Koronavirus / COVID-19

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Sport_FIN, 13.03.2020.

 1. KameIeontti

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2006
  Viestejä:
  1 775
  Tänään asiantuntija Juha Jolkkonen kertoo että Epidemian etenemiseen vaikuttaa rajoitustoimien onnistuminen ja suomalaisten käyttäytyminen. Tätä toitotetaan useammissa uutisissa radiossa ja netissä. Kuinkahan monta vuotta pitää lukea että ihmisestä tulee noin viisas että pystyy noinkin päteviä lausuntoja antamaan. Kyllä olisi hieno olla itsekkin asiantuntija.
   
 2. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 612
  Naurattaa tosiaan kun tästä yritetään tehdä yksilöasia vedotakseen ihmisten tunteisiin. Eiköhän se olisi nähty jo jossain päin palloa kuinka epidemia pysähtyy jos se olisi yksittäisten ihmisten itsekkyydestä kiinni. Ihmisiä on vain niin paljon että todennäköisyys hoitaa asian.

  Sitten toki muistetaan haukkua maalaria, ravintolanpitäjää, bileporukkaa, juoppoa, kotijuoppoa, pyöräilijää ja niin edelleen. Se on ihmisen luonnossa yrittää löytää syyllinen.

  Kyllä se Suomi seuraa muuta maailmaa perässä. Täällä vielä haaveillaan pää pilvissä että olisimme erityisiä. Ei tule onnistumaan tämä pakoilu.
   
  Rumsfeld tykkää tästä.
 3. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 976
  Media kehittää ihmisille syyllisyydentunnetta ja sillä pönkittää agendaa.

  Maailmassa on monta maata, joissa oli täydellinen sulku, maskipakko , ulkonaliikkumiskielto jne ja ihan samalla tavalla tai huonommin niillä meni. Tautiaalto oli keväällä, hiipui kesäksi ja syksyllä nostaa päätä uudelleen. Ihan sama kaava on toistunut rajoitusten tiukkuudesta riippumatta.

  Hyvin vaikea sanoa, mikä vaikutus milläkin rajoituksella loppujen lopuksi on ollut vai eikö mitään. Ainakaan pandemiaa ei ole estänyt. Näyttää siltä, että tämä kevät, kesä, syksy oon ollut ihan samanlaista kausivaihtelua jokaisessa (euroopan) maassa. Toivotaan että tämä "toinen aalto" on samalla viimeinen ja päästää normaaliin elämään edes joskus. Nyt maailma on kylläkin herkistynyt ja samaa poukkoilua tullaan näkemään vielä monta kertaa tulevaisuudessa. Kulloinenkin hallitus yrittää parhaansa mukaan hoitaa asian paremmin kuin aiemmat ja vaihtelevalla menestyksellä. Lehdet mässäilevät ja kansa arvostelee ja molisee. Tämä on nyt uusi normaali.
   
  Rumsfeld tykkää tästä.
 4. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 612
  Tietääkö joku minne kannattaa laittaa viestiä näistä kokoontumisrajoituksista, kuka (henkilöt) niistä päättää?

  Nyt kun on naurettava ylireagointi tehty Vaasassa niin ei menne kauaa että säätävät sen muuallekin ihan vaan vallanhalusta. Kyllä tällaisista asioista kannattaa jo protestoida.
   
 5. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 976
  Eipä se mitään ylireagointia ole. Mikään ei ole ylireagointia, jos kuuntelee kansaa, asiantuntijoita ja poliitikkoja. Ylireagointia ei ole olemassakaan kun kyse on ihmisten terveydestä.
   
 6. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  1 035
  On se kyllä yksiselitteisesti ylireagointia, jos rajoitukset aiheuttavat enemmän kuolemia ja elämänlaadun heikkenemistä kuin se ongelma, jota rajoituksilla yritetään korjata. Ja jos kotimaan ja koko globaali talous ajetaan monivuotiseen lamaan, niin vaikutukset myös näkyvät pidemmällä aikavälillä kuin korona itsessään.

  Historoitsijoilla lienee kova paine, että tulevatko seuraavat sukupolvet tuntemaan 2020-luvun pimeät vuodet koronaviruksen vuosina vai järjettömän panikoinnin vuosina.
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2020
 7. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 612
  Eiköhän se ole selvää jo tässä vaiheessa että olemme tällä panikoinnin tiellä. Samaa luokkaa Espanjan kanssa, jossa yritetään rajoittaa koko kaupunkien ihmisten liikkumista ym. sairasta. Tajuaa nyt tyhmempikin että kun ihmiset lukitaan sisälle niin liikkuminen vähenee. Ja liikunta on yksi tärkeimmistä terveyden ylläpitäjistä. Tulee todella suuri kansanterveydellinen ongelma ympäri palloa kun aletaan rajoittaa kaikkea.
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2020
 8. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 612
  Kaivan esiin seuraavaksi näitä yhteistietoja rajoituksista päättävistä vastuuhenkilöistä. Jos niitä nyt on mahdollista saada. Laitan ne tänne kunhan selviää niin halukkaat voivat kirjoittaa heille.
   
 9. juhog81

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2016
  Viestejä:
  1 195
  Kiitos, voisihan sitä vaikka viestiä tosiaan lähettää.
   
 10. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 976
  Kertokaa joku paremmin tietävä, koska en ymmärrä.

  1. Maski suojaa muita kantamaltani virukselta
  2. maski ei suojaa minua muiden kantamalta virukselta

  1.Missä muodossa virus lähtee minusta ja millä mekanismilla maski pysäyttää sen?
  2.Missä muodossa virus tulee minuun, koska sama maski ei pysäytä sitä?
   
 11. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 612
  Ei kiinnosta alkaa selostaa tarkemmin, mutta katso vaikka kuinka influenssavirus leviää ja päättele/lue siitä eteenpäin. Sama asia.

  Se metodi miten se kansankielellä toimii on se että se on köhäsuoja. Ihmiset kun eivät osaa köhiä/aivastaa oikeaoppisesti paidan hihaan vaan se hoituu noin 90% nyrkkiin tai kämmeneen (huolimatta valistuksesta). Sen rätin toimintaidea on se että se pysäyttäisi tämän typerän tavan. Toki se ei siltikään ole yhtä hyvä kuin siihen paitaan köhiminen, suurin osa ihmisistä kun sattuu syystä tai toisesta näpläämään sitä maskiaan jatkuvasti. Koska eihän peruspertti tajua miten se maski toimii. Se on siis tavallaan puuttellinen tapa korjata oikeaoppinen köhiminen/aivastaminen.

  Ei sen toimintatehoa tarvitse korona-ajalta katsoa. Japanissa ym. on olleet käytössä pitkiä aikoja maskit, ne ovat päällä lähinnä kohteliaisuussyistä sekä opittuna tapana kun ollaan flunssassa. Eiväthän ne mitään flunssa-aaltoja ole koskaan estäneet silti. Marginaalinen käytännön vaikutus, suuri psykologinen vaikutus.
   
  electron06 tykkää tästä.
 12. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  1 035
  Minkäänlaista tieteellistä näyttöä ei ole siitä, että naamarin koskettelu auttaisi levittämään viruksia. Omat sylkipisarat ja muut roiskeet ovat siellä maskin sisäpuolella, joten ulkopinnan kevyt hiplailu tuskin haittaa yhtään mitään. Maskihan ei kuulemma suojaa kantajaansa, joten myöskään maskin ulkopinnan koskettelun ei pitäisi voida olla vaarallista. Suuremmassa vaarassa olet koskiessasi istuimiin tai kahvoihin julkisessa liikenteessä.

  Sinä et tosin ymmärrä, miten japanilaiset maskia käyttävät. Ei sielläkään kuljeta maski naamalla joka päivä. Lähinnä sitä aletaan käyttää vasta flunssaoireiden ilmaannuttua, jolloin se on usein liian myöhäistä niin koronan kuin muidenkin tautien kohdalla. Jotkut ihmiset kaiketi kuvittelevat myös suojautuvansa ilmansaasteilta tms.
   
 13. monta

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2013
  Viestejä:
  453
  [​IMG]
   
  Jani R-K, Kala ja juhog81 tykkäävät tästä.
 14. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 976
  Edelleenkään ei täysin vakuuta tuo analogia.

  Rätti kasvoilla pysäyttää lähtevän viruksen, mutta ei tulevaa. No jos kääntää maskin nurinpäin, olisinko silloin suojassa? Tai jos laittaa kaksi päällekkäin? Toinen oiken päin ja toinen nurin.
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2020
 15. Avikaapio

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2019
  Viestejä:
  97
  Maskeissa on sama ongelma kuin kevytsavukkeissa, kevytlevitteissä, xylitolissa, ... , mutuna tuntuisi täysin varmalta ja todeksi näytetyltä että ne edistävät terveyttä, mutta tilastolliseen tutkimukseen perustuvaa selvää näyttöä hyödyistä ei ole saatu, tai siis xylitolista kyllä on, mutta muutaman prosentin erolla testiryhmien välillä ei välttämätä voi perustella että kuluttaa esim. 200 euroa vuodessa tuotteeseen jonka käyttäminen ei ole välttämätöntä, ilmankin pärjäisi ja ne 200 euroa voi käyttää järkevästi muten terveydenhuoltoon.

  Kevään maskilausunnon laatinut emeritusprofessori puolustaa edelleen lausuntoaan:

  "Emeritaprofessorin mukaan arvostelijoilla on mennyt näyttö, resurssit ja päätöksenteko sekaisin. Tutkimusten perusteella maskien käytöstä julkisilla paikoilla ei vaikuttaisi olevan hyötyä, Mäkelä sanoo IS:lle. Hallituksen suosituksiin hän on tyytyväinen."

  - siis oli tulkittu 5 jo valmiiksi tehtyä tutkimusta ja vedetty johtopäätös että maski ei niissä ollut auttanut tavallisen influenssan torjunnassa ratkaisevasti, koronan osalta tutkimuksia ei vielä edes ollut olemassa, joten ehdotonta suositusta että maskia kannattaisi käyttää ei voinut antaa.

  https://www.verkkouutiset.fi/is-professori-seisoo-maskiselvityksen-takana/#43c3cd71

  Nythän puskista huutelijoita asiantuntijoita riittää, että mutuna maskista varmasti on hyötyä ja sellaisen käyttö on vahvasti suositeltavaa, mutta vasta vuosien kuluttua voidaan olla tilastollisesti viisaampia, että mikä oli maskien todellinen vaikutus.

  Ei siinä mitään, onhan se kieltämättä sellainen tunne että jos käyttää maskia niin tekee parhaansa asian edustämiseksi, vähän sama, kuin käyttäisi kevytlevitettä tai pureskelisi xylitolpurkkaa aterian päätteeksi.

  Toisaalta, voi jättää levitteet kokonaan leivältä ja syödä aterian päätteeksi omenan tai juustonpalan, jolloin terveys saattaa edistyä enemmän ...
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2020
  B12 tykkää tästä.
 16. juhog81

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2016
  Viestejä:
  1 195
  Tauti tulee enimmäkseen sieltä suusta. Sen takia on hyvä olla maski suun edessä.

  ”Rätti kasvoilla” pysäyttää tulevan viruksen, mutta se ei ole suinkaan ainoa tai yleisin tapa millä se tauti sinuun voi tarttua. Sen takia se ei ole tähän suuntaan yhtä hyvä suoja.

  Helppoa?
   
 17. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 595
  Näinhän se menee.

  Ja se mitä olen ymmärtänyt vaikka en virusasiantuntija olekaan, niin myös sillä on merkitystä kuinka suuren määrän viruspartikkeleita keho kohtaa. Vaikka maski ei ole mikään suojaava kondomi, riittävän pienen määrän viruspartikkeleita kehon "ensivaste" immuniteetti pystyy eliminoimaan ilman että virus pääsee kehossa valloilleen. Tässä maski voi ihan loogisesti ajateltuna auttaa.

  Ja muistan lukeneeni myös että vaikka taudin saisikin niin taudin vakavuuteen vaikuttaa myös se kuinka suurelle viruspartikkelimäärälle on alunperin altistunut. Myös tässä voi maskista olla loogisesti ajateltuna hyötyä.

  Itse en ole kuitenkaan maskia vielä jaksanut käyttää kun joukkoliikennettä ei tule nyt käytettyä, mutta en myöskään naureskele niille jotka sen päähänsä pistävät vaikka taudin hoito onkin kehittynyt siinä määrin että yhä harvempi kuolee tai joutuu tehohoitoon koronan takia. Ja varmasti laitan maskin esim. kauppaan jos itselle tulee vähänkään flunssaoireita.
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2020
 18. rehu

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2003
  Viestejä:
  2 775
  Tuolta tosi tietoa siitä, miten ihmisiä huijataan 'pandemian' varjolla!
   
 19. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 612
  Miksi nyt, mutta et oletettavasti aiemmin? Meinasitko vetää rätin naamalle lopun ikääsi? Tämähän ei ole mikään poikkeustila vaan väestönkasvun jatkuessa yhä normaalimpi tila.

  Itseäni ällöttää miten ihmiset suhtautuvat vakavasti ylikansoituksen oireisiin kun paska osuu omaan nilkkaan suoraan, mutta itse asialle ei tehdä mitään tai jos tehdään niin vastahakoisesti. Mitäpä siitä nyt jos aiheutetaan massasukupuuttoaalto ym. pientä. Sitten jos miljoona ihmistä kuolee, mikä on pisara meressä, niin ollaan ihan kauhuissaan.
   
 20. Marshal

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  2 399
  Tänään kun kävin lenkillä paikallisella lenkkipolulla, edessäni olevan vanhemman pariskunnan mies sai jonkun käsittämättömän yskintäkohtauksen johon tunkivat naaman eteen hädissään jotain mukana kannettua rättiä. ODottelin kauempana sen tilanteen rauhoittumista sen 10-15s, mutta ei muuttunut tilanne. Siinä tilanteessa, kävelylenkillä kun vain olin, vaihdoin hölkkämoodiin ja juoksin heidän ohi polun toista reunaa hädissäni. Myöhemmin näin kun tämä pariskunta oli hölkkälenkin lihaskuntopaikalla nostelemassa sellasia pöllejä ilman hanskoja tai mitään, väkeä siinä pöllipaikalla oli pari taloutta, lapsia ja vanhempia.

  Joo ei varmaan mitään ihmeellistä mutta tämmösinä aikoina voisi edes avata tuota tapahtumaa mulle tai jääneet kotia yskineen.
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2020
 21. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 612
  Autoon voisi kehittää sellaisen korona-pakoputken. Takalasiin syttyisi napista teksti että korona-aukko avattu ja perässähiihtäjät saisi näin välittömästi karkoitettua kilometrin päähän.

  Toivottavasti nyt viestisi oli vitsi. Itse toivoisin että kaikki juopot ja nistit lukittaisiin koteihinsa pysyvästi. Nehän on kanssa vaarallisia kanssaihmisille.
   
 22. Avikaapio

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2019
  Viestejä:
  97
  Noissahan voi myönteisesti ajatella että miehellä on ollut esim. joku krooninen keuhkosairaus, ahtauma tjsp, sekä sen vuoksi yskii kroonisesti ja yrittää pitää kunnostaan kuitenkin huolta. Maskia ei tarvitse ihan ministeriön hyväksymien ohjeiden perusteellakaan käyttää, jos on sairaus (tai pelkkä vanhuus), joka aiheuttaa sen että maskin kanssa on liian tukala olla.
  Taisi olla (sekavissa) maskiohjeissa myöskin että maskin läpi ei saa yskiä, vaan jos yskittää, niin maski pois naamalta ja yskii nenäliinaan tai hihaan.
  Sekin voisi olla humoristisen epäsiistiä, jos maskin läpi yskisi kosteita yskäisyjä ja sitten "räkä poskella" kostunut maski naamalla liikuskelisi.
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2020
 23. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 595
  No huijaus ja huijaus. Tuossa PCR-testi asiassa on toki pointtia, ainakaan liian herkkä testi ei ole varmaankaan järkevää.

  Koronaa osataan nyt myös hoitaa paremmin kuin vuoden alussa, joten sekin laskee todella paljon kuolleisuutta ja tehohoidon tarvetta. Mutta että suuri huijaus? En nyt välttämättä yhtyisi tuohon vaikkapa Ruotsin tilastokeskuksen kuolleisuustietoihin perustuen. Se on sitten eri asia minkälaisia toimia nähdään tarpeelliseksi nyt loppuvuodesta. Toimet voivat olla ylimitoitettuja tai ei, mutta en ainakaan mitään yksittäistä lakimiestä tässä asiassa kuuntelisi, enkä varsinkaan mitään Qanon salaliitto-kajahtaneita tyyliin Yazka Love ja Blokkimedia..

  Esim. Kohdassa 4:10 tuolla videolla kyseinen tohto Reiner Fuellmich valehtelee aivan suoraan että korona ei olisi aiheuttanut korkeampaa kuolleisuutta missään päin maailmaa. Tämähän ei pidä ainakaan Ruotsin tilastokeskuksen mukaan paikkaansa, ja tiedämme että Ruotsissa on ollut käytössä "vaihtoehtoinen" koronastrategia. Mutta nyt siis tilanne on erilainen kuin alkuvuodesta ja olisi syytä käydä sen pohjalta tarkkaa analyysia mitkä toimet ovat nyt järkeviä ja mitkä ei. Se että tilanne muuttuu mm. parantuneen taudin hoidon ja viruksen ymmärtämisen johdosta ei ole mikään syy toitottaa jostain huijauksesta.

  https://www.scb.se/om-scb/nyheter-o...a-folkokningen-pa-15-ar-under-coronapandemin/
  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006608207.html
  Ruotsissa alkuvuoden kuolemien määrä oli korkein 150 vuoteen – Grafiikat näyttävät Suomen ja Ruotsin kuolleisuuden eron
  Ruotsin tilastokeskuksen mukaan edellisen kerran Ruotsissa on kuollut puolessa vuodessa enemmän ihmisiä vuonna 1869, jolloin maassa raivosi nälänhätä. Silloin Ruotsissa kuoli 55 431 ihmistä.
   
  Viimeksi muokattu: 12.10.2020
 24. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  1 035
  Hesarin satutäti ei tunne faktoja. Suomessakin on ollut koronan aikaan ylikuolleisuutta noin 1300 hengen verran. Ruotsi on kaksi kertaa suurempi maa, joten vertailuluku voidaan puolittaa. Sanotaan nyt että Suomen vertailuluku on 1300 ja Ruotsin vaikka 2500. Koronan aikaan Suomessa on ollut ylikuolleisuutta tasan joka kuukausi.

  Ruotsin kuolleisuus on täten toistaiseksi korkeampi, mutta katsotaan asiaa uudestaan sitten kun koronatilanne on ohitse. Nythän Suomessa ollaan jälleen raketoimassa ja tilastoimattomatkin (suorat tai epäsuorat) koronakuolemat tulevat nousemaan reilusti.
   
  Viimeksi muokattu: 12.10.2020
 25. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 976
  Plus se moneen kertaan mainittu fakta, että Ruotsissa muutenkin on Suomeen verrattuna viisinkertainen keuhkokuumekuolleisuus. Suomessa reilu 300 kuoli keväällä. Ruotsi 2x5x300=3000, jotta ollaan edes vertailukelpoisia. Espanja, Italia ym menevät Ruotsin kanssa samaan sarjaan.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti