Koronavirus / COVID-19

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Sport_FIN, 13.03.2020.

 1. monta

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2013
  Viestejä:
  453
  Viimeksi muokattu: 21.03.2020
 2. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 879
  Ei ole ei. Mutta yhtäläisyys on siinä että kaikilla kuolleilla on jokin perussairaus taustalla.
   
 3. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 452
  Vierailija, viisasmies olet mennyt astumaan THL paskaan. Tarkoitus pitäisi nimenomaan olla viruksen nujertaminen maamme rajojen sisältä. Kuten Kiina, Taiwan, Etelä-korea jne... ovat tehneet. Kaikissa muissa skenaarioissa tulee Italia. Tänään lähes 800 kuollutta päivässä ja määrä ON EKSPONENTIAALISESSA KASVUSSA. Kolmen päivän päästä siellä kuolee 1600 päivässä. Vaikka kuinka loiventaa tätä tautia niin mikään terveydenhoito ei kestä.

  Katsokaa nyt hyvät ihmiset noita kansainvälisiä lukuja!
   
  Viimeksi muokattu: 21.03.2020
 4. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 452
  Kunpa meidän päättäjät näkisivät tämän kuvaajan. Siinä näkee eksponentiaalisen kriisin joka seuraa tästä ’loiventamisesta’ ja halllitun tilanteen joka seuraa ’taudin nitistämis strategiasta’. Sokeakin pitäisi tajuta mitä nyt pitää tehdä. Meillä olisi ehkä vielä päivä kaksi aikaa Suomessa ottaa oikea tie. Sitten ei enää. Tauti leviää nyt ilman mitään rajoja metroissa, päiväkodeissa, baareissa, ostoskeskuksissa, työpaikoilla jne. Jne...
   
 5. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 452
  Eikö siellä hallituksessa ole nettiä vai eikö siellä kukaan osaa englantia. TÄMÄ ON AINOA TAPA. Jos miljardin ihmisen Intia onnistuu niin miksi me ei edes yritetä?

  HS:
  Intiassa on toistaiseksi todettu vain noin 200 koronavirustartuntaa, kuolleita on neljä. Luvut vaikuttavat lähes olemattomilta maassa, jossa on 1,3 miljardia asukasta.

  Intian viranomaiset selittävät tilastoja sillä, että tiukat torjuntatoimet ovat pitäneet epidemian kurissa.

  Tulevana sunnuntaina edessä on ennennäkemätön varotoimi, kun kaikkia intialaisia kehotetaan pysymään kodeissaan aamuseitsemästä iltayhdeksään. Tavoitteena on minimoida ihmisten välinen kontakti ja siten taltuttaa koronaepidemia tartuntaketju katkaisemalla.
   
 6. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 879
  Intan tiedot ovat satavarmasti luotettavia?
   
  Stoker tykkää tästä.
 7. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 246
  Vaikka Suomessa ja muissa sivistysmaissa saataisiin korona tukahdutettua, niin se ei onnistu maissa joissa asukkaat eivät osaa edes kaivaa kuoppaa paskomista varten :( Olen toki silti rajoitustoimien kannalla.
   
  electron06 tykkää tästä.
 8. Ilkko2

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2013
  Viestejä:
  962
  Onko se mielestäsi, positiivinen tavoiteltava ja hyvä asia?
   
  Viimeksi muokattu: 21.03.2020
 9. Tuo viestini oli suunnattu niille jotka sanovat että jos nyt laitetaan koko maa kiinni niin kuitenkin virus tulee takaisin.Eihän Singaporessakaan(mitä olen käyttänyt esimerkkinä maana missä on toimittu oikein) virus ole kadonnut vaan siellä rajoitetaan leviämistä niin että tautiin sairastuneita ei tule niin paljoa kerralla että terveydenhuolto ei kestäisi sitä. Olen samaa mieltä että jos nyt ei toimita Suomessa ja laiteta kunnon rajoituksia ja määräyksiä niin täälläkin sairastuneiden määrä räjähtää käsiin.

  Edit. Ei mikään maa ole pystynyt estämään korona-virusta mutta moni maa on pystynyt hidastamaan(joka helpon tai vaikean kaavan kautta) sen leviämistahtia ja näin ollen sairastuneiden määrä ei ole tukkinut terveydenhuoltoa.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 21.03.2020
 10. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 452
  Italia ja Espanja ovat surullisia esimerkkejä hidastavista maista. Kun Norjassa oli ollut ensimmäiset tapaukset maan korkeat viranomaiset soittivat Etelä-Koreaan. Etelä-Korealaiset kehuttiin maasta taivaaseen ja pyydettiin nöyränä neuvoa ja apua. Seuraavana päivänä Norwegian Jumbon lähti hakemaan materiaalia. Katsokaa Norjan lukuja

  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/norway/

  päivittäiset uudet tartunnat eivät ole samassa eksponentiaalisessa kierteessä. Ne saattavat jopa olla laskussa.

  Mistä me saataisiin nöyryyttä soittaa Norjaan ja polvillaan pyytää saada tietoon toimintaohjeet?
   
 11. Jonsku

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2000
  Viestejä:
  165
  Ei täällä Norjassa asiat sen kummemmin ole kuin Suomessakaan. Etätöitä ja koulut yms osittain kiinni, kauhea hössötys siitä että mökille matkustaminen kielletty.

  Suomessa ei ole kuollut kuin yksi potilas, kuinkas monta on kuollut tässä maaliskuun aikana esim. normaaliin kausi-influenssaan?


  Sen sijaan että aletaan panikoimaan niin kannattaa suhteuttaa pääkalloluvut niin väkilukuun kuin ikäjakaumaan. Kuinka moni esim. Italiassa kuolleista olisi jokatapauksessa menehtynyt normaaliin kiertotautiin kuten kausi-influenssaan? Muistetaan myös että normaali pääkalloluku Italiassa on siinä 1600 kieppeillä per päivä..


  Kyllähän sen nyt tyhmempikin ymmärtää ettei Intian luvut ole millään tavoin luotettavia. Siellä ei vaan panikoida flussan suhteen kun jokapäiväinen leipä ja siitä seuraava nälkään kuoleminen on suurelle osalle (valitettavasti) se paljon suurempi uhka. Niinkuin Afrikassakin, jossa myöskään ei ole juurikaan tartuntoja (kun ei ole testattukkaan)...  Ja lisätään vielä lopuksi. Onko kenelläkään vahvaa näkemystä siitä miten länsimaiden terveydenhoitopuolen oletetaan kestävän karanteenin jälkeinen (todennäköinen?) virussairastumispiikki?
  Sehän on selvä ettei koko maailmaa voi lukita siksi aikaa että jossain saadaan sopiva seerumi aikaiseksi, tavalla tai toisella normielämään on palattava. Siitä toki seuraa lisää tarttumisia ja sitä kautta ollaan taas äkkiseltään tässä samassa tilanteessa kuin nyt? Vai oletetaanko tämän viruksen jollain maagisella tavalla katoavan maan päältä näinä parina viikkona?
   
  Viimeksi muokattu: 21.03.2020
  B12 ja electron06 tykkäävät tästä.
 12. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 452
  Kun tauti on maan sisällä kurissa, niin ulkorajoilta pääsee maahan vain 14vrk valvotun karanteeniin ja koronatestin kautta.

  näin toimivat jo kansastaan välittävät valtiot.
   
  rodder tykkää tästä.
 13. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  1 030
  " Kyllähän sen nyt tyhmempikin ymmärtää ettei Intian luvut ole millään tavoin luotettavia. Siellä ei vaan panikoida flussan suhteen kun jokapäiväinen leipä ja siitä seuraava nälkään kuoleminen on suurelle osalle (valitettavasti) se paljon suurempi uhka. Niinkuin Afrikassakin, jossa myöskään ei ole juurikaan tartuntoja (kun ei ole testattukkaan)..."


  Intiassa karanteeniin määrätyille leima käteen ja seurataan GPS:n avulla – yli miljardi ihmistä halutaan sulkea koteihinsa


  https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/ee5598bb-0a7d-49ca-9c70-9cea33d47826
   
 14. monta

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2013
  Viestejä:
  453
  Korona ei ole muutamassa kuukaudessa levinnyt koko maailmaan flunssan tavoin. Eilisen flunssasaldot:

  1,094 Seasonal flu deaths today (ka. vuodelle)

  1,352 Corona virus casualties

  Kuukausi sitten Italiassa ei ollut ensimmäistäkään koronakuollutta, tällä hetkellä virukseen menehtyy siellä lähes 800 ihmistä vuorokaudessa.
   
 15. Jonsku

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2000
  Viestejä:
  165

  Ja yli miljardi ihmistä laitetaan "tuosta vaan" karanteeniin, leima käteen ja GPS-panta jalkaan? Maassa jossa ei ole edes riittävästi ruokaa kaikille.

  Not gonna happen...
   
  Viimeksi muokattu: 21.03.2020
 16. Jonsku

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2000
  Viestejä:
  165
  Eihän sen kausiflunssan tarvitse minnekään levitä, sehän on jo jokapuolella "as usual"?

  Ylläolevat saldot selventävät tilannetta hyvin, kiitos niistä! Mistä lähteestä näitä saisi kaivettua esille enemmänkin?
   
 17. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  1 030
  Ei Ruotsissakaan ole asiat hyvin, kohta arvotaan keille annetaan hoitoa.

  " Ruotsissa on kuollut jo 20 ihmistä koronavirukseen. Ruotsissa on kaikkiaan 1746 tartuntaa. Tehohoidettavien ihmisten määrä on kasvanut. Nyt luku on 61, kun perjantaina se oli vielä 50.

  Tukholman messukeskusta aiotaan käyttää kenttäsairaalana, johon tulee noin 200 tehohoitopaikkaa, kirjoittaa Expressen.

  Suunnittelu messukeskuksen muuttamiseksi sairaalaksi aloitettiin jo maanantaina. Tukholman seudun nyt käytössä olevat 90 tehohoitopaikkaa ovat jo täyttymässä koronapotilaista.

  Ensimmäisessä vaiheessa tehohoitopaikkojen määrää lisätään sairaaloissa. Sillä on kuitenkin rajansa ja uusia tiloja tarvitaan.

  – Tilat eivät kuitenkaan ratkaise vaan osaavan henkilökunnan määrä, kertoo Danderydsin sairaalan ylilääkäri Johan Styrud SVT:lle.

  – Nyt on ensiarvoisen tärkeää, että ihmiset, joilla on kokemusta tehohoidossa työskentelystä sijoitetaan mahdollisimman tarkoituksenmukaisesti, kertoo Styrud.

  SVT kysyi Styrudilta, onko sellainen tilanne lähestymässä, että kaikkia potilaita ei voida hoitaa ja hoidettavaksi valitaan vain ne, joiden selviämisen todennäköisyys on suurin.

  – Se tilanne tulee pian. Nyt viikonloppuna tai ensi viikolla, vastasi Styrud."
   
 18. monta

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2013
  Viestejä:
  453
  https://www.worldometers.info/

  Paras sivusto, jossa data päivittyy jatkuvasti.
   
  Jonsku tykkää tästä.
 19. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 452
  ja normaaliin palataan kun rokote on valmis!
   
 20. Jonsku

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2000
  Viestejä:
  165
  Eli koko maapallo "karanteeniin" seuraaviksi vuosiksi ... ? Matkustaminen ja ihmisten kanssakäynti lopettaen (eihän "kukaan" lähde kotikylän kauppaa pidemmälle jos seurauksena on kahden viikon karanteeni jossain eristyksissä).
  Koko nyky-yhteiskunta perustuu vapaaseen liikkumiseen ja ihmisten kanssakäyntiin, ei sitä voida pysäyttää ilman todella vakavia seuraamuksia kaikilla elämänaloilla (tehtaat, koulut, kulttuuri yms yms).

  Jos/kun lääke on kehitetty ja valmis tuotantoon joskus ensi vuoden alussa niin kauanko menee kahdeksan miljardin rokotteen valmistamiseen ja antamiseen?
  Vai unohdetaanko loppumaailma ja keskitytään (taas) ainoastaan länsimaihin jolloin ~miljardi shottia riittää...? Jos aidosti globaaliin rokotukseen lähdetään niin samaan syssyyn kannattaisi jakaa kaikki perusrokotteetkin, ne kun puuttuvat merkittävältä osalta populaatiosta.
   
 21. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 612
  Jep, odotan jo milloin Euroopan sulkeutuneet maat joutuvat purkamaan ulkonaliikkumiskieltoja. Tuskin sitä on kaikilla rahaa lorvia kotona montaa kuukautta. Ja sitten kun ihmiset liikkuvat taas niin tulee uusi aalto jossain vaiheessa, mistäs ne resurssit silloin seuraavaan kahden kuukauden ulkonaliikkumiskieltoon?
  Kyllä ihmiset tajuavat pian faktat, nykyisellä kaupunkielämällä ja väestömäärillä on seuraamuksensa. Mitähän sitten kun tulee seuraava virus vielä koronan lisäksi?
   
 22. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 976
  Voihan sitä laittaa huivin naamalle ja lähteä ryöstelemään ruokakauppoja.

  Rokotteetkin näihin virusflunssiin ovat vähän niin ja näin. Täytyy olla hyvin täsmärokote tietylle virukselle ja kun se on valmis, virus on jo mutatoitunut eikä rokote enää toimi. Tai sitten tulee jotakin ihmeellisisä sivuvaikutuksia kuten nähty, jos rokote tuodaan markkinoille ilman vuosien testaamista. Vuosien päästä virusta ei enää ole tai kaikilla on jo vastustuskyky.

  Ei tässä nyt kannata ahdistua tai panikoitua. Suomi on todella harvaan asuttu maa ja voisi kuvitella että päästään vähemmällä kuin muut, joilla vähintään 10x väestötiheys ja kulttuuri muutenkin paljon sosiaalisempi. P-K seutu on ainoa, joka edes vähän muistuttaa Eurooppalaisia suurkaupunkeja ja se ottaa hittiä eniten, kuten on huomattu. Samoin siellä liikkuu enitenkansainvälistä porukaa maasta toiseen.

  Jostakin lukaisin, että tämä virus itää parhaiten kun on lämmintä 5-10 astetta ja kosteaa. Mites lie Pohjois-Espanjan, Saksan, Pohjois-Italian, Sveitsin ja Itävallan talvikelit? Intiassa on kuuma kuin helvetissä ja siellä ei juurikaan ole valtavaan väestömäärään nähden. Afrikasta puhumattakaan. Singapore menee samaan sarjaan. Venäjällä ja Kanadassa samantapainen sää nyt kuin Suomessa ja siellä virusta hyvin vähän. Saa nähdä villiintyykö tuosta kun vähän lämpenee.
   
  Viimeksi muokattu: 22.03.2020
 23. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 452
  Neuvoisin sinuakin nyt tässä vaiheessa miettimään asiaa vain Suomen kannalta. Täällä riittää tekemistä. Lähdetään sitten parantamaan muuta maailmaa kun oma tilanne on ok.
   
 24. Sport_FIN

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  2 469
  https://yle.fi/uutiset/3-11269990

  Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (HUS) todettiin lauantaina 71 uutta koronavirustartuntaa.

  Nopeasti nousee. Ja tuossakin on vain todetut ja yhdessä sairaanhoitopiirissä.
   
 25. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  1 035
  Tarkennetaan nyt sen verran, että monet viimeisimmistä pandemioista ovat olleet koronavirusten aiheuttamia, eli seuraavakin viruskriisi tullee olemaan jokin uusi koronavirus. H1N1 oli perinteisemmän influenssan variaatio. Ebola on toinen "kilpailija" koronaviruksille mutta lähinnä Afrikan riesa.
   
  Viimeksi muokattu: 22.03.2020

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti