Koronavirus / COVID-19

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Sport_FIN, 13.03.2020.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Ertzie

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2003
  Viestejä:
  689
  Onko tämä maskisuositus edelleen vain ja ainoastaan saudeissa tehtyjen tutkimuksien varassa? Jännä kun muualla tehdyissä tutkimuksissa ei tosiaan saada mitään mainittavaa hyötyä maskeista. Alkaa olla sen verran politisoitunut aihe ettei tiedä voiko mahdollisiin uusiin tutkimuksiin edes luottaa.
   
 2. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 631
  Eipä niillä maskijutuilla niin väliä suuntaan eikä toiseen. Se millä on vaikutusta on että tavan kansa alkaa herätä näihin hatusta vedettyjen rajoitusten haitallisuuteen ja hyödyttömyyteen.

  Mallia Saksasta: https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006672615.html

  "
  Oikeuden mukaan lokakuun alussa annettu päätös sulkea ravintolat iltayhdentoista ja aamukuuden välillä ei ole osoittanut ilmeisiä vaikutuksia koronaviruksen torjunnassa ja rajoittaa elinkeinonvapautta.

  Oikeus perusteli päätöstään sillä, että suurin osa uusista koronatartunnoista Saksassa todetaan esimerkiksi perheen ja ystävien kokoontumisissa, uskonnollisissa tapahtumissa tai matkustaessa.

  Oikeus teki päätöksen sen jälkeen, kun 11 ravintolan omistajaa valitti yöelämästään tunnetun kaupungin rajoituksista."

  Näitä tulee ponnahtelemaan esiin kohta jokapuolelta. Kyllä kohta Suomessakin, tiedä mitä taikurin temppuja yrittävät vielä täälläkin tyhmää kansaa mielistelläkseen.
   
 3. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 828
  Joo, kielletään aikuisten sisäharrastustoiminta koska mitään muutakaan ei keksitä. Tapauksia satojentuhansien harrastajien joukossa ehkä alle 20.
  Annetaan kuitenkin vapaus yksityistilaisuuksiin ja varsinkin uskonnollisiin sellaisiin.
  Vittu mitä kaksinaismoralismia ja politikointia.
   
 4. Moije

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2004
  Viestejä:
  1 354
  Näin urheilua koko ikäni harrastaneena on pakko todeta, että tämä joukkueurheilun mahdollinen kieltäminen on järjetöntä paskaa. "Ei se pelaaminen, mutta kun lauletaan ja huudetaan."
  Voi v***u.
   
  electron06 tykkää tästä.
 5. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 631
  Selvittelin vähän näitä yhteystietoja kokoontumisrajoitusten vastuuhenkilöistä. Näyttää siltä että niitä (ilmeisesti) sovitaan paikallisesti AVIssa. Ja muistelen että lähipäivänä oli joku uutinen että entistä suurempi osa päätäntävallasta pyritään siirtämään AVIlle.

  Yhteystietoja vastuuhenkilöistä joutunee siis kyselemään aina erikseen jokaisen alueellisen rajoitustoimenpiteen mukaan. Varsin ärsyttävää.

  Vaasan kokoontumisrajoitusten osalta vastuuhenkilöinä ovat (ainakin) Eeva Mäkinen ja Marko Pukkinen.

  Eeva Mäkinen kirjoitti tällaista kun kyselin vastuuhenkilöistä:
  "
  Hei,

  päätösasiakirjan lopusta löydätte aluehallintoviraston päätöksentekijöiden nimet. Tässä tapauksessa allekirjoittanut on toiminut asian esittelijänä ja ylijohtaja Marko Pukkinen ratkaisijana. Asian luonteesta johtuen kuulemista ei ole toteutettu, perustelut löydätte päätöksestä. Minulle voi lähettää palautetta asiasta.

  Rajoituspäätösten valmisteluun aluehallintovirastossa osallistuu aina laajempi asiantuntijajoukko. Koronatilanteeseen liittyen teemme jatkuvasti yhteistyötä myös muiden alueellisten ja kansallisten viranomaisten kanssa. Päätökset noudattavat valtioneuvoston periaatepäätöksen ja STM:n toimintasuunnitelman linjauksia koronakriisin hybridistrategiasta."  ylijohtaja
  Marko Pukkinen
  email = ?

  Aluehallintoylilääkäri
  [email protected]
   
 6. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 631
  Korjataan aiempaan viestiin:

  https://www.hs.fi/urheilu/art-2000006672681.html

  "
  ”Harrastustoiminnan osalta todennäköisesti varsinaisina toimenpanijoina eivät olekaan aluehallintovirastot vaan kunnat, koska harrastustoiminnan säätely voi tapahtua vain tilojen hallintaoikeuksien kautta, ja nämä tilat, joissa harrastustoimintaa pääosin harjoitetaan, ovat kuntien hallitsemia. Yksityisiin tiloihinhan me emme voi mitenkään edes suositella mitään”, Ranto sanoo.
  "
   
 7. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 631
  Suosittelen siis kaikkia olemaan aktiivinen ja valittamaan heti ja kun rajoituksia tulee!

  Ei kaikkeen tarvitse alistua. Ja toivottavasti seuran ym. tapahtumat voi muuttaa vain jäsenten tapahtumiksi, eli yksityisiksi, jos oikein huonoksi tilanne menee kieltojen kanssa.
   
 8. Avikaapio

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2019
  Viestejä:
  92
  Olen sitä mieltä että lääketieteellisesti oikein harkitut rajoitukset ovat ok ja ainoa mahdollisuus rajoittaa koronan leviämistä, ainakin keväällä toimi hyvin. Ymmärrän kyllä yrittäjiä ja yksityisiä ihmisiä, että on rankkaa jos yhteiskunta rajoittuu sosiaalisesti - mutta jostain kassasta korona on kuitenkin pakko maksaa - jos antaa koronan levitä niin siitä tulee yhteiskunnalle kustannuksia ja jos rajoittaa sosiaalista kanssakäymistä, niin siitä tulee myös kustannuksia (suoraan yrittäjulle), jotka kustannukset pitäisi kompenspoida jostain kassasta.

  Yksi mahdollisuus on tietenkin "antaa palaa", että annetaan vain ohje että käyttäkää niitä maskeja harkintanne mukaan ja kaikki on muuten normaalia - saattaisi tosin käydä niin että ihmiset itse menevät paniikkiin jossain vaiheessa ja eristäytyvät vapaaehtoisesti, vaikka kukaan ei edes ohjeista eristäytymään.

  Seurailen "Trevor Noah Social Distancing Daily Show" ohjelmaa ja se oli ennen koronaa tavallinen "Daily Show" - keskusteluohjelma julkkisvieraineen ja stand-up komiikkoineen, mutta nyt on se keskittynyt asiantuntijoien ja poliitikkojen "Social Distancing" haastatteluihin videoneuvottelun kautta ja vitseihin sosiaalisesta eristäytymisestä ja vitsailuihin Trumpin tiedoista koronan osalta.

  Ohjelmaa seuraamalla saa hassun käsityksen että USA on suljettuna ja ihmiset ovat eristyksessä kotonaan ja seuraavat televisiosta tilannetta - tiettyä maailmanlopun meininkiä tyyliin "Viimeisellä Rannalla".
   
  Viimeksi muokattu: 17.10.2020 klo 14:50
 9. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 631
  Luuletko siis että Suomi on erityistapaus ja pystyy estämään koronan leviämisen? Samalla kun melkein koko muu maailma epäonnistuu. Minä en ainakaan usko. Kyllä se täällä tulee leviämään jatkossakin. Kysymys lähinnä että miten perusteellisesti.
   
 10. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 631
  Minusta kyse on siitä että elämme vielä ns. denial, kieltämisvaiheessa. Emme suostu uskomaan totuutta, koska se ei miellytä monia. Jossain vaiheessa todellisuus sitten lässähtää vasten naamaa ja kaikki joutuvat myöntämään että näin on.
   
 11. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 631
  Voisi tähän laittaa vielä muistoja miten tilanteeseen on päädytty. Kun Kiinassa lanseerattiin yhden lapsen politiikka niin todella monien mielestä se oli pahinta ikinä, rajoittaa nyt syntyvyyttä. Nyt sitten todetaan että mitä käy kun meitä on liian monta tällä pallolla. Mutta kyllähän se nyt edelleen olisi ihan kauhistus, jopa koronaan verrattuna, jos yhden lapsen politiikka otettaisiin käyttöön.

  Saadaan aika paljolti juuri sitä mitä on tilattukin.
   
 12. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  954
  Ne, jotka eivät tunne historiaa...

  Kuulostaa vähän siltä, että olet lukenut yhden lapsen politiikasta vain otsikon. Sen lain ongelmat olivat ihan jossain muualla kuin noissa kolmessa sanassa.

  Kaksi lasta synnyttäneet – lakia rikkoneet – naiset pakotettiin sterilisaatioon, ja myös jo yhden lapsen jälkeen hankkimaan ehkäisyimplantti. Lisäksi vanhoilliset perheet halusivat epätoivoisesti poikalapsia, mikä johti väestörakenteen vinoutumiseen ja miesvaltaiseen populaatioon. (Ja koska selkeästi perheet ovat valinneet hankkivansa poikalapsia, niin tyttölapsista on jollain tavalla jouduttu hankkiutumaan eroon...)
   
  Viimeksi muokattu: 18.10.2020 klo 06:59
 13. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 631
  Hyvä kun otit esille. Nämä ongelmat implementaatiossa ovat yhtä lailla esillä koronan kanssa. Ei niitä päättäjiä tunnu tämänkään sekoilun kanssa kiinnostavan mitä kerrannaisvaikutuksia kansa saa rajoituksista.

  Kai sitä voisi tuonkin asian hoitaa hyvällä tapaa jos haluaisi. Sitäpaitsi, se oli kyllä täysin kiinalaisten omaa syytä että tapattivat tyttölapsiaan. Siinähän se ongelma yleensä onkin kun ihmiset eivät osaa katsoa kuin nenän eteensä. Tuli vissiin "yllätyksenä" myöhemmin kun sukupuolijakauma olikin vinoutunut.

  Koronan kanssa varmaan yllätytään sitten kun talous on kuralla kun ihmiset on peloteltu lopettamaan eläminen. Tai että kun tauti palaa ulkomailta kun on vedetty kuukauden täyskaranteeni.
   
 14. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 631
  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006673840.html

  AVIsta tulossa uusi kyttäysvirasto Suomeen? Valtuuksia lisätään ja saavat periaatteessa määrätä ihan mitä vain. Se voisi olla huomenna vaikka 5 henkilön kokoontumisrajoitus Jyväskylässä.

  Missähän se raja kulkee miten paljon ylilyöntejä voidaan tehdä? Toimiiko tämä samalla periaatteella kuin lastensuojelu, eli että muutama kateellinen kansalainen ilmoittaa laittomista bileistä ja pian paikalla on AVIn iskuosasto?
   
 15. Lazlo_

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  2 378
  Juu, juu. Minä olen ryssätrolli, kun sulta näköjään puskee viestiä viestin perään. Rauhoitu nyt vähän.

  Artikkeli ei tosiaan käsittele kaikkien mahdollisten maiden tilannetta. Maissa, joissa terveydenhuollon järjestelmät ovat heikot, on todennäköisemmin enemmän kuolemia, joita ei ole merkitty koronaviruksen aiheuttamasta taudista johtuviksi, koska suurta osaa kuolleista ei ole koskaan mitenkään edes testattu.

  Niin, väitteesi on tosiaan silkkaa mutua, kuten tuli todettua.
   
 16. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 631
  Tässä vaiheessa on hyvä seurata mitä maailmalla tapahtuu. Mm Belgiassakin ulkonaliikkumiskiellot ja kaikkea hullua. Vaikka kuolleita miljoonaa kohti vain 897.

  Yleensä se on vähän myöhäistä reagoida siinä vaiheessa kun idiootit on laittaneet koko yhteiskunnan kiinni. Eikö se ole parempi valittaa nyt kuin myöhemmin? Minusta ainakin.
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2020 klo 20:55
 17. Lazlo_

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  2 378
  Näyttää vähän siltä, että niissä maissa, joissa "idiootit" laittoivat ajoissa yhteiskunnan kiinni, ylimääräinen kuolleisuus oli keväällä vähäisempää. Miten se on mahdollista, jos suurin osa kuolemista johtuu yhteiskunnan sulkemisesta?
  https://www.nature.com/articles/s41591-020-1112-0

  Toki myös yhteiskunnan sulkemisella on negatiivisia vaikutuksia, joten sitä pyritään tällä hetkellä välttämään viimeiseen asti. Ei sitä kukaan halua, vaikka kovasti niin väität.
   
 18. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 631
  Hyvä yritys ylempänä, mut en tartu.

  Unohdit varmaan mainita että edes WHO ei suosittele yhteiskunnan sulkuja. Tämä veto Belgialta on siis jonkinlainen epätoivoinen yritys. Ja aika hyvä esimerkki siitä että kun lähtee tuolle linjalle että pitää aina vaan keksiä uusia rajoituksia. Kyllä tästä voisi tyhmempikin veikata että epäonnistumisen todennäköisyys on varsin suuri. Eikä nyt tarvitse edes mainita että ovatko ne haitat hyötyjä suuremmat.

  Mitähän ne kansalaiset tuumaa sen jälkeen kun ovat olleet suljettuina kotiinsa kuukauden ja homma lähtee taas alusta. Kiinnostaako suurta osaa enää noudattaa rajoituksia ollenkaan.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti