Koronavirus / COVID-19

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Sport_FIN, 13.03.2020.

 1. Pahasti pelkään sitä kun nyt EKP on avannut rahahanat niin elvytystä kohdistetaan aivan vääriin kohteisiin kuten suhteellisen pieneen kulttuuriin(joka kyllä nousee itsekseen hyvinkin nopeasti) tai kuntien turhaan rahoitukseen(virkamieskoneistoon joka on aivan liian suuri). No aika näyttää miten Suomen käy mutta vuoden 2008 kriisi näytti sen että jotain pitää tällä kertaa tehdä eritavalla että ei taas jää vuosikymmentä ilman kasvua.
   
 2. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 452
  Rahan kippaaminen siihen että kansalla on ’varaa’ istua karanteenissa tulee räjäyttämään hyperinflaation. Koska EKP tulee tämän joka tapauksessa tekemään väkirikkaassa keski ja Etelä-Euroopassa pääsemme Suomessa mukaan hyperinflaation riemuun. Tuota helikopterirahaa tuskin tulemme täällä kulmalla näkemään.

  Viisas hallitus käynnistäisi varautumisen kruunuun siirtymiseksi. Se on ainoa realistinen turvasatama.

  Moni alkaa näiden lauseiden jälkeen pitämään tosi_huolestunutta hörhönä, mutt valitettavasti näin tulee käymään.

  Raha pitäisi nyt tiukasti sitoa siihen että joku oikeasti tekee jotakin tuottavaa. Kuljettaa ruokaa riskiryhmille, siivoaa katuja tai ulkoiluttaa lehmiä. Karanteenissa istumisesta ei saa maksaa!
   
 3. hpguru

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2009
  Viestejä:
  895
  Coronan takia ONNIBUS peruu vuoroja.

  Itsellä oli tarkoitus viettää pääsiäinen ensin Saksassa, mutta aavistelin että etätyö ja matka voisi päätyä siihen, että lentoja peruttaisiin. Niinpä tilasin bussit KUOPIOON ja hotellin kolmeksi yöksi (207 euroa). Näin siinä kävikin, kaikki lennot Düsseldorfiin peruttu ja lähes kaikki muutkin lennot erilaisiin maihin.

  Tänään tuli Onnibussilta kirje että matkat perutaan, koska vuoro peruuntuu. Maksoin 20 euroa menopaluusta. Kuopion aamuvuoro perjantaina pääsiäisen aikaan peruuntuu ja samoin maanantainlähtö Tampereelle aamulla. Luvattiin korvata ilmeisesti saman reitin lipulla?? Mikä järki???

  Kyseessä oli matkan suunnittelu, enkä todellakaan mene Kuopioon ennen 2020 loppua enää. Miksei lippuja hyvitetä rahana? Onko jollakin kokemusta saako hyvityslippuja käyttää muille reiteille?

  Hotellin peruin jo, oli veloituksetonta huhtikuun alkuun saakka.

  Onnibussilta odottelen hyvitystä kunhan ruuhkautunut asiakaspalvelu ehtii.
   
  Viimeksi muokattu: 19.03.2020
 4. Informer

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2001
  Viestejä:
  239
  Saa nähdä mitä tästäkin tulee, mutta jotain häikkääkin tässä on ollut. Tai sitten jälkikäteen voi sanoa, että ylireagoitiin.

  Hyvä että meillä on semmoset fakiirit johdossa, että tietää ilman testejä.

  Kouluun vaan! Mikään ei ole tärkeämpää kuin muutama päivä jossain peruskoulussa.

  Joku moni/perus-sairas Tampereelta. Ok, ei varmaan se tärkein, mutta voiko oleksua, että testejä ei ole riittävästi saatavilla Suomi-maassa? Missä varautuminen, missä "vastuu"?

  Ja sitten tämä. Hallitus on luvannut jotain 500 milj. € tämän taudin hoitamiseen ja jälkipyykkiin.
  Samalla Vatti Vanhasien perustama VAKE (valtion kehitysyhtiö) mitä sillä nyt yritettiin "kehittää", sekin on kaapattu joksikin "ilmastorahastoksi".

  Olisiko niilläkin miljardeilla nyt tärkeämpää käyttöä kuin joku ilmasto posaaminen?

  ”Kommunismi on neuvostovalta plus koko maan sähköistäminen
  V. Lenin.

  Meillä ei siis edes ole sähköistämistä. On tää takapajula.:confused:
   
 5. monta

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2013
  Viestejä:
  453
  No-niin, sen lisäksi että läpsyttelijät (mm. Norjasta häädetyt) saavat yhä tulla hölmölään vapaaehtoisen karanteenin kautta, niin myös Virolaiset ilman karanteenia:

  https://www.kauppalehti.fi/uutiset/...rolaisia/49d5ebb6-2cd6-4586-9a92-aa30a1537d81

  Ensikuussa Koronan räjähtäessä käsiin hölmölässä on hyvä muistaa, että ensimmäisiä suomenkielisiä Kiinan tilanteen (alkoi marraskuussa 2019) seurantaketjuja avattiin 21.1.2020, jolloin myös THL:ää varoitettiin. Joka ei tosin silloinkaan piitannut.
   
  Viimeksi muokattu: 20.03.2020
 6. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 976
  Lopettakaa se panikointi, syyttely ja jälkiviisastelu. Menkää kotiin, foliot ikkunaan ja älkää avatko ovea ennen kuin korona hävinnyt.
  Seuraavissa vaaleissa sitten ehdolle ja tietämään miten tällaiset asiat hoidetaan. Netissä moliseminen ja vauhkoilu ei auta yhtään.
   
 7. Eli ei saa arvostella hallitusta siitä että miksi he eivät ottaneet mallia maista(Singapore Hongkong) joilla on jo kokemusta epidemioiden hoidosta(SARS) vaan pitää vain myötäillä nyt kun koko maa käytännössä pysähdyksissä.
   
 8. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 976
  Tottakai voi arvostella. Samalla kannattaa tehdä analyysi kaikista muistakin valtioista, että miten idiootteja ovat. Aloittaa nyt vaikka Kiina, Iran, Italia, Espanja, Saksa, Hollanti, Usa ja sen jälkeen siirtyy niihin, joissa vähemmän kuolleita.

  tuollainen virus leviää kuin kulovalkea, jos on olemassa mitään ihmiskontakteja. Kaikki kiinni, kaikki kotiin ja kuukauden päästä ulos. Se oli siinä. Sairastuneet ovat parantuneet tai kuolleet ja muut säästyneet. Ei vaan taida jostain syystä onnistua.

  Estää ei voi käytännössä mitenkään, mutta hidastaa voi.
   
 9. Taas kerran vedetään mutkat suoriksi ja kunnolla. Olen käyttänyt esimerkkinä Singaporea missä nyt tilanne vaikuttaa olevan hallussa ja siellä ei ole pistetty koko maata kiinni. Jos toimet mitä on siellä tehty(voi lukea täältä: https://en.wikipedia.org/wiki/2020_coronavirus_pandemic_in_Singapore ) ovat jotenkin sulkeneet maan niin kyllä pitää ihmetellä. Ja vielä kun lisää yhtälöön väestötiheyden niin nuo Singaporen toimet olisivat toimineet Suomessa(ja monessa muussa euroopanmaassa) todella hyvin kun kontakteja on paljon vähemmän.

  Ja USA on vähän turha ottaa esimerkiksi koska malli on eri kuin esim EU, en tiedä miten hyvin voi estää osavaltiosta toiseen liikkumista kun taas EU-alueella tämä olisi paljon helpompaa koska valtiot. Ja kyllä olen sitä mieltä että maat jotka eivät rajoittaneet lentoja riskimaista ovat idiootteja.
   
  rodder tykkää tästä.
 10. monta

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2013
  Viestejä:
  453
  Tuollainen koostettu data tuli vastaan. Näyttäisi siltä että noin 6-8 päivää ensimmäisestä koronakuolemasta tilanne räjähtää käsiin. Tarviikohan meillä odottaa edes huhtikuun alkuun, jotta voi alkaa laskea päiviä ekasta...

  [​IMG]
   
 11. monta

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2013
  Viestejä:
  453
 12. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 976
  Ajatelkaa nyt ihan realistisesti. Kyseessä on kulkutauti, joka tarttuu ihmisestä toiseen. Kun se on kerran tullut maahan, ei auta enää rajojen sulkeminen eikä mikään. Kaikki valtion toimet ovat vain hidastamista varten ja ihan oikein tehty ammattilaisten toimesta. Eivät hallituksen pissikset niitä itse keksi. Milloin eka kantaja on tullut maahan oireettomana ja kuka se on, ei ole tietoa eikä väliäkään. Sen jälkeen kaikki on yksi ja sama, mutta toimenpiteillä madalletaan huippua ja levitetään se isommalle alalle. Suurin osa on oireettomia ja vähäoireisia ja kuka tahansa voi olla kantaja. Nyt on flunssakausi muutenkin ja kuka tietää onko se korona vai normilensu. Kaikkia ei voi testata ja testi pitäisi tehdä jokaiselle kansalaiselle vähintään viikon välein, jotta jokin eristäminen onnistuisi.

  Koulujen sulkeminen auttaa vähän hidastavasti, ulkonaliikkumiskielto ei auta mitään. Tänään olin viimeksi yhteydessä Pohjois-Espanjaan Baskimaalle, joka pahimpia viruspesäkkeitä Espanjassa. Siellä on täysi sulku ja ulkonaliikkumiskielto, mutta saa käydä kaupassa, lääkärissä ja töissä.

  Meillä on töissä n 250 henkeä. Asutaan vaimon kanssa ja vaimo sotella ja hänellä n. 100 alaista hoitohenkilökuntaa. Hoitajilla on puolisot, jotka jossakin töissä. Heidän työkaverillaan puolisot jotka jossakin töissä. Se on aivan helvetinmoinen verkosto, jossa ihmiset yhteydessä toisiinsa työpaikkojen kautta. Siellä tehdään yhdessä töitä ja juorutaan kahvituvissa. Vähän ruikitaan käsidesiä muodon vuoksi. Äsken kävin Lidlissä hypistelemässä tarjouskoreja. Oli siellä muitakin.

  Korona tekee minkä tekee ja sitten menee pois. Suurimmalle osalle ei tee mitään, joku saa ohimenevän flunssan, joku pahemman ja joku kuolee. Sellaista se elämä on. Nämä superflunssat ja vastaavat ovat uusi normaali. Maailmassa on miljardeja ihmisiä alkeellisissa oloissa. Slummit levittäytyvät viidakoihin. Ihmiset syövät ja nussivat kaikkea mikä liikkuu. Lentokoneet vievät tunneissa väkeä maailman laidalta toiselle. Totutellaan siihen. Pandemioita on ollut ennenkin, mutta nyt on mukana internet ja hysteria, joka on uusi piirre.
   
  Viimeksi muokattu: 20.03.2020
 13. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 879
  Ravintolat yms kännibaarit normaalisti auki. Viruslinkoja mutta mitä väliä. Kunhan white trash saa kaljaa niin kaikki hyvin.
   
 14. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 976
  Se on ihan yksi ja sama missä se viruslinko on. Baarissa, työpaikalla, terveyskeskuksen aulassa vai kaupassa. Ei liity valkoroskaan tai muuhunkaan.

  Täydellinen eristäminen kaikista ihmiskontakteista 3-4vk voi tehota, mikään muu ei. Kaikki seis ja jokainen ihminen lukkojen taakse kuukaudeksi. Jokainen kontakti on riski oli se kännissä tai selvinpäin, ei väliä.
   
 15. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 879
  Ok, 100 ihmistä pienessä baarissa on yhtä suuri riski kuin 100 ihmistä vaikkapa kauppakeskuksessa.
   
 16. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 879
  Tämän nähtyäni, ymmärrän asian yrittäjän kannalta.
  Mutta se white trash voisi kuitenkin pysyä omassa koloissaan kaljaa kittaamassa.
  [​IMG]
   
 17. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  1 030
  Opettajat ei ole kovin tyytyväisiä.


  " En muista ees koska ois viimeks vituttanut näin paljon kuin nyt Syynä tämä hallituksen tuore "Valtioneuvosto muutti linjaustaan: Kaikki 1.–3.-luokkien oppilaat saavat mennä kouluun, mutta kotiin jäämistä suositellaan vahvasti."
  "https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006446756.html"
  Jos et haluu lukee some-raivoomista, ei kantsi jatkaa. Jos haluut niin tästä sitä tulee:

  Tässä on nyt neljä päivää vedetty kauheella draivilla koko iso koulun paletti uusiks. Ohjeita tulee ylhäältä (ja vittuilua sivistystoimen johdolta) ja reksi painaa töitä yötäpäivää. Ihan valtavasti liikkuvia tekijöitä kun opetuksesta puhutaan. On varmasti ollut oppilaiden kotona sekavaa tää alku, kun tää on niin poikkeuksellinen ja uusi tilanne. Ke-pe oltu nyt koulussa "etätöissä" eli etäopettamassa ja suunnittelemassa ja valmistelemassa. Päivä päättyi kokoukseen ja olin tyytyväinen kun tuntui että nyt tää tästä alkaa sujumaan ja jatkossa voin pitää yhden lähiopetuspäivän viikossa kolmasluokkalaisille (jolloin myös etäopetan viidesluokkalaisia samalla) ja loput etäopetukset hoitaa kotoa käsin. Astmaatikkominä oli tyytyväinen myös siitä ettei tarvitse bussilla töihin ja että ihmiskontaktit saa pidettyä aisoissa.

  Ja nyt se raivo-osa: 5 minuuttia kokouksen jälkeen tulee infoja, että nyt 1-3. lk SAA tulla kouluun. Mitä se tarkoittaa käytännössä?
  - Kaikki mitä on tällä viikolla suunniteltu saa vetää viemäristä alas.
  - Ei edes katsottu mitä vaikutuksia tällä koulujen sulkemisella olisi ja miten homma lähtee sujumaan vaan heti luovutettiin.
  - Kouluissa on edelleen riskiryhmiä henkilökunnassa ja oppilaiden läheisissä. Koronatartuntavaarat kasvaa kun kouluilla pyörii taas iso joukko ihmisiä.
  - Jos vanhempi ei pärjää lapsensa kanssa kotona, apua tulis mun mielestä ensisijaisesti hakea sosiaalitoimesta, lastensuojelun tukihenkilöt, kasvatus- ja perheneuvolat jne. Ei niin että "en osaa kasvattaa lastani niin lähetän sen kouluun kun taas voin." Myös valmiit eväsruokapaketit koululta tms.
  - Perheiden lapset on epätasa-arvoisessa asemassa. Isosisarus jää kotiin etäilemään, on noudatettu tiukkoja ohjeita. Omat oppilaat just laittoi videotervehdyksiä tänään, että ihan jees on mennyt, mut kavereita on vähän ikävä kun ei voi nyt oikein nähdä. Mutta pikkuveli tai -sisko saa mennä kouluun painimaan räkä poskella luokkakavereiden kanssa. Tämä nähtiin jo alkuviikosta, opettaja ei pysty millään hallitsemaan mitään turvavälejä ja käsipesuja kun se iso lapsijoukko toimii niin kuin toimii.
  - Tuosta johtuen koronavirukset (ja muut virukset) jatkaa leviämistä, kun noi pienemmät tuo ne kotiin jossa yritetään pitää toista lasta eristyksissä.
  - En ees käsitä miten onnistuu lähi- ja etäopetus yhtäaikaa. Esimerkkinä puolet luokasta on etänä, ja niille pitäisi antaa tehtäviä, neuvoa tehtävissä (whatsapp, Wilma, Seesaw, Teams...), katsoa tehtävien palautukset jne kommunikointi ja säätö. Samaan aikaan toinen puoli on luokassa odottamassa omia ohjeita, neuvomista, palautetta jne. Miten tämä hoituu käytännössä - voin sanoo ettei mitenkään. Tällä hetkellä pieniä koululaisia on ollut koulussa sen verran pieniä ryhmiä, että lähiopetus on saatu täytettyä vuorottelemalla.
  - Yli 10 henkilön kokoontumiset on kielletty, miksi koulussa sitä sääntöä ei noudateta? En aio myöskään jatkossa syödä kouluruokalassa.
  - Tuosta seuraa myös, että millä logiikalla muut ihmiset noudattaa mitään karanteeneja tai suosituksia pysyä kotona ja vältellä ihmiskontakteja, kun koulussa saa pyöriä miten sattuu. Tällä viikolla on jo nähty miten ihmiset pyörii karanteenissakin ympäri kyliä.
  - Kaikki kiva on kielletty kulttuurista urheiluun ja lisää on luvassa pitkin kevättä. Pienyrittäjiä kaatuu konkursseihin, liikkeitä suljetaan, perheistä loppuu rahat. Mut koulussa saa taas pyöriä niin että tota koronavirusta podetaan vielä koko kesäkin.
  - Li Anderson oli todennut twitterissä, että on sekava tilanne ja vaikea tehdä päätöksiä. Äläpä, tästähän se sekavuus ei ainakaan poistu.

  Päätän päivitykseni sanoihin Haista vittu hallitus."
   
 18. monta

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2013
  Viestejä:
  453
  Vihervasemmiston paskapuhetta ettei virusta voi hallita. Nanijingissa ei ole ollut yhtään uutta koronavirustartuntaa pariin viikkoon. Kannataa katsoa millaisia turvakeinoja kaupungissa noudatetaan:

   
 19. No monihan nykymenon puolustaja sanoo että jos Suomi nyt pistetään kokonaan kiinni ja ihmiset karanteeniin niin mitä väliä sillä on kun virus kuitenkin tulee takaisin. Ei toimien tarkoitus ole estää virusta kokonaan vaan tarkoitus on estää hallitsematon tartunta jotta terveydenhuolta kestää sairastuneet.
   
 20. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 612
  Juuri näin. Siinä on taas monta täälläkin (ja lukemattomia muualla) jotka inttävät että Suomi kiinni. Onneksi ei mennä vielä ainakaan näiden tallukoiden mukaan, eivät tajua katsoa kuin varpaidensa eteen. Fiksut tajuaa että tämä virus ei ikinä katoa koko maailmasta, ei ainakaan ennen tehokasta lääkettä siihen. Rimpuilkaa vaan paniikissa, itse otan rennosti koska tiedän faktat.
   
 21. Et varmaan nyt ihan tajunnut tuota viestiäni, nythän ollaaan menossa juurikin kohti tuota että sairastuneita tulee liikaa kun tauti leviää holtittomasti kun ei tehty toimia ajoissa ja jotta viruksen leviäminen saataisiin kuriin niin ei taida olla enään muita vaihtoehtoja kuin koko maa karanateeniin.
   
 22. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 612
  Sitä seuraankin tässä mielenkiinnolla miten pitkään pokka kestää esim Espanjassa ja Ranskassa pitää kaikki kiinni. Kaatuu pian omaan mahdottomuuteensa, ja sitten virus jyllää taas. Sitten voikin viisastella jälkikäteen että hyödyttikö.
   
 23. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 976
  Espanjassa saa käydä kaupassa ja töissä normaalisti. Siinähän ei tule mitään kontakteja eikä kontaktiketjuja kuten tuossa ylempänä jo kirjoittelinkin?

  Eilen illalla kävin muutaman kilometrin lenkin ja vastaan tuli yksi koiria ulkoiluttava täti. En pidä kovin vakavana rikkeenä.
   
  Viimeksi muokattu: 21.03.2020
 24. monta

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2013
  Viestejä:
  453
  Ensimmäinen koronavirustartunnan aiheuttama kuolema Suomessa

  https://thl.fi/fi/-/ensimmainen-koronavirustartunnan-aiheuttama-kuolema-suomessa


  Estoitta Suomeen koronan imuroinut Kansansurmahallitus varmistaa vielä, että tulevissa hautajaisruuhkissa Korona leviää kuin häissä konsanaan:

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...llaisia-ohjeita-ole-antanut/7767996#gs.0kw641
   
 25. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 879
  Yksi koronavirustartunnan saanut ihminen on todettu kuolleeksi niin ikään perjantaina 20.3. THL:n mukaan potilas asui Husin alueella ja oli hyvin iäkäs.
  https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/94bda098-1ca1-466e-a55b-b467e901d013
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti