Kokeilussa Nokia 3310 Dual Sim - Ylihinnoiteltu vitsi, joka ei sovi edes vasaraksi

Viestiketju alueella 'Mobiiliuutiset- ja artikkelit' , aloittaja Muropaketin toimitus, 30.05.2017.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Muropaketin toimitus Ylläpito

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  21 127
 2. WinCoffee

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2016
  Viestejä:
  31
  Huh Huh, tosissaan tästä puhelimesta ehti jo innostua ja melkein ostin ns. toiseksi puhelimeksi. onneksi tuli luettua näitä arvosteluja, taitaapi jäädä hankkimatta. Harmi sillä tästä olisi voinut tulla kova laite! saa nähdä millaisia ne tulevat Android kapulat tulevat olemaan.
   
 3. Gugi^

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2002
  Viestejä:
  1 493
  hah! Kyllä oli testin kirjoittajalla mennyt herne syvälle kun noin vuolaasti haukkui puhelimen lyttyyn.
  Eiköhän tuokin käyttäjäkuntansa löydä. Jos tukisi 3G/4G-verkkoja niin voisin harkita ostamista vakavasti.

  2 viikon akunkesto olisi jotain taivaallista mannaa nykyajan laturista-laturiin juoksutettaville älytiiliskiville.
  Valitettavasti itsekkin sen verran someaddikti että ainoaksi puhelimeksi tuosta ei ehkä olisi.
   
 4. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  533
  Mitä niillä 3g- tai jopa 4g-yhteyksillä tuollaisessa lelussa tekisi? Nettisurffailuun sitä ei ole tehty ja älysovelluksia se ei tue. Steve Jobs jätti aikoinaan 3g:n pois ensimmäisestä iPhonesta, koska se söi liikaa virtaa heikentäen valmiusaikaa. Samasta syystä on ollut järkevämpää karsia kyseinen fiitsu pois 3310:n reinkarnaatiostakin. Hinta on kova mutta tuskin kellään ~10 euroon kaatuu fanipoikaluurin hankinta, jos sitä oikeasti haluaa.
   
 5. Jyrki-xc-

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2003
  Viestejä:
  121
  Niinpä juuri, ei sitten tainnut "journalistille" juolahtaa mieleen, että puhelinta ei ole tarkoitettukaan älylaitteeksi, jolla selataan facebookkia.
  Pitkä akunkesto ja taattu toimivuus siihen perusasiaan: Puheluiden soittamiseen.

  Ja samaan aikaa toisaalla: http://www.iltalehti.fi/digi/201705292200169602_du.shtml
   
  Viimeksi muokattu: 30.05.2017
 6. Jonne81

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  4
  Muualla maailmalla hehkutetaan ja iloitaan Nokia brändin paluusta ja nimenomaan tästä puhelinmallista mutta kuinka taas ollakaan, suomalaisessa "arvostelussa" lytätään maan rakoon. Vai oliko artikkeli pelkkä halpa clickbait? Ei voi tuohon hintaan odottaa saavansa mitään über-puhelinta vaan ideana on nostalgia, perustoiminnot ja vertaansa vailla oleva akkukesto. 3310:n idea on varmaan se että siihen, öö puhutaan ja sillä tekstaillaan. Mielestäni aivan loistava laite some-vieroitukseen ja backup puhelimeksi. Arvostelija lienee sitä sukupolvea jolla puhelimen puhelukäyttö on toissijaista ja netissä roikkuminen ensisijaista.
   
 7. V3n

  Rekisteröitynyt:
  24.12.2012
  Viestejä:
  4
  mitäs vittua tuossa puhelimessa millään 3/4g yhteydellä tekee.. voisin välittömästi ostaa mökille käyttöön pois tyhyjä paska ja tervetuloa 2 viikkoa mettäsä ilman latausta. just oikeanlainen puhelin ja lapsillekki menis oikein hyvin ku tuota tämänhetken käyttöä kattoo että 2 tunnisa hakataa akku loppuu puhelimesta eikä saa koskaan kiinni kun on asiaa
   
  Viimeksi muokattu: 30.05.2017
 8. calileon

  Rekisteröitynyt:
  19.04.2013
  Viestejä:
  59
  Sama juttu kun kaikissa muissakin arvioinneissa. Tämän laitteen perimmäistä käyttötarkoitusta ei tunnuta ymmärrettävän, eikä myöskään sitä, että se on suunnattu täysin eri käyttäjäkunnalle kuin tämän päivän älylaitteet. Lisäksi vertaisin mielummin puhelinta Nokian 222 dual simiin. Se on lähinnä 3310:aa toisin kuin arvostelijan mainitsema Nokia 150, jonka virheellisesti joku on jossain kohtaa maininnut ja sitten kaikki käyttää samaa virheellistä esimerkkiä.
   
 9. happoradio

  Rekisteröitynyt:
  22.01.2003
  Viestejä:
  1 911
  Vaikuttaa lyhyesti arvostelulta jossa todetaan että tämä auto on ihan huono lentokone. 60 euron hinnasta purnaaminen tuntuu hassulta aikana jolloin highend maksaa melkein tonnin.
   
 10. jartar

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2005
  Viestejä:
  313
  Ei varmaan ole liikaa vaadittu, että ennen kirjoittamista lukisi testin. Ongelma on nimenomaan laitteen hinta. 3310 on kallis näppäinkännyksi ja kyllä sille hinnalle pitäisi olla jotkut perusteet. Ikävä kyllä niitä ei arvostelujen mukaan ole.
   
 11. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 834
  3G ja 4G verkko saattaa kuulua paikassa jossa 2G verkko ei kuulu. Lisäksi saisi voLTE ominaisuuden pelittämään ja "HD Voice" äänenlaadun puheluissa. Toki nuo kaksi viimeistä ominaisuutta edellyttävät operaattorilta tukea. Myös Voice Wifin yli olisi jees.
   
 12. jokketee

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2014
  Viestejä:
  176
  Ihan asiallinen arvosteluhan tuo on. Kyseinen luuri on ylihintainen peruspuhelimeksi, kun sellaisia on saanut parilla kympillä aiemminkin. Itselläkin on joku Nokia 111 tms tuolla ollut laatikossa. Ostin, kun niitä sai 19e. Joskus hetken käytinkin.

  Ainoa järkevä käyttö tällaisille on puhelut, mutta ne on ilmeisesti 3310 kohdalla pilattu huonolla äänenlaadulla ja ilmeisesti myös mekaaninen kestävyys on vähän niin ja näin. Perusluurillekin on vielä pieni käyttäjäkuntansa, mutta siinä ei tarvittaisi (surkeaa) kameraa ollenkaan ja mekaanisen kestävyyden pitäisi olla kohdillaan. Nyt en näe minkäänlaista syytä valita tuota laitetta, mikäli olisin ostamassa uutta peruspuhelinta. Joku 10-15 euron kiinalainen vastaava ilman kameraa oli myös joskus käytössä ja näyttäisi siltä, että se voittaa tuon vekottimen 6-0. Oli kestävä ja akkukestokin oli luokkaa kuukausi, mutta katosi jonnekin.
   
  Viimeksi muokattu: 30.05.2017
 13. Meteorismus

  Rekisteröitynyt:
  05.12.2008
  Viestejä:
  55
  Ihan hyvä kokeilu ja testi. Harmi että tuo on tosiaan ominaisuuksiin nähden ylihinnoiteltu. Nuo lopun "Hyvää / Huonoa" listaukset oli jutussa vähän väkisinväännettyä repsis kopsis kjeh kjeh huumoria.
   
 14. Schopenhauer

  Rekisteröitynyt:
  21.09.2012
  Viestejä:
  292
  Olipa typerästi kirjoitettu artikkeli. Pakko kysyä että olihan tämä kirjoitettu kieli poskella ihan tarkoituksellisesti?

  Miksi näytön pitäisi tässä puhelimessa olla suurempi? Itselläni on kakkospuhelimena vielä Nokian 1100, enkä kaipaa siihen yhtään tarkempaa näyttöä, se on mikä on. Mitä liitäntämahdollisuuksia tässä nostalgiapläjäyksessä pitäisi sitten olla enemmän? Kun ei sitä miniplugiakaan tarvitse. Olisiko myyntipakkauksessa pitänyt olla 300-sivuinen ohjekirja, kahvinkeitin, ja alennuskuponkeja lähimpään hampparipaikkaan vai mitä myyntipakkaukseen olisi pitänyt tunkea lisää? Latauslaitteen johtokin oli kiinteä, yhyy. Ei niitä ylimääräisiä irtonaisia johtoja olekaan vasta kuin pari kilometriä jo ennestään laatikoissa ja hyllyissä vanhoista puhelimista. Jos puhelimen pinta oli jo ennestään liukas, niin sekö olisi asiaa helpottanut, että "pullukasta" olisi tehty laiheliini? Valikoista ei varmaan tarvita kitistä, kun tällaisessa puhelimessa tarvitse muuta kuin puhelinluettelo ja tekstarit. Kameran ominaisuudet voi heittää seinään, ne nyt ei muutenkaan tällaisen puhelimen omistajaa kiinnosta. Jos kunnon kuvat kiinnostaa, osta järkkäri.

  Seuraavan nostalgiakapulan arvostelun kannattaa hoitaa joku vähän vähemmän Applea fanittava nykyajan lippis-ES-jonne, jolla ei ole pakonomainen tarve saada sitä turhaa 800 euron lippulaivamallia sadan megan netillä taskuun.

  P.S Viimeinen lauseeni oli mukamas "hauska vitsi".
   
  Viimeksi muokattu: 31.05.2017
 15. mikko853

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2003
  Viestejä:
  2 956
  Itse ostin näitä kaksi, tulee käyttöön ykköspuhelimeksi. Pitkä akkukesto sekä fyysinen näppäimistö on se mitä haetaan, satunnaisesti voi sähköpostia lukea, se riittää. Artikkelissa olisi voinut mainita että kaksi väriä on liukaspintaisia ja kaksi karkeaa mattaa kuten alkuperäinen 3310, alkuperäisen sinisen värinen 3310 ei ole liukas.

  5x android ja 2x lumia on ollut ja älytön puhelin on näiden jälkeen varsin tervetullut.
   
 16. Zalama

  Rekisteröitynyt:
  07.09.1999
  Viestejä:
  2 719
  Jopa on luokaton arvostelu.

  Miksi ihmeessä verrata johonkin toisen aikakauden huippupuhelimeen vaikka onkin 10 vuotta vanha. Kohderyhmä oli täysin eri. Kyse on uuden 3310 kohderyhmäkin on eri kuin aiemman vanhan 3310:n. kohderyhmänä on nimenomaan 2. puhelimet tai henkilöt jotka eivät tarvitse älypuhelinominaisuuksia. Tuskin GPS on tässä kohderyhmässä tarpeen ja kun uusi käyttäjäryhmä on halpatuotteet niin olisi nostanut myös hintaa.

  Liitännät rajoittuvatkin micro-USB:hen ja alaosasta löytyvään 3,5 millimetrin miniplugiin.
  Mitäs muuta siinä pitäisi olla? Eipä minun älypuhelimessakaan muita ole.

  Series-käyttöjärjestelmä eri muodoissaan saattaa nostattaa monelle vieläkin lieviä inhon väristyksiä. Uusimmassa nokialaisessa on käytössä Nokia Series 30+ -alusta ja käyttöliittymä, joka ei nimestään huolimatta ole suoraa jatketta Series 30:lle. Suurin ero on siinä, ettei 30+ tue edes Java ME -sovellusympäristöä.
  Tosiaan ei ole jatketta S30:lle, mutta ymmärsithän että sinun 6121:ssa oli S60 eikä suinkaan S30, jota loppupeissä vain aika harva suomalainen on käyttänyt.

  Mutta sen käyttäminen vaatii välittömästi muistikortin hankkimisen, nimittäin testitilanteessa tallennustila oli täynnä jo kolmen kuvan jälkeen. Tämä paljastaa karusti, miten niukka 16 megatavun flash-muisti oikeasti on. Tallennustilaa saa toki hankkimalla enintään 32 gigatavun microSD-muistikortin.
  Mitäs sitten? Muistikortti maksaa pari euroa. Sisäinen muisti tällaisessa laitteessa ei ole erityisesti tarpeen ja ulkoinen muistikortti on aina parempi vaihtoehto puhelimen rikkoutumisen varalta.

  Puhelimen testijakso oli vain muutaman päivän mittainen. Siinäkin tuntui olevan pari päivää liikaa, vaikka käytössä oli rinnalla jatkuvasti myös toinen puhelin. Käyttäminen turhautti alusta saakka, eikä tilanne muuksi muuttunut.
  Johtuiko tämä juuri tästä puhelimesta vai ylipäätään käyttää perusmallin puhelinta.
   
 17. nimitähän

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2017
  Viestejä:
  115
  Tää oli tos hauska arvostelu. :D Eihän tuollaisella puhelimella tee yhtään mitään. Parempi pitäytyä vanhassa 3310:ssä, jos sen vielä sattuu omaamaan.
   
 18. mikko853

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2003
  Viestejä:
  2 956
  Puhelin on nyt ollut päivän käytössä. Kaksi piirrettä tuossa on jotka ärsyttävät.. Puhelimessa on herätyskello, jossa on torkkutoiminto, mutta torkkuaika ei ole säädettävissä eikä mistään käy ilmi kuinka pitkä torkkuaika on. Näppäinlukitus on toinen, se on Nokiassa pelannut samalla tavalla jo vuodesta 1997, mutta ei enää.. Navi + tähti tai valinta + tähti ei lukitse näppäimiä, vaan täytyy käyttää siirry valikkoa, siirtyä yksi valinta alaspäin ja valita siitä näppäinten lukitus.. Muutoin puhelin on juuri mitä odottaa voi, perus Nokia ilman turhakkeita.
   
 19. Fix

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2014
  Viestejä:
  202
  No mikähän olisi parempi puhelin ikäihmisille? Eihän tuossa tarvita kuin puhelutoiminto ja puhelinluettelo. Tekstaritkin alkaa olla turhaa luxusta tuossa kohderyhmässä. Tosin helppo-GPS olisi muistisairaammille aika hyvä juttu, näppäisi kodin, mökin ja hoitolan muistiin ja puhelin opastaisi perille jos sattuu muistikatkos.
   
 20. Salakari

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2017
  Viestejä:
  3
  Tuolla hinnalla saa jo älypyhelimen.(huawei y360) jossa paljon paremmat tehot.;)
   
 21. mikko853

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2003
  Viestejä:
  2 956
  Muistisairaalle todennäköisempää alkaa etsiä puhelinkoppia kuin muistaa että puhelimessa on gps paikannin..
   
 22. jak_pdgm

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2005
  Viestejä:
  1 637
  3g/4g olisi sen puoleen hyvä, että puhelin toimisi mokkulana, mutta olisi samalla peruspuhelin hyvällä akkukestolla, millä ei vahingossakaan pääsisi (käytännössä) nettiin.
   
 23. Belgarion

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2000
  Viestejä:
  1 974
  Arvostelijalta nyt kadonnut se syy miksi tämä puhelin on julkaistu. Sen on tarkoitus olla olematta älypuhelin. Mutta tyhmiä ihmisiä on moneen menoon.
   
 24. gues

  Rekisteröitynyt:
  19.12.1999
  Viestejä:
  2 534
  Tuota siis testaaja päätti testata jonkun aivan muun puhelimen kuin Nokia 3310:n ja sitten kun tämä 3310 ei olekkaan sen testaajan mielikuvituspuhelimen kaltainen testaaja saa itkupotkuraivrin, onko kellään antaa linkiä Nokia 3310 puhelimen testiin että pääsisi lukemaan sellaisen (tämä testi kun nyt ei ollut sellainen).

  Esim. tuo valitus kameran kuvan laadusta kun sitä kuvaa verta muihin vastaavan tason puhelimien tuottaamiin kuviin se on hyvä sama pätee näytön kokoon ja tarkkuuteen sekän ei ole mikään huono luokassaan.

  3g/4g kuluttaa paljon enempi virtaa joten jos ne olisi puhelimessa sillä ei olisi lähellekkään niin pitkää toiminta-aikaa kuin sillä nyt on.

  Ainakin joissakin vanhemmissa Nokia peruspuhelimissa se puhelin oppii torkkuajan sen mukaan kuinka nopeasti sen laittaa torkkumaan (ts jos ensimmäisellä hälyytyskerralla antaa puhelimen hälyyttää pitkään myös torkkuajasta tulee pitkä).

  Kaikissa uusissa Nokia peruspuhelimissa (Microsoft ja jälkeen) tuo näppäinlukon kytkentä näyttää olevan paljon kömpelömpi kuin mitä vanhoissa Nokialaisissa.
   
  Viimeksi muokattu: 01.06.2017
 25. jartar

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2005
  Viestejä:
  313
  Varmasti todistat väitteesi oikeaksi. Piirit on kehittyneet aika raakasti sen jälkeen kun ensimmäiset 3g ja 4g puhelimet tuli.
  Se on myös kelle tahansa ikääntyvälle hyvä ominaisuus. Jos marjastamassa tulee heikko olo niin GPS:n avulla voi lähettää tarkat koordinaatit missä on. Doro ainakin on parempi ikäihmiselle. Selkeämmät näppäimet eikä puhelin ole yhtä liukas kuin saippua.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti