Korppuaseman lukupäiden säätö

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja akyttala, 18.02.2019.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. akyttala

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2001
  Viestejä:
  1 100
  Eli ongelmana on korppuasemat, joiden lukupäiden säätö ilmeisesti meni vituralleen.
  Kumpikin asema toimi välttävästi aiemmin, mutta putsailin topsin ja elektroniikkaputsaussprayn kanssa molemmat ilmeisesti liian innokkaasti.

  Toinen asemista lukee korppuja, kun päälimmäistä lukupäätä painaa hiukan alemmas aseman lukiessa. Jos lukupäätä ei paina, ilmoittaa kone "Sector not found..". Formatointikaan ei tällä asemalla onnistu, vaan ilmoittaa "Invalid Media or Track 0 Bad - disk unusable". Sama levyke kuitenkin alustuu USB-korppuasemassa ihan virheettä, joten vika ei varmastikaan ole levykkeessä. Lukupäässä näyttäis olevan jonkunmoinen pieni säätöruuvi, joka näyttäisi toimivan niin, että ylimmäinen ja alimmainen lukupää pysyvät kyllä kokoajan samalla etäisyydellä toisiinsa nähden, mutta ruuvi säätää niiden keskityksen levykkeeseen nähden. Mitään erillistä ruuvia pelkän ylimmän lukupään säätämiseksi alemmaks en löytänyt.

  Toinen asemista taas formatoi kiltisti, tallentaa levykkeelle jne, mutta kyseisellä asemalla alustetut levyt toimivat vain juuri samaisessa asemassa ja toisaalta missään muussa asemassa alustetut levyt ei tuossa toimi, vaan ilmoittaa vaihtelevasti data erroria, sector not found ja general erroria, kun muilla asemilla kirjoitettuja levykkeitä yrittää lukea.Onkohan mahdollista, että tämä parkkii datapään väärään kohtaan? Jonkunmoinen askelmoottori tuota lukupäätä näkyis liikuttavan, mutta siinä ei mitään selvää säätöä ole näkyvissä. Ainoastaan jonkunmoinen valo/magneettiportti, jonka väliin osuu lukupääasetelmaan kiinnitetty metallinen kulma. Askelmoottori lakkaa liikuttamasta lukupäätä jotakuinkin tasan silloin, kun kyseinen metallikulma on tasan keskellä valo/magneetti/mikälieporttia.

  Onko tällaisten säätöön mahdollisesti olemassa jotain ohjelmaa, joka lukee/kirjottaa levykkeelle samaan aikaan, kun päitä säädellään?
   
 2. BallBear

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  324
  https://www.google.fi/search?source...j0i22i30j33i21j33i160j33i22i29i30.f68lEhmu-AA

  Sarjassamme wanhoja digi-hifi wiisauksia jotka monet kultakorvahifistit, ja Commondore fanaatikot ovat oppineet kantapäänkautta:
  "Ei parane mennä ronkkimaan Topsi puikkojen kanssa magneettipää koneistoja, jos haluat säilyttää atsimuuttikulmasi"

  Seuraavalla kerralla käytä tarkoitukseensa soveltuvia tarvikkeita korppuasemia puhdistellessa, ja pölyjenpoistoon mielummin paineilmaa.
  https://www.amazon.com/Cables-Unlimited-Acc-6000-Floppy-Cleaning/dp/B0028B7138
   
  Viimeksi muokattu: 20.02.2019
 3. akyttala

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2001
  Viestejä:
  1 100
  Onko kellään suomenkielisiä säätöohjeita? Tuohon ilmeisesti tarvitsee oskilloskooppia ja jonkin softan, joka osaa siirrellä lukupäätä määrätylle sektorille..?

  Sain toisen aseman toimimaan jotenkuten, kun aikani säätelin sekä sitä lukupäiden säätöä että 0-sektorin anturia (?) , muttei se mikään hyvä ole vieläkään.

  Onko kellään tietoa, tekeekö kukaan nykyään enää maksusta säätöä kunnon vehjeksillä, oikealla hommaan tarkoitetulla säätölevykkeellä ja skoopilla..?
   
 4. H-K_Blu

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2016
  Viestejä:
  992
  Varmaan halvemmalla/helpommalla pääsee kun hommaa jostain raadosta uuden tilalle. Itsellä vielä 386:sta alkuaan irroitettu asema yhä.. taisi olla vuodelta '93 ja kertaakaan puhdistettu tai tehty mitään ja hyvin porskuttaa.
   
 5. Mr. Hat

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2002
  Viestejä:
  2 603
  Viimeksi muokattu: 15.03.2019

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti