Kokemuksia Aliexpress.comista?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Coen, 12.11.2012.

 1. Anon4340

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2001
  Viestejä:
  488
  Lähemmäs sata tilausta tehnyt Aliexpressistä lähinnä sen takia että omissa jutuissani ollut vähän halvempi verrattuna Ebay. Nyt jouduin tekemään toisen disputen, kun tuote tuli rikkinäisenä. Tuote oli pakattu niin hyvin, että pakkauksessa olisi pitänyt näkyä vaurioita, jos kuljetuksessa olisi hajonnut. Myyjä olisi halunnut välttämättä myydä uuden tuotteen dollarilla (mukamas pelkät postimaksut), mutta ei olisi halunnut jatkaa alkuperäisen tuotteen Buyer protection timea. Ei käynyt että olisi palauttanut rahat vähennettynä tuolla dollarilla, jonka jälkeen olisin tehnyt uuden tilauksen. Kun dispute oli käynnissä, olisi lähettänyt jo ilmaiseksi uuden kunhan olisin sulkenut disputen. Lopputulos disputesta koko summan palautus.

  En tiedä olenko väärässä, mutta mielestäni myyjä yritti päättää alkuperäisen tilauksen ja saada sen ostajan suoja päättymään. Jos olisin hyväksynyt ehdotuksen ja tilannut dollarilla uuden tuotteen, olisi myyjä voinut vaikka olla lähettämättä koko tuotetta. Kun olisin alkanut kyselemään sen perään kuukauden päästä, se olisi voinut palauttaa sen dollarin. Alkuperäistä (ja vähän suurempaa summaa) en olisi koskaan saanut takaisin edes ostajansuojasta, koska olisin päättänyt ensimmäisen tilauksen hyväksytysti ja dispute aika olisi mennyt ohi.

  Näköjään koko keskustelu myyjänkanssa menee Alille kun tekee disputen, joten kannattaa harkita miten myyjälle kirjoittaa...
   
 2. fin02600

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2018
  Viestejä:
  1
  Itsellä takana 20 vuotta verkkoshoppailua ja toistakymmentä Aliexpress tilaustakin. Nyt ensimmäinen riitatilanne. Toimitettu tuote ei vastannut ilmoituksen tuotekuvia. Tärkein yksityiskohta: aurinkopaneelin kytkennän sijainti, oli väärin.
  Ensin naureskelivat että ostajan moka, sitten "sovintoesitys" jossa kaikki kustannus jää ostajalle ja epämääräinen korvaavan tuotteen tullausarvo olisi pitänyt hyväksyä, sitten viikon hiljaisuus ja lopulta kun Aliexpressin dispute määräaika oli jo aikaa vanhentunut kerroin että palautan paneelin omaan piikkiin (posti 41 euroa!) ja haluan vain rahat takaisin. Ei kelvannut enää tämäkään vaan vielä vähän piti yrittää nipistää.
  Laitoin paneelin postiin ja tein korttifirmalle reklamaation. Toivottavasti tappiot nyt jäävät tähän yhteensä 84 euroon eikä lisää "ostamiskokemuksia" tule Aliexpressiltä.
  Kun tilaatte jotain tuolta kaukaa, niin katsokaa kuvat moneen kertaan, lukekaa teksti ja jos vielä on vähääkään epäilystä tuotteesta, kysykää suoraan sähköpostilla. Palautus on vain teoreettinen vaihtoehto - oikeasti tulee lunta tupaan ihan kunnolla jos ensimmäinen yritys menee pieleen.
   
 3. Ferriswheel

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2012
  Viestejä:
  478
  Nyt jäi epäselväksi pyysitkö edes aliexpressiä apuun vai keskustelitko ainoastaan myyjän kanssa? Ohjeissahan on jos ostaja ja myyjä ei pääse sopuun, niin pyydetään aliexpress sovittelijaksi ja tekemään ratkaisu asiassa. Ja kiinalaisten kanssa ei kannata yhtään joustaa. Jos tuote on viallinen, väärä tai puutteellinen niin joko vaaditaan palautusta tai rahallinen hyvitys. Jos kiinalainen sanoo voivoi oma moka, niin aliexpressin sovittelija kehiin ja hyvin usein ostaja voittaa tapauksen. Olen varmaan jo 4 disputea voittanut ja tälläkin hetkellä on 2 disputea käsittelyssä.
   
 4. Sepek

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2001
  Viestejä:
  771
  Mites tähän pitäisi suhtautua? Tilasin keittiöveitsen 18.3 ja maksu hyväksytty samana päivänä. Lähetys oli lähetetty 20.3. Tänään 7.4 tuli ilmoitus, että tilaus on peruttu, koska myyjä ei ole saanut rahoja. Tilaa uudestaan heidän pilipali sivulta? Olisko mahdollisuus tuplatilaus kusetukselle? Pankin mukaan olen maksanut tuon ~37€ ostoksen.
   
  Viimeksi muokattu: 07.04.2018
 5. Sport_FIN

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  2 469
  Pilipali sivusto joku muu kuin Aliexpress? Keneltä tuli ilmoitus, myyjältä vai AE:lta?
   
 6. Sepek

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2001
  Viestejä:
  771
  Ali EP:ltä? Laitoin molemmille (myyjä ja Ali Ep) kysymyksen ja perustelun. Ja huomautuksena, etten muka tehnyt tilausta ennen 7.4, eli tänään. Posti täältä transaction@notice.aliexpress.com
   
  Viimeksi muokattu: 07.04.2018
 7. Jiitutkija

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2014
  Viestejä:
  68
  Koska kyse on siitä että ALI on ilmoittanut että rahat palautetaan homma menee ihan oikein. Ali ei huijaa ja palauttaa kyllä rahat, tosin kuukauden - parin viiveellä. Mulla kävi geekbuying.comissa sama kun yritin ostaa kännykkää. Ekaa ei lähetetty yli kuukauteen ja lopulta sanottiin että maksu oli epäonnistunut. Ostin uuden joka lähti parissa viikossa. Maksu ekasta palautui aikanaan tilille.

  Alissa on aina ostajan turva, myyjät saattavat tehdä mitä vaan ja lähetellä mitä vaan, mutta rahaliikenteen hoitaa ALi. Tää kannattaa muistaa.

  Olen jotain 300 tuotetta tilannut ja varmaan parikymmentä disputea laittanut ja rahani saanut. En koskaan ole ottanut myyjään yhteyttä, vaan laitan aina suoraan disputen Alissa käyntiin jos tavara ei ole ajoissa mulla kourassa. Aina sieltä rahat tulee mun avausviestin perusteella vaikka myyjä inttäisi mitä (en koskaan vastaa myyjälle). Ali on yleensäkin ostajan kannalla.

  Yleisin syy disputeen on se että posti hukannut jakeluvaiheessa. Jostain sain jopa pakettikortin postilaatikkoon, mutta tuote oli hävinnyt postissa. Tästäkin otin rahani disputella.

  Toinen syy disouteen on täydet huijarimyyjät. Kun samaa tuotetta myy 30 myyjää, ja yksi uusi myyjä myy sitä poikkeuksellisen halvalla, on tämä poikkeushalpa myyjä ikävän usein huijari joka lähettää väärän tuotteen. Toisinaan Kiinalainen kopio jostain 20 € länkkärituotteesta maksaa jollain timanttimyyjällä 6 € (tuhansia tilanneita), ja nämä huijarimyyjät myyvät samoilla myyntikuvilla 5 €. Toisaalta timanttimyyjä saattaa nostaa hintoja kun menestyy ja halvemmalla myyjät saattavat myydä ihan oikeitakin - näissä pitää vaan olla tarkkana.
   
 8. Sepek

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2001
  Viestejä:
  771
  Tilaus on maksettu Paypallin/Visan kautta, sinänsä ei hätää. Ali ei ilmoittanut palauttavansa rahaa, vaan tilaus olisi peruttu, koska myyjä ei ole saanut rahaansa. Myyjä kuitenkin ilmoitti, että rahat on tullut ja tilaus lähetetty. Ali pyysi tilaamaan uudestaan.
   
 9. 9600pro

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2006
  Viestejä:
  1 505
  Tulipa rekistöröytyä tähänki. Tuo on jännä ku ei saa oikeaa osoitetta laitettua. Ä ei hyväksy.
   
 10. conrad10

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2012
  Viestejä:
  1 401
  Hupaisa piirre Alexpressissä. Siellä on päätetty, että kieleni on venäjä. Vaikka kuinka asetan maaksi Suomen, valuutaksi dollarin ja kieleksi englannin, niin kaikki viestintä tulee venäjäksi. Taitaa olla rautaan asetettu tuo kieli. Aikaisemmin asetukset pysyivät oikeana, mutta ei enää. Sinänsä tilaukset ovat tulleet asiallisesti perille. Täytyy varmaan olla aspiin yhteydessä ja kertoa, että tilaukset loppuvat tähän, jos venäläistämiseni ei lopu.:D
   
 11. neko

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  3 987
  Ehkä siellä ollaan ennakoitu Putinin "viimeisen" kauden suunnitelmia ja liitetty Suomi mukaan, kuten historiassa on kuulunut.
   
 12. Ferriswheel

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2012
  Viestejä:
  478
  Oletko vahingossa käynyt aliexpressin .ru sivulla? Itse kerrain eksyin vahingossa ja sen jälkeen kaikki oli vakiona venäjäksi. Ja vaikka osoitteeksi laittoi .com niin silti ohjasi .ru sivulle. Selainhistoriasta kaikki .ru päätteiset pois ja taas pääsi .com sivulle.
   
 13. Router

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  885
  Tukes testasi 32 tuotetta halpaverkkokaupoista: Lähes kaikki lelut, sähkötarvikkeet, korut ja lastentarvikkeet olivat vaarallisia

  https://yle.fi/uutiset/3-10395973

  https://yle.fi/uutiset/3-10396634

  Omat säännöt Kiinan ostoksille. Näitä en tilaa:
  Ei mitään ( etenkään iholle laitettavia) kemikaaleja
  Ei verkkovirtaan kytkettäviä laitteita
  Lahjoja muille ei ollenkaan ellei ole varma ettei tuotteessa voi olla mitään yllätyksiä. Etenkään alaikäiselle. Valvomattomien tuotteiden ostaminen lahjaksi muille olisi moraalitonta. Omalla riskillä ok.

  Vaikka tuote vaikuttaisi täysin vaarattomalle kannattaa muistaa että käytetyissä materiaaleissa voi olla myrkkyjä esim muovi ja nahka.
  Kukaan ei valvo materiaalien turvallisuuta ei Kiinassa eikä täällä.
   
 14. Qtba

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2007
  Viestejä:
  638
  Samat täällä. Listalla myös vähänkään isommat ladattavat akut. Vaatteet mitä on tullut tilattua ovat menneet paketista suoraan pesukoneeseen 60 asteeseen.

  Vähän offtopicia, mutta jos joskus tulee tarvetta:
  Halpoja latureita yhdellä tai usealla USB:liitännällä saa nykyään muuten IKEA:sta. Löytyy myös kaapelit (micro/C) sekä langattomia asemia erilaisiin kohteisiin.
  https://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/00291891/
  https://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/40409619/
   
 15. timonoko

  Rekisteröitynyt:
  02.10.2011
  Viestejä:
  1
 16. markku69

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  1 195
  https://www.aliexpress.com/item/201...lgo_pvid=9d5efe60-03df-46d4-ba0e-bdc6a0322124

  Perustuuko tällaisten huijaustuotteiden valmistus ja myynti siihen, että nuo ovat niin halpoja, että kaikki eivät jaksa valittaa, kun ei toiminut? Mitään oikeaa käyttöähän tuollaiselle ei kenelläkään voi olla. Kaikista järjettömintä on tuo kuva :D Vieressä USB-portti, mutta silti pitäisi tällaisella hilavitkuttimella saada tikku tungettua 3,5mm AUX-liitäntään :D
   
 17. qop

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2014
  Viestejä:
  34
  Tilasin täältä tuotteen ja äsken tuli viesti myyjältä:
  we are terribly sorry for bothering you and telling you that the order was damaged in the post office, and when we were ready to resend, we found the items are not available, so how about we refund you via PayPal?

  Tuote on maksettu normaalisti luottokortilla. Onko tässä nyt joku koira haudattuna, kun haluaa palauttaa maksun PayPalin kautta? Kannattaako tuohon suostua?
   
 18. Sport_FIN

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  2 469
  Kusetus. Pyydä myyjää purkamaan se AE:n kautta. Älä vaa itse tee sitä. Tai odota että aika kuluu loppuun ja sit tee valitus. Jos paketti tulee viallisena niin sitten siinä tapauksessa mutta epäilen että koskaan tulisikaan edes.
   
 19. qop

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2014
  Viestejä:
  34
  Jep, kiitokset. Sieltä ehtikin jo tulla viestiä, että
  We would like to handle the refund via AliExpress, would you like that?
  kun kerroin, ettei minulla ole PayPal tiliä. Tuo lienee se oikea tapa kuitenkin.
   
 20. qop

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2014
  Viestejä:
  34
  Rahat tuli sitten takaisin eli homma siltä osin kunnossa. Tilasin sitten vastaavan tuotteen toisesta paikasta. Olen nyt ihmetellyt, kun siitä ei ole kuulunut mitään. Track orderin avulla kävi ilmi, että se on tullut maahan jo 2.5 ja on tilassa 'Held by customs'. Tullin sivujen mukaan tuo tarkoittaa, että tavara on Postin tai kuljetusyrityksen varastossa, ei Tullissa. Ongelma on vain, että tuosta ei ole tullut minulle mitään ilmoitusta. Mistähän tuota tavaraa nyt kannattaisi lähteä metsästämään?

  E: tilauksen kokonaissumma on 34e eli ALV tuosta pitänee maksaa

  E2: asia selvisi, kuvittelin, että tuosta tulisi kuljetusliikkeeltä ilmoitus, mutta eipä tullutkaan vaan olisi pitänyt itse tajuta seurata asiaa
   
  Viimeksi muokattu: 04.06.2019
 21. GuitarMan

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2005
  Viestejä:
  662
  Asia onkin ilmeisesti selvinnyt, mutta näin AliExpressin Diamond-jäsenyydestä kumpuavalla kokemuksella voin sanoa, että osa myyjistä tosiaan haluaa refundata Paypalin kautta, yleensä tosin sellaisissa tilanteissa, joissa itse tilauksesta on kulunut jo aikaa ja olet saanut esim. viallisen tuotteen, josta vaadit rahoja takaisin. Näin on siis itselleni käynyt ja rahat ovat kyllä tulleet Paypalin kautta takaisin eli ei ole (todennäköisesti) kusetus... MUTTA... Tässä täytyy se huomioida, että nämä epäviralliset Paypalin kautta rahanpalauttamiset tuppaavat olemaan sellaisia, jossa, ilmeisesti joko muunnoskurssien ja/tai Paypalin palvelumaksujen takia, et tule saamaan täysin vastaavaa rahamäärää takaisin, mitä maksoit, vaan pieni prosenttimäärä jää uupumaan. Näin ollen ainakin itse vaatisin virallista refundia luottokortille, jolloin oikean rahamäärän pitäisi palautua takaisin. Toki Ali-ostoksista puhuttaessa tuo hävikki voi olla pitkästä alle euron, mutta ainakin itse periaatteen miehenä haluan saada sen takaisin, minkä maksoinkin.

  Itsehän olen optimoinut AliExpressistä ostamisen niin, että A) käytän euroja dollarien sijaan (tein vertailun ja koska luottokorttifirma ottaa yleensä 1.95% valuutan muunnoksesta niin suoraan euroilla maksaminen on parempi diili) ja B) teen ostokset vain ja ainoastaan mobiilisovelluksen kautta (johon saa toimivammin kylkeen myös Bonusway-bonukset). Mobiilissahan pitäisi olla toisinaan paremmat diilit kuin selainversiossa ja minusta se on myös paljon selkeämpi. Toki selainversioon voi asentaa lisäosia, joista näkee esim. hinnan elämisen. Toisaalta, jos alhaisin hinta on tärkeä asia, niin kannattaa vain odottaa seuraavia Alin jättialeja (useamman kerran vuodessa), jolloin lähes kaikki on tarjouksessa.
   
  Viimeksi muokattu: 24.07.2019
 22. hpguru

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2009
  Viestejä:
  895
  Minä tilaan Aliexpressistä jatkossakin.

  Sanokoot viranomaiset mitä lystäävät "laadusta". Samaa kiinatavaraa täällä muuallakin myydään kymmenkertaisilla hinnoilla. Olen nähnyt. Eräskin matkapuhelinkauppa myy Aliexpress-johtoja 20 eurolla, kun niitä samoja johtoja saa Alista sen €5 posteineen kotiin... siinäpähän se postimies kantaa.

  Ainoa mitä en ostaisi Kiinasta ovat akut, verkkovirtaan kytkettävät asiat, esim. adapterit.

  Ostin Suomesta viimeksi johdonpätkän viisi vuotta sitten! Alista sain elämäni parhaimmat matkapuhelinjohdot lataukseen - pari metriä, hyvä hinta, nopea toimitus.

  Toimii liukkaasti jo vuoden ajan kohtapuolin ja halvalla.

  Laatu on kohdillaan ja mielenrauha taattu. Jää rahaa muuhunkin.

  You'll only be sorry not buying it.
   
  Viimeksi muokattu: 26.07.2019
 23. Stang

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2017
  Viestejä:
  22
  Mitähän tässä pitäs tehdä kun Yli 2 kuukautta odottelin pikkusta 4€ pakettia Aliexpressistä ja tein disputen / full refundin kun ei enää muita keinoja ollut ja ennenkin rahaa menettänyt Aliin kun suoja aika on mennyt umpeen.

  4€ tuli tilille mutta muutama päivä myöhemmin tuli sitten paketti ilmoituskin postista jostakin paketista noudettavaksi, noudin paketin postista kun eihän sitä tiennyt mikä paketti on kyseessä ennen kuin avasin paketin.
  Tein tuon full refund homman ja raha siis palautui mutta nyt en tiedä sitten mitä tekis, palauttaahan nuita ei ilmeisesti kannata alkaa vai voiko tuon paketin kiikuttaa takaisin ja se palautetaan lähettäjälle ilman sen kummempia kustannuksia minulle?

  Vai pidänkö paketin ja rahat, tuolla Aliexpressissä ja keskusteluissa lukee että jos suoja aika umpeutuu niin saa pitää paketin ja rahat jos oikein käsitin.

  Vinkkejä miten pitäs toimia?
   
 24. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 342
  kyllä noissa kiinalaisissa firmoissa varsinkin on että disputen selostuksissa lukee että jos paketti kuitenkin sattuisi tulemaan, saa sen pitää. Et voine palauttaa edes tuota ilman kuluja joten nauti ilmaisesta tuotteestasi :)

  Ite sain 45 euron arvoisen kuulokevahvistimen ilmaiseksi, kun kahteen kertaan pidennetty toimitusaika meni umpeen ja paketista ei jälkeäkään. vajaan 2 kuukauden jälkeen sain rahat takaisisn noin 3 kuukauden päästä tilauksesta sitten tuli ylläripaketti postiin.
   
  Viimeksi muokattu: 11.11.2020
 25. Stang

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2017
  Viestejä:
  22
  No hemmetti, eikait siinä jos näin asia on kerran, kaippa tuon sitten saa pitää.


  Olin tosiaan tällä kertaa valppaana tuon disputen kanssa kun parikin kertaa jo menettänyt tuonne tänä vuonna rahaa kun en ajoissa ehtinyt disputea tehdä, rahat ja paketti jäi siis saamatta mutta toisessa tapauksessa ei rahoja koskaan kuulunut vaikka disputen teinkin.
   
  Viimeksi muokattu: 11.11.2020

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti