Korttinsa menettäneitä?

Viestiketju alueella 'Autot ja muut moottoriajoneuvot' , aloittaja Dani, 12.06.2009.

 1. Myrkkynen

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2005
  Viestejä:
  2 884
  Minäpä kuulin sellaisen jutun että kolme keppanaa voi ihan hyvin ottaa, ja promillet säilyy alle 0,5:ssa. Tämä siis kaverilta, jonka kaveri on poliisi. Ja me kaikki olimme samaan aikaan koulussa, ja tunnen itsekin ko. poliisin:) Poliisi siis valisti näin.
  En kyllä lähtis kokeilemaan teorian paikkansa pitävyyttä, ja olin muutenkin että wtf.
  Kävin siis kaverilla ja yhden bissen join siinä, ja kaveri tarjosi toista - mutta autolla olin, niin kiitos mutta ei kiitos. Sitten tuo yllämainittu keskustelu.

  Pitääkin tehdä empiirinen testi joku ilta. Juon kolme keppanaa tunnin sisään ja puhallan alkometriin niin sillähän tuo selviää. Drägerin mittari siis löytyy ja on kalibroitu joten luotan siihen. Veikkaan että yli 0,5 menee jokatapauksessa.
   
 2. teme

  Rekisteröitynyt:
  26.09.1999
  Viestejä:
  1 608
  Itsellä massaa n.90kg ja 3 pulloa keppanaa/2 isoa tuoppia tunnin sisään nautittuna ja puhallus poliisin alkometriin näytti aika liki 0,4. Alle rajan kuitenkin...

  Nuorempana tuli ajeltua parin iltakaljan jälkeen kotiin, mutta nykyään ison tuopinkin jälkeen odottelen mielellään puolisen tuntia ennen autoilua. Jotenkin tulee siitä yhdestäkin tuopista hetkeksi sellainen "pöhnä", ettei huvita lähteä ajamaan.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Rapilysin

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  190
  Erikoinen yleistys poliisilta. Pieni nainen pääsee puoleen promilleen jo yhdestä pullosta, toisessa ääripäässä suurikokoinen mies voi vetää sikspäkin ja ajella tunnin päästä. Alkoholin pitoisuuteen veressä vaikuttaa nautitun määrän ja juomisesta kuluneen ajan lisäksi henkilön sukupuoli, koko, kehon rakenne, maksan toiminta ja liuta ties mitä muita yksilöllisiä muuttujia.

  Luulisi, että poliisikoulussakin työhön liittyviä asioita edes sivuttaisiin nopeasti.
   
 5. Veijari

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2014
  Viestejä:
  723
  Noh, "kaverin kaverilta" kuultua. Ei varmaan kannata kauheasti näihin takertua.
   
 6. teme

  Rekisteröitynyt:
  26.09.1999
  Viestejä:
  1 608
  Kyllä minäkin olen tuon saman yleistyksen kuullut poliisilta puhallutuksen yhteydessä. Kerroin poliisille juoneeni 2 isoa tunnin sisään johon poliisi totes että sittenhän ne promillet on ihan sallituissa lukemissa, mutta tehdäänpä puhallustesti kuitenkin...
   
 7. oripekka

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2006
  Viestejä:
  357
  Mulle sanoi tutut poliisit työstä tullessa, kun kysyin, että kuis monta tuoppia saa juoda näin helteellä. Sanoivat, että kyl noin iso mies pari kolme saa ottaa. Sitten ratsia kotiin mennessä, viittoilivat ohi. .:)
   
 8. Incredible Buff

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2008
  Viestejä:
  3 223
  En tajua mikä siinä on niin vaikeaa olla ajamatta, jos haluttaa ottaa enemmän kuin se yksi, vaikka sitten syödessä.
   
 9. teme

  Rekisteröitynyt:
  26.09.1999
  Viestejä:
  1 608
  Se on tuo tieliikenne niin vaarallista ettei siellä uskalla selvinpäin ajella. Siellä kun on kaikenlaisia rattijuoppoja liikenteessä jne.

  Ja kuten todettu, niin muutaman tuopin jälkeen se ajotaito vaan paranee... :D
   
 10. zapper

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2001
  Viestejä:
  1 294
  Viime pikkujouluissa join yhden 0,33 litran tölkin siideriä ja sen jälkeen olin pari tuntia, ennekuin lähdin ajamaan.
   
 11. Mutant Hellbabby

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2013
  Viestejä:
  203
  Yleinen mielipide lähinnä kärjistyy Athoksen suuntaan kun herra vielä puolusteli tekoaan ja valitti seurauksista.

  Melkein olin samaa mieltä, että tämä kärjistyy ehkä turhankin paljon yhteen henkilöön.. sitten näin athoksen veistejä toisissa ketjuissa.
  Muunmuassa tiedustelut sähköpolkupyörän promillerajoista kertoo, ettei tämä nyt ihan hetken mielijohteesta tapahtunut vaan on pikemminkin toistuvaa ja suunniteltua.

  Päivän LOL toisesta ketjusta: http://murobbs.muropaketti.com/thre...aerjettoemyys.535812/page-232#post-1715506624

  ---------------------------------------

  Jokainen tietää, että turhan vahvassa maistissa ajaminen on rangaistavaa + enemmistö on sitä mieltä, että auto on kätevin kulkuneuvo. Kun viina ja seuraukset laitetaan vaakakuppiin ja viina voittaa on kyseessä alkoholismi. Sitten kiinni jäädyttyään perustellaan, että "tiedetään rajansa" ja "ei aiheuteta onnettomuutta".. kun ei totuutta kehtaa edes itselleen myöntää.

  Poliisin edustaja sanoo, että puolet kiinnijääneistä on törkeitä ja puolet kiinnijääneistä on uusijoita eli ~10 000 törkeää rattijuoppoa jää kiinni toistuvasti vuosittain. Noistakin varmaan suuri osa kun poliisi tunnistaa vanhan tutun naamasta. Lisänä vielä se osa joka ei jää kiinni.. Jotkut ei vaan opi ennen pakkokeinoja.. Toisille se "jos otat et aja" hokeminen riittää jo kouluikäisenä.

  Southpark selittää.

  Edit: Siivosin pitkähkön siivun alkoholismista pois kun se ei oikein tähän ketjuun kuulu.
   
  Viimeksi muokattu: 12.08.2015
 12. sonnikuski

  Rekisteröitynyt:
  12.08.2015
  Viestejä:
  3
  Eilen tuli käytyä käräjillä kevään toimista.

  Tuli vähän kokeiltua ninjan kulkua.Tampereen ohikulkutiellä sivareista ohi keula pystys.perään lähti ja minä karkuun.mitattu huiput 203km/h rajotus 100+rekkojen välistä yms kivaa.
  Tuomio 100ps a32e kpl 5.5kk ajokielto ja 3kk ehdollista.
   
 13. Galaxy

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2000
  Viestejä:
  1 963
  Ymmärrän että välillä tulee hurjasteltua, mutta onko siitä karkuun lähtemisestä mitään hyötyä jos kuitenkin rekkari on kameralla eli tuomio tulee anyway?
   
 14. sonnikuski

  Rekisteröitynyt:
  12.08.2015
  Viestejä:
  3
  Eihän siitä olekaan,mut tuli tehtyä päätös lähteä:(
  Tuomion kovuuteen vaikutti etten ollut ekaa kertaa syytettynä kaahailusta.
   
 15. tjx

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2001
  Viestejä:
  884
  Tuolta voi promilleja suurpiirteisesti laskea niin ei ihan mutuiluksi mene.
  http://www.paihdelinkki.fi/fi/testit-ja-laskurit/laskurit/promillelaskuri
  0,5 promilleen saa ainakin bisukkaa tintata jo ihan kunnolla.. Itse usein biliskisoissa tms pari tuoppia saatan siemaista, mutta aikaa meneekin se neljä-viis tuntia (pari tuntia lopusta vesilinjalla). Neljä ja puoli tuntia näyttäisi tuon laskurin mukaan palavan kaksi pitkää, että puhtaat nollat puhaltaa. Viisi tuntia ja kolme tuoppia näyttäisi 0,2 promillea, siis reilusti sallitun sisällä, mutta itse ainakin heitän siinä kolmatta tilatessa avaimet suosiolla pois.
  Keskipainoiselle rimpulalle hyvä sääntö on se 2 tuntia ja iso tuoppi, sillä mennään jo varmoilla linjoilla.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Rattijuopumus
  Tuolta löytyy mielenkiintoisia tutkimuksia, hyvinkin usea tutkimus on osoittanut, että pikkupirtelössä onnettomuusriski tosiaan on jopa alempi kuin selvinpäin.. Riski nousee sitten voimakkaasti noin 0,4 promillen jälkeen. Siinä mielessä Suomen nykyinen 0,5 on mielestäni ihan soppeli. Ainakaan nollatoleranssiin ei millään perusteilla pitäisi olla tarvetta.
   
 16. Mawerick

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2002
  Viestejä:
  2 724
  Oikeastaan ainoa syy nollatoleranssille olisi viesti siitä, että maistissa ei ajeta ollenkaan.

  Jossain oli käytössä sellainen systeemi, että jos puhaltaessa viisari värähti mutta pysyi alle rangaistavuuden rajan, kortti otettiin pois ja matkanteko päättyi siihen. Kortin sai sitten seuraavana päivänä hakea takaisin mutta muita seuraamuksia ei tullut. Voisi olla ihan hyvä juttu täälläkin.
   
 17. NtP_

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2005
  Viestejä:
  127
  Entäs siinä vaiheessa kun sattuu onnettomuus ja poliisi käy puhalluttamassa, vaikka mittari näyttääkin <0,5.

  Vakuutusyhtiöillä taitaa olla täysin nollatoleranssi alkoholin ja ajamisen suhteen, eli itse joutuu maksumieheksi.
   
 18. tjx

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2001
  Viestejä:
  884
  Pääsääntöisesti lievä rattijuopumus laskee korvauksia tapauskohtaisesti, ja törkeä (1,2 promillea) vasta aiheuttaa käytännössä aina kokonaan maksumieheksi joutumisen.
  En pikaisesti ainakaan löydä yhtään ennakkotapausta, että 0,4 promillea puhaltaneelta olisi evätty korvaukset.
   
 19. petepeluri

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2003
  Viestejä:
  8 979
  Maistissa ajo ja ylinopeus on tietysti riski, mutta noissa pitäisi ottaa huomioon onko aiheutettu konkreettista vaaraa kenellekkään.
  Esim. reipas ylinopeus ohitustilanteessa ei vaaranna ketään, ja joku ajaa muutaman oluen jälkeen paremmin kuin huonoimmat selvinpäin.
  Seniili vanhus tai mamu tuntuu yleensä olevan ratissa jos näkee jotain käsittämättömiä liikkeitä muilta autoilijoilta, rattijuopppoja harvemmin.
  Silloin pitäisi rangaista kunnolla jos jotain käy, ehdotonta vankeutta.
   
 20. jake styles

  Rekisteröitynyt:
  19.04.2002
  Viestejä:
  1 249
  Niin, mites ajattelit tuon vaaratekijän arvioida? "Jaa, no ei tässä tiellä yleensä tähän aikaan ketään muuta liiku joten menköön nyt sitten läpi sormien vaikka ajoit 40 km/h ylinopeutta ja puhalsit 0,8 promillea."

  Aina kun liikutaan yleisellä tiellä, reilu ylinopeus ja kännissä ajaminen aiheuttaa vaaran vaikkei onnettomuutta tai edes läheltä-piti-tilannetta tapahtuisikaan. Sillä ei ole yhtään mitään väliä missä ollaan ja milloin.
   
 21. tom_gore

  Rekisteröitynyt:
  03.12.2005
  Viestejä:
  8 099
  Miltä nyt tuntuu? Aiotko ottaa opiksi vai jatkatko niin kauan että tapat itsesi tai jonkun toisen?
   
 22. Myrkkynen

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2005
  Viestejä:
  2 884
  Sukulaismies ajoi auton lunastukseen kun ajoi kolmion takaa toista autoa päin. 0,35 puhalsi. Sai sakot, kortti ei lähtenyt. Vakuutusyhtiö maksoi kaiken mukisematta. Toki bonukset laski. Vaan iän puolesta sukulaisten kanssa vähän kun väännettiin, niin eipä autoile enää, kun ei ole autoa, ja jos sellaisen onnistuisi hankkimaan niin se kyllä otettaisiin pois vaikka väkisin. Ja se kortti on edelleen, mutta kukaan ei ole niin tyhmä että antaisi sen ajaa.
   
 23. Myrkkynen

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2005
  Viestejä:
  2 884
  Noniin. Perjantain kunniaksi tein testin, kolme tölkkiä keppanaa tunnin sisään ja 0,45 näytti mittari. Odotin toki noin 15 min. viimeisimmästä. Voihan tuo tulos muuttua ylös- tai alaspäinkin vielä toki. Kattelen vähän aikaa vielä ja sitten uus yritys mihin suuntaan liikkuu... Enemmän kyllä odotin.

  Oluset hain jo eilen autolla, joten nyt en liikahda tältä paikalta muualle kun jääkaapille ja takasin:kippis:

  EDIT: nyt 15 minuutin jälkeen uusi puhallus, ja 0,36... siis laskusuunnassa. Tuo Dräger toimii siis niin että mitä pidempi aika on viime kalibroinnista, niin se varmuudeksi näyttää liian isoa lukemaa, ja tämä on kalibroitu puolisen vuotta sitten.

  En lähtis silti ajelemaan, enkä myöskään suosittele kenenkään luottamaan tähän epäviralliseen testiin. Aamulla viimeksi söin, oon jokseenkin normaalikokoinen jne. Mutta ainakin omalla kohdalla tuo kolme keppanaa tuntiin menisi vielä lainpuitteissa, rimaa hipoen.

  ja nyt sittten:kippis:...
   
  Viimeksi muokattu: 14.08.2015
 24. zapper

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2001
  Viestejä:
  1 294
  Oliko ne minkä kokoisia keppanoita?
   
 25. Myrkkynen

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2005
  Viestejä:
  2 884
  Koff III 0,33 normi tölkki 4,5 prossaa mitä nyt prismassa myydään. Siis normi tölkki kolmos olutta. Kotona sohvalla nautittuna. Asiaa mietitty pari vuotta ja nyt tuli mieleen vasta katsoa mitä kolme bisseä vaikuttaa mittarissa. Tässä nyt puolen kopan jälkeen meen pehkuihin ja jos jollain muulla on mittari, niin saa toki tehdä vastaavan ihmiskokeen.:smoke:
   
  Viimeksi muokattu: 15.08.2015
 26. 4kex

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2012
  Viestejä:
  1 772
  Tein itsekin ihmiskokeen.

  Juomana Lambrusco Grasparossa Di Castelvetro 8% vol.
  Join kolme (3) lasillista noin tuntiin tai ehkä hieman alle. Lasilliset olivat 1,5 dl kukin (kävin mittaamassa). 20 min viimeisestä hörpystä ja Drager Alcotest 3000 (kalibroitu 23.9.2014) sanoo 0,30. Juuri ennen puhallusta söin kolme grillimakkaraa, mutta sitä ennen edellinen sapuska oli kahvia ja muutama leipä klo 11.

  Edit: Nyt 30min viimeisestä ryypystä. Mittari sanoo edelleen 0,30.

  Edit2: Onko tuo Drägereille suoritettava kalibrointi todellakin pelkkä kalibrointi, eikä viritys. Eli mitään ei säädetä näyttämään oikein jos on tietyn toleranssin sisällä. Tätä "kalibrointi"-termiähän käytetään usein väärin ja ymmärretään väärin. Kalibroinnissahan vaan todetaan virhenäyttämä tunnettuun arvoon.

  Edit3: Nyt 47min viimeisestä siemauksesta 0,24.

  Edit4: 1h jälkeen 0,18.

  Edit5: 1h20min 0,11.
   
  Viimeksi muokattu: 15.08.2015

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti