Koiran karkotin / Dog repeller

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja owo, 08.10.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. tomaattikauppias

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2000
  Viestejä:
  314
  Näitä ihmisiä yhdistää aina sama asia; ne kaipaa ystäviä elämäänsä, ovat katkeria ja kateellisia kun kotieläimetkin saavat enemmän rakkautta kuin he itse. Tämmönen tietoinen provosointi on aina avunhuuto ja näille ihmisille ominainen (vitun erikoinen) tapa hakeutua toisten huomiopiiriin, eikä koskaan tuota sitä toivottua tulosta. Noidankehä on valmis ja ongelmien kierre kaikilla elämän tasoilla pahenee iän myötä. Lopulta ei ole jäljellä muuta kuin loputonta yksinäisyyttä, vihaa ja katkeruutta. Kaikki mitä mielessä liikkuu on synkkää paskaa:(

  Mutta valitettavasti kaikille on annettava mahdollisuus toteuttaa itseään.
   
 2. Mehu-Janne

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2006
  Viestejä:
  175
  Eiköhän nämä "terästetyt makkarat" ym. jutut ole laitettu tänne koiraihmisille provosointi mielellä.
   
 3. SideShowBob

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2004
  Viestejä:
  321
  Onko tänään muillakin tollanen vapaudu vankilasta -kortti, vai onko tämä yksittäistapaus?

  Nimimerkillä: Sheibeniäkö lipaistaan, jos vahinko sattuu?
   
 4. Aliisa

  Rekisteröitynyt:
  17.02.2006
  Viestejä:
  31
  Kyllä koirakammo on ihan perusteltua. Itseni ja tuttujen kohdalla on ollut useita vaaratilanteita koirien kanssa kun tuntematon vapaana oleva koira hyökännyt kimppuun, paria jopa päässyt puremaan. Hyvällä kaverilla ei ylähuulta juuri ole kun lapsena koira vei.. Ei siinä paljon psykiatrilla käynti auta jos koira hyökkää. Ja millään tavalla koiria ei ole provosoitu, ellei pyörällä ajamista/kävelyä lasketa sellaiseksi. Kaverin pikku kleinspitzin joku iso koira tappoi lenkillä pari kk sitten, tilannetta en tarkemmin tiedä kun en kehdannut kysyä mutta vähän kylmäsi. Samoin naapurin koira tappoi sukulaisten kissan joka makaili kotiportaillansa. Ja kaikille koiraihmisille: pururadat/ulkoilumaastot on yhtä lailla julkista aluetta kuin lähiökin..

  Ainoa järkevä käyttö karkottimelle on varmaan jos naapurissa asuu koira, joka toistuvasti "karkaa". Vaikuttaako tuo muihinkin eläimiin?
   
 5. Ajattar

  Rekisteröitynyt:
  12.09.2010
  Viestejä:
  0
  Olen samaa mieltä muutoin, mutta... VAIN koira? Eläin siinä missä omistajansakin.

  Minulle joku vieras koira on VAIN koira. Vieras ihminen on VAIN ihminen. Oma koira on oma koira, kuuluu perheeseen. Läheinen ihminen on läheinen ihminen.

  Alkaa kuljaileen?
  Nimenomaan, koira on siinä mielessä VAIN koira, että sillä ei ole ihmisen käsitystä oikeasta ja väärästä, ei moraalin- tai oikeudentajua (koira on siinä mielessä kuin pieni lapsi, siis käyttäytymiseltään). Se toimii pitkälti vaistojensa ja viettiensä pohjalta, eikä luokittele tekojaan oikeisiin tai vääriin. En tiedä mitä sinä kenties kuljailulla tarkoitat (varsinkaan jos puhutaan koirasta), mutta koira tekee miten se kokee kannattavaksi, miten se on oppinut käyttäytymään sekä miten sen vietit ja vaistot käskevät toimia. Tosin tästä on myös poikkeuksia; kipu ja stressi voivat saada koiran käyttäytymään luonnolleen epätyypillisellä tavalla.

  Itse asiassa koiran käytöksestä voi usein päätellä paljon sen omistajasta. Aivan kuin lapsen käytös kertoo usein jotakin vanhemmista (tosin lapset ovat tietysti hiukan monimutkaisempia olentoja, ainakin jos puhutaan siinä 3-vuotiaista ja vanhemmista - ja lisäksi ihmisellä voi olla kasvatuksesta ja jopa kasvurmpäristöstä riippumattomia henkisiä ja neurologisia ongelmia ja tällainen lapsi voi olla varsin rasittava vanhemmista riippumatta).

  Koirassa on tietysti se ero, että koira ei kykene piruuttaan tekemään mitään. Se ei siis periaatteessa kykene "vääriin" tai "pahoihin" tekoihin, siis tietoisesti (tosin ei tietysti "hyviinkään").

  Itse en arvosta kahta ihmisryhmää lainkaan; eläinrääkkääjät ovat se toinen ja pedofiilit toinen. Näillä ei mielessäni ole minkäänlaista ihmisarvoa (ja toki minusta muutkin eläinlajit ovat tällaisten... [en keksi edes sopivaa sanaa] yläpuolella).

  tomaattikauppias saattaa olla oikeilla jäljillä. Tosin minusta yksinäisyys, paha olo ja mielenterveysongelmat eivät silti ole oikeutus tai edes riittävä selitys sellaiselle. Kokemusta kun on itselläkin siitä pahasta olosta enkä silti ole noin alhaisiin tekoihin koskaan ryhtynyt.
   
 6. tusinatunnari

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2005
  Viestejä:
  1 397
  No sittenhän vastasit turhaan jos kukaan ei sinua koiran vihaajaksi syyttänyt.

  Eihän se että rotanmyrkyistä yksi vanha ja uudemmista toinen(toinen oli se jolla saa parhaimmillaan terveen koiran ahengiltä samalla ld50 arvolla kuin rotankin eli 0.25 mg/kg) ovat koirille hieman vähemmän myrkyllisempiä kuin rotille tarkoita etteikö sairaat, vanhat tai nuoret yksilöt kuolisi ihan riittävän pahalla todennäköisyydellä puhumattakaan vakavista vammoista.

  Mainitsemani kuulopuheet eivät olleet ranskanleipää tai yksittäinen pihvi vaan runsaahkosti makkaranpaloja (en muista tarkkaan oliko makkaraa jaksettu tonkia terästyksen varmistamiseksi, koirat kuoli ~10 vuotta sitten). Lisäksi ainakin Helsingissä on liikkunut kiinnijääneitäkin myrkkymakkaran syöttäjiä, muistaakseni ainakin 1 mummeli oli harrastanut tuota pidempäänkin kun siitä ei kovia sanktioita tule. Vanhoja juttuja mutta mielestäni kyllä "iik, ranskiksen pala!"-hysteriasta eroavaa. Joku voisi kaivaa sen takavuosien jutun viime "epidemiasta" jossa kumminkin se 2-4 koiraa taisi kuolla ja aitoja myrkkysyöttejä löytyi.

  Pelkäksi myrkkysyöttihysteriaksi asian leimaaminen kumminkin "insinööripalstalla" hupsua kun jokainen taatusti osaa arvioida löytyykö 5 miljoonasta ihmisestä vaikkapa pariin kymmeneen kaupunkiin se yksi sekopää.
   
 7. Ajattar

  Rekisteröitynyt:
  12.09.2010
  Viestejä:
  0
  Itse olen ollut enemmän ja vähemmän koko elämäni koirien kanssa tekemisissä enkä koe, että koirakammo olisi perusteltua. Ennemmin kokisin ihmiskammon perusteltuna. Todennäköisempää on kuitenkin joutua ihmisen raiskaamaksi tai pahoinpitelemäksi. Ja itse asiassa ihmisistä minulla onkin enemmän uhkaavia kokemuksia...

  Silti kokisin, että jos tarvitsisi kantaa puukkoa ja pippurisumutetta mielenterveyteni vuoksi lenkeillä ihmisten takia, kannattaisi minun hankkiutua hoitoon.

  Lisätään vielä sen verran että jos oikeita riskejä mietitään, niin pitäisin myös auto- ja liikennekammoa perustellumpana. Ja kotonahan suurin osa onnettomuuksista tapahtuu, joten kotona olemistakin siinä mielessä kannattaisi pelätä enemmän kuin niitä koiria...

  Ei sillä, toki pyrin kunnioittamaan toisten pelkoja (kunhan pelkääjä käyttäytyy sen mukaan, että ansaitsee kunnioituksen. Pelkonsa voi ilmaista fiksummin kuin pyrkimällä tuhoamaan pelkonsa kohteen/kohteet ja uhkailemalla...) ja tiedän, että pelätä voi ihan mitä tahansa. Ei pelkoja toki vähätellä pidä, mutta jos ne haittaavat jokapäiväistä elämää, ne kannattaa ihan itsensäkin vuoksi hoidattaa.
   
 8. Alyniekka

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2003
  Viestejä:
  2 666
  Mistä oot saanut tietoosi näitä? Onko tuo mutuilua tai jonkun ns. "asiantuntijan" mielipide jonka olet ottanut faktana? Voisi kyllä vaikka vannoa kun katsoo esim. meidän koiran toimintaa, että ajatuksia/järkeä kyllä käyttää.

  Esim. jos tulee vieraita ihmisiä niin koira selkeästi osaa jaotella lapset ja aikuiset erilleen ja tervehtiä sen mukaan. Jos kerrot, että lähdetään pihalle niin koira valpastuu, mutta jos vaikka alat syömään niin tämä menee takaisin puuhaamaan omiaan kuitenkin muistaen aikaisemman keskustelun ja välittömästi kun olet syönyt ja pistät astiat jne pois niin koira kyllä pitää huolen, että toteutat lupauksen. Aivan kuin tajuaisi antaa ruokarauhan eikä tätä ole kertaakaan opetettu tämmöiseen.

  Tuo "hyvät" ja "pahat" teotkin vähän erikoinen termi. Kai elukalla on pakko olla jokin tajunta näistä kun tämä ei suin päin tapa muita elukoita vaan korkeintaan nuuhkii.

  Mutta tosiaan. itsekkin mutuilen omien havaintojen perusteella enkä minkään "koiraprofessorin". Yhden artikkelin vaan muistan lukeneeni ja ihan käsittämätöntä tekstiä kyllä oli ja huomaa, ettei kys. "asiantuntijalla" ollut kuin kirjallisuutta artikkelin takana, vertaa koiraa robottiin.
   
 9. Ajattar

  Rekisteröitynyt:
  12.09.2010
  Viestejä:
  0
  Onhan sitä luettavaa lähdemateriaalia vaikka millä mitalla.

  Muihin asioihin en jaksa ottaa nyt kantaa, paitsi sen verran että koirilla on toki yllättävän pitkälle kehittynyt taito lukea ihmistä. Ihmisen pieniäkin eleitä, jopa mielialan muutoksia. Siinä koira on erittäin älykäs ja jopa toista ihmistä etevämpi.

  Ihminen on nykytietojen ainoa eläin, joka kykenee moraaliajatteluun. Eläin ei tapa muita, jos sillä ei ole siihen tarvetta. Ei koira suinkaan ajattele, että naapurin kissan tappaminen olisi väärin ja siksi se ei tee sitä. Tai että olisi oikein tai väärin tappaa jänis ja syödä se. Koiralla on tietyt vaistot, vietit ja niiden pohjalta käytösmallit joita se toteuttaa. Eri rotuja on jalostettu eri tarkoituksiin ja osalla tietyt vietit ovat voimakkaammat kun taas toisilla niitä on pyritty vähentämään.
  Jos koiralla on tarpeeksi ruokaa, lepoa ym. resursseja ja se on tyytyväinen oloonsa niin miksi ihmeessä sen pitäisi tappaa? No tietysti vietit ovat vielä yksi syy. Esim. vinttikoira on jalostettu nimenomaan ottamaan kiinni ja tappamaan pienriistaa, joten sillä on erittäin suuri metsästysvietti ja jo vaikkapa takaa-ajoleikki pienen (omaan laumaan kuulumattoman) koiran kanssa voi laukaista sen saalistusvietin ja -käytöksen, vaikkei sillä välttämättä olisi nälkä tms.

  Koiralla on kaiken lisäksi yleisesti ottaen hyvin pitkälle kehittynyt elekieli, jonka avulla se pyrkii välttelemään konflikteja. Samaa se yrittää omistajaansa. Lähes jokaiselle koiran omistajalle on tuttua, miten koira näyttää "häpeävän" kun se on tehnyt tarpeensa sisälle tai silpunnut postin omistajan työpäivän aikana. Oikeasti tämä häpeäväiseltä ja anteeksipyytelevältä vaikuttava käytös on omistajan lepyttelyä, jolla koira yrittää välttää hermostuvan omistajan reaktiot.

  Kuten eläimet ylipäänsä, koirakin on eläin joka pyrkii toimintaan, josta on sille itselleen hyötyä. Siten se kykeneekin oppimaan kaikenlaisia ihmisen määrittämiä sääntöjä, koska sillä on myös vahva taito ja halu kommunikoida ihmisen(kin) kanssa. Toisin sanoen siihen asioiden kannattavuuteen vaikuttaa myös omistajan reaktiot. Jos se aina saa tietystä käytöksestä huudot, koira tuskin ymmärtää että asia on väärin, mutta se aikaa myöten oppii, että ahaa, tästä käytöksestä seuraa aina huonoa =omistajan hermostuminen tms., joten se ei ole kannattavaa. Vastaavasti tietyllä käytöksellä se saa aikaan omistajassa reaktion, joka on sille itselleen hyödyllinen, joten tällainen käytös vahvistuu.

  Minä itse asiassa uskon, että koirat ovat vielä paljon älykkäämpiä, mitä tähän mennessä on kyetty todistamaan. Faktaa on kuitenkin ainakin se, että hämmästyttävän taitavia ne ovat lukemaan ihmistä, erityisesti omistajaansa.
   
 10. E_Mustakari Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2006
  Viestejä:
  754
  Joko täällä oli ohjeet koirakatiskan tekoon?
   
 11. owo

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2007
  Viestejä:
  910
  Joo-o... Vähän pelkäsinkin että ketju menisi tälläiseksi. Parit ekat viestit bannitaan, muutama viesti asiaa ja loput koirien myrkytyksestä ja muusta. Niin ei se psykologi paljoa auta siinä tilanteessa kun koira hyökkää vihaisena kohti. Enemmänkin siinä auttaa se kun tietää että on jotain millä puolustautua. Ei edes vahingoita koiraa.
  Jatkakaa(mieluiten aiheessa).
   
 12. nuusk1s

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  2 141
  Uskoakseni todennäköisyys siihen että vieras koira hyökkää provosoimatta kimppuusi on kohtalaisen pieni, aika paljon suurempi mahdollisuus on joutua tappeluun snagarilla, kai kannat vähintään puukkoa tai mutkaa mukana sen varalle?

  Mistä näitä vihaisia ihmisten kimppuun hyökkääviä koiria löytää? Minä kun liikun päivittäin koiranulkoilutus alueilla omien koirieni kanssa ja harva se päivä tapaan uusia koiria, eikä 3n vuosikymmenen aikana minulle tai tutuilleni ole tapahtunut moista.
   
 13. Swoosher

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2001
  Viestejä:
  1 751
  Kun on fobia päällä niin kohti kääntyväkin koira on sun päässä jo kimppuun hyökännyt koira vaikka se olisi 100 metrin päässä. Kahdesti kohdannut aidosti agressiivisen koiran ja toisella kerralla koira ei sitä näyttänyt ennekuin olin jo ns. "liian lähellä" mutta tässäkin enemmän oma moka kuin koiran sekopäisyys, lähestyin vartioutua kassia joka oli koiran takana sitä näkemättä. Jälkeenpäin huomasin sen ja oli helppo todeta omaksi mokaksi. Mutta se toinen koira oli niin sekaisin valmiiksi että sen näki olevan valmis puremaan vaikka Zetorin keskeltä halki jos sille päälle tuli.

  Jos mamman pikku puudelitkin aiheuttavat aloittajan "kaverille" paniikkikohtauksen niin en voi kuin toivottaa nopeaa paranemista ja lekurikäyntiä.
   
 14. nuusk1s

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  2 141
  Jos oman fobian takia ruvetaan pohtimaan kohti katsovien koirien varalle elektronisia karkottimia tai kaasuja, niin se psykiatri mahtaa oikeasti olla se oikein osoite.

  Eriasia tietysti jos tyyliin duunimatkasi aikana joka kerta roikkuu lahkeessa jonkun koira, hyökkäävää koiraa vastaan saa ja pitääkin puolustautua, mutta että hätävarana ruvetaan kantelemaan moisia laitteita jo mukana?...moro
   
 15. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 374
  No tollainen voisi olla ihan tarpeellinen kun vastaan tulee joku hintelä akka jolla on kaksi isoa koiraa jotka vie sietä miten haluaa sama juttu jonkun ison koiran ja pikkutyttön kanssa.Välillä kyllä tulee katsottua että mitä v*ttua jotkut ihmiset ovat ajatelleet kun ovat ne koiransa hankkineet.
   
 16. PDGBU

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2010
  Viestejä:
  715
  Tarkoitin sitä, että lopettaisin koirani, vaikka sitten haulikolla mikäli puraisi ihmistä käytöshäiriön johdosta tms. Tuo "kuljailu" oli vähän läppää ja otit sen vähän liian kirjaimellisesti.

  Vaikka sanoin pitäväni koiraani arvokkaampana mitä jotain alhaisia ihmissaastoja josta puhuin, niin se ei tarkoita että pitäisin koiraa lähtökohtaisesti mitenkään normaalin ihmisen tasolla, oli se sitten naapurin tai oma koira. Silloin mennään eläinrakkaudessa sairaalle tasolle kun aletaan pitämään ihmisiä ja koiria yhdenvertaisina. Kyllä se vaan niin menee, että koirat ovat täällä meitä ihmisiä varten. Me ollaan ne siihen jalostaneet. Jos ihminen vahingoittaa toista vakavasti ilman syytä, niin se viedään tässä yhteiskunnassa vankilaan,saa sakkoja tai viedään mielisairaalaan. Koira menee lopetettavaksi, koska se on koira, ei ihminen.
   
 17. sossupummi

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2010
  Viestejä:
  356
  Eikä edes karkota.

  Jos koira on oikeasti vihainen (ja sitä sen pitää olla jos ventovieraan kimppuun hyökkää ilman provosointia), ei joku yliäänipiippari aiheuta mitään reaktiota.

  Netissä myynnissä olevat ultraäänivemputtimet on tehty kulkukoirien karkottamiseen kotipihalta tai välittömästä läheisyydestä. Hyökkäävää koiraa ei pysäytä muu kuin lamautin, kemikaali tai pamppu.

  Sitten sellainen pikku juttu, että opettele tunnistamaan vihainen koira ja mene käymään siellä psykologilla juttelemaan tuosta koirapelosta. Et halua poliisin juttusille kun pamputat/sumutat rapsutuksia kerjäämään juossutta naapurin piskiä. Vaikka miten paljon pelkäätkin koiria, ei ole koiran vika jos se juoksee sinun luoksesi. Pidä nyt ainakin se mielessä, että pamputat ennemmin sitä koiran omistajaa sitten.

  EDIT: hyvä temppu muuten tuo myrkyttömien makkaranpalojen tiputtelu jos koiranpaskat ärsyttää. Koirankävelyttäjät ei 100% varmasti halua ottaa hurttansa kanssa minkäänlaista riskiä ja toisaalta saa hyvät naurut kun se 40kg tanskandoggi vie hintelää 55kg naisomistajaansa makkarapalavanan perässä. :D
   
 18. Tzion Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2007
  Viestejä:
  3 958
  Tai koulutettu. Hetken kävi mielessä että aloittaja on katsellut uuden myytinmurtajat jakson ja halunnut samanlaisen lelun......
   
 19. Vessapaperimuumio

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2006
  Viestejä:
  213
  Höpsis, onhan noita muitakin. Esimerkiksi haulikko tai oma (tarpeeksi iso ja häijy) koulutettu koira. Joissakin tapauksissa jo turvasaapas voi riittää.

  Ultraäänipiipitin ei varmasti toimikaan, siis kaupallinen. Jokin oma viritys voisi olla tarpeeksi tehokas, mutta sellainen olisi muutenkin liian tehokas ase myytäväksi marketissa paranoideille mummuille. Sitäpaitsi mitä jos tappajakoiran kouluttaja onkin varautunut laittamalla koiralle kuulonsuojaimet tai kuurouttamalla sen? :D
   
 20. sossupummi

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2010
  Viestejä:
  356
  No.. Kerrottakoon nyt vielä sellainen fakta, että tuttavan koiralla oli aivokasvain ja koira sekosi täysin aina ultraäänipilliin puhallettaessa.

  Että hommatkaa toki niitä piippavehkeitä ja katsokaa flippaako piski kun viheltelette yön pimeydessä. :)
   
 21. Dr. Gonzo

  Rekisteröitynyt:
  10.04.2008
  Viestejä:
  784
  Silloinhan selviäisi onko koiralla aivokasvainta?
   
 22. TERMINATOR TUHOAJA

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2008
  Viestejä:
  1 061
  Juu, aika huonosti näytti koirankarkoitin toimivan uusimmassa myytinmurtajassa. Ne pikkuhauvat lähti pöydältä livohkaan, mutta huumekoira ei ollut moksiskaan. Ois kyllä ihan kiva tietää, että millä desibelillä se myytinmurtajien dog repelleri päästi ääntä. Luulis, että jos tarpeeks kovalla paineella laittais jotain ultraäänipiippausta tulemaan, niin innokkaintakin koiraa alkais vituttamaan. Oishan tommonen koiran karkoitin toimiessaan ihan kiva turva jossain kaukomailla, jossa kulkukoirat voi olla oikeesti äkäsiä nälkäsenä. Suomessa on ihan turha pelätä hauvoja, koska se häijyimmänkin näköinen piski on todennäköisimmin "koulutettu" sellaiseksi ärsyttäväksi syliläähättäjäksi.
   
 23. *Philippa*

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2007
  Viestejä:
  11
  Muuta sanan "koira" tilalle esmes "mies", niin näet miten järjetöntä hysterointia tuo sun juttus on.. Varmaan kaikki koirat oikein vainoo teitä..
   
 24. kivireki

  Rekisteröitynyt:
  17.06.2008
  Viestejä:
  42

  "Kyllä mieskammo on ihan perusteltua. Itseni ja tuttujen kohdalla on ollut useita vaaratilanteita miesten kanssa kun tuntematon vapaana oleva mies hyökännyt kimppuun, paria jopa päässyt puremaan. Hyvällä kaverilla ei ylähuulta juuri ole kun lapsena mies vei.. Ei siinä paljon psykiatrilla käynti auta jos mies hyökkää. Ja millään tavalla miehiä ei ole provosoitu, ellei pyörällä ajamista/kävelyä lasketa sellaiseksi. Kaverin pikku kleinspitzin joku iso mies tappoi lenkillä pari kk sitten, tilannetta en tarkemmin tiedä kun en kehdannut kysyä mutta vähän kylmäsi. Samoin naapurin mies tappoi sukulaisten kissan joka makaili kotiportaillansa. Ja kaikille miesihmisille: pururadat/ulkoilumaastot on yhtä lailla julkista aluetta kuin lähiökin..

  Ainoa järkevä käyttö karkottimelle on varmaan jos naapurissa asuu mies, joka toistuvasti "karkaa". Vaikuttaako tuo muihinkin eläimiin?"


  Koirissa on se vika, että iso osa niiden omistajista imbesillejä... Vapaana "ei lainkaan vaarallista" koiraansa ulkoiluttavat tyypit, vasikan kokoista rekkua tai räksyttävää piskiä kerrostaloasunnossa pitävät, mustiaan jalkakäytäville ja puistoihin paskottajat, eläimestään hän-muodossa puhuvat, kaikista koiriin liittyvistä jutuista hirveän kohtauksen saavat jne. Päästään pipit ihmiset kun kasvattavat niitä koiria, niin ei ihme että koirat pelottavat...
   
 25. sossupummi

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2010
  Viestejä:
  356
  Ihmeellistä seutua kun joka toista on koira purrut ja lemmikit saa pitää pullossa ettei niitä koira syö. :D :kippis:

  Kyseiselle karkottimelle ei ole mitään JÄRKEVÄÄ käyttötarkoitusta. Mihin se saattaa tehota, on se naapurin piski. Edelleen huomattavasti tehokkaampaa on opetella tulemaan toimeen koirien kanssa ja/tai opetella oikeat toimintatavat hyökkäävän koiran varalta.

  Minun puolestani kaikki +15kg "seurakoirat" saisi pistää lihoiksi ainoastaan ja vain sen absoluuttisen turhuuden vuoksi. Koira on kumminkin lihansyöjä, jonka ylläpitäminen silkaksi huviksi ei ole missään suhteessa järkevää. Täysin eri asia, jos sen piskin kanssa harrastetaan aktiivisesti jotain hyötylajia (ei, agility ei ole hyötylaji) sillä vaikka koira ei töitä tekisikään, hyötyy harrastuksesta myös ammattilaiset joilla koira on työn puolesta.

  Koira on eläin, ei perheenjäsen.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti