Koira ihmisen paras ystävä

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kamikaze, 04.10.2008.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. GurkoM

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2001
  Viestejä:
  461
  Täällä viilettää kuvassa näkyvä reilut 6kk vanha englanninspringerspanieli. Vaikka välillä meinaa vähän olla menohaluja enemmän kuin järkeä/tottelevaisuutta, niin päivääkään en tähänmennessä vaihtais pois. :)

  [​IMG]
   
 2. frozer

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2001
  Viestejä:
  303
  joo se sattuu aika pahasti ku koira kuolee. Iteltä jouduttiin lopettaan tossa kesäkuun alussa kultainen noutaja joka oli vasta reilu 6v oli kallossa niin iso kasvain että ei ois voinu leikata kunnolla ja koira ois kärsiny tarpeettoman paljo niiin piti sitten tehdä se päätös ja vaikka sen ties että koiraan koskee niin silti tuntu erittäin pahalta tehdä se päätös mutta pääspähän tuskistaan eroon
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
  Kodak Smile

  Kodak Smile

  105 €
  -17 %
  Katso
  tuotetiedot
 4. ilkka99

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2001
  Viestejä:
  2 196
  Muistuttelen koirien veripankkitoiminnasta. Jos asut pääkaupunkiseudulla ja omaat isokokoisen helposti käsiteltävän koiran, niin voin ehdottomasti suositella koirien veripankkia. Saat koiraltasi muutamat veriarvot ja eläinlääkärin tarkastuksen pari kolmekertaa vuodessa ilmaiseksi ja pelastat samalla muita koiria.

  Itse verenluovutus on aika nopea prosessi. Veri otetaan kaulasta ja apuna käytetään alipainetta jolloin veripussi täytyy noin puolessa minuutissa. Eli veripussi on alipainekammiosKuulemma koiria voidaan tarvittaessa rauhoittaakkin operaatiota varten mutta mun karvaturri ei koko prosessista välittänyt.

  Koiran kanssa ei voi muistaaksi viikkoon liikkua rajusti ja ensimmäisenä päivänä koira on silmin nähden heikossa kunnossa mutta palautui seuraavaan aamuun mennessä omaksi itsekseen. Palkkioksi koira sai jonkun höttöfirman (pedigree muistaakseni) koiranruokaa.

  http://elainsairaala.helsinki.fi/fi/koirien-veripankki

  Samallainen veripankki on myös kissoille ja sinne ainakin vuosi sitten kaivattiin kuumeisesti luovuttajia.
   
 5. Pekonijuhla

  Rekisteröitynyt:
  08.07.2011
  Viestejä:
  234
  [​IMG]

  Ares, 13kk 41kg ja 67 cm. Rekattu saku, näyttelykoiraa tuosta ajateltiin. Syksyllä täysterveystarkastus kuvataan (lonkat, nivelet, kyynärät, selkä, silmät). Lokakuussa petotestiin (karhu). BH-koetta ja luonnetestiä myöhemmin. Jälkeä tykkää tehdä,joten sitä kautta voitais saada Suomen muotovaliotitteli.
   
  Viimeksi muokattu: 04.08.2016
 6. Täällä on kanssa 6 vuotias saksanpaimenkoira. Painoa on noin 30 kg.

  [​IMG]
   
 7. KoessiKenguru

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2008
  Viestejä:
  1 431
  On ne sakemannit kyllä komeita otuksia :) Saatiin just varattua uusi tappijalka, reilun 2kk päästä pitäisi taloudessa riehua taas uusi corgi vanhan 6-vuotiaan herran kaverina (tai riesaksi :D). Tuli vaan välittömästi mieleen näistä sakemanneista, kun en tiedä mikä henkilökohtainen vendetta tuolla meidän vanhemmalla corgilla on saksanpaimenkoirien kanssa, kun yksikään vastaantuleva saksanpaimenkoira (tai suomenpystykorva) ei tunnu edes etäisesti kivalta, kun taas muut koirat on ihan ehdottoman jees.

  Onko kenelläkään kahden koiran omistajilla hyviä vinkkejä mitä kenties ottaa huomioon toisen koiran tullessa taloon? Uroksia molemmat ja vanha koira erittäin ystävällinen kaikille koirille, joten en usko kummosempia ongelmia tulevan ellei nyt sit vähä mustasukkaisuutta aluksi. Mut mitä kaikkea pitäis muistaa, että sais hierarkian pidettyä niin, että vanhempi koira varmasti muistaa olevansa ns. "ylempänä" tätä uutta tulokasta?
   
  Viimeksi muokattu: 04.08.2016
 8. markiisi

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2005
  Viestejä:
  630
  Ei mitään. Hierarkia on joustava ja asettuu itsekseen omiin uomiinsa. Ihmisen yritykset muuttaa/ylläpitää sitä väkisin on katastrofin resepti. Koirat puhuvat koiraa paremmin kuin ihmiset ikinä.

  Meidän kolmen koiran komppaniassa vanhin oli pomo, ja isommat antoivat hänen olla pomo. Eri tilanteissa rooli kuitenkin muuttui, ja mm. muita koiria kohdattaessa oli rohkein aina ensimmäisenä.
   
 9. KoessiKenguru

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2008
  Viestejä:
  1 431
  Okei, tämä on kyllä ihan hyvä vinkki. Mielenkiinnolla odottelen, miten tuo vanhempi ottaa uuden asukkaan vastaan.
   
 10. markiisi

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2005
  Viestejä:
  630
  Onko tuo tulokas ihan pupelo? Pennuilla on aika usein "pentulisenssi", jonka valtuutuksella ne saavat töhöillä huomattavasti enemmän kuin junnu- tai aikuiskoira saisi. :)

  Tulee myös muistaa se, että koirille tulee sallia sen koiran kielen puhuminen ihan oikeasti: koira viestii eleillä, äänillä sekä murinalla ja hampailla toisille koirille. Eli jos penneli ei ymmärrä aikuisen kevyempiä "mee nyvvittuu" -eleitä (rauhoittavat signaalit, silmien muljuttelu, paikalta poistuminen, murina, hampaiden näyttäminen), ihmisen ei pidä mennä heti väliin jos kakara saa myös huutoa, kuonolla tökkäämistä tai maltilla jopa hammasta.

  Sillä sen minkä pentuna oppii, sen myös vanhana taitaa. Jos pentulisenssin aikana saa nätisti köniinsä nartuilta ja äijättäviltä uroksilta, ei ehkä vuoden ikäisenä yritä voimansa tunnossa toisten pyllynrei'ille viestinnästä välittämättä… :D

  Meidän kahden aikuisen dogen porukkaan saapui puolisen vuotta sitten aikuinen metsästysvinttikoira Espanjasta, ja siinä kesti aikansa että tyypit oppivat viestimään keskenään. Nuorin koira yritti muutaman viikon ajan leikittää rescue-spanjuuria viskomalla häntää, tuijottelemalla ja haukkumalla kovasti, ja ihmetteli kun rescue väisti ja lähti tiehensä: isossa laumassa elänyt katurakki kun oli oppinut siihen, että noin voimakkailla eleillä tosiaan tarkoitetaan sitä mitä niillä sanotaan.

  Rescue siis luuli että että junnu haastoi häntä kamppailuun samalla kun teki ristiriitaisen leikkisiä eleitä. Pari kuukautta kesti että heidän viestintänsä saavutti yhteisymmärryksen: junnu ei hauku vaan kysyy nätisti, ja rescue osaa vastata leikkiinkutsuun yhtä nätisti eikä vilkuttele enää hampaitaan.

  Jos tuossa olisi yrittänyt väkisin korjata jomman kumman käytöstä, olisi lopputuloksena rescue varmaankin lähtenyt kiertoon uuteen perheeseen.

  Kuvassa vasemmalla junnuin, keskellä rescue-galgo ja oikealla hiljattain ilmavoimiin liittynyt seniori. :/
  [​IMG]
   
 11. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 737
  Joo, samaa mieltä, vähän sama koiranpuistossa kun tulee koiria, niin tiettyyn pisteen asti niiden pitää itse selvittää välinsä, mutta toki kun kiinni käydään niin siihen väliin yms.
   
 12. jeppejehupoika

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2009
  Viestejä:
  2 414
  Vauvalla saattaa olla koira-allergiaa. On ihottumaa ja välillä aivastelee. Oireet samanlaiset kuin kaverin lapsella, heillä myös koiria. Jos nyt on allergiaa, osasimme tähän varautua lasta suunniteltaessamme, koska itse oli lapsena kovin allerginen koirille, kissoille, eri ruoille ja siitepölyille etc.
  Vaimo ei pysty nyt kuitenkaan asiaa hyväksymään/käsittelemään, miettii vaan mitä itse söisi josta vauva voisi oireilla. Kuitenkin maitoa menee koko ajan vähemmän koska kiinteä ruoka. Ihottumat vaan leviää. Välillä tosin melkein katoaa ja sitten takaisin. Ehdotin allergiatestiä niin mielummin kokeilee olla syömättä yleisiä vauvaa allergisoivia ruoka-aineita. Välttelee muutenkin aihettta.

  Rehellisesti sanottuna minulle noiden koirien merkitys on vähentynyt vauvan synnyttyä, vauva on tärkeintä ikinä koskaan minulle. Koiramme ovat kovia nuolemaan ja yleensä vielä naamaa ja kova on vahtiminen ettei ole vauvaa nuolemassa. Kohta alkaa konttaamaan ja muuttuu touhu vielä vaikeammaksi. Koirille muutenkin jäänyt vähemmän aikaa ja kaiken vapaa-ajan haluan vauvalle antaa. Illalla jos olisi vähän aikaa olen itse väsynyt koko päivästä ja tuossahan noi koiratkin on jo puol 8 asti nukkuneet. Haluaisin niille paikan jossa niille joku antaisi enemmän aikaa ja huomiota. Taikka takapiha tms missä puuhailla kun asumme itse kerrostalossa. Näen kyllä noista etteivät nyt kovin onnellisia ole kun vauva on tullut taloon.
   
 13. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 737
  Toki pienet lapset ja vauvat olevat allergisia mille tahansa ensimmäiset vuodet. Se ei tarkoita, että allergia jatkuu pitkälle lapsi ikään.
   
 14. markiisi

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2005
  Viestejä:
  630
  Jos tuo ihottuma manifestoituu lähinnä nuolemisen yhteydessä niin toukka voi olla allerginen myös koirien safkan raaka-aineille. Itse olen erittäin allerginen kalaproteiineille, joten jos doget syövät kalaa ja nuolevat seuraavan puolen vuorokauden aikana, saattaa tulla fisureaktio.

  Testit tietysti kannattaa, ja nostan hattua tuolle että ensireaktiona on uuden kodin etsiminen, ei piikki tai Apula.
   
 15. Johan_V

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2007
  Viestejä:
  4 102
  Liian usein koira hankitaan harjoitteluvauvaksi, ja sitten kun varsinainen vauva syntyy, koira jää huomioitta (koiran ainoa lenkki kakaran haku parin korttelin päässä olevasta päiväkodista). Koira turhautuu ja seuraavaksi se sitten lopetetaan "käytöshäiriöiden" vuoksi.
   
 16. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 737
  Mitäs jos opettaisitte tuon nuolemistavan pois? Meille kun tuli kylään serkku vauvan kanssa (olivat koko vkl), niin Rölli oli kans nuolemassa konttaavaa lasta, niin mä käskytin sitä koko ajan pois siitä, koska jotenkin järkkäilin heti että toi nuoleminen ei ole kovin fiksua.

  Jos koiria on 2, ja niille ei ole enää niin paljon aikaa, niin luulis pitävän toisilleen seuraa? Yhden koiran kanssa toi vois olla ikävempi homma.
   
 17. jeppejehupoika

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2009
  Viestejä:
  2 414
  Ongelmana etteivät edes leiki keskenään. Molemmat lähtee esim vetonaruleikkiin mukaan mutta kun päästän irti vanhempi koira lopettaa siihen. Ei se leiki ton nuoren kanssa. Ulkona kun päästän vapaaksi niin jonkin aikaa jahtaa nuorempaa (jonkun max 30 sekkaa) ku se yllyttää, sitten loppuu mielenkiinto vaikka nuorempi koko ajan käy tökkimässä ja yllyttämässä. Onhan se kyl 10v mutta energisempi ollu aina kuin nuorempi 6vuotias. Nyt kyllä kuukauden sisään selkeä muutos että nukkuu enemmän ja on muutenkin rauhallisempi. Ei sillä välttämättä montaa vuotta enää olisi, pelkää pirusti ukkosta, varmaan kuolee sydäriin jos tulee pidempikestoinen ukkosrintama tai keskellä yötä pamahtaa ukkonen varoittamatta.

  Ja toi vanhempi ei enää välitä juurikaan vanhoistakaan säännöistä, esim ruokaa odotetaan maton rajalla, keittiössä ei pyöritä jaloissa silloin kun siellä kokataan yms. Eipä niitä sääntöjä paljon ole eikä nyt haittaa vaikkei niitä noudata vaikka joka kerta komennan pois jaloista tai käsken odottamaan ruokaa.. Ei varmaan opi uutta tai ei vaan halua :)
   
  Viimeksi muokattu: 04.08.2016
 18. KoessiKenguru

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2008
  Viestejä:
  1 431
  Tässä paljon hyviä pointteja, kiitos! :)

  Juu, pentu tulossa luovutusikäisenä talouteen kun sattui samaan "sukuun" tulemaan pentuja kuin mitä tämä nykyinenkin maailmanomistaja-corgi on. Tämän kanssa tehtiin kuten mainitsitkin, eli koirapuistoillessa ja kaverikoirien kanssa annettiin oppia ns "kantapään" kautta ne rajat ja ymmärtämään toisten koirien reaktiot ja eleet. Nykyisin on todella ystävällinen ja sosiaalinen koira, mutta osaa kyllä esimerkiksi koirapuistossa vältellä koiria, jotka viestivät "ettei voisi vähempää kiinnostaa" :D

  Ainoastaan yksi saksanpaimenkoiran pentu on saanu tuon ärsytettyy niin pitkälle, että päätti näykätä niskaharjaksesta hyvän tupon karvaa ennen kuin ehdittiin väliin. Onneksi sakemannin omistaja oli samoilla linjoilla ja ymmärsi kyllä yskän - sakemannipentu kävi härnäämässä jatkuvalla syötöllä sen 20 minuuttia ja pomppimassa perseessä kiinni eikä ymmärtäny pienemmistä eleistä varoa :D

  Samaa tapaa ajateltiin pennunkin kohdalle, paljon tuo meidän vanhempi köllykkä varmasti kestää, mutta osaa onneksi myös viestiä milloin olisi nukkuma-aika eikä touhuuminen just nyt kiinnosta - parit kaverikoirat ollu hoidossa täällä satunnaisin väliajoin, joten homma on sitä kautta tullut testatuksi :D Pienempi varmasti oppii sitä kautta kyllä, missä ne rajat menee.

  Aiheesta toiseen: Koiralle tuli nyt taas vaihteeksi hotspot, tuo melkein jokakesäinen ilo ja autuus, ainakin tähän mennessä. Spotit onneksi pieniä ihottumia vähän siellä täällä, ettei tarvinnu parturoida koko koiraa ja läträtä Fusidermillä, mutta eläinlääkäri suositteli kuitenkin trimmerin hankkimista, jotta spottien kohdilta saa ajeltua ihon ihan jo ihon hengittävyyden parantamiseksi.

  Onko täällä porukalla kokemuksia trimmereistä? Paikallisen Mustin ja Mirrin työntekijä suositteli käyttöön ihan kasvo- ja tassukarvojen pieneen trimmaukseen tarkotettua vempelettä (Andis D4D) jolla pitäisi pärjätä noiden pikkukohtien trimmailussa. Tämä olisi tietysti halpa vaihtoehto, kun isommat, koko koiran ajeluun soveltuvat trimmerit näkyy sitten menevän jo 200 euron tienoille, eikä ole tarvetta ajella koko koiraa. Liekö tuon halvan hinnan syynä pelkästään tuo tarkoitus pieneen käyttöön, vai onko näissä parempi kun ei säästä "väärässä kohdassa" ja ostaa kerralla kalliimman vempeleen?
   
 19. Eipä tuo 6v saksanpaimenkoira ainakaan kovin paljoa virikettä tarvitse. Keppiä se hakisi niin kauan kun henki kulkee ja jaksaa heitää. Ja pyörällä oon sitä juoksuttanut joskus, koska ei omat jalat kestä kävelyä ja kävelylenkki on muutenkin liian hiljainen vauhti tuolle sakulle. Lyhyemmät haistelulenkit menee sitten hitaasti kävellen ja pysähdellen. On se jotkut jäniksen jäljet oppinut tunnistamaan myös pihalta :) Kiltti elukka muuten, mutta silloin tällöin pitää räksyttää koirille ja kissoja olisi mukava jahdata.
  Kolmas omistaja, niin eiköhän se ala jo riittämään :)

  Joillekin pienillekin koirille voi olla vähän äksy, mutta kultainennoutaja tai tanskandoggi oli kivempi alistua niille. Pyörällä jos menee, niin ei se sitten kiinnitä muihin kovin paljoa huomiota.

  Tuossa oli jotain videota, kun en itse oikein koirista kovin paljoa tiedä. Oli siinäkin että pyörällä voi lenkittää.
   
 20. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 737
  Nyt meidän Rölli kyl pahoitti mielensä tuosta, ei 6v oo mikään vanha :D

  [​IMG]
   
 21. 6 v sakua luullaan vieläkin pennuksi :D
   
 22. nutjob

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2015
  Viestejä:
  301
  Tuo puistoon vieminen ja oman onnensa nojaan jättäminen on minusta vähän kaksi piippuinen juttu. Jotkut koirat kyllä oppivat niin koirien kielen, mutta toisille se ei tee kuin hallaa. Sen oman rekun luonne pitäisi olla tiedossa (niin hyvin kuin se yleensä on mahdollista, koirat ovat eläimiä) ennen kuin sitä puistoon raahaa, koska muuten mahdollisesti vain kasvattaa koirasta aran ja neuroottisen rähisijän. Ja mahdollisesti myös koira-agressiivisen yksilön.
  Jokaisella on oma tyylinsä kasvattaa koiraa, mutta minä en kuitenkaan usko myöskään siihen, että koiran pitäisi joutua päättämään itse, milloin puolustaa itseään ja milloin ei normaaleissa joka päiväisissä tilanteissa. Jotkut koirat eivät ole puistomateriaalia, ja jos koirat eivät nauti siitä, ei syynä ole kuin omistajan laiskuus. Omat koirat tulevat luokseni kun ovat epävarmoja. Itse olen myös usemman kerran tehnyt sen kardinaalivirheen (sic) että menen väliin koiratappeluihin/ väliin ennen kun joku käy koiriini kiinni. Ja aion mennä myös jatkossa. Koirat tietävät että hoidan tilanteen ilman että heidän tarvitsee puuttua. Meille ei ole koskaan puistossa käynyt mitään, ainoastaan remmi-lenkeillä kun vastuuttomat kusipäät pitävät (lähinnä pieniä koiriaan vapaana). Omistaja on vastuussa koirastaan. Jos puistossa ulkoilessa näkee eläimensä olevan tyytymätön niin miksi jäädä sinne?
  Jos omistaja vain naureskelee puiston penkillä kuinka "koirat nyt oppivat koiriksi" niin kuinka paljon luottamusta voi "laumanjohtaja" odottaa?

  Sorry about the rant.:kippis:
   
 23. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 737
  Juu nutjob, juuri näin, siis samaa mieltä. Meinasin omalla postauksella sitä, että ihan heti ei tarvi vielä mennä väliin vaan antaa koirien hieman rähjätä keskenään, olettaen tottakai että ne ovat about samaa kokoluokkaa. Koirapuistossa on kuitenkin myös se johtaja ja ne muut, ja niiden pitää vaan se paikka tehdä keskenään selväksi. Mutta en missään nimessä kannata että koira "jätetään oman nnensa nojaan" koirapuistoon. Kyllä mä vahdin koko ajan taustalla mitä siinä tapahtuu ja olen valmis heti menemään väliin, mutta en ihan pienestä heti ala huutaa, vaan annan koirien tulla toimeen.
   
 24. KoessiKenguru

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2008
  Viestejä:
  1 431
  Hahaa, Rölli onkin tuttu tuolta Corgi-yhteisöstä Facebookistakin :) Komea kaveri! Joo, pennuksi luulevat meidän koiraa monet vastaantulijat ja koirapuistossa monetkin ketkä eivät rotua sen enempää tunne, kuulemma liikkeet ja leikkihalut näyttää ihan pennun touhuilulta. Samanlaisia hökelöitä nuo näyttää olevan olipa ikää vuosi tai kuus vuotta, ainut vaa että nyt "vanhemmiten" (okei, ehkä se on vasta se orastava keski-ikä corgilla :D ) uni tuntuu maittavan paljon paremmin ku pentuna ja mitä useammin siitä unesta pääsee nauttii isännän tai emännän paikalla sängyssä niin onpa vielä siistimpää :D Ei olla kielletty tuota menee sänkyyn ihan siks koska pentuna ei näyttäny kiinnostavan koko sänky ollenkaan mut niin ne mieltymykset muuttuu kun ikää tulee, nyt nukkuu 80% pelkästään sängyssä, usein pää jomman kumman tyynyllä ja jos keskellä yötä heräilet vessaan niin voit olla varma, että koira on vallannu sen lämpimän paikan itselleen ja sitten katsoo pahasti, kun yrität siirtää sitä jalkopäähän siitä tyynypaikalta :D

  Nykyään tulee sit heräiltyä siihen että tommone 17 kiloinen corgi hyppää joko jalkojen tai vatsan päälle ku ei mukamas omasta mielestään muualta pääse hyvin sänkyyn, mutta minkäs teet... kerran on sallittu niin se on aina sallittu, ei sitä raski enää kieltääkään :D
   
 25. James_P Banned

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2013
  Viestejä:
  1 093
  Pienempiin hommiin ja helposti leikkautuvaan karvaan riittää nuo halvemmat. Noi kalliimmat ovat pitkäikäisempiä ja ne ei yleensä kuumu niin herkästi. Totta kai ne leikkaa myös paremmin ja niihin saa paremmin vaihtoteriä. Esimerkiksi mulla on nykyään villakoira ja eipä noilla halvemmilla tee sen karvan kanssa mitään, kun ne ei vaan leikkaa (On melko paksu villa ja kihara). Näillähän kun ei karva muuten irtoa kuin leikkaamalla.

  Asiasta kukkaruukkuun. Se ois todella hienoa, jos ihmiset ymmärtäisi ottaa koiran, joka soveltuu elämäntilanteeseen ja ymmärtää myös sen, koira tulee pyörimään siinä jaloissa seuraavat 15 vuotta. Kasvattajiltakin voisi pyytää sen verran, että antaisivat pienen opastuksen kasvatuksest a ja sen rodu erikoispiirteistä. Kattoisivat vielä vähän mimmoseen paikkaan koira menee. Esim sakut on hienoja koiria, mutta varmasti helpoin rotu saada sekopäiseksi, jos sattuu vääränlaiselle omistajalle.

  Koirien keskellä tullu kasvettua ja on ollu jos monen sortin karvanaamaa. Ei siihen lauman hierarkiaan voi puuttua, muutoin kuin jos koira kuvittelee olevansa ihmisen yläpuolella, niin pitää siltä ottaa luulot pois. Se tietysti kotioloissa, koirapuistot nyt on vähän ei kenenkään maata, niin niillä vallitsee siellä vähä eri säännöt. Koti reviirillä urokset yleensä vain pullistelee ja ajaa tunkeilija pois, vähän niin kuin jossain showpainissa. Kaikkein vaarallisin tilanne on jos alfa naaras lähtee tunkeilija nartun päälle, ne ei pullistele. Noi säännöt päätee ainakin alkukantaisten pystykorvien kanssa.

  Viimeisimmäksi tuli tosiaan päädyttyä villakoiraan kaikista ennakkoluuloista huolimatta. Mitään jatketta kun en tarvitse ja ei osaa elää ilman noita. Ei tule pidettyä mitään puudeli kampausta sillä, ihan luomu kuosissa saa painella. Oli kyllä pelkoja miten työläs on pitää, kun joutuu trimmailemaan ja kaikkea, mutta ylivertaisesti helpoin koira on ollu pitää. Mielettömän helppo luonne, ei tarvitse karvoja imuroida ja ei aiheuta edes koira allergiselle sukulaislapselle oireita, mitä muut koirat aiheuttaa heti.
   
 26. KoessiKenguru

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2008
  Viestejä:
  1 431
  Kiitos, näin taitaa Internetsit muutenkin suositella, ehkäpä sitä osaa ostaa tommosen halvemman ton tomppelin karvojen ajeluun. Onneks kohta on talvi niin ei tarvii noista spoteista välittää.

  Olen ihan samaa mieltä tuosta, että koira pitäisi ottaa sen mukaan mikä oma valmius koiran kouluttamiseen ja kasvattamiseen on. Valitettavan paljon edelleen näkee lenkkipoluilla myös näitä, jotka ovat ottaneet jonkun chihuahuan tai vastaavan pienen rodun ilmeisesti ajatuksena että "tätä ei tarvii paljon kouluttaa, kun ei noin pieni koira mitään tee". Chihut meinaa lentää vastaankävellessä melkein hihnasta irti välittömästi, räksytys on hirveä ja käyttäytyvät aivan helvetin aggressiivisesti kaikkia vastaantulevia koiria kohtaan ja omistaja tuumaa että "noh noh, äläpäs nyt, noh, ei saa, noh noh".

  Tuommoisen ärinän ja murinan kohdalla oma koira tietäisi todellakin tehneensä väärin ja sitä toruttaisi kunnolla sanallisesti, eikä mitenkään "voi voi, mitä sinä nyt, äläpä nyt kehtaa" jne. Siinä missä isotkin koirat tietysti osoittavat luonnevikaisuutta, jos koulutus ei osu kohdalleen, niin edelleen pahimpia tuntuu olevan ne pienimmät, joita ei ole edes yritetty kouluttaa millään tavalla, rodusta riippumatta. Valitettavasti useimmiten nämä ovat sellaisten 50-70 -vuotiaiden naisten koiria.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti