Kolme verkkoa toimimaan yhdessä

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja sanjuro, 05.11.2018.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. sanjuro

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2011
  Viestejä:
  125
  Rakentelen uutta kotiverkkoa, kun on laitteiden määrä kasvanu huimasti. Etenkin uusien kotiautomaatio laitteiden lisääminen verkkoon kasvattaa kuormitusta huomattavasti.

  Olenkin ruvennut ajattelemaan verkon rakennetta ja turvallisuutta uudella tavalla. Ajattelinkin kysyä viisailta, kuinka omaan tarkoitukseen sopiva verkko saataisiin rakennettua ja mitä laitteistoa se vaatisi.

  Ajatuksena olisi 3 päällekkäistä verkkoa, joista ensimmäinen olisi ”vierasverkko”. Johon voisivat esim. tuttavat ottaa yhteyttä ja laittaa kaikista vähiten luotettavat laitteet kiinni. Seuraava verkko olisi ”koti automaatio” eli verkko, jossa olisi kaikki kotiautomaatio laitteet esim. Home assistant ja anturit. Kolmas verkko olisi sitten tärkeimmille laitteille, kuten tietokoneelle ja puhelimelle, jossa esim. pääsy nettipankkiin.

  Vielä toiveena olisi, että esim. Kolmos verkosta olisi pääsy käsiksi myös 2 ja ehkä 1 verkon laitteisiin, mutta näistä 1 ja 2 verkoista ei olisi pääsyä toisiin verkkoihin, jos mahdollista.

  Joten kertokaa miten tälläinen järjestelmä olisi helpoin rakentaa ja millä laitteistolla. Kotiin tulee 4G modeemista, joka on siltaavassa tilassa.
   
 2. sanjuro

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2011
  Viestejä:
  125
  Eikö kenelläkään ole ajatusta millaisella verkkorakenteella tälläinen olisi paras toteuttaa.:o
   
 3. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 420
  No tuon perään reititin ja teet vlan-verkon.
  Ja paremmat kytkimet tulevat myös vlania.

   
 4. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  1 864
  On vähän työläs, eli tarvitaan joku joka sen tekee, tai huomattavaa harrastusta. Helppoa ratkaisua häritisee myös se että sinulla 4G liittymä jossa vain yksi julkinen IP.

  Eli pienellä komponettimäärällä on jonkinverran työläs, mutta jos lähistöllä asiantuntevia liikkeitä niit voit ostaa homman palveluna.
  Komponentit ei välttämättä ole kaliita, yksi sopiva reitin, alle satasen, ja sitten alle satasen AC WLAN tukiasema. Tosin jos omakotitalo jossa vähän 2,4 alueella ruuhkaa, niin kaksi tukiasemaa, joista toinen laiteverkko varten, voi konfata optimiin/toimivuuteen sitä varten ja ei vähemmän ns viihdeverkon suorituskykyä, siihen riittää halvempikin. Eli tuossa mallis rahaa menee siihen virittämiseen.


  Helppompi tie on tehdä erillispalikoilla, eli 4G modeemi reitittäväksi, sen perään kolme wlan reititintä. Työläin osa on tehdä reitit niistä kahdesta verkosta sinne yhteen. Ja teitenkin pitää niiden verkkojen palomuurit säätää halutulle tasolla.

  Jos IoT verkosta ei tarvi päästä nettiin, ja muista verkoista ei tarvi sinne päästä, niin siihen riittää yksi WLAN reititin, ilman nettiä.

  Sitten vieras ja koti verkko onnistuu kotiwlan reittimellä, jolla voi luoda ns vieras WLAN verkon, tässä voi helposti käyttää 4G modeemia siltaavana.

  Rautaa menee enemmän (, ja säätämistä tuossakin , mutta jos kiinnostaa itse tehdä niin ei tarvi niin kovaa harrastuneisuutta.
   
 5. jessenic

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2014
  Viestejä:
  264
  Ubiquitin vehkeillä tein itse vastaavan, eli UniFi Security Gateway, UniFi Switch ja UniFi AP AC Pro. Ei ollut työläskään, piti vaan määritellä eri verkot ja tehdä simppelit palomuurisäännöt niiden välille. Ei montaa tuntia mennyt säätäessä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti