Koirat & muut lemmikit

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Rotator, 22.02.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. trotor

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2013
  Viestejä:
  878
  Hei, vanha ketju mutta en löytänyt oikein parempakaan. Kertokaas murokoiraihmiset mikä olisi sopiva koirarotu minulle: Kaipaisin koiraa josta ei irtoa karvaa (ainakaan paljoa) ja se sopisi sekä seurakoiraksi että myös kevyeen ei niin tavoitteelliseen metsästykseen? En siis todellakaan jaksa rampata kisoissa tai jäljestyskokeissa vaan kaipaan kaveria jota voin rapsutella nuotiolla kun käveleksitään päämäärättömästi teeriä ja metsoja pyytäen. Ei haittaa jos hän osallistuu apunani. Myös nouto-ominaisuudet mahdollisia.

  Pystykorva kiinnostaisi, mutta taitaa kaikki olla karvanirrottajia tai potentiaalisia räkyttäjiä?
   
 2. Felita

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2009
  Viestejä:
  853
  No kaikista irtoaa karvaa - toisilla roduilla se karva vain on pidempää kuin toisilla.

  Mites esim. suomenajokoira?
   
 3. Uusio

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2016
  Viestejä:
  807
  Mitään en koirista ymmärrä, mutta minulla on sellainen käsitys, että

  a) karvatonta koiraa ei ole
  b) voimakasviettiset koirat (metsästyskoirat) vaativat lujan koulutuksen, jos niistä tahtoo saada vaivattoman arkipäivän kaverin.

  Onko sen pakko olla metsästyskoira? Eikö mikä tahansa seurasesse kulkisi mukana metsällä?
   
 4. trotor

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2013
  Viestejä:
  878
  Kiitos vinkeistä, kaikilla tietysti on karvaa mutta toisista sitä ei käsittääkseni irtoa niin paljon kuin toisista.

  Suomen ajokoiria on naapureilla ja ne ovat niin pahasti viettiensä vietävissä että ei niistä ole taas seurakoiriksi. Heti kun avaa oven niin karkaa jäniksen perään ja palaa vasta kun jää auton alle tai joku hakee pois. Paras olisi joku erikoiskarvainen spanieli tms. Tai ehkä joku noutaja.
   
 5. Johan_V

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2007
  Viestejä:
  4 102
  Onhan niitä karvattomia koiria, mutta ne eivät oikein Suomen olosuhteisiin sovellu. Ajokoirat ovat ihan hyviä seurakoiria luonteensa puolesta, mutta tietysti voimakas jahtivietti on ongelmallinen. Toisaalta kaikilla koirilla on metsästysviettiä ja lähes kaikki koirat lähtevät kyllä juoksevan rusakon/kissan/kauriin perään. Metsästysvietin voimakkuudesta riippuu kuinka kauan viitsivät jahdata. Paimenkoira on tässä suhteessa helpompi, se vahtii omistajaansa eikä lähde niin helposti jäljille.
  Sama pätee noutamiseen; lähes kaikilla koirilla on noutamisviettiä, mutta sen määrä vaihtelee yksilökohtaisesti.
   
 6. Felita

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2009
  Viestejä:
  853
  Jep. Jollakin näyttelylinjaisella kultaisellanoutajalla ei metsästysviettiä ole nimeksikään, mutta soveltuu koulutettuna kyllä tietyin reunaehdoin noutajaksi. Kokemuksesta voin toisaalta sanoa, että varsinkin kultsuilla on kaksi kertaa vuodessa n. kuukauden rupeama, jolloin karvaa pölisee ihan omiksi tarpeiksi :)
   
 7. trotor

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2013
  Viestejä:
  878
  Hei siis en tiedä miten vituikssi mää kirjoitin, mutta en halua karvatonta koiraa vaan koiran josta ei lähde karvaa. tiedän että niitä on. mm havanalainen ja vehnäterrieri. mutta onko metsästyskaveriksi sopivaa.
   
 8. adhocz

  Rekisteröitynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  165
  Mites villakoira? Siitä ei karvaa irtoa ja on seurakoiraksi jalostettu lintukoira käsittääkseni. Voin olla kyllä ihan hakoteillä
   
 9. Johuo

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2006
  Viestejä:
  122
  Katsoppa noita lyhytkarvaisia seisojia. Kivoja seurakoiria ja kohtuullisen monipuolisia erilaisessa metsästyskäytössä. Lintuhommat perinteisesti, hyviä noutajia. Voi käyttää myös karkottavana koirana muissa jahdeissa. Vaatii paljon tekemistä, mutta varsinkin pehmeämmät seisojarodut tosi ystävällisiä ja helppoja kotikoiria.
   
 10. Karma Police

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2012
  Viestejä:
  27
  Elämä kääpiösnautserin kanssa oli siistiä kaiken muun hyvän lisäksi. Kun karva oli nypittävää laatua, ei tästä lähtenyt käytännössä karvaa ollenkaan. Itse tosin teimme pidemmän aikaa niin, että ajelimme karvan alas tasaisin väliajoin. Tällöin karva menettää hyvät ominaisuutena kyllä, mutta meidän koiralla se oli jo lähtiessään huonohko.

  Ja lyhyt karva ei tee autuaammksi karvanlähdön aikaan, voisi sanoa päinvastoin. Se nimittäin rodusta riippuen voi olla tiukassa tekstiileissä.

  Edit. Villakoira olisi ollut vahva valinta uudeksi koiraksi, mutta en periaatteesta halua maksaa niiden pentujen pyyntihintoja.
   
 11. kaidefi

  Rekisteröitynyt:
  08.07.2009
  Viestejä:
  25

  Kikkurakarvaisista ei lähde karvaa , esim Lagotto / Italian vesikoira on yksi vaihtoehto . Karvaa ei lähde ollenkaan , 15-20kg , säkä noin 50cm ja tarkka hajuaisti : http://www.lagottoromagnolo.fi/lagotto/

  Metsästyksestä en tiedä , mutta noutaa.
   
 12. trotor

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2013
  Viestejä:
  878
  Hei kiitos vinkeistä, en muistanutkaan tuota villakoira-asiaa. Kalliitahan noi tosiaan on, mutta pitää miettiä. Ja siis noutava koira menee hyvinkiin metsästyskaverina - harrastan myös sorsastusta. Ja ettii se ne haavakotkin.
   
 13. Celbar0

  Rekisteröitynyt:
  10.06.2017
  Viestejä:
  231
  Viimeksi muokattu: 25.04.2018
 14. Taski

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2006
  Viestejä:
  2 292
  No joku elämänkoululainenhan se selvästi on ollut jos tuosta määrästä päiväsakkoja ei tuon isompaa kokonaiskulua tule. Jälleen kerran tulee mieleen että olisiko järkevintä rajoittaa lemmikkien omistamista tällaisten idioottien takia.
   
 15. Johan_V

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2007
  Viestejä:
  4 102
  Kyllä nytkin olisi mahdollista määrätä vaikka eläinpitokielto, mutta kukaan sitä ei valvo. Tyypillisesti nuo ongelmaihmiset pitävät koiriaan vapaana ja rotuina ovat taistelu- ja laumanvartijakoirat ja niiden sekoitukset. Ongelmat ovat usein naapuruston tiedossa, mutta ennen kuin koira raatelee ihmisen henkihieveriin asiaan ei puututa. Tällöinkin rangaistukset ovat naurettavia.
   
 16. FreedomBastard

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2016
  Viestejä:
  94
  Ikäviä tapauksia tuollaset. Meillä yks koirista taistelukoiramix ja täytyy sanoo et kyl koulutus vaatii karsivällisyyttä. Enkä koskaa pitäis missää irti vaikka miten ois kiltti ollu muille koirille yms.Meilläkin käydää välillä koirapuistossa mut sillo aina ite varaks keskustelen muiden puistossa olioiden kanssa toisten koirien luonteesta. Muuten huomannu sellasta että kun kyseisen koiran kanssa käveleksin tuolla kyllä ja omat vaatteet sattuu sellaset kukkahattutätejä puistattavat nii saa sellasia kyseenalasia katseita vaikka ihan hyvin koulutettu toi meidänki koira on, ja tuskin sillä paljo paremmat olot vois olla.
   
 17. Celbar0

  Rekisteröitynyt:
  10.06.2017
  Viestejä:
  231
  Tällaiset jotka eivät ole ansainneet mitään taistelukoiramixejä tunnistaa myös ulkonäöstä ja vaatetuksesta usein. Näyttävät usein rikollisislt,a ylimielisiä, huutavatk koirilleen, vapaa-ajallaan hakkaavat, kavereille kertovatm miten muut eläimet pelkäävät, välillä päästää vapaaksi kiusaamaan pienempiä eläimiä. No sellaista normaalia vähä-älyistä paskasakkia kyseessä. Onneksi tunnen myös sinunkaltaisia kunnollisia koiranpitäjiä jotka ovat ansainneet koiransa. Koira ei ole mikään egonjatka näille elämässä epäonnistuneille luusereille jolle ei saisi koskaan antaa minkäänlaista eläintä tai lasta, jos muija löytyy nini yleensä alistavat, raiskaavat ja hakkaavat näitä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti