Kokoomus on pyytänyt neuvojakseen miehen, joka haluaa tehdä Ruotsista Afrikan

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja salama8, 11.10.2014.

 1. Kaotika -

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  49 379
  Ainakin toinen kynnyskysymyksistä (oliko niitä edes kahta, en vanno?) eli eurokriisimaiden holtiton rahoitus oli persuilla yhtenä kantavista teemoista koko vaalikampanjoinnin ajan eikä mikään nopea keksintö loppuun ettei hallitukseen jouduta.

  Tuosta sinun teksitäsi tulee sellainen olo, että sinun mielestäsi "jollet oo samaa mieltä kuin suosituin puolue / suosituimmat puolueet, rakensit kampanjasi vain oppoisitioon menoa varten"?
  Tuolla periaatteellahan mikään ei voisi ikinä muuttua, kun kaikkien pitäisi olla samaa mieltä tai ne ei edes halua hallitukseen missä asioihin voisi oikeasti vaikuttaa.
   
 2. Paplo

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2012
  Viestejä:
  7 305
  No höpönlöpön sentään.

  Esimerkiksi metsäteollisuutemme kilpailee semmoisen tunnetun halpamaan kuin Ruotsin kanssa. Metalliteollisuus kilpailee Puolan, Tsekin ja Viron kanssa, mutta ei kyseessä ole mikään puhdas palkkakilpailu, kyllä se tuottavuuskin ratkaisee. Nyt vain on käynyt niin että Suomessa palkat ovat nousseet tuottavuuutta enemmän. Ei se sitä tarkoita että ne pitää vetää jonnekin Kiinan tasolle, vaan sitä että ne pitää vetää tuottavuuden tasolle.

  Halpamaiden palkkatasolla pelottelu on ihan täyttä vasemmiston paskanjauhantaa. Jos täällä palkat laskettaisiin oikeasti vaikkapa Tsekin tasolle, niin ne tippuisivat 25% ja sen jälkeen metalliteollisuus hukkuisi tilauksiin. No onhan 25% paljon, mutta sen verran se silloin devalvoidessa aina tipahti ja kun huomioidaan tuottavuus, niin tosiaan moinen leikkaus palkoissa tarkoittaisi ihan järkyttävää ulkoisen kilpailukyvyn paranemista. Vienti singahtaisi samantien nousuun.
  Niin ja kun ei ole niin mitä tehdään? E-Amerikan esimerkit osoittavat että rikkaus ei ole mikään automaattinen etuoikeus, joka ei koskaan katoa.
   
 3. hennpecked

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2012
  Viestejä:
  1 253
  Kokoomuksen maahanmuuttopolitiikka ei ole yritysnäkökulmastakaan katsottuna kovin järkevää, ellei sitten puhuta jostakin yksinkertaisesta työskentelystä (autolla ajaminen, perus siivoaminen jne).

  Lähi-idästä ja Afrikasta Suomeen tulevat tapaukset ovat sellaisia, että heistä ainoastaan marginaalinen osa sopii mihinkään hommiin suomalaisessa teollisuudessa.

  Tiedän että tätä jengiä on käynyt mm. kokoonpanijoina, suunnittelijaharjoittelijoina (insinööriopiskelijat), teollisuussiivoojina jne, mutta vain häviävän pienen osan on annettu jäädä töihin. Loput on pistetty pihalle lyhyen koeajan jälkeen, vaikka yritykset saavat tämän porukan työllistämisestä valtiolta kaikenlaisia komensaatioita. Yksityinen yritys ei voi pitää "kuljeskelijoita" tontilla vaikkei heistä juurikaan aiheutuisi kuluja.

  Yleisesti ottaen Lähi-idästä ja Afrikasta tuleva aines kelpaa vain sellaisiin töihin, joihin voi laittaa ammattikoulusta kehnoilla arvosanoilla valmistuneen 20-vuotiaan. Osaaminen, oppimiskyky, tarkkuus ja huolellisuus ei riitä parempiin hommiin.
   
 4. Paplo

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2012
  Viestejä:
  7 305
  JA jos joku ei usko suomalaisen kilpailukyvyn rapautumiseen, niin tässä olis vähän lihaa luiden päälle, yksikkökustannukset kehitys sivulla 3, Suomella kaikkein nopein yksikkökustannusten kasvu sitten vuoden 2005.

  [​IMG]
   
 5. Pöytä

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2001
  Viestejä:
  4 255
  Jos kapinan pysäyttämistä pitää johonkin verrata, niin miten olisi joku muu sisällissota? Vaikka sitten Yhdysvaltain, vaikka se olikin kovin erilainen. Se on silti miljoona kertaa lähempänä punakapinaa kuin holokausti. Muistutan, että siinä missä holokaustissa natsit olivat pahojen puolella, punakapinassa punaiset olivat pahojen puolella. :smoke: Ja kyllä, joissakin sodissa on hyvien ja pahojen puoli.

  Toki sodasta intoilu ja verimässäily on vähän perverssiä joka tapauksessa, mutta kansanmurhan ihannointi vähän eri asteella kuin yleinen sotahulluus.
   
 6. Paplo

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2012
  Viestejä:
  7 305
  Ymmärtääkseni sinä kannatat vasemmistoliittoa ja demareita. Niiden mamupolitiikka on sellainen, että ei kiitos työntekijöille koska he kilpailevat duunarien kanssa ja siksi laskevat yleistä palkkatasoa, mutta tervetuloa kaikille jotka eivät tee töitä! :cool:

  Vasemmistoliiton ja demarien äänillä ajettiin Helsingissä läpi päätös että veronmaksajat maksavat laittomien mamujen terveydenhuollon. Way to go!

  "Lisäksi lautakunta toteaa, että paperittomien terveydenhuollon järjestämiseen pitäisi ryhtyä Helsingissä jo tämän vuoden aikana. Sosiaali- ja terveyslautakunnan päätös syntyi äänin 7–6. Esitystä kannattivat vihreiden, SDP:n ja vasemmistoliiton edustajat. Vastaan äänestivät kokoomuksen, perussuomalaisten, RKP:n ja keskustan edustajat."

  http://www.laakarilehti.fi/uutinen.html?opcode=show/news_id=13183/type=1
   
 7. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Metsäteollisuus ei ole erityisen työvoimaintensiivinen, ja toinen suuri menoerä energia on taas suhteellisen halpaa Suomessa. Metsäteollisuuden ongelmat ovat enemmänkin paperin kysynnän maailmanlaajuisessa vähenemisessä, siinä, että asiakkaat haluavat kierrätystuotteita ja, että yksinkertaisesti tuotantoa on rakennettu lähemmäksi kysyntää ympäri maailman.

  Nuo ovat sellaisia asioita, että entisiin tuotantomääriin ei päästä, vaikka paperimiehet työskentelisivät ilmaiseksi.
   
 8. Schellenberg

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2013
  Viestejä:
  174
  Miten kovan linjan kokoomuslaisten mielestä työläisten oikeuksia pitäisi Suomessa heikentää? Irtisanomisuoja pois: Jos naama ei miellytä, niin "Olet erotettu" ja sillä selvä, vai? Entä työn vastaanottaminen: jos kouluttautuu alalle esim. diplomi-insinööriksi, mutta ei löydä heti työtä, niin pitäisi mennä tekemään minimipalkalla di:n hommia, tai muuten karenssi? Kaikki sosiaalituet pois ja nämä rahat yritysten tuotekehitykseen? Rikkaat patruunat saavat sitten ottaa elätettäviä kansalaisia, jos katsovat heidän elämisen arvoiseksi.
   
 9. Kibe-_-

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  2 116
  Irtisanomissuoja on ainakin Suomessa erilainen kuin aika monessa muussa EU maassa.

  Irtisanominen on Suomessa helppoa ja halpaa | Yle Uutiset | yle.fi

  En ole kovan linjan kokoomuslainen, mutta irtisanomissuoja on kova lähinnä virkamiehillä. Taasen tietty osa julkisesta sektorista saattaa joutua olemaan jatkuvalla määräaikaisella työsuhteella töissä. Palkkoja pitäisi pahassa tilanteessa voida myös alentaa jos niitä kerran nostetaan nousukaudella. Julkisen sektorin siivous pitäisi myös onnistua helpommin, eikä aina irtisanottaisi niitä alimman tason työntekijöitä.
   
 10. baa

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2006
  Viestejä:
  1 303
  Hyvin sä vedät. :comp: Käypä joskus tutustumassa työelämään vaikka Microsoftin toimistolla tai jollakin suuremma rakennustyömaalla. Jätä vähemmälle se dokaaminen ja katso peiliin. Ehkä vika on siellä, eikä niissä pelottavissa maahanmuuttajissa.
   
 11. Zulu_

  Rekisteröitynyt:
  30.09.2006
  Viestejä:
  5 729
  Lisäksi teknologian kehityksen ansiosta ainakaan itse tehtaalla ei välttämättä tarvitse yhtään sen enempää porukkaa töihin kuin ennenkään, vaikka kapasiteetti moninkertaistuisi. Esimerkiksi se Metsägroupin Äänekosken megasellutehdas ja Storan Varkauden kartonkikone pyörii samalla määrällä väkeä kuin vanhatkin.
   
 12. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 284
  Tiedättekö te maahanmuutosta valittajat edes sitä että mistä maista valtaosa Suomen maahanmuuttajista tulee?

  Afrikasta ja Lähi-idästä tulevat maahanmuuttajat ovat suht pieni osa Suomen maahanmuuttajista.
   
 13. Pastis52

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2013
  Viestejä:
  727
  Kyllähän nämä venäläiset ja virolaiset "työntekijät" ovat aivan valtaisa voimavara ja kultakaivos.

  Sosiaaliturvaan Venäjältä Suomeen | Pauli Vahtera | Blogit | Iltalehti.fi

  Ajankohtainen kakkonen laski: Virolaiselle työttömälle jopa 30 000 euroa | Yle Uutiset | yle.fi

  Koko maailman sosiaalitoimisto | Pauli Vahtera | Blogit | Iltalehti.fi

  Pitäkää vaan silmät kii ja nauttikaa kun paremminvointivaltion bussi puksuttelee.

  Sitten toi Pablon kuva joka on jo bustattu moneen kertaan. Tuo ajanjakso on valittu juuri niin että se näyttää suomen kannalta huonolta. jos lähtökohta olisi vaikka -95 niin eipä siinä olisi juuri kommentoitavaa.
   
 14. Mama70

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2007
  Viestejä:
  7 518
  Suomihan ei tarvitse mitään halpoja teollisuustyöläisiä vaan automaatiotason nostamista niin että tehdas on taloudellisesti järkevä pitää Suomessa ts. työvoimakustannuksessa ei ole enää väliä ja teollisuusvakoilu olematonta.
   
 15. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 284
 16. luiz

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2003
  Viestejä:
  4 598
  Mitäpä jos hysteerikko avaisit ne hysteeriset silmäsi ja lukisit mitä tänne linkkaat.

  "Tämän jutun tiedot ovat monelta osin virheellisiä. Virheet on oikaistu uudella keskiviikkona 30.4 julkaistulla jutulla, joka löytyy tämän jutun lopusta linkkinä. Virheet johtuivat Kelan antamista vääristä pohjatiedoista."

  Oikaisu Ajankohtaisen kakkosen juttuun: Virolainen työtön voi saada työttömyysturvaa Suomesta vain 3 kk:n ajan | Yle Uutiset | yle.fi

  "Ajankohtainen kakkonen kertoi tiistaina Kelalta saamiinsa tietoihin perustuen, että työttömäksi jäänyt ja Viroon palaava virolainen kirvesmies voisi saada Suomesta jopa 30 000 euron sosiaalietuudet itselleen ja perheelleen 500 päivän työttömyysjakson aikana.

  Keskiviikkona 30.4.2014 ilmeni, että Kelan toimitukselle antama tieto oli väärä. Tosiasiassa kotimaahansa palaava virolainen työtön voi saada työttömyyspäivärahaa ja muita etuuksia vain kolmen kuukauden työttömyysjaksolta."


  E: Hidas hidas, mutta faktojen kertaaminen ei sinun kohdallasi varmasti tee pahaa.
   
 17. Pastis52

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2013
  Viestejä:
  727
 18. gatsby Banned

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2014
  Viestejä:
  151
  Rakennushermannit on täälä töissä, ja ramppaa kotimaassa, ei mielestäni maahanmuuttajia.
  :smoke: Maahanmuuttaja on sellainen joka muuttaa maahan.:smoke:
   
 19. hennpecked

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2012
  Viestejä:
  1 253
  Aika moni tulijoista on sosiaalitoimiston asiakkaita tai hanttihommien tekijöitä. Jälkimmäisiäkään ei tarvita koska maassa on yli 500.000 työtöntä, kursseilla olevaa ja tempputyöllistettyä.

  Edellä mainittujen lisäksi Suomeen virtaa köyhistä maista huonoja ja keskinkertaisia yliopisto-ja AMK-opiskelijoita. Tätäkään porukkaa ei tarvita, sillä meillä on huonoja ja keskinkertaisia insinöörejä, tradenomeja jne jo omastakin takaa.

  Suomeen tarvittaisiin ulkomailta laatikon terävimpiä kyniä, mutta kuka niistä haluaa muuttaa tänne alipalkattuun verohelvettiin, tytäryhtiötalouden luvattuun maahan.

  Nykyinen maahanmuuttopolitiikka on kautta linjan täysin väärä.
   
 20. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 284
  Mitään perusteluja sulla näille väitteille ei vissiin ole?

  Esim. jotta saat oleskeluluvan työntekoon niin sulla pitää olla työpaikka valmiina.
   
 21. Berzza

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2013
  Viestejä:
  738
  Itsellä ei ole mahdollisuutta päästä käymään Microsoftin toimistolla, niin kerropas, montako somalia siellä onkaan töissä.
   
 22. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 284
  Ehkä yllätyt tästä tiedosta mutta somalit muodostavat suht pienen osan Suomen maahanmuuttajista.
   
 23. luiz

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2003
  Viestejä:
  4 598
  Ja vielä pienemmän osan työperäisistä, joiden kokonaismäärästä afrikasta tulleita on sellaiset parisen prosenttia (1,7% vuonna 2006, tilastokeskus).
   
 24. Berzza

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2013
  Viestejä:
  738
  Eli 98% afrikasta tulleista ovat vaan turhia kuluja, joista ei ole mitään hyötyä.

  Jokainen voi miettiä omalla kohdallaan, olisiko varaa ottaa lahjaksi 50 henkilöautoa, jotka pitäisi omiin nimiin rekisteröidä ja joista et pääse eroon. Ajat yhdellä ja 49 autoa seisoo tyhjän panttina ja vakuutukset sun muut on vaan maksettava.

  Miten joku voi väittää, että lukutaidottomien "koneinssien" haalimisessa tänne on jotain järkeä.

  (Onhan meillä varaa)
   
 25. luiz

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2003
  Viestejä:
  4 598
  Pohjaton typeryytesi vetää hiljaiseksi :facepalm:
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti