Koripallon EM 2017

Viestiketju alueella 'Urheilu' , aloittaja Pempula, 04.01.2017.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Pempula

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2003
  Viestejä:
  470
  Koripallon EM-kisat siis ehkäpä ainutlaatuisesti tulevana syksynä Helsingissä (tai ainakin 1. alkulohko - ainakin toistaiseksi, loppusarja kun tarkoitus pelata Istanbulissa). Pelit siis 31.8.-17.9., joista reilun viikon ajan pelejä Helsingissä (muut alkulohkot Israel, Romania, Turkki).

  Suomella maajoukkue ehkä vahvempi kuin koskaan, mutta ei todellakaan varmaa, että edes alkulohkosta jatkoon mennään (Helsingin lohkossa Suomen lisäksi: Ranska, Kreikka, Slovenia, Puola ja Islanti). Joukkueen kokoonpano ensimmäistä kertaa ei ehkä täysin selvä, mutta ainakin Koponen, Salin, Huff, Lee, E.Murphy, Kotti, Markkanen, Wilson kaikki kunnossa ollessaan selviä valintoja. Halutessaan joukkueeseen mahtuisi mukaan varmasti myös Rannikko, mutta luulen, ettei mies enää maajoukkueessa pelaa. Nuutinen, Ahonen, Madsen ja A.Murphy varmasti myös vahvasti tyrkyllä. Fiifi Aidoo ja Anton Odabasi saisivat vielä keväällä tehdä jonkinasteisen kyky- ja näyttöloikan (...ja lopullisessa joukkueessa mukana sitten Mikko Koivisto...).

  Hartwall Areenassa pelit ja epäilemättä tupa tulee Suomen peleissä täyteen ja uskoisin, että ainakin Islanti vetänee reilusti faneja Helsinkiin (lauantaina 2.9.2017 Islannille todennäköisesti merkittävämpi jalkapallon MM-karsintamatsi Suomea vastaan, koripallo-ottelu Suomi-Islanti taas ke 6.9.).
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2017
 2. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 458
  Mielenkiintoiset ja vauhdikkaat kisat varmasti tulossa. Jos nyt Suomen joukkuetta katsoo, niin aika helppohan se olisi nimetä jo nyt. Mitään isompia poikkeamia viime vuosien runkoon ei varmasti nähdä.


  Aloitusviisikko lienee ainakin ilman loukkaantumisia aika lailla satavarma:

  Pelintekijä - Petteri Koponen
  Heittävä takamies - Sasu Salin
  Pieni laituri - Shawn Huff
  Iso laituri - Erik Murphy
  Sentteri - Gerald Lee Jr


  Penkillä on sitten muutamia paikkoja, joille voi olla vähän enemmän kilpailua, mutta mitään massiivista rinkiä ei tarvitse kuitenkaan listata:

  Pelintekijä(t) - Jamar Wilson, Roope Ahonen
  Wilson on kakkospointti ja Ahonen kolmonen. Kaitpa Teemu Rannikkokin on vielä jonkunlainen teoreettinen vaihtoehto Ahosen tilalle, mutta kuten yläpuolellakin ounasteltiin, Taikurin maajoukkueura taitaa olla jo paketissa.

  Heittävä takamies - Mikko Koivisto
  Lähtökohtaisesti Koivisto taitaa edelleen olla se päävaihtoehto kakkospaikalle, vaikka parin viimeisen kesän maajoukkuenäytöt ovatkin jättäneet jonkun verran, noh, toivomisen varaa. Shawn Hopkins, Fiifi Aidoo ja Antti Kanervo ovat lähimmät haastajat, ja niin sementoituna ei voi Koivarin paikkaa pitää etteikö joku noista voisi aivan nappiin menneillä harjoituspeleillä "Loimaan La Bombalta" kisatikettiä ryövätä. Mutta joo, jos nyt pitäisi jonkun puolesta vetoa lyödä, niin ensi kesä taitaa sittenkin tulla nuorempien kannalta vielä liian aikaisin, ja tämä tontti menee edelleen Koivistolle.

  Pieni laituri - Matti Nuutinen
  Haastajina sitten Alex Murphy ja Juho Nenonen. Mutta sama juttu kuin Koiviston kohdalla, Nuutinen on lähtökohtaisesti se pelaaja, jota tälle paikalle tulee sovitella.

  Iso(t) laituri(t) - Lauri Markkanen, ?
  Markkanen löi itsensä läpi menneen kesän maajoukkuepeleissä eikä tahti ole sen jälkeen USA:n yliopistosarjassa ainakaan hidastunut. Nelospaikalle mahtuu perinteisesti kolmaskin pelaaja, ja tämä onkin odotusarvoisesti se slotti, jolle tullaan ensi kesänä käymään kovin kilpailu. Vaihtoehtoina ovat ainakin Alexander Madsen, Alex Murphy (joka voi pelata myös tätä paikkaa), Carl Lindbom, Anton Odabasi ja edelliseen EM-kisamiehistöön mahtunut Joonas Cavén. Pääasiassa kisa käytäneen kuitenkin vain Madsenin ja keskimmäisen Murphyn välillä.

  Sentteri - Tuukka Kotti
  Nelos- ja viitospaikkojen välillä on sen verran pieni ero, että osa kolmannesta nelospaikasta kisaavista voisi periaatteessa myös haastaa Kottia. Paino on kuitenkin sanalla periaatteessa. Lähtökohtaisesti tämä on edelleen Kotin tontti, eikä muita vaihtoehtoja tarvitse ilman miehen loukkaantumista paljoa katsastaa.


  Lopullinen joukkue siis:
  PG - Koponen/Wilson/Ahonen
  SG - Salin/Koivisto
  SF - Huff/Nuutinen
  PF - E.Murphy/Markkanen/Madsen (tai A.Murphy)
  CE - Lee/Kotti

  Kyllähän tuolla on kaikki saumat mennä lohkosta jatkoon. Kovia joukkueitahan sinne arvottiin, mutta Ranskaa lukuunottamatta ne ovat kaikki sellaisia, joita vastaan Susijengi ei ole mikään päivänselvä altavastaaja.
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2017
 3. Pempula

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2003
  Viestejä:
  470
  Koiviston ongelma on se, että liian lyhyt puolustamaan kolmospaikkaa ja liian hidas puolustamaan ykkös- ja kakkospaikkaa. Ja sitten vielä isompi ongelma on se, että heittäjällä heitto ollut ainakin maajoukkuepeleissä kovasti hukassa, joten joukkueeseen tuotu lisäarvo vaikuttaa kovin marginaaliselta.
  Ennemmin näen Huffin venyvän välillä kakkospaikkaa pelaamaan, samoin Ahonen voi tuurata siinä Salinia. Suomella oikeastaan ainoastaan kaksi selvää sentteriä (Lee ja Kotti), mutta hyvin voisi pelata kolmella pitkällä heittäjällä.
   
 4. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 458
  Kyllähän minäkin toivoisin, että Salinin taakse kakkospaikalle olisi joku parempi vaihtoehto kuin Koivisto. Olen vain sen verran realisti ja nihilisti, etten näe, että nykyiset kyseisen paikan haastajat olisivat ainakaan vielä tasoltaan sellaisia, että Dettman lähtisi luottomiestään syrjäyttämään. Eikä Koivistossakaan mitään isompaa vikaa sitten olisi, jos se heitto vaan alkaisi taas kulkea.

  Toki jos meillä alkaisi olemaan kolmospaikalle enemmänkin tunkua eli, A.Murphy ja/tai Nenonen tekisivät valinnan itsensä ja Nuutisen välillä vaikeaksi, niin silloinhan voisi tosiaan olla mahdollista yrittää taivuttaa Huffista takuria. Ei sekään ideaaliratkaisu olisi, mutta eipä toisaalta ollakseen parempi kuin parina viime kesänä nähty Koivisto tarvitse juuri muuta kuin tuntea pelitapa, osata puolustaa paremmin kuin Koivisto ja heittää paremmin kuin Koivisto.
   
 5. Pempula

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2003
  Viestejä:
  470
  Voikohon olla niin, että Markkasen ja A.Murphyn kohdalla mahdolliset sopimusneuvottelut seuraavalle kaudelle saattavat tulla rajoittamaan saatavuutta EM-kisoihin? Toivottavasti ei.

  Kotilla varmaan viimeiset kisat nyt syksyllä, Junnu Lee kunnossa pysyessään vielä yhdet-kahdet kisat/karsinnat pelannee, mahdollisesti myös Huff. Harmi, ettei Junnu ole aivan riittävän iso mörkö tai vaihtoehtoisesti kimmoisa, eikä siksi ehkä täysin Kotillekaan pärjää puolustuspäässä tai levypalloissa. Hyökkäyspäässä toki tarjoaa oikeastaan ainoana jonkinlaisen "selkäkorillepäin" uhan, mikä tärkeää jo siksi, että avaa sitä kautta myös muille paikkoja. Suomella riittää jatkossa kohtuullisesti väkeä 3.-4.paikoille (A. Murphy, Markkanen, Madsen... Toivotaan, että Valtonen myös edelleen kehittyy ja täytyisi vielä venyäkin tai 4. paikka ei toimi...), selvää sentteriä ei ole, eikä taida tullakaan (annetaan kuitenkin Pöllälle mahdollisuus), joten se pitää vain ottaa pelitavassa huomioon.

  Kaikki pelit Helsingissä voitettavissa, mutta vaatii Suomelta aina sen hyvän pelin, eikä yhtään helppoa peliä tule. Ranskallakaan ei välttämättä se absoluuttisesti kovin miehistö mukana (toki syvyyttä ja leveyttä löytyy). Näytösottelussa Suomi Ranskan voittanutkin Tampereella, mutta näytösottelut tietenkin sellaisia hurlumhei-pelejä ja harvoin todellista kisatilannetta vastaavat. Onnistuihan Suomi kuitenkin painamaan pelin Montpellierissä EM-kisoissa jatkoajalle ja rohkeammalla taktiikalla olisi voinut pelata voitosta varsinaisella peliajalla.
  Kreikka äärettömän kova koripallomaa (ja -joukkue) myös, mutta Slovenian kisoista Kreikkaa vastaan hyvät muistot ja joukkue taitaa olla osittain myös nuorennusvaiheessa.
  Slovenia voitettiin myös Slovenian EM-kisoissa, mutta tuo peli taisi olla Slovenialle käytännössä varsin merkityksetön (jatkopaikka pudotuspeleihin oli jo varma, Suomi taisi olla käytännössä jo ulkona) ja avainpelaajia lepuutettiin.
  Puola Suomelle myös hyvin vaikea vastustaja, kuten viime EM-kisoissa tuloksesta jo kävi ilmi.
  Islanti ehkä ennakkoon ainoa altavastaaja paperilla Suomea vastaan, mutta ei se turhaan ole kaksiin kisoihin karsintojen kautta tietään selvittänyt ja palloilubuumi jalkapallossa ja koripallossa näkyy toivottavasti myös Helsingissä positiivisella tavalla.
   
 6. Pempula

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2003
  Viestejä:
  470
  YLEkin heräsi hienosti näyttämään noita Markkasen otteita NCAA:ssa. Toki ainoastaan suorat lähetykset Areenassa ja alkuun ensimmäisiin peleihin sattuikin sitten peräkkäin Markkasen kaksi heikointa esitystä, vaan onneksi kaksi viimeisintä peliä jälleen vahvaa menoa. Onko jollain varmuutta asiasta, mutta taitaa olla niin, ettei YLE näytä tällä tietoa noita varsinaisia pudotuspelejä (ns. March Madness)?
   
 7. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 458
  Markkasen puolesta on vaikea sanoa muuta kuin se yleinen miksi eivät kotikisat kiinnostaisi, kun eiväthän ne ihan jokapäiväistä herkkua suomalaiselle pelaajalle ole (mikä ei ole välttämättä mikään vahva argumentti, tiedetään), mutta keskimmäisestä Murphysta silmään tällainen artikkeli.

  Sen tokavikassa kappaleessa todetaan:

  Murphy says he's used to playing for programs that were locked into NCAA berths by this time of the season. Now he's looking to catch some magic for Northeastern at the CAA Tournament in Charleston, S.C., in a few weeks. Then he hopes to chase a professional career in Europe.

  Eli vika yliopistokausi käynnissä (on itse asiassa jo yli-ikäinen, sai pelioikeuden poikkeusluvalla) ja sen jälkeen tavoitteena suunnata ammattilaiseksi Eurooppaan. NBA-tasoa Murphy ei tällä hetkellä ole, se on selvä, mutta tuosta voisi päätellä, ettei ole myöskään aikomusta jäädä D-liigoihin pyörimään ja toivomaan, että ovi sinne suurimpaan ja kauneimpaan raottuisi farmin kautta.

  Jos näin, niin kyllä silloin on aika todennäköisesti myös Susijengin EM-ringissä. Joko tilanne on se, että hyvissä ajoin kesällä on jo taskussa pahvi johonkin eurooppalaisseuraan, mutta jos ei ole, niin EM-kisat olisivat erinomainen näyteikkuna, josta tuskin kannattaa kieltäytyä.
   
 8. Colo

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2017
  Viestejä:
  60
  Markkanen pelaa kyllä niin vahvaa kautta Arizonassa, että en yllättyis vaikka olis avauksen pelaaja syksyllä. Olettaen siis, että tulee joukkueeseen, eikä mahdollinen draft sotke kuvioita.
   
 9. Pedrosa

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2014
  Viestejä:
  1 972
  Voi olla aika kova EM-joukkue meilläku on Koponen ja MArkkanen..
   
 10. carrbon

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2011
  Viestejä:
  390
  Jos Markkanen edes päästetään.
   
 11. Pedrosa

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2014
  Viestejä:
  1 972
  Niin joo..prkl
   
 12. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 458
 13. Tokemo

  Rekisteröitynyt:
  19.04.2017
  Viestejä:
  16
  Varsin huikeeta, jos Markkanen tosiaan tulee. Todella mielenkiintoset kisat tulossa.
   
 14. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 458
  Vaikka kiekkokausi jatkuu vielä parin matsin verran, niin koti-EM -kisoihin huipentuva koriskesäkin lähenee täyttä päätä. Tänään julkaistiin 34 pelaajan leiriryhmä, joiden keskuudesta valitaan 12 pelaajaa lopulliseen kisajoukkueeseen.

  No, totuushan on, ettei tuossa ole oikeasti kuin 15-16 pelaajaa, joilla on realistinen mahdollisuus siihen nippuun murtautua. Noin 9-10 pelaajaa siitä on selvillä jo nyt. Lista on noin pitkä lähinnä sen takia, että tuo on samalla se rinki, josta valitaan pelaajat uudella "jalkapalloformaatilla" pelattaviin MM-karsintoihin.

  Mutta mahtuu sinne yksi kohtuullisen iso ja huomionarvoinen yllätyskin - nimittäin Teemu Rannikon paluu maajoukkuerinkiin. Ja jotenkin se on helppo arvata, että kun Taikuri tuossa ryhmässä on mukana, niin tuskin sitä on sinne pelkästään kirittämään otettu. Kisajoukkueen arvuuttelu siinä mielessä helpottui jopa hieman entisestään...

  Näistähän se lopullinen EM-joukkue muodostuu, lihavoidut aika lailla satavarmoja:

  Ykkös- ja kakkospaikat (5 pelaajaa)

  Petteri Koponen
  Jamar Wilson
  Sasu Salin
  Teemu Rannikko

  Roope Ahonen
  Mikko Koivisto

  Vaikka Rannikko on pelintekijä, niin ei hän millään tapaa tule uhkaamaan tietenkään Koposen eikä Wilsonin paikkaa joukkueessa. Ja tuskin tulee myöskään jäämään tyypilliseksi kolmospointiksi, joka pelaa vain hajavaihtoja tai paikkailee virhevaikeuksiin joutuneita pelaajia. Vaikkei tuossa lihavoitujen joukossa olekaan kuin yksi "puhdas" kakkospaikan pelaaja eli Salin, niin veikkaan että Rannikon paluun myötä siellä viivan takana pyörii noista neljästä nimestä muodostuva rotaatio, ja sitten siellä on vielä todennäkösesti Ahonen tuttuun tyylin kannustamassa penkillä. Ellei sitten se paljon puhuttu Bomban heitto löydy vielä maagisesti jostain tässä lähikuukausina...


  Kolmospaikka (2-3 pelaajaa)

  Shawn Huff
  Matti Nuutinen
  Alex Murphy
  Juho Nenonen

  Kapteeni on tietty varma. Ja Nuutinen tietysti varmaan edelleen se ykkösehdokas kakkosvaihtoehdoksi. Mutta niin sementoitu paikka ei todennäköisesti ole, etteivätkö sitä voisi keskimmäinen Murphy ja mahdollisesti Nenonenkin vielä haastaa.


  Nelos- ja vitospaikat (4-5 pelaajaa)

  Erik Murphy
  Lauri Markkanen
  Gerald Lee Jr
  Tuukka Kotti

  Alex Murphy
  Alexander Madsen
  Ville Kaunisto

  A.Murphy on kolmos-nelospaikan hybridi, joka pitää tämän takia listata ehdokkaana näille molemmille tonteille (sentteriksi ei kuitenkaan taivu). Madsen on mainiosti pelannut nuori komeetta ja omaa kanssa ihan kelpo saumat. Kaunistokin on pakko listata, koska on kokenut majujyrä ja kerran mahtunut aiemminkin EM-joukkueeseen eikä ihan vihkoon vetänyt.

  Eli siinä on 16 nimeä, joista se lopullinen tusina valitaan. Yhdeksän on aika lailla varmoja, ja lopuista seitsemästä pääsee kolme mukaan (1 takuri ja 2 isoon päähän).


  Sitten vielä tämänhetkinen veikkaus siitä, mikä se lopullinen joukkue tulee olemaan:

  Koponen
  Wilson
  Salin
  Rannikko
  Ahonen
  Huff
  Nuutinen
  A.Murphy
  E.Murphy
  Markkanen
  Lee
  Kotti
   
  Viimeksi muokattu: 19.05.2017
 15. TonyTwist18

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2016
  Viestejä:
  131
  Markkanen tulee olemaan kyllä markkinointimielessä kotikisoille kova juttu, vaikka kyllähän tuonne porukkaa tulee muutenkin.

  Katsoiko kukaan Seagullseja ja miltä Lee:n peli näytti? harmi, että junnu on ollut paljon klesana. Suomen ainut iso sentteri.

  Kotti, pelaaja jolle tulee raivottua kotisohvalla ehkä eniten. Hyökkäspelaamisessa hyödyttömin pelaaja ikinä, mutta Kotin puolustuspelaaminen taas on rautaa, jonka takia joukkueeseen pääsee vuodesta toiseen.
   
  Viimeksi muokattu: 20.05.2017
 16. Pempula

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2003
  Viestejä:
  470

  Aika hyviä veikkauksia ja loukkaantumistilanteen mukaan varmaan liki lopullista kokoonpanoa (pahoin pelkään, että Koivistoa tuonne silti sijoitellaan A.Murphyn sijaan 2-3.paikan hybridinä 3-4.paikan hybridin sijaan...). Toisaalta myös A. Madsen varmasti lähellä pelipaikkaa. Mutta joka tapauksessa varmasti kaikki tai lähes kaikki mainitsemasi pelaajat nähtäneen ainakin tulevissa MM-karsinnoissa, tosin toivottavasti mukaan nousee myös uusia nimiä kypsyvistä nuorista (toivottavasti joku tekisi jopa selvän tasoloikan rapakon takana tai Turkissa...). Jollain lailla mieltä rauhoittaisi, jos rosteriin saisi nimetä 14 pelaajaa...

  Vähän nyppivät nämä kotikisat, koska kisareissussa on aina oma tunnelmansa ja ne (arvokisat ulkomailla) tulevat nyt uudella FIBA:n systeemillä olemaan varsin harvassa, kun EM- ja MM-kisoja jatkossa yhdessä vain kahden vuoden välein, eikä osallistuminen tule koskaan olemaan mikään läpihuutojuttu (toisin kuin esim. jääkiekossa... vaan eipä onneksi yhtä epätodennäköistä kuin jalkapallossa...). Karsintapelejä voi toki mennä katsomaan, mutta aika pikaisia reissuja ne.
   
 17. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 458
  Koivarihan taitaa olla aika puhdas kakkospaikan pelaaja, etten kyllä näe, että mukaan pääsisi sillä verukkeella, että siinä olisi sitten mahdollinen "varakolmonen". Toki Koivisto on edelleen se majuringin toiseksi paras kakkonen Salinin jälkeen*, mikä on sitten se parempi syy ottaa mies mukaan - ja silloin olisi sitten Ahonen liipaisimella. Kuutta takuriahan 12 miehen joukkueeseen olisi aika hölmöä ottaa, koska jo viidenkin kanssa yksi on istunut enimmäkseen penkillä. (Vain neljää pidetään silti perinteisesti riskaabelina, jos kolhuja sattuu.) Viime kisoissahan vedettiin tiukoissa paikoissa jopa kolmen rotaatiolla - mikä kertoo aika lailla lähinnä siitä, kuinka hyödytön Koivisto oli jo silloin. Huff taisi käydä melkein enemmän tuuraamassa joissain vaihdoissa takuria.

  *Tai no, oikeastaan siellä on yksi vielä ehkä jopa Saliniakin parempi, nimittäin Koponen. Mutta Petskuhan ei tule kovinkaan montaa rallia kyseisellä paikalla pelaamaan, ellei jostain löydy maagisesti vielä parempaa pelintekijää. No, ehkä sellaisissa tilanteissa, joissa Koponen ja Rannikko ovat yhtä aikaa kentällä, niin jälkimmäinen voi olla ykkönen ja ensimmäinen kakkonen.

  Eli jos sinne väkipakolla roudataan kuusi takamiestä, niin silloin ihan rehellisesti sanottuna kyseistä porukkaa ei pitäisi enää kutsua Suomen koripallomaajoukkueeksi, vaan Henkan saunakaverikerhoksi. Tässä vaiheessa pitää luottaa vielä siihen, että ne kaksi vähemmän selvää paikkaa ovat pienessä päässä Ahosen ja Koiviston välinen kauppa, ja isossa taas kisa käydään A.Murphyn ja Madsenin kesken. Nuutinen taitaa kuitenkin olla lopulta aika saletti, vaikken uskaltanutkaan yläpuolella lihavoida. Koska pieni mahdollisuus on, että A.Murphy osoittautuu kolmosena niin vastustamattomaksi tekijäksi, että oustaa Nuutin ja sille perinteisesti avoimelle nelos-vitospaikalle otetaan Madsen.
   
  Viimeksi muokattu: 25.05.2017
 18. Pempula

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2003
  Viestejä:
  470
  Kakkospaikkaa voivat pelata periaatteessa Salinin lisäksi oikeastaan kaikki muutkin Suomen takureista eli mainitsemasi Koposen lisäksi siis aivan yhtä hyvin myös Rannikko ja Ahonenkin, joka kakkospaikkaa nykyisin Kreikassa taitaa lähinnä pelatakin. Wilson ehkä puhtain ykköspaikan pelaaja, mutta aivan eri vahvuuksilla kuin Rannikko tai Koponen. Tosin Wilsoninkin kolmoset taitavat Koivariin verrattuna nykyisin paremmin upota.
   
 19. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 458
  En ole Ahosen meininkejä Kreikassa sen tarkemmin seuraillut, mitä nyt joskus on ollut Ylellä uutisia "eteenpäin menosta", lähinnä jäänyt mieleen kotimaan pelit (plus tietty maajoukkueen penkkiveikkoilu), joissa on ollut lähinnä pelintekijä. Sillä saralla ainakin on tapahtunut selvästi kehitystä, kun viime kesän majupeleissähän oli paikoin jopa ykköspointti kun Koponen jätti leirin kesken Barcelona-kiireiden takia. Mutta jos on kasvanut Kreikassa kv. tason heittäväksi takamieheksi, niin sehän olisi vielä paljon, paljon parempi juttu. Vaikkei noilla ykkös- ja kakkospaikkojen rooleilla tosiaan niin hirveän isoa eroa ole susikoriksessa, niin olisihan se silti kiva jos edes se nimellinen roolitus olisi sikäli selkeä, että PG:t olisivat 1. Koponen, 2. Wilson, 3. Rannikko, ja SG:t taas 1. Salin, 2. Ahonen. Noh, eiköhän se tässä kesän harjoituspeleissä nähdä, millaista roolia Henkka on itse kullekin pieneen päähän kaavaillut.

  Enkä lopulta pelihousujani repisi siitäkään, jos siellä lopulta olisi edelleen Koivari toisena heittävänä takamiehenä. Osaa se kai sentään yhä puolustaa... Kunhan ei tosiaan olla siinä tilanteessa, että joukkueeseen otetaan kuusi takuria ja syödään paikka joltakulta sen enemmän ansaitsevalta ison pään tulokkaalta.
   
  Viimeksi muokattu: 27.05.2017
 20. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 690
  No nyt ainakin tiedetään mikä on Markkasen joukkue.
   
  Viimeksi muokattu: 23.06.2017
 21. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 458
  Susijengi, niin kuin tähänkin asti?
   
 22. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 690
  Joo, sitä mä tarkotin. :rolleyes:
   
 23. Pempula

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2003
  Viestejä:
  470
  Koivarin vahvuus on se, että osaa hyvin maajoukkueen pelisysteemin ja varmaan hyvin sopeutuu myös sen muutoksiin. Käytännössä tuplaa ja avustaa puolustuksessa hyvin ja osaa myös pysäyttää nopean hyökkäyksen rikkomalla, kun tuo on fiksua. Heittäjän kuuluisi kuitenkin osata heittää ja hidasta vikkelämpi vastustajan pointti (tai oikeastaan aivan minkä vain paikan pelaaja) pääsee luvattoman helposti miehestä ohi yksi vastaan yksi tilanteissa. Näin ainakin kansainvälisissä peleissä. Toki leirityksessä hänkin varmasti ansaitsee mahdollisuuden (ei Suomella ainakaan vielä valitettavasti niin suurta syvyyttä joukkueessa ole) ja mikäli heitto lähtee hyvin putoamaan ja puolustuksessa ei täysin pujottelukepiksi jää, niin varmasti hänellekin mahdollisuuksia avautuu (ainakin MM-karsintapeleissä), mutta EM-joukkueeseen mahtuminen on toinen asia, mikäli loukkaantumisia ei joukkueeseen montaa mahdu.

  Ja hienoa nähdä, miten Markkanen NBA:han lopulta sopeutuu ja toivottavasti pääsee taidoilla ja omalla nöyrällä, kovalla työasenteellaan eteenpäin. Tuntuu, että verkkokeskusteluiden (tai lähinnä some-roskan) perusteella mies ei ole kaikille Chicagon faneille aivan tuttu ja joillekin ongelmana väärä ihonväri ja ehkä osin sitten tätä kautta liian pehmeäksi leimattu... Jonkun verran lisää kovuutta miesten peleihin varmasti tarvitsee, vaan eipä tuo 'ihan kivasti pärjännyt' Nowitzkikaan varsinaisesti trash-talkistaan ole kuuluisa eli hyvin voi jättää kovuuden nimenomaan kentälle eikä turhaan korostaa ns. gangsta thug-asennetta, joka joillekin tuntuu olevan tärkeää.
   
 24. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 458
  Anteeksi, en voinut vastustaa kiusausta.

  Koivisto kuuluu selvästi Dettmannin luottomiehiin, joten joukkueesta pitäisi EM-kisoihin valmistavissa peleissä löytyä selkeästi parempi kakkospaikan pelaaja, että lopullisesta tusinasta ulos pullahtaisi. Ja itsekin toivon, että sellainen löytyy, koska eiväthän Koiviston viimeaikaiset maajoukkue-esitykset ole mitään hurraahuutoja herättäneet. Toisaalta taas en muista joukkueen myöskään hävinneen yhtään peliä ihan vaan sen takia, että Koivisto on ollut kokoonpanossa - vaikkei hän tietenkään ole läsnäolollaan voittamisesta mitenkään helpompaa tehnyt. Mitään sylkykuppia Koivistosta ei kuitenkaan saa aikaiseksi, vaikka joukkue häviäisikin.

  Mutta no, toivotaan että jostain tosiaan pumpsahtaisi esiin se viideskin selkeästi Koivaria parempi takuri (tällä hetkellä niitä on kolme tai neljä, koska ilmeisesti Rannikon mukaanlähtökään ei ole vielä täysin varmaa), jolloin miehen voisi jättää rannalle. Tosin ei siellä kyllä merkittävästi huonompiakaan ole, mutta jos tilanne on vain se, että ollaan siinä kintaalla, että otetaanko viidenneksi tämä vai tuo, niin silloin Henkan valinta saattaa ikävä kyllä edelleen osua Koivistoon.

  Tuo henkilökohtainen arvaukseni/veikkaukseni joukkueen kokoonpanosta tuossa taaempana ei ole muuttunut muuten miksikään. Olettaen että Rannikko on mukana, niin näkisin sillä viidennellä pienen pään paikalla mieluummin Ahosen ennen Koivistoa.
   
  Viimeksi muokattu: 24.06.2017
 25. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 458
  Tuosta laajasta 34-miehisestä maajoukkueringistä on nyt sitten saksittu vielä 18-henkinen EM-kisarinki, josta valitaan lopullinen tusina.

  Tärkeimpänä huomiona: Teemu Rannikko ei ole mukana tavoittelemassa EM-kisapaikkaa. Mikä tekee kyllä kisanipun ennakoimisesta naurettavan helppoa. Tämä kun tarkoittanee, että kisoissa esiintyvä takuriviisikko on tuttuun tyyliin Koponen, Wilson, Ahonen, Salin ja Koivisto. En näe, että Nikkarisella ja nuorilla Topias Palmilla ja Fiifi Aidoolla olisi vielä eväitä haastaa Koivaria.

  Isosta päästä leikattiin sitten tuolle omalle aiemmalle "haastajalistalleni" mahtunut Kaunisto. Joten se ainoa asia mitä kokoonpanoon liittyen voi arvuutella on se, otetaanko kolmanneksi nelospaikan pelaajaksi Madsen vai A.Murphy. Muuten mentäneen näillä...

  PG - Koponen/Wilson/Ahonen
  SG - Salin/Koivisto
  SF - Huff/Nuutinen
  PF - E.Murphy/Markkanen (+A.Murphy tai Madsen)
  CE - Lee/Kotti

  Okei, voisihan tuossa ehkä olla kanssa Nuutinen liipaisimella, jos A.Murphy pelaa itsensä ohi kolmospaikalle, jolloin sekä RoboCop että Madsen mahtuisivat mukaan. Pidän kuitenkin aika teoreettisena mahdollisuutena.
   
  Viimeksi muokattu: 12.07.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti