Koira ihmisen paras ystävä

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kamikaze, 04.10.2008.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 737
  Joo, sama kokemus täälläkin nähty :) ...ja ehkä tosiaan se uusi pentu on vanhalle koiralle ihan eri asia kuin joku ohikulkeva vieras koira kadulla....
   
 2. jousalm

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2004
  Viestejä:
  637
  Pakko purkautua. Meidän reilut 11 vuotias Collie sairastellut lonkkien ja muiden kipujen kanssa vuoden verran. Lääkitykselllä saatu koira kuntoon. Nyt kuitenkin alkaa sairaudet vaikuttaa jo niin paljon että lääkityksetkään ei tahdo riittää.

  Maanantaiksi varatu aika eutanasiaan (lopetus). Eläinlääkärin kannsa keskusteltu asiasta ja suositellut kyseistä toimenpidettä.

  Kuitenkin. Itsekkäästi jotenkin tuntuu vaikealta luopua koirasta. Ajatellen koko ajan että kyllä se tossa viihtyy. Varmasti viihtyykin mutta ilmeisesti kivun kanssa. Itsekin ymmärrän että koiralle parempi vaihtoehto on eutanasia.

  En voi kuvitellakaan miltä meidän lapsista tuntuu kun itsellekin ottaa koville. Nuorimmainen ei taida muistaakaan aikaa ilman koiraa.

  Luulen ja toivon että helpottaa kun rakas koiramme pääsee kivuistaan ja ymmärrämme asian. Ehkä tämä toimenpiteen odotus on raskain asia. En tiedä.

  Kiitos että sain purkautua.
   
 3. jeppejehupoika

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2009
  Viestejä:
  2 414
  Koirat voivat ilmeisesti olla vielä kipeämpiä miltä näyttävät, kun eivät ruikuta ja voivottele samanlailla kuin ihmiset.


  Meidän vanhemmalla koiralla lääkäri senioritarkastuksssa kuuli sivuääniä sydämessä. Lääkkeita tarvitsisi, mutta sydänultraan pitkät jonot, naapuripitäjässä olisi ultra mutta melkoinen säätäminen kun paikka menee kiinni 15:00 ja vko-loppuisin eivät ultraa. Vaimo säätää töissä jotenkin että aamulla pääsevät ultraamaan. Vauvan kanssa rauhoittuneet, kovasti koittaa naamaa nuolla mutta vähemmän kuitenkin, saattaa kerran pari lipasta. Ihottuma vauvalla ei vähentynyt, mutta kun ei ole hengitysoireita niin lääkäri ei ollut huolissaan.


  Tuo vanhempi aika sekaisin kun näkee toisia koiria vaikka kaukaa ja vaikka vain hännän, alkaa hyppiminen ja uhoaminen. Nuorempana ei välittänyt vaikka sille uhottiin, sitten alko uhoomaan jos sille uhottiin, nyt uhoo vaikka toinen koira ei edes huomaa. Ei voi edes mennä samaan suuntaan katua pitkin jos tien toisella puolella kulkee koira. Samaten ei mitään sääntöjä kuuntele, pakko-oireet lisääntyneet, esim. tassujen nuoleminen ja tyhjien ruokakippojen nuoleminen. Ruokakipoilla saattaa joskus käydä niin että käy nuolemassa, menee petiin lepäämään, nousee, menee nuolemaan, menee petiin jne. joku 3 x 10min sisällä. Olen laittanut sermin nyt ettei pööse kipoilla, on väsynyt mutta ei nukahda vaan menee kipoille. Onneksi vasta ruoan jälkeen, ettei koko päivää siellä ramppaa.
   
 4. KoessiKenguru

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2008
  Viestejä:
  1 431
  6-vuotiaan corgin seuraksi tuli nyt uusi rääpäle taloon. Vanhempi koira on kyllä ystävällinen ja aivan uskomattoman pitkähermoinen, mutta "omalla reviirillään" (=kotona) selkeästi varautunut aluksi pikkutulokasta kohtaan, aluksi lähinnä vältteli kontaktia ja painui makuuhuoneeseen (sen oma alue) nukkumaan. Nyt viikon jälkeen leikit kotipihalla sujuu jo nätisti ja pissillä käydään nätisti lähekkäin kävellen, mutta sisätiloissa pentukoiran harjoittama leikkiinhaastaminen meinaa välillä ärsyttää. Pennulla on toki oma aitaus ja vanhemmalla koiralla oma rauhapaikka joko sohvalla tai makuuhuoneessa, minne uusi tulokas ei pääse häiritsemään.

  Me ollaan joka päivä pyritty pitämään koirille hetkiä, jolloin molemmat koirat olisi olohuoneen lattialla yhdessä, pienempi yleensä on syönyt jotain puruluuta ja vanhemman kanssa ollaan tehty temppuja pienten opetusherkkujen kera. Miten paljon ihmisen kannattaa ohjata koirien tutustumista tai edes yrittää sotkeutua vai antaako mennä vain täysin omalla painollaan? Ollaan lähinnä pyritty palkitsemaan opetusnaksuilla vanhempaa koiraa silloin kun tämä on ottanut positiivista kontaktia pikkukoiraan ja puuttuminen rajoittuu siihen. "Oleskelu" ja puruluiden syönti ja muu vastaava (=silloin kun rääpäle ei ota liikaa kontaktia vanhempaan koiraan) menee jo melkein vaikka kylki kyljessä, mutta kun pienemmällä lähtee vauhtivaihde päälle vanhempi meinaa kyllä antaa takaisin jos aletaan hyppimään korville. Mitään puremisia eikä vastaavia ei tietenkään ole tapahtunut, koska vanhemmalla tosiaan aivan jäätävät lehmänhermot ( :D ) mutta vanhempi viestii silti mielestäni aika luonnollisesti omia rajojaan pienemmälle ja pienempi ilmeisesti ymmärtää jopa hetkeksi lopettaa riekkumisen, kun toinen äsähtää vastaan.

  Käytännössä on siis annettu heidän selvitellä omia välejään ilman suurempia puuttumisia, mitä nyt palkittu vanhempaa koiraa jostain posiitivisesta kontaktista. Jos pienempi on haastanut, yrittänyt hyppiä niskaan ja vanhempi on siitä selkeästi viestinyt ettei kiinnosta, on senkin annettu tapahtua ja vain valvottu vierestä ettei mitään isompaa välikohtausta pääse syntymään.

  Onko sisäinen cesarmilanini hukassa, mennäänkö tällä tavalla metsään ja pitäisikö homma hoitaa jotenkin toisin?
   
 5. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 737
  Joo ihan jees KoessiKenguru, ei näe tuossa mitään väärää. Koirien pitää just selvittää ne välit itse ilman että ihminen puuttuu pieneen rähinään (sama homma koirapuistossakin). Itse en ehkä palkitsisi sitä vanhempaa nameilla, ettei lihoa ;)
   
 6. cereal killah

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2000
  Viestejä:
  3 244
  Osanotot. Colliella tuntuu nuo lonkat olevan aika lailla päin vittua jalostettu, minun ja vanhempieni collie piti lopettaa 9-vuotiaana ja siitä viimeinen vuosi sitä käytännössä kannettiin paikasta a paikkaan b kun jalat lähti alta. Muuten se oli erittäin hyväkuntoinen, mutta olipahan vaan aivan liian sirot jalat suhteessa lihaksikkaaseen yläkroppaan. Nykyisellä koiralla on onneksi painopiste sen verran alempana että ei ehkä ihan samoja ongelmia tule eteen...mutta mistäpä sen tietää.
   
 7. KoessiKenguru

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2008
  Viestejä:
  1 431
  Nojoo, käytössä on ollu sellaiset pienet opetusherkut, jotka on kooltaan jotain neljäsosa pikkurillin kynnestä :D Ei tosiaan paljoa tarjota, kun on nuo corgit muutenkin niin persoja ruoalle ja lihovat samantien kun liikunta jää vähemmälle.
   
 8. Jezetus

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2006
  Viestejä:
  1 746
  Toi on muuten jännä, kun tässä taloudessa molemmat corgit syö yhtä paljon ja liikkuu yhtä paljon ja silti toinen on sellanen makkara ja toinen on luuviulu :D
   
 9. cereal killah

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2000
  Viestejä:
  3 244
  Onko jotain vinkkejä millä saisi koiran rajoittamaan koiranpaskan syömistä :D (ei omiaan, mutta muiden kunhan koostumus miellyttää). Kun oma murre innostuu välillä aivan liiaksi ja vetää lenkin varrelta melkein kaikki mitä tulee vastaan ja en kerkeä vetämään hihnasta. Googletuksella tuli jotain potentiaalisia puutostiloja yms., mutta en oikein keksi mitään kovin konkreettista mitä voisin kokeilla. Sapuska on a-luokan nappuloita joissa on optimoidut vitamiinit sun muut, sekä siihen päälle jotain märkäruokaa tai koiranmakkaraa, sekä hampaille herkut erikseen. Eikä se liian vähän syö, vaan on hieman ylipainoinen mutta lähinnä roteva. Ei se paskansyönti tunnu menoa haittaavan, mutta jossain kohtaa se alkaa vituttamaan kun alkaa menemään harrastuksen puolelle.
   
 10. Johan_V

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2007
  Viestejä:
  4 102
  Eipä tuossa oikein mitään voi tehdä, jotkut vain ilmeisesti pitävät paskasta. Omien havaintojeni perusteella näyttäisi olevan melko yleistä vinttikoirien keskuudessa. Oma koirani ei syö paskaa, mutta sen sijaan mökillä savi maistuu.
  Tuollaiset paskansyöjät ovat mukavia koirapuistossa; ei tarvitse korvata oman koiran jätöksiä kun joku syö pois. :D
   
 11. cereal killah

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2000
  Viestejä:
  3 244
  :facepalm: Mulla ei sentään koirapuistossa syö noita, ilmeisesti tuore paska ei kelpaa vaan lähinnä sellainen muutaman päivän kovettunut. Kohta alkaakin sitten jääpaskakausi :smoke:
   
 12. markiisi

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2005
  Viestejä:
  630
  Naudan mahaa on moni suositellut. Meidän rescue-espanjanvinttikoira söi Suomeen tultuaan pari kk omaa & muiden pyyttonia mutta sitten se loppui. Ehkä oli normaaliin ruoka-annokseen lisättyjen naudanmahapalleroiden ansiota, ehkä ei.
   
 13. cereal killah

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2000
  Viestejä:
  3 244
  Pitänee kokeilla kunhan on seuraavan kerran herkkuostoksilla. Onkohan tuossa joku tietty ainesosa joka eroaa muusta safkasta?
   
 14. ReliQ

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  580
  Meille sattui epätyypillinen corgi eikä sille ruoka mitenkään erityisemmin maistu. Ollaan saatu kesällä ruokaa vaihtamalla ruokahalu vähän paremmaksi, mutta ennen sitä ruokailu oli hankalahkoa. Koulutusnamit kyllä maistuvat yleensä, mutta usein kaikki muu menee namien edelle mielenkiinnonkohteista.
   
 15. latexii

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  2 781
  Naudanmaha sisältää esim. erittäin runsaasti entsyymejä, jotka edesauttavat koiran ruoansulatusta ja tasapainottavat bakteeriflooraa suolistossa...
   
 16. Digip

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2013
  Viestejä:
  1 174
  En ole vielä ikinä kuullut että koira olisi paastonnut itsensä hengiltä, meillä mäykky oli pentuna tosi nirso ruuan suhteen mutta aina se on kupin lopulta tyhjäksi syönnyt.
   
 17. markiisi

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2005
  Viestejä:
  630
  Meillä oli pari galgomummelia kesäkuumalla hoidossa, ja ne muutenkin nirsot hurtat eivät halunneet syödä tai juoda kunnolla helteellä ja hoitopaikassa. Tilanne ratkesi sillä että ostin sydäntä ja kieliä lähikaupasta, kiehautin ne ja valelin nappulat niiden erittäin kollageenipitoisella keitinliemellä. Lihat tuli melkein syötyä itse, mutta kyllä kieli- ja sydänhakkelusta koirienkin kuppiin eksyi. :D
   
 18. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 737
  Mitä nappuloita oikeasti syötät, heitäs valmistaja tähän jne? Marketti-nappulat eivät ole niitä A-luokan vermeitä vaikka kuinka muuta väitettäisiin. Marketissa ainoastaan hau-hau on ihan jees käyppä, kaikki muu kuten Pedigree voi jättää suosiolle hyllyyn. Royal Canye (miten kirjoitettiinkaan) on ihan laadukas, mutta kallis. Me haetaan tukusta Jahti&Vaihtia.

  Ulkona, vaihda flexi kiinteään hihnaan niin pysyy elukka paremmin hallussa, heh. Ja sit pitää vaan vahtia tarkemmin mitä se tekee. Jos se paskaa syö, niin en päästäisi koiraa juoksemaan minnekkään vapaasti, enkä koirapuistoon. Eikö se muka sitten oksenna niitä paskoja kotona?

  EDIT: Joo, toi naudanmaha on aika rock, ja sitten voi piimää sekoittaa KASTETTUIHIN nappuloihin, jos on jotain suolisto/ruoka vaivoja.
   
 19. cereal killah

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2000
  Viestejä:
  3 244
  Tämmösiä se on napsinut nyt tämän vuoden:
  https://www.mustijamirri.fi/profine-adult-chicken-potatoes-c71301

  Ei se niitä paskoja ole mielestäni oksentanut kertaakaan (muutaman kerran vuodessa oksentaa ulos, mutta niille löytynee muu selitys). Nähtävästi ei tunnu missään (ruoansulatus vaikuttaa moitteettomalta), mutta se on vähän kausiluontoista selkeästikin että miten maistuu paskat. Nyt on joku paska-addiktio päällä, mutta hommasin nyt ainakin tuota naudanmahaa jos alkaisi jollain aikavälillä vaikuttamaan asiaan.
   
 20. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 737
  Ok, tuskin toi Profine huono ole kun on hintaa. Voit toki googletella, onko kukaan valitellut laadusta. Ekaa kertaa näen että olisi perunaa, eikä riisiä. Voihan siinä toki olla, että se ei vaan sovi ja pitäis katsoa joku muu uusi ruoka. Mun mielestä paskan syöminen ei oo kuitenkaan normaalia ja hoitaisin ton vaivan pois. Veikkaan että koira foorumeilla saisit enemmän neuvoja, kokeile etsiä josko Facebookista löytyisi rotuasi vastaava suomi forumi :)
   
 21. Johan_V

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2007
  Viestejä:
  4 102
  Kuluttajalehden testissä noiden markettiruokien ja kalliimpien välillä ei ollut käytännössä mitään eroa ravintoarvoissa. Silti en ymmärrä minkä ihmeen vuoksi koiralle pitää syöttää sitä samaa ruokaa koko eliniän? Sitten ihmetellään kun koiralla on vatsa sekaisin kun kerrankin saa jotain norminappuloista poikkeavaa.
   
 22. viltsu81

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2010
  Viestejä:
  154
  Koirakuume alkaa taas nousta

  Vuoden alussa lähti meidän Berni 8-vuotiaana viimeiselle matkalle. Ihan hirveä paikka oli ja varsinkin tyttö sitä vielä monesti ikävöi. Nyt on kuitenkin pentu varattu ja sitä ollaan kaksi kertaa käyty jo katsomassa. Rotu on meille uusi ja tuo varmasti mukanaan haasteita mutta niistä kyllä selvitään. Poika on upeasti kasvanut ja vaikuttaa kaikin puolin terveeltä. Ensimmäisen kerran oli ikää 3vk ja paino 1,9kg vikkonloppuna ikää 5vk ja paino noussut hienosti sinne 5kg tuntumille, siitä huolimatta että emolla oli imetysvaikeuksia alussa.

  Vielä muutama viikko ja 3.11.2016 saadaan poika kotiin
   
 23. cereal killah

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2000
  Viestejä:
  3 244
  Joo no tuo ei ole sillei pelkkää perunaa vaan "perunan, tomaattien ja maissin yhdistelmää" ja aika monessa niistä märkäruoista ja koiranmakkaroista on riisiä, joten ainakin meikäläisen perstuntumalla vaikuttaa ihan sopivan monipuoliselta. Musta tuntuu että tuo paskan syönti on lähinnä sellainen pokemon go- tyylinen harrastus jolla se hankkii lisäkicksejä lenkeistä, näkee sen virneestä kun torun paskan syönnistä :kahvi:
   
 24. KoessiKenguru

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2008
  Viestejä:
  1 431
  Onko molemmat samaa sukua / samasta kennelistä? Meillä vanhempi uroscorgi painaa normaalipainoisena 16kg (eläinlääkärin tarkastamana, koskaan ei ole ollut sanomista ja kylkiluut tuntuu normaalisti) kun taas olen tavannu uroscorgeja (myös pembroke) jotka ovat olleet just ja just 11kg ja ovat silti olleet ns. normaaleja, rakenteeltaan vaan todella paljon kevyempiä kun tuo meidän tankki. Rotumäärittelyssähän taidetaan suosia 11-14kg painoa uroksilla mut eläinlääkäri ainakin totesi määrittelyn olevan hänen kokemuksellaan vanhentunut ja Suomessa on myös noita 15-17kg uroita, jotka ovat silti normaalipainoisia, ovat vaan kokonaisrakenteeltaan niin paljon isompia toisia.

  Tän on oltava kyllä todella poikkeuksellinen yksilö. Omalla kokemuksella jos corgi jostain innostuu niin se on ruoka. Tuntuu useimmilla olevan jo niin geeneissä, että kun ruokaa on näkyvissä häntä heiluu niin kovaa että hyvä ettei koira lähde lentoon ja häntä irtoa perseestä. Hyvä kuitenkin jos on löytynyt sitten sellaista ruokaa että pysyy koira kuitenkin lihassa.
   
 25. Jezetus

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2006
  Viestejä:
  1 746
  Ei ole samaa sukua eikä samasta kennelistä. Nuo kaksi on kyllä kuin yö ja päivä. Tämä ns. laiheliini syö todella maltillista vauhtia eikä ruoka edes hirveästi kiinnosta kun taas "pullukka" ahmii silmänräpäyksessä vaikka ollaan hankittu sille sellainen mukamas-ahmimista-estävä-kippa. Ja kun ruokaa hänelle antaa niin reaktio on juurikin tuo jonka sanoit, hyvä kun häntä ei irtoa perseestä :D Ikäeroa ei ole kuin yksi vuosi ja molemmat on uroksia.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti