Kone ei käynnisty!

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja Canttu, 01.11.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Canttu

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2008
  Viestejä:
  928
  Terve!

  Kattelin leffaa koneelta kun yhtäkkiä tuli windowsin bluescreeni, missä selitettiin että olisi viallinen ohjain tai laite. Koitin konetta sitten uudestaan käynnistää, niin kaikki tuulettimet alkavat pyörimään, mutta kone ei päästä käynnistys piippausta eikä näytölle tule kuvaa.

  Kokoonpano:

  Prossu: E8400
  EMO: Joku Intelin peruslankku (joskus korjauksessa liikkeessä tilalle vaihdettu Intel DQ45)
  Näyttis: 8800GT
  Muistit: Buffalon halppis 2gb x 2
  Poweri: Earthwatts 500w

  Oon koittanu molempia muisteja erikseen, ilman näyttistä, näyttöä, hiirtä, näppistä.

  Kone muutenki käyttäytyny useamman kuukauden ihmeellisesti.
  Kun sammuten koneen, niin about 20min päästä alkaa taas tuulettimet pyörimään 10 sekunnin ajaksi, mutta ei käynnisty ja taas hiljenee. Ja rumba jatkuu.
  Tästä selvitty painamalla powerin virtakytkin nollaan.

  Joten olisko jollakin jonkun sortin ratkaisua ongelmaan?


  Edit. Käyttöjärjestelmänä XP.
  Edit. Emon malli lisätty.
   
  Viimeksi muokattu: 02.11.2012
 2. Dwarner

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2005
  Viestejä:
  2 690
  Muuten olisin veikannut kiintolevyä, mutta tuo lopussa mainitsemasi tuulettimien pörräily ja boottailu vaikuttaa vahvasti powerin kypsymiseen. Luultavasti elkot kypsyneet earthwatista.

  Kokeile toisella virtalähteellä sanon ma.
   
 3. Canttu

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2008
  Viestejä:
  928
  Selkee!

  Ei löydy ylimäärästä poweria nurkista, joten olisko suositella jotain poweria, ajatellen koneen päivittämistä puolen vuoden sisään, että siis riittäisi potku myös silloin, ja pelikoneeksi olen aatellu tulevaisuudessa päivittää.
  Mieluiten vaikka Verkkokauppa.comista, jotta saisin powerin samantien mukaani liikkeestä, että pystyn konetta testata heti huomenna.

  Edit: Laatikkona toimii Antec Sonata III, jotta poweri varmasti mahtuu pömpelin sisälle.
   
 4. hsalonen

  Rekisteröitynyt:
  15.08.2009
  Viestejä:
  10 441
 5. Canttu

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2008
  Viestejä:
  928
  Ooorraid!
  Käyn hakee ton ja koitan sillä. Tulokset päivittelen sitten tänne!
   
 6. k7_550

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2009
  Viestejä:
  96
  Lähes sama vika jäppisellä:

  Pari viikkoo sitten, ma-aamuna kone ei inahtanutkaan: koppa auki ja emolevyä tutkimaan - yks konkka työntänyt härmät ulos. "Se emo (taas kerran) oli sitten siinä" funtsin, ja rupesin kattelemaan uutta emoa+prossua+muistia. Piruuttani kokeilin vielä vanhan ATX-kopan mukana tullutta (Pomi) PSU:ta, niin katoskatos, emon valot sytty ja konekin lähti käyntiin. Piti kumminkin jättää siihen, kun powerissa ei ollut yhtään SATA-liitintä. Tilasin sitten Corsairin 430W :n ja nythän tuo taas toimii (joskohta emo lienee kohta entinen... mutta tuosta PSUsta tullee sit "varaventtiili" :) )

  Erit. harmittaa, kun en _päässyt lukemaan_ täältä kommentteja silentrigin myymistä ja saitin kehumista PSUista. Oisin pistänyt rahani mielummin _hiljaseen_. Noo, onhan tuo Corsair suhtkoht hiljanen ja takuutakin 3v.

  Se kosahtanut PSU oli NesteQ 450W, Semi-Passive. Oli sinänsä hyvä peli: potikalla sai vaihdettua tilaa aktiivi-passiivi (tosin vanhassa Abitin emossa 250GB Hitachin HDD kyykkäsi sen Sleep -> Active tilaan siirtyessä (mistä lie johtunut - sekin emon potikoista???) )

  Edit: potikoista po. konkista
   
  Viimeksi muokattu: 01.11.2012
 7. The Great Milenko

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2000
  Viestejä:
  1 489
  Aika usein nykyään heti ehdotellaan virtalähteen "kypsymistä". Minä olen sen verran reliikki, että en jaksa uskoa virtalähteiden "kypsyvän" tost noin vaan(itseltäni ei ole mennyt yhtään virtalähdettä koskaan) sen useammin kuin ennenmuinoin, jolloin tehtiin itse kaikenlaisia lyijykynäviritelmiä ja ties mitä.

  Oletko nollannut BIOS:in jumppereilla ja koittanut tämän jälkeen tehdasasetuksilla?
   
 8. Canttu

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2008
  Viestejä:
  928
  Kertaakaan aiemmin en ole BIOS:ia nollannut. Emosta löytyy tollanen jumpperi minkä selitykset on seuraavat: 1-2 pin = normal, 2-3 pin = config, no jmp = rcvry. Noistako joku vai patteri irtin kymmeneks minuutiks?

  E: Googlailun jälkeen löysin et pitää toi patteri nykästä poies.
   
  Viimeksi muokattu: 02.11.2012
 9. mikko65

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2005
  Viestejä:
  2 669
  Tuo rcvry asento resetoi biosin kun samalla käytät pariston pois n.20sek riittää. Tarkemmat ohjeet tähän löytyy kuitenkin aina emolevyn valmistajan sivulta ladattavasta manuaalista.
   
 10. Canttu

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2008
  Viestejä:
  928
  Koitin nollata BIOS:n sekä pelkällä patterin poistamisella vartiks ja mikko65:n ehdottamalla tavalla. Nyt kun lyön virtaa koneeseen, niin päästää kolme pitkää (n. 2sec) piippausta. Kaikki tuulettimet alkavat huutamaan, mutta siihen se sitten jääkin.
   
 11. Canttu

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2008
  Viestejä:
  928
  Eli olisko jollakin jotain vinkkiä mikä vois olla vikana?
   
 12. mikko65

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2005
  Viestejä:
  2 669
  Tuolla voidaan palauttaa bios epäonnistuneen päivityksen jälkeen ja siinä tapauksessa täytyy biosrecoveryfilun olla esim. muistitikulla. Pelkkä jumpperin poisto ei tee vielä mitään. Eli tuolla jumpperilla ei voisi tehdä pelkkää resettiä tuon manuaalin mukaan. Sinun kannattaa varmistaa tuo emon malli että löydät varmasti oikean manuaalin.
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2012
 13. Canttu

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2008
  Viestejä:
  928
  Emo on DQ45CB ja ohjeilla mitkä kännyllä löysin sano et biossin nollaus tapahtuu patterin ottamisella vartiks pois. Löytääkö joku jonkun toisen keinon, jonka voisi mulle rautalangasta vääntää :-)

  Ja sitten löysin merkityksen sille kolmelle piippaukselle. Sano että no memory. Tarkottaako toi sitten muistia vai kovalevyä?
   
 14. Canttu

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2008
  Viestejä:
  928
  Koitettu ottaa patteri poies tunniks ja sitten kans patteri pois ja jumpperi pois yhdistelmää. Ei auta ongelmaan. Tuulettimet lähtee pyörimään ja kone piippaa 3 kertaa ja tuulettimet huutaa edelleen. Tuulettimet huutavat niin pitkään kunnes katkasen päävirrat pois.

  Oisko kenelläkään vinkkiä ongelmaan?
   
 15. RandomHero

  Rekisteröitynyt:
  10.04.2012
  Viestejä:
  721
  Kokeile oman konees osia vaikka kaverin kokoonpanoon kiinni ja katso milloin ei enää lähde käyntiin. 1 kerrallaan
   
 16. budda

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2012
  Viestejä:
  848
  Tuleeko mitää kuvaa? Onko takana emon paneellissa mitää nappulaa missä lukee bios tjsp?
   
 17. The Great Milenko

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2000
  Viestejä:
  1 489
  Missä asennossa jumpperi on nyt? Oletko missään vaiheessa irroittanut virransyötön emolevylle nyppäämällä irti emolevyn virtaliittimen?

  Kolme piippausta on yleensä RAM-fault.

  Virrat kokonaan pois, muistikammat irti, jumpperi normaaliasentoon, virrat päälle ja boot. Jos kaikki kunnossa, virrat pois, kammat paikoilleen ja boot.

  Eikö sinulla ole emolevyn manuaalia? Siellä kerrotaan kaikki nuo vikaledien ja äänien merkitykset kyllä. Ihmeellinen selittämätön sekoilu ja kaatuileminen voi hyvinkin viitata viallisiin tai väärin asennettuihin muistikampoihin.

  CMOS-pariston tyhjeneminen johtaa ainoastaan siihen, että BIOS ei muista asetuksiaan jos virtoja käyttää pois. Kone kyllä postaa ja on käyttökelpoinen, mutta jokainen "kylmäbootti" on kuin ensimmäinen.
   
 18. Canttu

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2008
  Viestejä:
  928
  Manuaalia mulla ei ole, johtuen siitä että nykyinen emo asennettiin liikkeessä ja en sillon tajunnu sitä manuaalia mukaan pyytää. Netistä löysin manuaalin emoon niin siellä sanottiin siitä äänestä että no memory. Eli koitanko bootata ilman muisteja. ja jos käynnistyy niin sitten muisteilla? Ja muistit on oikein asennettu, kattelin sen sieltä manuaalista. Mutta pitää koittaa ku pääsen kotiin!

  E: Jumpperi on nyt siinä normaalissa asennossa. Ja muistienhan pitää olla oikein, jos kone heittää bluescreenit normaalissa käytössä, ja jota ei oo aikaisemmin tapahtunut?
   
  Viimeksi muokattu: 04.11.2012
 19. Canttu

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2008
  Viestejä:
  928
  Emolevyssä on neljä muisti paikkaa. Vasemmalta oikealle järkestyksessä: Sininen, Musta, Sininen ja Musta. Aikaisemmin ennen koneen kaatuessa muistit olivat sinisessä ja sinisessä. Nyt kun laitoin siniseen ja siniseen ei kone käynnistynyt ja päästi sen kolme piippausta. Mutta kun laitoin muistikammat mustaa ja mustaan, niin kone käynnistyi normaalisti! Eli kone toimii, ja näytti tunnistavan myös tuon 4gb muistia.

  Mutta mistä tämä johtuu? Hajosiko nuo molemmat muistipaikat laakista ja sen takia kone kaatui aikoinaan ja näytti bluescreenit, vai onko muisteissa jotain vikaa?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti