Koronavirus / COVID-19

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Sport_FIN, 13.03.2020.

 1. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 335
  Ruotsissa stressataan lähinnä nuorten ajautumisesta rikollisuuteen. No varmaankin farfarien kuoltua nopeasti talous palautuu hyvin ja Ruotsi selviää siltä osin helpolla. Silti vaadittaneen sielläkin päitä vadille.

  https://yle.fi/uutiset/3-11269301
   
 2. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 976
  Mielenkiintoinen yksityiskohta. Suomessa kuolee keuhkokuumeeseen vuosittain todella vähän ihmisiä verrattuna muihin Euroopan maihin. Toivotaan että katajainen kansa kestää koronaakin paremmin kuin muut. Mistäpä tietää.

  [​IMG]
   
  Jonsku tykkää tästä.
 3. monta

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2013
  Viestejä:
  453
  Kiinan lisäksi Etelä-Korea näyttää saavan homman haltuun.

  [​IMG]

  Neljä viikkoa sitten Italiassa ei ollut ensimmäistäkään koronakuollutta, eli lähes sama tilanne kuin hölmölässä tänään. Yhteistä on ettei kummassakaan maassa näy mitään merkkiä tilanteen haltuunsaamisesta.
   
  Viimeksi muokattu: 22.03.2020
 4. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 452
  Tätä yritin jäsen Vierailija lle edellisellä sivulla kertoa. Etelä-Korean strategia on hävittää koko tauti ja se toimii. Siellä ei olla ’loiventamassa’. JOKAINEN ’loiventaja’ on eksponentiaalisesti kasvavassa kriisissä.
   
  Viimeksi muokattu: 22.03.2020
 5. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 612
  Helpottaahan sekin hetkeksi kun housuihinsa kusee, sitten ei olekaan niin kivaa.
  Tietysti ihan tervetullutta jos kaikki maat sulkevat pysyvästi rajansa henkilöliikenteeltä. Sen nimittäin tietää että kehitysmaat eivät moisiin kuukausien karanteeneihin pysty.
   
 6. Onko Singapore muka hävittänyt taudin? Sielläkin tulee vielä uusia tartuntoja päivittäin ja tauti ei ole mihinkään katoamassa, siellä vaan toimitaan(ja on toimittu) niin että tartunnat eivät pääse kasvamaan holtittomasti eli tuota tartuntakäppyrää loivennetaan ja pitkitetään niin että sairastuneiden määrä hallinnassa.
   
 7. Jonsku

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2000
  Viestejä:
  165
  Ei nykymaailmassa tuollainen ajattelutapa kanna pitkälle. Pään pensaaseen tunkeminen ja ainoastaan oman navan tuijottaminen ei vie pitkälle.. eritoten Euroopassa olemme hyvinkin riippuvaisia toisistamme ja laajemmassa skaalassa toimitusketjut eivät juurikaan maiden rajoja kunnioita..


  Ei se tauti tästä maailmasta mihinkään häviä..
   
  B12 tykkää tästä.
 8. monta

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2013
  Viestejä:
  453
  Vaikkei Koronaan ole mitään lääkettä tai hoitoa olemassa (immuniteettikin on vielä vahvistamatta), niin onneksi se ei pysty leviämään omatoimisesti itsekseen.

  Se tarvitsee aina ihmisen levittämään.
   
 9. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 976
  Maatalouttakin vaadittu kokoomusnuorten toimesta lopetettavaksi kannattamattomana jo kauan aikaa. Eihän siinä mitää. Viljaa saa Puolasta ja tomaatteja Espanjasta ja Italiasta...

  Tämmöisenä aikana voisi jokainen käydä vaikka wikipediasta katsomassa mitä tarkoittaa huoltovarmuus ja miksi se on olemassa.
   
  Viimeksi muokattu: 22.03.2020
 10. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 452
  Tämänkin päivän 44 uudesta 39 on rajalla pysäytettyjä ulkomaalaisia. Kyllä maan sisäinen tilanne on muutamia yksittäisiä päivässä. Ja nekin etsitään ja perataan. Näyttää oikeasti siltä että Singaporen sisällä corona on niin lähellä nollaa että toiminta on taudin hävittämistä eikä leviämisen vaimennusta.
   
 11. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 452
  HS tietää kertoa tänään että Wuhanissa työpaikkoja AVATAAN ja sulkuja poistetaan. Pysäyttämällä KAIKKI saatiin tauti hävitettyä alle kahdessa kuukaudessa. Jäljellä on tiukka kontrolli ettei tauti pääse takaisin. NÄIN SUOMESSA PITÄÄ NYT TOIMIA. Vieläkin päästäneen vähemmällä kuin Wuhan tai Italia.

  Ja edelleen teille 'mitäs sen jälkeen' hitaasti syttyville. 1. Ulkorajoilla 2 viikon karanteeni ja sen jälkeinen koronatesti. 2. Maan sisällä jokainen oireileva testataan ja uusien löytöjen lähikontaktit etsitään ja pistetään välittömästi karanteeniin. VAIHE 3 --> rokotteen keksimisen jälkeen rajakontrollia päästetään löysemmäksi.

  Ja edelleen teille 'ei vapaata liikkuvuutta voi näin omannavan kautta ajatella'. Jos tosi_huolestunut miettisi omaa napaansa niin hän olisi huono ihminen. Jos tosi_huolestunut miettiin omansa sijaan 5.5 miljoonan suomalaisen napaa sisältäen omat sukulaiset ja firman työntekijät niin hän on hyvä ihminen. Jos joku suomalainen toobe miettii 5.5 miljoonan suomalaisen sijasta 7 miljardin muun napaa hän on, niin, toobe.
   
 12. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 452
 13. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 452
  Vierailija, tuossa yllä linkitetyn jutun kohdassa kaksi kerrotaan hyvin seikkaperäisesti miksi 'loivennus' ei ole mikään vaihtoehto.
  Option 2: Mitigation Strategy


  [​IMG]
  Punainen on UK tehohoitopaikkojen määrä. Vaikka kuinka 'loivennetaan' niin sairastuneita on satoja KERTOJA enemmän kuin tehohoitopaikkoja.
   
 14. En nyt oikein ymmärrä miksi pitää selittää tuota asiaa uudestaan ja uudestaan, kyllä ymmärrän tuon että ei loiventaminen auta enään siinä vaiheessa kun virus on hallitsematon ja olen monta kertaa käyttänyt esimerkkinä Singaporeta joka toimillaan sai tuon käppyrän niin "loivaksi" tai oikeastaan tapauksia tuli niin vähän että ei edes kunnon käppyrää.

  Kaikki taisi lähteä siitä kun arvostelin Suomen nykyisen linjan kannattajia jotka luulevat että jos nyt laitettaisiin Suomi karanteeniin 2 viikkoksi niin kuitenkin virus tulisi uudestaan koska ei ole vielä rokotetta. Itsehän olen sillä kannalla että nyt pitäisi määrätä ihmiset 2 viikon karanteeniin ja kaikki ulkomailta tulleet 2 viikon karanteeniin ja kun rokote tulee niin sitten vasta maahantulo rajoitukset pois.
   
 15. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 452
  Juuri näin! Tähän liittyy vielä sellainenkin juttu että JOS noiden THL loivennus ajatusten mukaan mennään niin sairastuneita tulee PALJON. Ja jokainen uusi sairastunut on virukselle uusi mutatoitumistilaisuus. Kun mutatoituminenkin lähtee käsistä, tulee rokotteen kehittäminen mahdottomaksi.
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2020
 16. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 976
  Kunnon republikaanit eivät sairastu usassakaan. Taitaa olla kommunistien vitsaus koko korona. Hiukan on ajatuksentynkääkin kyllä jutussa.

  Modernin trendikäs tiivis suurkaupunkiasuminen, julkisten käyttö jne. On sillä ehkä varjopuolensakin.

  https://www.verkkouutiset.fi/usalla-on-etu-koronaa-vastaan-elamantapa/

  Yhdysvalloilla on etu koronaa vastaan: Elämäntapa
  Sosiaalinen etäisyys kuuluu Amerikassa kulttuuriin.
   
 17. monta

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2013
  Viestejä:
  453
  Jenkeissä kesti lähes 14 vuorokautta ekasta kuolemasta ennenkuin määrä lähti eksponentiaaliseen lentoon:

  [​IMG]
  Ruotsissa se kävi 5-6 päivässä:

  [​IMG]
  Lähde: https://www.worldometers.info/
   
 18. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 232
  Tulisikohan halvemmaksi antaa vain sairaiden kuolla pois.
   
 19. Sport_FIN

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  2 469
  https://yle.fi/uutiset/3-11271059

  Venäjän kirkoissa jatketaan jumalanpalveluksia ja suudellaan ikoneita, vaikka koronaepidemia kiihtyy

  Venäjän ortodoksinen kirkko otti sunnuntaina käyttöön erityisen rukouksen epidemiaa vastaan.

  Ortodoksista kirkkoa johtava Moskovan ja koko Venäjän patriarkka Kirill kehotti sunnuntaisen jumalanpalveluksen jälkeen suhtautumaan koronavirukseen Jumalan armona.

  Ortodoksien tapaa suudella kirkossa esillä olevia ikoneita ei kuitenkaan olla rajoittamassa.

  Meinaako venäjä tehdä Iranit?
   
 20. Jonsku

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2000
  Viestejä:
  165
  Uskotko Kiinan virallisten lukujen olevan luotettavia ja viruksen olevan hävitetty sieltä?
  Muutamankin lähteen mukaan Kiinasta potkittiin ulkomaiset toimittajat pihalle jokunen viikko sitten, joten ei-sensuroitua dataa ei ole ymmärtääkseni saatavilla...

  Niin noh, itsehän supisuomalaisena asun Norjassa Keski-Eurooppalaisen tyttöystäväni kanssa joten luonnostaan lienee perspektiiviä laajemmalti kuin perusjonnella.. meistä jokaisen tulisi ajatella kokonaisuutta eikä pelkästään omaa napaa.

  Anyhow, suosittelen vahvasti miettimään miten esimerkiksi tavarakuljetusten häiriöt (rajavouhutuksen seurausta esim. viime päivinä Unkarissa, Tsekeissä ja Puolassa) vaikuttavat meidän jokaiseen elämään - ei samantien mutta viiveellä. Ja ilmeisesti samalla tyylillä (tai tiukemmalla) tullaan jatkamaan joten talouselämä tulee olemaan isoissa vaikeuksissa jonka seurauksena ennemmin tai myöhemmin alkaa hyllyt tyhjenemään kaikkialta. Siinä(kin) vaiheessa on parempi olla naapureiden kanssa hyvää pataa eikä kielto- / rajoituskilpailussa.
   
 21. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  1 030
  " Niin noh, itsehän supisuomalaisena asun Norjassa Keski-Eurooppalaisen tyttöystäväni kanssa joten luonnostaan lienee perspektiiviä laajemmalti kuin perusjonnella.. meistä jokaisen tulisi ajatella kokonaisuutta eikä pelkästään omaa napaa."

  Minä nyt perusjonnena asun Suomessa, kyllä minua ihmetytti niin kuin monia muitakin, kun Italiasta tuli korona uutisia miten tauti siellä oli levinnyt, ja tänne sieltä lentokoneet vaan toi porukkaa, eikä paljoa ihmetelty.
  Jos olisin asunut Norjassa perusjonnena ja tilanne sama siellä, olisin kyllä sielläkin ihmetellyt asiaa.
   
  electron06 tykkää tästä.
 22. Onko joku maa alkanut vai rajoittaa tavaraliikennettä rajojen yli koronan takia? Olen kyllä saanut sellaisen käsityksen että koko EU-alueella tavaraliikenne vieläkin kulkee yli rajojen ilman suurempia ongelmia.

  Jos hyllyt tyhjenee niin ne tyhjenevät siksi että yksi lenkki puuttuu(tehdas suljettu tai yms) ja tavaraa/tuotetta ei siksi pysty valmistamaan loppuunasti eikä tavaraliikenne liity mitenkään tähän eikä myöskään rajatarkastukset/liikkumisrajoitukset.
   
 23. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 612
  Ensimmäinen jo lopettelemassa liikkumisrajoituksia?
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006450261.html

  Kohta seuraavat muut maat perässä. Loppuu pelleily ja vääjäämättömälle annetaan periksi. Kerran se vaan kirpaisee. Toivottavasti ihmiset oppisivat olemaan lisääntymättä liikaa.
   
 24. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 612
  Näin muuten bonuksena:

  Heti kun Euroopan rajat avautuvat niin etelästä tulee tukuttain tuoreita koronatapauksia siirtolaisina Suomeenkin. Saadaan taas uusi epidemiapiikki kun turvaa tarvitsevat poloiset tulevat tänne rauhallista eloa viettämään.
   
 25. KameIeontti

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2006
  Viestejä:
  1 776
  On tämä melkoista touhua. Kaupoista lihat, kanat, makaronit, tonnikalat, wc-paperit, jne jne loppu. Kohta on pakko alkaa itsekkin hamstraaamaa jos sattuu ruokakaupasta ruokaa löytämään. Päätä särkee mutta särkylääkkeet loppu apteekista. Kädet pitäisi pitää puhtaana mutta käsidesit loppu Suomesta. Ämpärillinen vettä ja saippuaa mukaan kun poistuu kotoota.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti