Kokemuksia vakuutusyhtiöistä (Pohjola, IF, yms.)

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja ilkka99, 25.08.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. ilkka99

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2001
  Viestejä:
  2 196
  Enpä löytänyt googlella keskustelua jossa juteltaisiin yleisesti vakuutuksista niin päätin perustaamoisen. Mielestäni tämän topicin alle on hyvä koota kotivakuutus, eläinvakuutus, yms. vakuutusjuttuja kanssa vaikka aloita autovakuutusasialla.

  Huoltamolla oli pakettiauto (ABC-333) joka hinasi trailerissa (KJL-222) venettä tankkaamassa. Traileri oli vinossa suhteessa vetoautoon ja osittain ajoradalla. Olin ajamassa (ZXY-111) viereiselle tankkauspaikalle (pakettiauton kanssa samansuuntaisesti, viereiselle paikalle) kun pysähdyin tarkastelemaan mahdunko kääntymään paikalle. Autoni oli seisahduksissa kun pakettiauto ja traileri lähtivät yllättäen liikkeelle. Painoin välittömästi tööttiä. Töötti kerkesi soida noin 2sekuntia kunnes kolari tapahtui. Kolarin tapahduttua pakettiauto ja traileri pysähtyivät.Tarkastimme ja kuvasimme pakettiautoa kuljettaneen henkilön kanssa vahingot ja ajoimme autoni läheiselle parkkipaikalle. Vaihdoimme yhteistiedot sekä vakuutustiedot.

  Tämmöistä tapahtui heinolan ABC:llä. Vastapuolen vakuutusyhtiö OP ja omani IF.

  Luulin että tilanne oli oman ja vastapuolen osalta täysin selvä. Tein vahinkoilmoituksen heti samanapäivänä IFffin verkkopalveluun.

  Noh OP pyyti sitten lisäselvitystä johon liitin ylläolevan tekstin pätkän IF;fille laittamastani selvityksestä että seuraavat kuvat ja todistajanlausunnon.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Kuvista uupuu mm. kuljettajan ajokortti yms ei tilannekuvia.

  Todistajanlausunto (pelkääjän paikalla ollut kaveri):
  Noh OP palasi tänään asiaan ja totesi että koska osapuolten kertomukset ovat eriäviä niin ei korvaa mitään, ei mitään selityksiä, ei mitään papereita.

  OP == VIDEO MITÄ ULOSTETTA

  IF:ffin kaveri soitti melkeen heti perään ja kyseli asiasta ja totesi että tekee asiasta reklamaation.

  Minulle selvisi että pakukuski on tarinoinut ihan omiaan. OP:lle.

  If:ffin vastine OP:lle oli seuraavanlainen.

  On todella pätevää palvelua IF:ffiltä että hoitavat näitä asioita minun puolesta vaikka autossani ei ole kuin normaali liikennevakuutus. Eiväthän he tästä mitään rahaa voita (paitsi siirrän kaikki muut vakuutukseni OP:lta nyt IFffille).

  Noh kaivelin kännykästä lisää kuvia ja pakukuski on tarinoinut jotain ihan omaansa omaan vakuutuslappuunsa. Vielä en ole saanut pakukuskin koko tarinaa mutta IF:ffin vakuutusasiamies sanoi että OP varmaan pyörtää päätöksensä heti kun vaan lukevat hänen kirjeensä.

  [​IMG]
  [​IMG]

  OP menetti juuri pitkä-aikaisen vakuutusasiakkaan jolla ei ole yhtään vahinkoa sattunut.
   
  Viimeksi muokattu: 25.08.2016
 2. pog

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  851
  Heh heh. Normaalia Op Pohjolan toimintaa ja venkulointia. Kesällä autoni eteen tultiin kolmion takaa ja en ehtinyt kuin vähän väistää etten suoraan eteen tulleen kuskin ovea päin ajanut. Vastapuolen Op vetkutteli, ja lopuksi kun autoni meni lunastukseen, niin OP:n alihankkijana toiminut Suomen vahinkotarkastus tjsp. antoi todella huonon korvauksen autostani. Sanoisin että 75% auton oikeasta markkina-arvosta. Ei auttanut ruikutukset. Näytti vaan nettichättiautosta karvalakki versioita pienemmillä koneilla ja päivitteli niiden hintoja.

  Itse en pitkällä tikullakaan koske Op Pohjolan vakuutuksiin, tai osuuspankin muuhunkaan toimintaan. Ennen vakuutukseni ovat olleet Popvakuutuksessa, mutta nyt siirsin tänä kesänä kaikki asiakkuuteni If:iin kun antoivat niin hyvän tarjouksen.
   
 3. Messmaker

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2005
  Viestejä:
  1 765
  Itsellä on viimeiset 15 vuotta ollut Pohjolassa vakuutus autoille ym:lle, ei vielä ongelmia korvauksissa...omasta mielestäni on mennyt oikeudenmukaisesti tähän asti... kop kop
   
 4. ilkka99

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2001
  Viestejä:
  2 196
  Itse ostin tuon auton vasta 2kk sitten niin voin osoittaa tuon auton arvon suoraan ostokuitista. Lisäksi toimitusjohtajani joka on lakimies joka erikoistuu tämän tyyppisiin ongelmiin (paitsi noin 100x kalliimmissa keisseissä) osasi neuvoa miten auton arvon saa lunastuksessa pihalle osoittamalla auton arvon. Kirjoitan prosessin tänne auki jos saan sen tässä tämän auton kanssa toimimaan.

  Edit: siis se prosessi on tässä tapauksessa ostokuitti ja muissatapauksissa vastaavan hankinta hinnat. Kuulemma korvaushinnan alas-ajamista tehdään jatkuvasti. Tarkoitus on tarvittaessa pyytää ihan lakiteknistä apua häneltä jos autosta ruvetaan jotain 75% tarjoamaan, sitten kuulemma kuuluu vaatia että auto korjataan entiselleen.
   
  Viimeksi muokattu: 25.08.2016
 5. Atmosphee

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2012
  Viestejä:
  580
  Niin eikös se normaali käytäntö lunastustapauksissa ole vastaavan auton hinta (vuosimalli, kilometrit, kunto)? En sitten tiedä mistä näitä verrokkeja kaivavat.

  Itse tapaukseen liittyen jouduin muutama vuosi sitten peltikolariin. Minä ja toinen osapuoli omilla autoillaan. Oma näkemykseni tapahtuneesta oli täysin erilainen kuin vastapuolella. Paikalle kutsuttiin jo tuolloin poliisit selvittelemään asiaa. Viikon päästä sitten poliisit soittelivat ja kuulustelivat kumpaakin osapuolta. Kummankaan selostus ei edellisestä muuttunut, vaikka kuvien perusteella pystyin osoittamaan vastapuolen valheet. Lopputulos oli sitten se, että poliisit eikä vakuutusyhtiöt saaneet selvyttää tilanteeseen. Kummankin liikennevakuutus sitten korvasti toisen osapuolen kolhut ja lisäsanktiona tietenkin bonareiden tippuminen. Olisi ollut mahdollisuus riitauttaa tilanne, mutta tulin lopputulokseen että on helpompi pitää turpansa kiinni ja tyytyä rangaistukseen. Tuolloin hetken vitutti.
   
  98765 tykkää tästä.
 6. jarith70

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2012
  Viestejä:
  358
  Nytpä sattui hauskasti Lähivakuutuksen kanssa - Nykyään siis lähitapiola...

  Siirsin auton vakuutukset If:iin, eikä siinä mitään kaikki meni ok, kirjeet tuli kotiin että palautetaan sen ja sen verran tilille. Mutta tili minne rahat palautettiin lappujen mukaan on tili jota minulla ei enään ole.
  Lähitapiolan omilla sivuilla kun katsoin, en ollut sinne merkannut mitään tilinumeroa palautuksia varten.
  Vakuutusmaksutkin olen suorittanut aina eri tililtä.

  Olin Tapiolan asiakas 10 vuotta sitten - oisivatko niiltä ajoilta voineet löytää moisen tilinumeron...

  Viikonloppu ja asia ei etene, aspaan on kyllä reklamoitu viestillä aiheesta.
  Maanantaina kaiketi jatkuu...
   
 7. Teepee1

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2014
  Viestejä:
  3 236
  Suosittelen IF:iä itsellä yksi lunastus sen firman kautta.
  Mun tapauksessa otettiin nettiauton samanikäiset ja samanverran ajetut autot joista laskettiin keskiarvo. En hyväksynyt ensimmäisetä tarjousta vaan pyysin lisää perustuen auton hyvään kuntoon ja siihen että autoa on huollettu paljon.
   
 8. Esterhaus

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2008
  Viestejä:
  1 216
  Jos olisi ollut toisin päin yhtiöiden roolit, en olisi ihmettelisi jos olisi käynyt samalla tavalla ja If ruvennut hankalaksi. Vakuutusyhtiöistä riippumatta ei ole ainoa keissi lajiaan. V-mäistä tuommoinen kyllä on.
   
 9. jarith70

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2012
  Viestejä:
  358
  Huh.. Jees. Olivat saaneet tilitiedon Tapiolasta vuodelta 2001 !
  Korjaavat tilanteen...
   
 10. Buick

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2016
  Viestejä:
  275
  Miten tuossa aloituksen tapauksessa oli lopulta käynyt? Mun mielestä näytti silti että kummassakin oli vikaa, pakettiauton kuljettaja oli lähtenyt varomattomasti liikkeelle ja Ilkka oli ajanyt liian lähelle.
   
 11. Pihlaja

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2013
  Viestejä:
  430
  Hankalahan se on sanoa, kun ei ole kuvaa siitä peräkärryn lähtötilanteessa. Onhan se vissiin aika reilusti vielä sivussa ollut, mutta kamikazeahan se kyllä on jättää oma auto peräkärryn vetolinjalle.
   
 12. StiNgeRWeb

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2001
  Viestejä:
  3 034
  Omakohtaista kokemusta Pohjolasta ei ole mutta tuttavat ja kaverit ovat sanoneet että ainakin tuolla homma hoidetaan hankalimman kautta. Omat kokemukset ovat Turvasta josta ei ole huonoa sanottavaa, kaikki on hoitunut mallikkasti sen kerran kun on tarvinnut eli hinausturva toimi juuri niinkuin oli luvattukin ja jopa paremmin koska hinautin auton "omalle" korjaamolle vaikka periaatteessa sopimus olisi kattanut vain lähimmälle huoltopaikalle. Tosin, tässä tapauksessa tuo tuli silti vakuutusyhtiölle halvemmaksi koska matkakulut jäivät kokonaan pois.
   
 13. LonGero

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2013
  Viestejä:
  1 027
  Jos toinen auto on paikallaan, sillä ei ole mitään väliä missä kohtaa se seisoo. Vaikka olisi suoraan nokan edessä väärällä kaistalla paikallaa, päälleajo-oikeutta ei ole vaan liikkuja syyllinen. Liikkuja varmistaa että mahtuu ohi.
   
 14. magnuken

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2010
  Viestejä:
  2 151
  Sama juttu, minulla koti-, matka- ja autovakuutukset myös Turvasta. Ainakin tähän saakka kaikki korvausasiat ovat hyvin hoituneet. Tosin erään kalliin (noin 7000 €) spesiaalimatkan peruuntuminen sairauden takia vaati aikamoista lääkärilausunto jumppaa.

  Nyt on vielä "sisällä" jo keväällä ilmoittamani tuulilasivahinko. Vaihdatan lasin varmaankin seuraavan huollon yhteydessä alkuvuonna 2017. Lasivakuutuksessa on siis 200 € omavastuu ilman bonarimenetyksiä.
   
 15. shaaka

  Rekisteröitynyt:
  25.07.2011
  Viestejä:
  3 289
  Kun katsotaan lunastettavan auton arvoa, niin käytetäänkö siinnä etsinnässä kuinka tarkasti esim varusteita? Otetaanko huomioon: neliveto, ilmastointi, vakionoupeudensäädin, peruutustutka, vetokoukku, nahkasisusta jne?

  Jostain kuulin myös, että isommat remontit saattaa kanssa nostaa lunastettavan auton arvoa, mikäli on kuitit / leimat tallessa.
   
 16. 98765

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2010
  Viestejä:
  134
  Mitä kalliimpi sen vaikeampi, loppupelissä maksamasi virallinen tavaran tarkastaja /käräjien tuomari päättävät mitä autostasi korvataan.
   
 17. shaaka

  Rekisteröitynyt:
  25.07.2011
  Viestejä:
  3 289
  Lähinnä puhuin käytetyistä autoista, en niinkään uusista. Onkohan miten pitkä prosessi ylipäätänsä vahinkoilmoituksen jälkeen, oli lopputuloksena korjaus, lunastus taikka kertakorvaus?
   
 18. 98765

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2010
  Viestejä:
  134
  Viikosta loputtomaan riitelyyn, mitä vaan.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti