Kotimaisia lahjaideoita

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja mvirtanen, 21.11.2020 klo 17:23.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. mvirtanen

  Rekisteröitynyt:
  22.05.2017
  Viestejä:
  15
  Olen pyrkinyt joka vuosi ostaessani joululahjoja pitämään yllä seuraavaa etikettiä.

  - Tue kotimaista pienyrittäjää jos mahdollista
  - EI kiinarihkamaa. Ei mitään, missä lukee Made in China.
  - Mahdollisimman suuri kotimaisuusaste
  - Jotain, josta on lahjan saajalle oikeasti hyötyä, eikä jää nurkkiin pyörimään
  - Kiertotalouden tukeminen, jos mahdollista

  Tässä korostuu oma haluni tukea Suomen työllisyyttä joululahjavalinnoillani sekä myös toisaalta edes pieni vaikuttamisen mahdollisuus siihen, että emme tukehdu krääsään jota paitsi emme todennäköisesti tarvitse on se myös valmistettu hyvin kyseenalaisesti ympäristöstä ja työolosuhteista välittämättä.

  Hyviä tapoja on ollut mm. selata ylipäätään torista käytettyjä tavaroita; tämä ylenpalttinen kulutus ei ole millään tavalla kestävää, vaan meidän on joka tapauksessa lisättävä jälleen kierrätystä ja tehtävä asioiden korjaaminen kannattavaksi.

  Toisaalta en halua myöskään opettaa jälkikasvulle onnellisuuden olevan materiasta kiinni; mutta silti jouluna on parasta availla paketteja, joten pidän kiinni perinteisestä joulusta ja lapsien oikeudesta sen viettoon lahjojen(kin) muodossa. Sikäli kun parasta silti on rauhoittuminen, joulumieli ylipäätään, perinteet (haudoilla käyminen) ja saunominen, mutta ennen kaikkea erittäin hyvin syöminen. Joulukuusen koristelu ja sen illan kohokohdan odottelu.

  Kuitenkin vuosi vuodelta käy hankalammaksi keksiä jotain, mitä ihminen tarvitsee, mikä tukee kotimaista yrittäjyyttä eikä kuluta liikaa ilmastoa, ja joka ei ehkä myöskään ole liian materialistinen; mutta ajatuksena hyvä.

  Jos tiedätte esimerkiksi kotimaisia pienyrittäjiä ja heidän verkkokauppojaa, tahi ylipäätään näinä aikoina pienyrittäjiä (esim. hieroja tjms) jolle voi ostaa lahjakortin, niin tähän voisi sellaisia koota.

  Kiinarihkamaa esimerkiksi on nykyään joka paikassa. On todella hankalaa ostaa mitään, mikä ei osittainkin ole valmistettu Kiinassa. Silti periaatteesta en voi luistaa: tämä on myös tapa ottaa kantaa Kiinan vaikutusvallan lisääntymiseen ja siihen, että tulevina vuosina se tulee olemaan iso ongelma muutenkin.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti