Kokemuksia OVH Hosting -palveluntarjoajasta?

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja Migel-, 14.09.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Migel-

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2009
  Viestejä:
  1 680
  http://ovh-hosting.fi/

  Tuollaisesta suuresta ranskalaisesta palveluntarjoajasta kuulin, ja kun sopimus edellisen palveluntarjoajan kanssa päättyi, päädyin tilaamaan webhotelli (pro-version) ja siirtämään muutamat nettisivuni tuonne. Erään nettisivun ympärille on rakentunut myös liiketoimintaa, kävijämäärät on luokassa 20 000 /kk. Tämän takia halusin sivuilleni varman, tunnetun ja luotettavan palveluntarjoajan.

  Sivut ovat toimineet ihan hyvin muutaman kuukauden ajan, mutta nyt viime päivinä on ollut suuria ongelmia. Sivut aukeavat erittäin hitaasti, ja esimerkiksi tällaisella nopeustestaajalla testattuna sivun kokonaislatausaika vaihtelee 10 sekunnista 40 sekuntiin. (normaali latautumisaika sivustolle on 1-4 s) Välillä sivut eivät aukea lainkaan, vaan selain ilmoittaa, että palvelin ei vastaa. On selvää, etteivät normaalit netin selaajat jaksa odottaa puolta minuuttia sivun avautumista, vaan hakevat sisältöä muualta. Tätä ongelmaa on nyt kestänyt noin 70 tuntia.

  Otin sitten yhteyttä OVH:n tekniseen tukeen ja minulle vastattiin noin 18 tunnin kuluessa, että "hitaalta näyttää, vika varmaan tietokantapalvelimessa joka ruuhkautunut (suom.: myyty enemmän mihin kapasiteetti riittää) mutta nyt kun on perjantai, niin katsellaan asiaa vasta maanantaina.

  Pitääkö ihan oikeasti maksaa web hostauksesta 200 euroa kuukaudessa että saa edes jotenkin toimivaa palvelua? Sattui vielä niin paska säkä, että olin suunnitellut sivustolle pientä kampanjaa ja kilpailua, mutta eihän tuonne kannata kävijöitä haalia kun ei sivut edes aukea kohtuullisessa ajasssa...

  Onko teillä kokemusta OVH Hostingista ja mitä mieltä olette tästä tapauksesta?
   
 2. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 132
  Kuinka paljon palvelusta maksat? Ikäväähän tuo on, mutta eipä siinä käytännössä mitään muuta voi tehdä kuin odotella tai vaihtaa palveluntarjoajaa tai palvelupakettia (esim jaetusta hostauksesta vps:ään, jolloin omat resurssit ovat kenties hieman taatummat).

  Edit: pro:n kk-hinta näyttää olevan 6,15€.
   
 3. Migel-

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2009
  Viestejä:
  1 680
  Aikaa hidastelun alkamisesta on kulunut noin viikko, eikä asialle ole vieläkään osattu tehdä mitään. Aivan ensiksi minun piti todistaa OVH:lle, että sivut ovat hyvin hitaasti latautuvat.

  Tosiaankin Pingdom Tools -testipalvelun mukaan sivujen latausajat ovat ajoittain 30-60 sekuntia. Pelkästään testin mukaan yhteyden luominen palvelimeen kestää 7-15 sekuntia!

  Olen viestitellyt OVH:n asiakaspalvelun kanssa aiheesta noin 10 viestin verran. Miltei jokaisessa viestissä asiakaspalvelija mainitsee tekevänsä ilmoituksen aiheesta jollekin teknikolle, mutta aina joka kerta seuraavassa viestissä kertoo jälleen tekevänsä ilmoituksen - muttei milloinkaan sitä oikeasti tee.

  Nyt sitten OVH yrittää väittää, että hidastelu johtuisi minun omasta internetliittymästäni! Kumma juttu, että minun ISP:ni vaikuttaa siihen miten 3. osapuolen testipalvelu suorittaa nopeustestin. :smoke: Jouduin sitten kirjoittaaman hyvinkin pitkän esseen heille, jossa perustelen sivustoni hitautta mm. Google Analyticsillä saaduilla sivuston nopeus -kaavioista, joissa sivuston keskimääräiseksi latausajaksi on tullut pahimmillaan 50 sekuntia!

  Tässä OVH:n vastauksen loppuosa, josta ilmenee täydellinen asiakkaan aliarviointi ja nöyryytys:

  Sain juuri tätä kirjoittaessa tiedon että tietokantapalvelimella ei ole mitään käytännön vikaa vaan sivusto on niin monimutkainen että jo yksinään se aiheuttaa hienoisia viiveaikoja lataamisessa ja mm. loads.in-testissä lopullista lataamista jumittaa facebook-app. Täten aihetta tiketin luomiseen ei ole.

  ...
  OVH:N mukaan...

  hienoiset viiveajat = kuluu yli 10 sekuntia ennen kuin palvelin edes lähettää ensimmäistä bittiä
  monimutkainen sivusto = yksinkertainen WordPress-asennus muutamalla lisäosalla

  Varmaankin OVH on tarkoitettu vain Jaskan ja Penan itsensä koodaamien PHP-sivujen hostaamiseen. Tästä olisi hyvä mainita palveluehdoissa. :rolleyes:

  Tulen kyllä suosittelemaan tätä firmaa kaikille vihamiehilleni ja kilpailijoilleni, mutta hyvät murot, välttäkää!
   
 4. Tege Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  34 936
  Olisikohan siitä noin vuosi kun itsekin tuolla jotain pyöritin. Ei sentään ollut liiketoimintaa ympärillä mutta suht ok ne sillon vielä toimi. Oli joku ilmainen kokeilujakso missä testattiin palvelimia. Käytännössä siis paska pulju jos ei tommoseen rauta riitä.
   
 5. hpguru

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2009
  Viestejä:
  866
  Kyseessä oli sivustolla oleva huonosti koodattu lisäosa joka tuota hitautta aiheutti. :)
   
 6. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 132
  Kannattaako tuollaisilla hinnoilla nähdä noin paljon vaivaa, mikset vaan siirrä muualle? Nuo kk-hinnat ovat niin naurettavia, että ei voi paljon olettaa että kukaan jaksaisi ongelmiin syvällisesti perehtyä.
   
 7. tuomot

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2001
  Viestejä:
  207
  Mikä se sun saitti on?
   
 8. pulssi

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2004
  Viestejä:
  817
  Itsellä ei ainakaan ole ollut katkoja tai viiveitä ovh:n kanssa. Käytyössä tuo halvin webhotelli.
   
 9. waraani

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2007
  Viestejä:
  1 147
  Itellä on noiden VKS Medium eikä oo mitään ongelmia ollut. Ei tää nyt miltään kovin paskalta firmalta vaikuta kun homma tuntuu toimivan omallakin kohdalla.
   
  Viimeksi muokattu: 21.09.2012
 10. Boss O

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2011
  Viestejä:
  193
  Itsellä ollut halvin paketti eräälle sivulle muutaman kuukauden ajan ja hyvin on toiminut. Ainut miinus on ssh:n puute mutta jaettu ssl paikkaa puutteen. Sivu tosin pieni, käyttäjiä vähän ja sisältö pääasiassa staattista. Halvemmaksi kyllä tulee kuin oman palvelimen ylläpito.
   
 11. Zemulii

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2008
  Viestejä:
  311
  Itella kanssa halvinpaketti jossa käytössä multidomain.
  Toimii kuin unelma.
  Kerran jouduin tuestä pyytämään apua, ja vastattiin alle 10minuutissa. Suosittelen.
   
 12. Minniminni

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2010
  Viestejä:
  58
  Itsellä myös ovh-hosting.fi:stä erinomaiset kokemukset. Vaan mitenkähän käynee nyt, kun fi-palvelu ajetaan alas?

  Onko kenelläkään heittää vastaavan tyyppiseen ja hintaiseen web-palveluun (Wordpress ja webhotelli + fi-domain) vaihtoehtoja?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti