Kokoomus on pyytänyt neuvojakseen miehen, joka haluaa tehdä Ruotsista Afrikan

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja salama8, 11.10.2014.

 1. Mama70

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2007
  Viestejä:
  7 518
  Tuosta Venäjän trollien jutusta kun ne eivät tunnu tajuavan että tyhmillä ja perättömillä jutuilla he itse asiassa saavat ihmiset vihaamaan Venäjää eli vaikutus on päinvastainen.
  Miksiköhän Perusuomalaisten kannattajissa tuntuu olevan paljon sellaisia jotka tekee samaa Persuille?
   
 2. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 284
  Niin ovat.

  Vuonna 2012:
  17 000 oleskelulupaa, 16 000 EU:n sisäistä maahanmuuttajaa. 1600 turvapaikan hakijaa. Kiintiöpakolaisia 750.

  Eli vuonna 2012 Suomeen tuli about 35 000 maahanmuuttajaa. Noista 2250 oli joko pakolaisia tai turvapaikan hakijoita. Eli noin 6,5%
   
 3. The Dominator

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2012
  Viestejä:
  1 593
  ------
   
  Viimeksi muokattu: 02.07.2016
 4. The Dominator

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2012
  Viestejä:
  1 593
  tämän saa poistaa
   
 5. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 284
  Pikaisesti laskettuna noiden maiden kansalaisia asuu Suomessa vakituisesti about 30000.

  Ai meinaat että Suomi saataisiin nousuun sillä että nostetaan teollisuuden palkkakuluja vielä lisää?
  Jos halutaan pitää tuotantoa Suomessa niin siihen tarvitaan halvempaa työvoimaa.
   
 6. Schellenberg

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2013
  Viestejä:
  174
  Miksi Saksassa ja Ruotsissa on paremmat palkat, eikö niiden talous toimi, kun työvoima on kallista?

  Niin. Työvoiman kalleus on suhteellista. Jos verrataan Suomea Intiaan, niin työvoima on kallista tai Viroon. Jos taas Ruotsiin tai Saksaan, niin ei. Kokoomuslaiset tuntuvat olevan niitä, jotka nähtyään kerran työläisen tienvieressä kylttikädessä "Ruokapalkalla töihin" heidän pitäisi jatkossakin saada samoilla ehdoilla kaikki työläiset.
   
 7. Täyssinä

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2013
  Viestejä:
  1 451
  Minkä hemmetin takia et postannut tätä tuohon "Kulttuurin rikastuminen"-oksennustriidiin, vaikka tiedät itsekin hyvin, että tämä kuuluu sinne? Odotan moderaattorien toimia.
   
 8. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 284
  Suomessa on korkeammat palkat kuin Saksassa. Tai about yhtä suuret.

  Ruotsissa ainakin teollisuus on paljon laajemmalla pohjalla ja korkeammalla jalostusasteella joka auttaa palkkojen osalta.
   
 9. Mr. Hat

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2002
  Viestejä:
  2 828
  Juhana Vartiainen: Suomen suurin virhe hidas reagointi huoltosuhteen heikkenemiseen

  Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ylijohtaja Juhana Vartiainen arvioi Suomen tarvitsevan lisää (työperäistä) maahanmuuttoa.

  Suomen suurimpana virheenä Vartiainen pitää liian myöhäistä reagoimista huoltosuhteen heikkenemiseen,
  eli työvoiman vähenemiseen ja siitä seuranneeseen julkisen talouden ongelmaan.
  Hänen mukaansa Suomi tarvitsisi lisää työperäistä maahanmuuttoa.

  – Esimerkiksi Saksa, Ruotsi ja Viro houkuttelevat ihmisiä paljon neuvokkaammin.

  Meidän pitäisi luopua maahanmuuton saatavuusharkinnasta ja mietittävä,
  voisimmeko helpottaa tänne tulevien ihmisten ja yritysten etabloitumista, Vartiainen toteaa.
   
 10. Schellenberg

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2013
  Viestejä:
  174
  Sen väen, joka tuo Saksaan vientituloja, palkat ovat n. 1.5-2 kertaa suuremmat kuin Suomessa. Saksassa on tosin paljon ihmisiä töissä minimipalkalla, joka on käsittääkseni alempi kuin Suomen vastaava. Mutta nämä ihmiset ovat töissä tyyliin kaupoissa, kahviloissa jne. ei osaamispohjan vaativissa hommissa. Toisaalta sairaasti eläminen on myös Saksassa halvempaa kuin Suomessa, jolloin pienemmällä palkalla tulee kitkuttelemalla toimeen, mikä ei onnistuisi esim. Helsingissä ilman yhteiskunnan apua. Tämä vedettynä yhteen kertoo minusta ettei Suomen kilpailukyvyn suurin ongelma ole suuret palkat. Jos niitä pitäisi laskea, niin pitäisi aluksi lähteä niistä, joiden palkat maksatetaan vientiyritysten veroista, eli julkisesta sektorista jne.
   
 11. The Dominator

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2012
  Viestejä:
  1 593
  Entä Ranska? Kokoomus voisi lähteä Ranskaan tämän politiikkansa kanssa. Kuinkakohan kävisi? :think:

  Ikuinen sivistyksen tyyssija, Ranska. Kokoomus sytyttäisi siellä koko maan tuleen. Mutta mitä tapahtuu Suomessa, ei mitään!
   
 12. The Dominator

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2012
  Viestejä:
  1 593
  ------
   
  Viimeksi muokattu: 02.07.2016
 13. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
 14. CycoFin

  Rekisteröitynyt:
  03.02.2009
  Viestejä:
  855
  Kokeiltiin jo yhdellä. Stephen Elop. Tuli Suomelle aika saatanan kalliiksi.
   
 15. _o/ ALTTERI \o_

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2004
  Viestejä:
  2 883
  Kansaedusjat on äänestyksen tulos, jos johtajia tarvii, voin tulla kohtuuttomalla palkalla tekemään sen, mutta en suostu jakamaan irtisaanomis lappuja, palkatkaa siihen niitä "johtajia" vaikka työvoimatoimistosta halpaan 9e päivä hintaan =)
   
 16. Haaskis

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2009
  Viestejä:
  1 609
  Nokialla tosin ei ole mitään muuta tekemistä valtion kanssa kuin verot...

  Meillä yritysjohtajat muutenkin tienaa muuhun maailmaan verrattuna melko kohtuullisesti.
   
 17. Flasher

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2002
  Viestejä:
  313
  En ymmärrä miten tää on niin yleinen käsitys. Vissiin joidenkin puolueiden kannattajien mielestä on ihan itsestäänselvyys että käännetään takki jos sillä vaan pääsee hallitukseen? Tai sitten Kreikkaan dumpatut 1,5 miljardia on niin nappikauppaa että ois pitäny tehä "kompromissi"?

  :smoke:
   
 18. salama8

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2013
  Viestejä:
  200
  sen takia, koska tämä on ennen kaikkea kokoomuksesta tämä ketju. Jos joku vaikka haluaisi keskustella vuoden 2008 Ilkka Kanervan seksiviestikohusta, niin sitä tuskin tarvitisisi keskustella yleisessä seksiketjussa, vaan oma ketju olisi sopivampi.
   
 19. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 284
  Meinaatko todellakin että joku perus levyseppähitsari tienaa Saksassa 2x sen mitä Suomessa?

  Saksassa varmasti on sellaista tuotantoa jossa palkat ovat Suomeen verrattuna erittäin hyvät mutta tuo tuotanto on sellaista jota Suomessa ei ole kovin paljon.

  Mutta veikkaan että sellaisessa perustuotannossa mitä Suomessa on vielä paljon, eli juuri jotain peruskonepajoja yms., Saksan palkat eivät ole yhtään sen paremmat kuin Suomessa. Ja saksalaisilla firmoilla on erittäin laajat alihankitaverkot Puolassa ja muissa Itä-Euroopan maissa joista tuo perustuotanto saadaan halvalla vaikka sen tekeminen Saksassa maksaisikin.

  Suomen suurin ongelma on se että meillä on liian "vanhaa" teollisuutta. Ja tuon teollisuuden kohdalla korkeat palkat ovat ongelma koska samat työt voidaan tehdä Itä-Euroopassa tai Aasiassa about puolet halvemmalla.
  Esim. Saksassa ja Ruotsissa on paljon laajemmalla skaalalla eri teollisuutta ja paljon enemmän pisemmälle jalostavaa tuotantoa. Joka ei ole niin herkkää halvemman työvoiman vaikutuksille kuin esim. Suomen vanhat vientiveturit paperi & metalli.
   
 20. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Ja tuo ongelma ei ilman talousromahdusta ratkea muulla kuin sillä, että teollisuus alkaa tuottamaan jotain muuta. Jos palkat alennetaan halpakilpailijoiden tasolle, romahtaa kotimainen kysyntä ja kansantalous sen mukana. Valtiolla ei ole myöskään varaa antaa palkkatukea eikä siinä mitään järkeä olisikaan. Vanhasta kiinni pitämisessä ei ole mitään järkeä, joten elinkeinorakenteen on uudistuttava. Valtio tai hallitus ei sitä tietenkään pysty yksin tekemään, vain ainoastaan tarjoamaan järkevän toimintaympäristön uudelle teollisuudelle ja panostamalla koulutukseen ja kehitykseen. Loppu on kaikista suomalaisista kiinni.

  Ja kun uusia aloja löydetään, ei saa myöskään jäädä paikoilleen. Kehityssykli menee niin, että ensin asioita tehdään kovien palkkojen maissa, mutta pikku hiljaa kustannuksia aletaan optimoimaan enemmän ja työt siirtyvät halvempiin paikkoihin. Silloin pitää olla jo jotain uutta valmiina.
   
 21. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 373
  Borgs löfte: Sverige ska bli som Afrika | Fria Tider

  Sweden will become more and more like Africa, says Minister for Finance Anders Borg (M), who announces that he will set up as finance minister another term.

  The Finance Minister is in Nigeria's biggest city Lagos on meeting with international finance and state officials. Borg is impressed by the country:

  - All the beautiful colors you see on the women here. In ten years time it will look like across Europe, says Anders Borg to Expressen .

  - It is so desaturate colors with us, he says.

  Borg predicts that Sweden will take after the Nigerian culture. It is through mass immigration.

  - Europe will get better, more multicultural, he continues.

  Borg announced simultaneously that he will stand as finance minister even a term, but not get involved in politics if the Alliance can not form a government after the election.

  During his tenure as Finance Minister Borg has attracted criticism for while in office, among other things, have lent money tax free in principle to fund the bank gains on foreign financial markets.

  (Google käännös)

  http://www.expressen.se/nyheter/afrika-borjar-horas-pa-ett-annat-satt/?partner=www
  - All the beautiful colors you see on the women here. In ten years time it will look like in the whole of Europe. At home it's just black everywhere, it is so desaturate colors with us. When our children grow up, it is one and a half to two billion people in Africa, and we are still 500 million. It is clear that they will be extremely normative for both fashion and tastes.
  - Europe will get better, more multicultural, he continues.
  - You start to see it in pop music and other things that Africa begins to be heard in a completely different way. But I think when we really have seen the development is when we have the African fast-food chains in Stockholm.

  Tollainen tyyppi neuvonantajaksi suomeen?.Kehuu olevansa vielä feministi(wikin mukaan) ja ateisti (erosi kirkosta 18v ikäisenä). :D
   
 22. gatsby Banned

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2014
  Viestejä:
  151
  No tämä, otan tästä kusipaskavaltiosta enään vain koulutuksen.
  Sen se on minulle velkaa.
   
 23. Kaotika -

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  49 379
  Ei, mutta eväsi ne molemmat "kynnyskysymykset" täysin mitkä persuilla oli hallitukseen liittyäkseen.
  Vaihtoehdot oli siis kääntää takki ja mennä hallitukseen, tai olla kääntämättä takkia ja jäädä oppositioon (minkä jotkut näkevät silti takin kääntämisenä)
   
 24. Paplo

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2012
  Viestejä:
  7 305
  Koska kumpikin ryhmä on typerää porukkaa, joiden maailmankuva on pahasti vinksahtanut.
   
 25. Paplo

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2012
  Viestejä:
  7 305
  Niin, siinä vaiheessa kun oli hallitusneuvottelut käynnissä. Käytännössä kynnyskysymykset ratkaistaan siinä vaiheessa kun valitaan vaaliteemat. Kyllä tuossa vaiheessa voi rakentaa kampanjan joko hallitusvastuuta taikka oppositiota varten. Persut päättivät tehdä oppositiokampanjan ja ottivat vaaliteemat sekä kynnyskysymykset sen mukaisesti. Demarit tekivät vähän samaa omassa kampanjassaan vastustaessaan alv-korotuksia vaikka aivan hyvin tiesivät ettei sitä voi käytännössä välttää (paitsi rajuilla leikkauksilla), mutta he joutuivatkin syömään omat sanansa.

  Turha on itkeä semmoisia kynnyskysymyksiä hallitusneuvotteluissa, jotka on vartavasten valittu oppositiota silmälläpitäen.

  Oppositiovaalikampanja on paljon helpompi kuin hallitusvastuukampanja. Jos tavoitteena on oppositio niin voi luvata mitä vain ja puhua paskaa minkä kerkeää, niistä puheista kun ei joudu tilille.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti