Kokeilu: Samsung QLED 75Q950R -8K-televisio – Kaikilla herkuilla varustettu äly-tv taipuu moneen käyttön

Viestiketju alueella 'Peli- ja elokuvauutiset sekä artikkelit' , aloittaja Muropaketin toimitus, 02.01.2020.

 1. Muropaketin toimitus Ylläpito

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  31 535
 2. SABIO

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2015
  Viestejä:
  7
  Windows puuttuu, tolla rahalla pitäis saada tv joka pystyy OIKEASTI toimimaan netissä.
   
 3. jarfin

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2004
  Viestejä:
  1 051
  ihan turhake, 2020 luvun sellainen.
  mitä pirua tekee 8K telkulla koska ohjelmaa ei ainakaan suomen tv:ssä tule koskaan. ja jos, niin se kestää niin kauan kuin suomen kaapelit/antenni kaapelointi tehdään kokonaan uusiksi. 50-100 vuotta?

  ja mikä vika on FHD lähetyksissä,riittää aivan varmasti, no, jos on yli 65" tuumainen nini 4K vois olla ja on ehkä paikallaan mutta ei pakollinen,ei ollenkaan.

  tv tekijöiden pitää tehdä uutta,myydä pitää.

  sama juttu elokuvien laadussa, FHD riittä varmasti ja outoa on että media myös tyrkyttää 4K ja 8K.. miksi?

  hyvä 65" oled tv ja se riittää,varmasti
   
 4. Meitzi

  Rekisteröitynyt:
  22.11.1999
  Viestejä:
  164
  Monet käyttävät televisiota moneen muuhunkin kuin television katsomiseen. Ja en tiedä tiedätkö, mutta nykyään aika usealla se lähetys tulee netin kautta. Tämä tarkoittaa, että niiden tarkutta pystytään parantamaan varsin joustavasti tarvittaessa. (toisin kuin kaapeli / antenni verkossa, toki tuo siinäkin toimii jos joku tykkää ihan live TV:tä katsoa)
  Tänä vuonna julkaistaan myös seuraava konsolisukupolvi, saattaa olla, siellä on 8K myös mukana.
   
 5. Tronic

  Rekisteröitynyt:
  21.06.1999
  Viestejä:
  1 737
  Varmaan ihan hyvä laite, mutta kun samaan hintaan saa myös https://www.verkkokauppa.com/fi/product/72496/mhqsn/LG-OLED77C9-77-Smart-4K-Ultra-HD-OLED-televisio

  ... niin mieluummin katselee äärettömällä kontrastisuhteella siihen saakka kunnes 8K-materiaalia alkaa ilmaantua, kun kerran pikselit eivät erotu edes alle metrin etäisyydeltä.

  Sinänsä erittäin tervetullutta, että telkkarit ovat alkaneet tukea 4K/120Hz/VRR ja input lagiakin on saatu alas. Propsit siitä Samsungille ja LG:lle. Kunhan joko saataisiin töllöihin DisplayPort tai näyttiksiin HDMI 2.1, niin pääsisi sitä täysipainoisesti hyödyntämäänkin.
   
 6. humungus

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2014
  Viestejä:
  22

  Olet jotenkin kyllä vanhanaikainen vastarannan kiiski, kyllä netin kautta saa 8k kuvamateriaalia, kohta ainakin ellei jo nyt, eikä siihen tarvitse kaapelointeja uusia, esimerkkeinä, YouTube ja vaikka Netflix. Eikä tekniikan kehitykselle mitään voi, toki markkinointi, uudenkehitteleminen sekä bisnes ruokkivat nopeaa tekniikan kehitystä. Sitä paitsi tämä kyseinen 8k-malli onkin ehdottomasti malliston kärkeä, tavallisten 4k- mallien ollessa ne yleisimmät. Tuollaisen tekniikan kehityksen vastaisen vuodatuksen voit vuodattaa jokaisen uuden "tekniikankärkituotteen" kohdalla esim. uudet konsolit, sinä pärjäät varmaan Ps 3 ja Xbox 360 aikaisilla vehkeillä mutta toiset ehkä haluavat viimeisimmät mallit. Ymmärrän kyllä tyylisi kirjoitella, "kun minä en tarvitse niin muutkaan eivät tarvitse", anna median tyrkyttää ja muiden ostaa ei se sinua pitäisi häiritä vai pitäisikö tekniikan kehitystä hidastaa sinun kaltaistesi vuoksi? Niin ei onneksi tapahdu.
   
  Tronic tykkää tästä.
 7. Atros

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2012
  Viestejä:
  881
  Mikset vain osta monitoria ja liitä siihen NUC:ia nippusiteillä takapuolelle ja jotain TV-viritin korttia, jolloin pääset halvemmalla ja saat paljon viimeistellymmän tuotteen joka on juuri sinulle kustomoitu. Ainakaan itse en ole nähnyt vielä yhtäkään edes puolittain kelvollista nettisovellusta TV:lle kun valmistajilla tuntuu olevan vaikeuksia jo saada edes SMART-TV:tä toimimaan sulavasti tai niin että sitä olisi intuitiivisen helppoa käyttää.
   
  Tronic tykkää tästä.
 8. Atros

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2012
  Viestejä:
  881

  Kyllä käsittääkseni tuon 8k:n kanssa on ihan oikeita käytännön ongelmia olemassa, kuten että jokaista talouden 8k streamia katselevaa henkilöä kohti tarvitaan noin 100Mbps yhteys ja nykyisillä tallennusmedioilla elokuvien toimittaminen tallenteina on haasteellista ilman että levyä tarvitsisi vaihtaa kesken elokuvan 90~2k taitteen malliin. Lisäksi muistelisin jostain lukeneeni että mikäli koko Suomi siirtyisi katselemaan 8k streamia, niin tänne tarvittaisiin noin kaksi uutta ydinreaktoria pelkästään niiden tarvitsemia palvelimia, yhteyksiä ja päätteiden lisääntynyttä energiatarvetta tyydyttämään, joka tosin kannattaa ottaa ripauksen suolaa kera koska en nyt muista lähdettä.

  Lisäksi 8k:ssa on hieman kyseenalainen tarve, koska terveen 2.0 näöllisen silmän erottelukyvyllä 75-tuumaisen television kuvaa pitäisi laskennallisesti katsoa noi 80 senttimetrin etäisyydeltä tai lähempää että kuvassa silmä erottaisi eroa 4k kuvaan verrattuna ja pienemmällä ruudulla vielä lähempää.

  Tämän lisäksi siis on vielä se vaikeus saada 8k kuvaa mistään ja yhteysongelmien vuoksi jo 4k:n kanssa streami mainitsemistasi Youtubesta ja Netflixisttä tippuu välillä laadussa 1080p:n alle, kun algoritmit pytkivät optimoimaan signaalia parhaaseen katseluaikaan lähettäjän kaistan loppuessa kesken.

  Ihan jo ilman ilmastonmuutostakin itse huomaan katsovani usein lähetyksiä ihan 720p tarkkuudella ellei satu kyseessä olemaan elokuva tai sarja joka on tehty silmäkarkiksi, kun uutiset, keskusteluohjelmat ja sarjat joissa on keskitytty laadukkaaseen dialogiin eikä erikoisefekteihin ei minun tapauksessani ainakaan tarvitse 4k:ta lähellekkään.

  Älä kuitenkaan ota tätä minään hyökkäyksenä teknofiliaasi kohtaan. Minun puolestani saat aivan vapaasti katsella vaikka uutisia 8k lähetyksenä mikäli huvittaa. Kirjoittelin lähinnä argumentin vuoksi.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti