski

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2005
  Viestejä:
  4 240
  Väitätkö sä nyt tosissas että alemmassa (bi-wire) tapauksessa signaali jakaantuu jotenkin paremmin kuin ylemmässä (single-wire), eikä yhtäkkiä häiritse toista signaalia toisin kuin ylemmässä?
  [​IMG]

  Siis tossa ylemmässä liitoskohta on vain eri paikassa, kaapelit ovat kuitenkin toisiinsa yhteydessä vahvistimen päässä eikä kaiuttimen päässä. Mieti nyt vähän.[signature]Pentium D 805 | 1,0 GB DDR400 | Windows XP[/signature]
   
 7. insight

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  2 646
  Heh :p

  [Edited by: insight on 18.4.2006 14:30]
   
 8. Suosääski

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2005
  Viestejä:
  4 240
  Huoh, kaksi (paria) kaapelia jotka on toisesta (vahvistimen) päästä kytketty yhteen. Kyllä se melko pitkälti bi-wire on, vaikka kokonaisuus onkin vielä yhden paksun eristeen sisällä. Kyseisen kaapelin sisällä kuitenkin menee ihan neljä erillistä kaapelia.

  Edit: tarkennus

  [Edited by: x-64 on 18.4.2006 14:33][signature]Pentium D 805 | 1,0 GB DDR400 | Windows XP[/signature]
   
 9. insight

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  2 646
  OK bi-wire, mutta tosta ei ole muuta hyötyä, kuin se laskee vastusta piuhoissa.
  Jos kuitenkin diskanttia ja bassoa ajetaan erikseen, kuten biampissa, niin silloin ne erillisiä virtapiirejä eli eivät sotke toisiaan. Simppeliä.
   
 10. Geefabio

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  19 317
  Harmi kun ei nyt irtoa sellaista rolleyes hymynaamaa...

  Niin ja et Insight loukannut minua lainkaan. Lähinnä vain ärsyttää kun on ensin pakko luokitella toisen kommenti ""sössötykseksi"" ja sitten pakko yrittää päteä päälle. Ei siinä muuten, mutta riittävän räyhäkäs viestin aloitus olisi syytä tarjoilla faktapitoisen jatkon kanssa... Ei mutu-pupun.

  Ps. Etpä muuten biampillakaan ohita niitä kaiuttimen jakarin komponentteja.

  [Edited by: Geefabio on 18.4.2006 23:30][signature]Fujitsu Siemens M3438G REALITY.SYS is corrupt. Reboot universe? (y/n)[/signature]
   
 11. ridgeforrester

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2004
  Viestejä:
  215
  No olisihan tämä taas pitänyt muistaa, mitä seuraa siitä, kun tänne muroon yrittää asiaansa jakaa...
  ""Jos viestintä voi epäonnistua, niin se epäonnistuu, ja jos viestintä ei voi epäonnistua, niin se kuitenkin tavallisimmin epäonnistuu.""

  Heti paukkuu kyseenalaistavaa quotequote-viestiä syystä että:
  a) Henkilö ei ymmärrä kirjoittamani viestin sisältöä koska ko henkilö ei ole lukenut viestiäni ollenkaan,
  b) henkilö ei ymmärrä kirjoittamani viestin sisältöä koska ko henkilö ei ole lukenut viestiäni kunnolla,
  c) henkilö ei ymmärrä kirjoittamani viestin sisältöä koska ko henkilön maltti ei riitä asian pohtimiseen (kiire nakuttamaan sitä vastaviestiä...),
  d) henkilö ei ymmärrä kirjoittamani viestin sisältöä koska ko henkilön kyky ymmärtää viestini sisältämä asia on vajaa, taikka
  e) henkilö vain haluaa jostakin minulle tuntemattomasta syystä vastustaa kaikkea mitä kirjoitan.

  Olenko tekstissäni ""väittänyt"" tuollaista? En ole. Ainakaan minä en sellaista väitettä sieltä löydä. Mistään paremmasta taikka huonommasta jakaantumisesta en ole puhunut hölkäsen pöläystä. Tosiasiahan on, että virta jakaantuu silloin kun johdin jakaantuu (Kirchoffin lain mukaan, junou). Myöskään mistään ""häiritsemisestä"" en ole tietääkseni puhunut (vielä) sanallakaan.

  Tarkoituksenani oli mitä kohteliaimmin huomauttaa, että olit väärässä väittäessäsi, että: ""ei se signaali tiedä että sen pitää mennä toiseen kaapeliin koska se toistetaan diskantilla"" - juuri näinhän siinä nimenomaan käy, ja signaali jakaantuu. Virta etenee riippuen siitä impedanssista, minkä se näkee.

  Vinkki: puhu (ja ajattele) mielummin jännitteestä ja virrasta, korkeilla ja matalilla taajuuksilla, mielummin kuin pelkästä ""signaalista"" - näin pääset asiaan helpoimmin käsiksi...

  Eipä tuossa mitään miettimistä pitäisi olla. Kuten sanottu, virta jakaantuu siinä pisteessä, missä johdotkin - ei siinä mitään epäselvää ole. Ajatuksenanihan oli, että jakaantumisen jälkeen jakaantuneissa kaapeleissa kulkee erilaiset virrat. Kannattaa myös huomata, että paperilla piirretty absoluuttinen ""johdin"" on kovin eri asia, kuin fyysinen kaapeli.

  Rehellisesti sanoen vastaamiseni tähän quoteen on turhaa, sillä et oikein aluksi ymmärtänyt, mistä edes puhun. No, ei se mitään, kommentoidaan silti...

  Bi-wiressä pyritään mm. välttämään virran taajuudesta ja tehosta aiheutuvia haitallisia ilmiöitä, jotka syntyvät ko virran kulkiessa jossakin fyysisessä johtimessa. Optimaalinen johdin on erilainen riippuen siitä, minkä taajuista ja tehoista virtaa siitä viedään läpi. Bassojohto saa olla paksumpaa tavaraa (resistanssin takia), koska bassosignaalin virta on amplitudiltaan diskanttia paljon suurempaa. Diskantille riittää poikkipinta-alaltaan paljon vaatimattomampi kaapeli, koska langassa siirtyvä teho on paljon pienempi, ja kaapelivalinnalla voidaan yrittää vaikuttaa esim. pintaefektiin. Bi-wireä käyttämällä voidan siis suoraan valita optimi johdot erikseen korkeille- ja matalille taajuuksille.
  Mainittakoon tässä, että tällaisen bi-wire- tai kaapelinvalinta-asioiden hyödyllisyyteen EN ota kantaa, enkä niistä edes suostu keskustelemaan tällä foorumilla - tämä vain ei ole siihen oikea paikka.


  P.S. Luitkohan sitä linkkiä, jonka avuliaasti tarjosin....

  Edit: Pannaan vielä hymiötä perään, niin ei jää turhan negatiivinen sävy pitkästä viestistä :D ;)

  [Edited by: ridgeforrester on 20.4.2006 14:48][signature]HT: harman/kardon AVR3000 & DVD21, Panasonic TX-28PS1, Infinity Alpha50, Alpha20, AlphaCenter and one Infinity SW-12 powered subwoofer.[/signature]
   
 12. Villesa

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2002
  Viestejä:
  679
  Myyjän kommenttien ja teidän vinkkien ansiosta tilasin seuraavat kaiuttimet.

  Etukaiuttimet:

  Magnat Quantum 505

  takakaiutimet:

  Magnat Quantum 503

  keskikaiutin:

  Magnat Quantum 513


  Saa tarpeen vaatiessa haukkua valintaa tai kehua sitä :D Aluksi kokeilen ilman subbasta, että riittääkö vai eikö. Jos ei niin sitten hankin subbarin tuon setin jatkoksi. Muiksi vehkeiksi tuli jo alussa mainitut Panasonic:it.

  Kiitos kaikille vinkeistä.[signature]You'll get the idea[/signature]
   
 13. insight

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  2 646
  Koska mulla on osin sama setti kuin sulla, niin uskallan sanoa että et tule pettymään. Mä en ainakaan pettynyt :) Subia toi setti ei ihan välttämättä edes tarvi, kun noi Magnatit menee niin alas. Toi Pana toistaa myös hieman alemmas kuin yleensä AV vahvarit.
   
 14. Black Shuck

  Rekisteröitynyt:
  07.11.2003
  Viestejä:
  126
  Siis mitäh?
   
 15. Suosääski

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2005
  Viestejä:
  4 240
  Nyt tulee mutua.[signature]Pentium D 805 | 1,0 GB DDR400 | Windows XP[/signature]
   
 16. Suosääski

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2005
  Viestejä:
  4 240
  Luin kyllä Jose G:n selitykset.

  Ja mitenkään mihinkään liittymättä niin kyllä itselläkin kaksoisjohdotus on kaapissa odottamassa uusia kaiuttimia, mutta epäilen kuitenkin hieman sen hyötyä. Saapi nähdä, kunhan kaiuttimet saa niin sen näkee. Tai siis kuulee.


  Ja siitä tietämisestä mihin johtoon se menee niin juu, tarkemmin ajateltuna kyllähän se ""tietää"".

  [Edited by: x-64 on 19.4.2006 9:42][signature]Pentium D 805 | 1,0 GB DDR400 | Windows XP[/signature]
   
 17. John Troll

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2001
  Viestejä:
  10 161
  Hyvä setti. 513 tilalle olisin laittanut 503:sen jos vain mahdollista.
   
 18. ridgeforrester

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2004
  Viestejä:
  215
  Jatketaan OT-linjalla... :D

  Eipä tuosta haittaakaan ole, itsekin olen ajatellut huvikseni ""varmuuden vuoksi"" vetää kahdet johdot jahka saan ensin muutettua... Sikäli hyvä juttu tuo bi-wire, että sillä saa todella edullisesti parannettua kaapelin teoreettista suorituskykyä ihan Biltema-tasollakin, kun vertaa vaikka parempiin single-wire johtoihin, joiden hinta on jotain aivan muuta toista.

  Ja niinkuin Geefabu totesi, onhan se hyvän näköistä kun on läskit letkut :)

  [Edited by: ridgeforrester on 19.4.2006 10:22][signature]HT: harman/kardon AVR3000 & DVD21, Panasonic TX-28PS1, Infinity Alpha50, Alpha20, AlphaCenter and one Infinity SW-12 powered subwoofer.[/signature]
   
 19. Geefabio

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  19 317
  Juu. Sanon tässä vain varovaisesti, jottei lähde paha piuha OT päälle. Vaikka teoriassa saadaankin mittaksissa näkymään hyötyjä niin todellisuus on ihan muuta. (Kuten varmasti tiesittekin). Yhdelläkin tarkoitukseen sopivalla piuhalla kapasitanssi ja induktanssi pysyttelee arvoissa, joiden kanssa perusvahvarit ja kaiuttimet toistavat mahdolliset ""värittymät"" todella kaukana kuuloalueen ulkopuolella. Itse olen näiden piuha-asioiden suhteen erittäin skeptinen ja ABX-testeissä eroja on myös ollut vaikeuksia löytää. Huomaan itsekin tosin kalustejohdon vs Taralabs Omni HT erot ihan omillakin värkeillä, mutta kun puhutaan oikeasta piuhasta vs oikea piuha. Erot ovat todella pieniä ja kalliimmissa piuhoissa minusta menee rahat täysin hukkaan kun miettii mitä samalla rahalla saisi enemmän vahvistin tai kaiutin-rintamalla.[signature]Fujitsu Siemens M3438G REALITY.SYS is corrupt. Reboot universe? (y/n)[/signature]
   
 20. Suosääski

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2005
  Viestejä:
  4 240
  Pakko jatkaa OT linjalla. Taralabsin kuupa sanoo että ABX testi ei ole oikea tapa vertailla piuhoja, vaan ensin kuunnellaan monta kertaa putkeen johtoa A jolloin korva tottuu sen ääneen, jonka jälkeen vaihdetaan johto B ja erot on helppo huomata.

  Itse huomasin eron 200 euron taralabsien ja 1000 euron van den hulin välillä. Kaiuttimina B&W CM1 (800 euroa), höystettynä vincentin cd-soittimella, etuvahvistimella ja monopäätteillä. Toinen kysymys onkin että olisiko siihen saanut enemmän parannusta sijoittamalla sen 800 euroa lisää kaiuttimiin... sikäli hankala kysymys kun CM1 on mielestäni hintaisekseen varsin suorituskykyinen, eikä kyseisestä sarjasta ole (vielä) lattiamallia saatavilla. Kunhan se tulee niin valinta olisi sen suhteen selvä että ne lattiamallit mieluummin kuin se kaapeli :) Lisäksi jossain vaiheessa tulee se hinta- ja laatuluokka vastaan kun sijoittamalla 800 euroa lisää kaapeleihin (esim juurikin 200 >> 1000 euroa) saa ääneen enemmän parannusta kuin kaiuttimiin (esim 10000 >> 10800 euroa).

  Kaapeleiden eroista kyllä pitää todeta että Taralabsilla on ollut usein tapana käyttää jäykkiä ja paksuja säikeitä kaapeleissa, mikä vaikuttaa (ainakin teoriassa) korkeiden äänien toistoon, ja suurimmat erot olivat juurikin korkeilla äänillä, joissa omasta mielestä van den hulit olivat paremmat. En sitten tiedä olisiko eroa huomannut yhtä selkeästi jos myös nuo 200 euron hintaluokan kaapelit olisivat olleet van den hul, ne kun kuitenkin noudattaisivat suurinpiirtein samoja periaatteita kuin ne kalliimmat, tai vastaavasti nuo 1000 euron kaapelit olisivat voineet olla taralabsit. Kaikkein suurin ero oli kun käytettiin myös välikaapeleissa saman valmistajan tuotteita ja vaihdettiin ne samalla kun kaiutinkaapelit. Niissäkin Taralabsin ääni oli tummempi samoin kuin kaiutinkaapeleissa.[signature]Pentium D 805 | 1,0 GB DDR400 | Windows XP[/signature]
   
 21. Villesa

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2002
  Viestejä:
  679

  Tuon 503:sen sijoittaminen telkkarin eteen olisi ollut hieman vaivalloista. 513 vaakamallisena menee ihan hyvin. Nyt sit vaan odotellaan kuukauden päivät että pääsee kuuntelemaan ja katselemaan.[signature]You'll get the idea[/signature]
   
 22. Suosääski

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2005
  Viestejä:
  4 240
  Ainahan kaiuttimen kyljelleen saa...


  PS. En kyllä tiedä noiden eroja joten en siihen ota kantaa onko 513 vai 503 parempi.[signature]Pentium D 805 | 1,0 GB DDR400 | Windows XP[/signature]
   
 23. Villesa

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2002
  Viestejä:
  679
  Saa joo. Veikkasin että muuta eroa ei ole kuin tuo elemettien määrä.[signature]You'll get the idea[/signature]
   
 24. Rysty

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2001
  Viestejä:
  1 145
  Mun settinä on 5x503 ja keskikaiutin on kyljellään. Ihan hyvältä näyttää ja kuulostaa, ajattelin ettei 513 lisähinnalle ole vastinetta. Hyvä setti kyseessä varmaan kuitenkin :)

  [Edited by: Rysty on 19.4.2006 13:09][signature]""Näin unta että elin kaaoksen ja järjestyksen rajamailla.
  Sitten nukahdin ja huomasin olleeni valveilla""
  -Viivi ja Wagner[/signature]
   
 25. Villesa

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2002
  Viestejä:
  679
  Eteen otin nuo lattia malliset 505:set helpomman sijoittelun takia. Varmaankin ihan yhtä lailla 503 olis toiminut edessäkin.[signature]You'll get the idea[/signature]
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti