Kotelon valitsemiseen apuja

Viestiketju alueella 'Kotelot ja modifiointi' , aloittaja japetzkin, 27.08.2021.

 1. japetzkin

  Rekisteröitynyt:
  02.09.2012
  Viestejä:
  92
  Terve,

  Olen etsimässä ATX-koteloa microATX kokoonpanolleni, jotta tulevaisuudessa käytettyjen osien markkinoilta löytyisi helpommin osia. Ongelma on se, että kotelo asennetaan vanhan työpöydän paikkaan, joka on tarkoitettu keskusyksikköä varten. Asennus paikka on nykystandardeilla aika pieni ja mitoista rajoittavimpana tekijänä on syvyys. Optimaalisin kotelo olisi mahdollisiman lyhyt syvyyssuunnassa. Maksimissaan se saisi olla noin 380 mm, mutta mielellään lyhyempi. Muut maksimi mitat ovat: Korkeus 480 mm ja leveys 250 mm.

  Koska asennuspaikka on umpinainen takaa ideana olisi suunnitella tuuletus siten, että otettaisiin "raikas"ilma takaa ja edestä puhallettaisiin se ulos, jotta kuuma ilma ei jää pyörimään asennuspaikkaan.

  Muut halutut speksit:
  - paikka DVD-levyasemalle tulee olla
  - Kotelon etu I/O- tulisi olla etusivulla, eikä kotelon päällä (varsinkin, jos kotelon korkeus on lähellä maksimimittaa)
  - Ei ikkunaa
  - Musta
  - "Laadukas" eli mm. taitettavia lisälaitepaikkojen suojalevyjä.
  - Mahdollisimman hiljainen eli suuret tuuletin piakat ja mahdollisesti vaimennusmattoa sisällä.
  - Ottaa sisäänsä mahdollisimman laajasti erilaisia emolevyjä ja muitakin komponenteja
  - Halutuille grafiikkakortin ja CPU coolerin pituuksille ei ole erikseen mitään ehdotonta minimimittaa, mutta jälleen olisi kiva, jos useimmat ratkaisut menisivät paikoilleen. Nykyisen grafiikkakortin pituus on noin 250 mm (kotelon syvyyssuunnassa) ja CPU coolerin pituus 150 mm (kotelon leveyssuunnassa).
  -Nestejäähytys mahdollisuuksia ei tarvita.

  Koska kotelolta halutaan aika paljon, budjetti voisi olla 150e madollisineen posteineen. Tietenkin mahdollisimman halpa... Olen itse koittanut jo useamman päivän löytää koteloa, mutta tuloksetta, joten pyydetään yhteisöltä apuja! Itse olen tykästynyt Fractal designin Define- sarjan koteloihin, mutta tähän asennuskohteeseen sopivaa en ole oikein löytänyt.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti