Koira ihmisen paras ystävä

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kamikaze, 04.10.2008.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 740
  Mihin tuo hintakatto perustuu? Oliko sulla vakuutus vai?
   
 2. kytkijä

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2011
  Viestejä:
  189
  En tosiaan tiedä. Vakuutus on pohjolassa, mutta sekin on kyllä yhtä tyhjän kanssa, kun hoitokuluja korvataan eläimen vakuutus summaan asti (700e,tämä tuli ostohinnasta vakuutusta otettaessa).

  Ell ei siis tuosta vakuutuksesta välitä kun ei ole suorakorvaus juttuja vaan korvaukset haetaan itse.

  Kaksi vaihtoehtoa mitä keksin: tuo hoitovirhe juttu tai se, että kunnallinen ell päivystys on ulkoistettu tuonne tuhatjalkaan ja se menee jollain kunnallisilla taksoilla ja ylimenevä osuus veloitettiin kunnalta. Hoito kyllä tehtiin isoksi osaksi arkena, että luulisi että ohjattaisiin kunnalliseen päivystysajan ulkopuolella.

  Pariin otteeseen klinikalla ihmettelin hintoja niin eipä nuo sen kummemmin hinnastoja selvittäneet, taisi todeta vain että "eihän tässä sentään Helsingissä olla". Sitä kyllä muutenkin alunperin ihmettelin ja pelkäsin että laukoivat koko yön röntgeneitä ja ottivat kokeita yms eikä minulle missään vaiheessa kerrottu mitä maksaa ja mitä tehdään... Illalla vaan puhelimessa kysyin että monetkos kuvat sitä on otettu tänään? "olisko neljät-viidet".. Hinnastosta kun katsoo niin arkena päivällä 2kpl röntgeneitä maksaa toimenpiteen yhteydessä 75e tjsp
   
 3. Digip

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2013
  Viestejä:
  1 174
  Eli koira syönnyt jotain sopimatonta, ripuli joka ei loppunut ja aiheutti suolitulehduksen koska verinen uloste, turha leikkaus ja siitä 1500€ lasku.:eek: Meillä yksi kultainennoutaja joka syö erikoisruokaa ja kaikki muu ehdottomasti kieletty koska maha menee heti sekaisin ja suoli myös ja sitten lentää veri kaaressa mutta 200€ ollut kallein lasku lääkärikäynnistä ja antibioteista.

  Lääkäri tosiaan tehnyt hoitovirheen ja sinäänsä hyvä että viety lääkäriin että saa nestettä, mutta pelkkä kunnon antibiootti olisi varmaan riittänyt ja muutaman päivän paasto niin koira olisi ollut taas kunnossa.

  Eläimillä kyllä osataan rahastaa, kyselin aikanaan mäykyn ja kultsun kastraatiota niin hintahaitari oli 200€ aina 600€ (helsinki, vantaa, espoo akselilla), ei ole vaikea arvata minne vein ja lopuksi kävi niin että kultsu maksoi 180€ ja mäykky 220€ koska piilokives (hinnat Haarajoen eläinklinikalla).

  Mäykky sai 3v rokotuksessa allergiareaktion ja turposi tunnistamattomaksi palloksi ja joutui tarkkailuun + tippaan 6h josta tuli 25€ lisälaskua pelkistä tarvikkeista mikä kyllä yllätti kun vantaalla yksityisellä oltiin.
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2016
 4. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 680
  Meidän 5v westie ei ole paukuista moksiskaan. Lähinnä haukkuu ja haluaa juosta raketin perään. Jätettiin sisälle kun mentiin ampumaan ja vinkui oven takana ja piti päästää mukaan ulos. Elokuvia kun katsotaan, menee subbarin viereen makaamaan. Pienenä kun oli meillä kotona ensimmäistä yötään, oli kaikkien aikojen ukkosmysrsky, mikä teki isot tuhot täälläpäin. Koira veteli sikeitä muina miehinä. Ileisesti tykkää kunnon jytinästä.
   
 5. kytkijä

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2011
  Viestejä:
  189
  Jäi mainitsematta että ilman muuta ekalla käynnillä saatiin antibiootit, närästyslääkkeet, suolen suoja-aineet ja kassillinen muita, niistä vain ei ollut _minkäänlaista_ vastetta aamuun mennessä - > pakko viedä klinikalle takaisin kun ei syö eikä juo ja kuivaa (+ desi verta tunnin persiistä näytti pahalta).

  Virhe tuli ehkä ennemmin siinä että ensin hoidettiin normaalina "ärsytys" ripulina. Lopullinen diagnoosi oli ärhäkkä virus tai bakteeri peräinen tulehdus.

  Tuon leikkauksen osalta ei mielestäni hoitovirheestä voi syyttää, tai ainakaan itse en siihen ryhtyisi. Varjoaine seisoi paikallaan jotain 12 tuntia, ja jäi vielä siihen seisonta kohtaan pallon muotoiseksi kuvioksi röntgeniin kaiken muun varjoaineen hävittyä. Vielä tämän jälkeenkin odotettiin jotain 10 tuntia että häviääkö tuo viimeinenkin jäämään suolesta, mutta uudessa kuvassa sille ei ollut tapahtunut yhtään mitään (näin itsekin kuvat), joten ilman muuta on syytä epäillä vierasesinettä. Jos ei olisi leikattu ja koira olisi kuollut, itkisin varmaan täällä hoitovirheestä, koska lääkäri ei suostunut leikkaamaan.

  Aivan kuten itse totesit, lääkäri ihmetteli ettei veri ripuli loppunut edes 2pv nesteytyksellä ja suonensisäisellä antibiootilla, joten veikkaus oli että joku ärsyttää suolta kokoajan lisää.

  Netistä muuten löytyi lähes vastaavan tyylisestä tapauksesta eviran raportti, jossa oli kaikkea muutakin, mutta siinä mainittiin että joskus tuo suolen käpistely palauttaa sen supisteluliikkeen mikä on edellytys suolen toiminnalle. Luulen että tässä saattoi käydä jotain sellaista, koska koiran vatsa alkoi toimia heti leikkauksen jälkeen 4pv tauon jälkeen.

  Edit. Niin, ja toki tuo ekan käynnin hinta olisi arkena ollut se 200.

  Täällä päin on vähän huono valita hoitoja pyhinä, kun koko pohjois-savon kuntien ell päivystys on ulkoistettu tuolle yhdelle tuhatjalalle,mikä sinänsä on ihan perseestä. Ja onhan tuo tuhatjalka huonossa maineessa, itse en kuitenkaan tällä kertaa koe kokeneeni vääryyttä, kun hoitoa sitten kuitenkin sai. Ja tosiaan, niinkuin aiempi kirjoittaja sanoi, tässäkin ensin luultiin että "pannaan topakat antibiootit ja kaoliini-pektiini" niin eiköhän se siitä.
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2016
 6. Kikkee

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2014
  Viestejä:
  2 090


  Kappas, kohtalotovereita. Lokakuussa vietiin oma koira tuhatjalkaan päivystykseen yöllä kun ripuloi vessan täyteen verta. Koiran maha ultrattiin ja otettiin röntgenit, haima oli turvonnut (johtuu tulehduksesta) sekä suoli kaasuuntunut. Tulehdusarvot oli hivenen koholla ja veren punasolut todella matalat. Oli yön antibiootissa sekä tiputuksessa, aamulla oli taas energisempi. Antibiootin ja jonkun maha-aineen kanssa kotiin, lasku 730€ josta vakuutus korvasi 700€. Tuo sinun pieni lasku johtuu samasta mistä meidänkin, eli jos koiralle on tehty toimenpiteitä niin eivät veloita tarkkailusta mitään. Veloittavat sitten jos vie hoitoon esim. nestehukan takia.

  Eli ei tuo päivystyskeikka niin älyttömän kallista ole jos koiralla on vakuutus. Ei kannata omasta mielestä empiä hetkeäkään lähtöä.

  Asiasta kolmanteen kun uudestavuodesta oli puhetta: Samalla koiralla hirveä paukkuarkuus, uutenavuotena oli 0,25mg xanorit käytössä. Uni maistui, raketteja ei itse ammuttu :kahvi:
   
 7. M52B25 Banned

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2015
  Viestejä:
  1 060
  Meillä on uponnut 3,5v dalluun seuraavanlaisesti:

  Söi sukan joka ei tullut ulos suolistosta: Hoitovirhe ja uusintakäynti kiireisesti leikkaukseen: 1350e yksityinen/ kunnallinen päivystys (1500e -150e reklamaatio) Tuhatjalassa lääkäri ei osannut ottaa röntgeniä ja antoi vahvan pahoinvointilääkkeen pistoksena, joka oli hyvin lähellä aiheuttaa potilaan kuoleman. Uuden vuoden aatto 2013.

  Sterilointi suunnitellusti 650e. Kesä 2015

  Kynsi katki -> kynnen kuorinta päivystyksessä 420e (eilen).

  Vakuutukset onneksi kunnossa, itsellänikin on suunnitteilla pieneläinklinikan perustaminen kunnallisen päivystysaseman statuksella. Potilasvastuuta ei juurikaan ole ja niinkuin xxxx:ssä, ajattelin tuoda Virosta tavallisia kadunmiehiä ja naisia tekemään varsinaisen työn tuolla tulevalla klinikallani.
   
 8. kytkijä

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2011
  Viestejä:
  189
  Tuo kyllä jännitti, ei liene salaisuus että tuhatjalassa kaikki lääkärit on virolaisia. Itsekin huomasin että iltavuorossa oleva lääkäri ei kyllä ollut yhtään varma asiastaan, että tästä syystä päivällä vuorossa ollut kokeneemman tuntuinen lääkäri sanoi tulevansa illalla leikkaamaan. Toisesta lääkäristä jäi oikein hyvä kuva, Toisesta ei, kun ei meinannut saada edes selvää kielestä. Onneksi tämä parempi lääkäri oli "päämiehenä" tässä tapauksessa kokoajan..
   
 9. Oestrus Taurus

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2011
  Viestejä:
  2 414
  Kiitos tästä opettavasta raportista! En kadu, etten ole ottanut koiraa liiallisen vastuunkannon vuoksi. Nyt siihen sain vielä luku vahvistukseksi.
   
 10. Lapuanliikkeen komentaja

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2011
  Viestejä:
  27
  Meillä oli uv-aattona oma reilun vuoden ikänen mäykky ja kaverin pari vuotias kultainen noutaja. Reilun tunnin verran mäykky ihmetteli pauketta ja haukku välillä, sen jälkeen ei enää kiinnittäny huomiota. Kultsikaan ei reagoinu muuten kuin mäykyn haukkumiseen. Itse ei ammuttu raketteja eikä muidenkaan ampumisesta kuulunut muuta kuin äänet, välähdyksiä tms ei näkynyt.
   
 11. Kaiutin

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  468
  Meille tuli viime vuoden tammikuussa asumaan n. 6kk ikäinen bullmastiffi (narttu) tuttavalta. Muistettiin uuden vuoden aattona, että noinkohan tuo tulee toimeen rakettien kanssa kun ei vuotta aiemmin vielä meillä ollut ja on suht. vahtiviettinen ja lähtee aina jänisten perään sekä haukahtelee kotona oudot äänet. Käytin sitten lenkillä illalla kun naapuritaloissa ammuttiin raketteja, mutta ei ollut koiraan minkäänlaista vaikutusta. Eli helposti meni.
   
 12. adhocz

  Rekisteröitynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  165
  Kun nyt tarinoita vaihdellaan niin referoidaan meidän pikkuisen episodi alkukesästä. Meidän 2. villakoiramme vaihtoi hampaitaan tyypilliseen ikäänsä noin 4.-5. kk iässä. Huomasimme yhdessä vaiheessa hengityksen haisevan kuolemalle, mutta tämähän on tyypillistä tuossa vaiheessa. Kuitenkin hetki tämän jälkeen eräänä iltana koira alkoi huutaa kuin sitä olisi tapettu. Tämä ohittui muutamassa minuutissa, jonka jälkeen koira oli aivan tavallinen oma itsensä. Kuitenkin paria päivää myöhemmin alkoi varoa hyppimistä ja muuttui apaattiseksi. Yliopistollisessa eläinsairaalassa todettiin tyttö kuumeiseksi, aristi lannerankaansa ja CRP oli noin 100. Aluksi epäiltiin lähinnä aseptista meningiittiä eli pentujen autoimmuunitautia tai vaihtoehtoisesti diskusspondyliittiä (ihmiskielellä spondylodiskiittiä). Kuitenkin lopputulos oli parin aivo-selkäydinnestenäytteen ja parin magneettikuvauksen sekä viikon tehohoidon ja suonensisäisten antibioottien jälkeen spinaalinen empyeema eli erittäin harvinainen hampaiden vaihtoon liittyvä selkäydinkanavan märkäkertymä, joka hoitui kuukausien ajan kestäneillä parin antibiootin yhdistelmällä ja hermokipulääke gabapentiinillä. Hintaa projektilla oli kokonaisuutena yliopistollisessa eläinsairaalassa noin 3k euroa, mutta lopputuloksena villis on elämänsä kunnossa, lääkkeittä ja onnellinen. Vakuutusta ei ollut kompensoimassa. Kokonaishinnan olisi pitänyt olla hinnaston mukaan noin tuplat, mutta ilmeisesti tässäkin jonkinlaista alennusta annettiin tytölle.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2016
 13. ilkka99

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2001
  Viestejä:
  2 196
 14. Amdeli

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2002
  Viestejä:
  800
  Kuinka nopeasti teillä on alkanu näkymään tiineyden merkkejä?
   
 15. Disturbia

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2011
  Viestejä:
  1 133
  Olen täällä siskon luona Norjassa, 4 perhoskoiraa täällä joista vanhimman tunnen yli vuosikymmenen takaa, saman koiran myöhempiä pentuja muut kolme

  ...Yksi näistä aika arka ja hiljainen, mutta tykkää paljon ihmisistä (niinkuin kaikki nämä muutkin). Mutta tällä koiralla outo tapa nuolla ihmisten nenää eikä vain siitä päältä vaan tunkee kielensä syvälle nenäreiän sisään ja jatkaa tuota vain. Ei haittaa varsinaisesti vaikka yrittänkin opettaa ettei tuota tee mutta ikään kuin joku pakkomielle on. Koitin testata tehdä niin että kurotin itseni poispäin mutta koira oikein nojasi minuun että pystyi jatkamaan.

  Sen verran oudolta vaikuttaa ja tuo koira tekee sit jatkuvasti jos naamansa lähelle työntää. Muutkin koirat nuolevat naamaa kuten useat koirat normaalisti tekevät, mutta tällä joku outo fiksaatio nenään ja nimenomaan nenäreikien sisäpuolelle, mikä on mielestäni hulvatonta. Eli kiinnostus nousi, tietääkö joku tälle järkevän selityksen?
   
 16. Kopernikus

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2003
  Viestejä:
  1 409
 17. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 740
  Enpä tiedä, jos mun pihalla olisi käärme, niin mä tekisin jotain ihan muuta kuin usuttaisin koirani sen kumppuun. En ihan ymmärrä mikä järki on noita kuvata... 3:15 kohdassa on mennyt koira.
   
 18. Arab

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2009
  Viestejä:
  1 848
  Ai että sattuu kun piti lopettaa 18 vuotias koira. Ollu paras ystävä lapsesta asti, eikä koskaan tuominnut mistään.
  Kuitenkin parempi näin. Olis tänää pitäny viedä koira takasi saksaan, ja se reissu olis ollu varmaan liikaa, kuitenkin kunto olisi varmaan lopullisesti romahtanut kuukauden tai parin sisään. Pääsin sentää ite olemaan vierellä lähdön hetkellä. Reppana päässyt enää edes mökillä vapaasti kirmailemaan, kun oli lähes sokea, ja kipeänä paikat. Kotona osas toimia vielä jotenkuten, vanhasta muistista varmaan tai jotain.

  Vaikka oon jo vuosia miettinyt ja itkenyt tuon tulevaa kuolemaa, koska ikä painaa, silti tuntuu että tuo tuli ihan liian äkkiä eteen, ja olis halunnut tehdä ja kokea vielä vaikka mitä.
  Yllättävän nopeeta kunto romahti, tai ainaki omasta mielestä. Vielä tasan vuosi sitten se oli mökillä iloisena telmimässä ja tutkimassa paikkoja. Yhtäkkiä se on lähes sokea, eikä pysty kävellä enään pusikoissa tai metsäpolkuja pitkin...

  En muista oonko ikinä pelottanut niin paljon, ku siinä kohtaa kun piti kävelyttää koira toimenpidehuoneeseen, ja siinä kohtaa kun suoneen tykitettiin sininen viimeinen ruiske.
  Kauheeta edes ajatella sitä kohtaa, silti sitä pitää ajatella...
   
 19. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 740
  18v on erittäin korkea ikä. Tsemppiä selvitymiseen, aika auttaa tässäkin!
   
 20. Välihessu

  Rekisteröitynyt:
  28.05.2016
  Viestejä:
  222
  Täällä tulee jo parin vuodenkin jälkeen silmä kosteaksi kun joskus todennäköisesti joutuu päättämään tästä toimenpiteestä.

  Mihin muuten perustuu sipulin myrkyllisyys? Peilaten myös siihen, että ennen vanhaan koirille annettiin melkein kaikki ruuantähteet, sipuliakin varmaan on ollut seassa paljonkin? Miksei ennen koirat saaneet myrkytyksiä sipulista?
   
 21. latexii

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  2 781
  Hemolyyttisen anemiaan.. Tätä ilmeni koirilla joille syötettiin VAAN sipulia (30g / kg), samalla veriarvoja seuraten, parissa päivässä ilmeni oireilu.

  esim. Omalle koiralle tuota sipulia pitäisi syöttää yli 2kg per pvä (reilusti enempi kuin normi ruokaa siis..) Eli on ihan se ja sama jos jossain ruuantähteissä on esim. ison koiran tapauksessa vähän sipulia.
   
 22. Viikinkimayoinkkari

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2016
  Viestejä:
  50
  Koira on ihmisen paras ystävä.
  Itselläni on päälle 10 vuotias sekarotuinen koira, joka on puoliksi Dobermanni ja siinä on Rottweileria ja saksanpaimen koiraa.

  Näyttää puhtaalta Dobermannilta ja on erittäin kiltti, älykäs ja sosiaalinen.
  Olen huomannut että, masennun hieman jos ei ole koirani pitämässä seuraa.

  Monet luulevat koiraani 2-3 vuotiaaksi, koska on niin hyväkuntoinen ja virkeä.
  Suosittelisin koiraa kyllä kaikille ihmisille, sillä ne piristävät elämää ja niiden kanssa tulee ja on pakko aina lähteä lenkille.

  Tosin jotkut eivät kyllä osaa kouluttaa koiriansa...
   
 23. garfield69

  Rekisteröitynyt:
  02.09.2002
  Viestejä:
  269
  Siis melkolailla tämän kaltainen vesipeto... Puolikas dobberia, toinen puolikas sakemanni/boxeri sekoitus ripauksella rotikkaa. 50kg hellyyttä, fiksuutta, puupäisyyttä ja vahtiviettiä. Ja sanoinko jo vesipetomaisuuden - mökille tullessa pomppii veneestä laiturille ja sieltä rantakalliolle, jää odottamaan tuleeko lupa hypätä uimaan vai ei. Juuri tuli 6v täyteen, toivon mukaan vielä monta vuotta edessä.

  [​IMG]
   
 24. Viikinkimayoinkkari

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2016
  Viestejä:
  50
  Kyllä sulla varmaan on vielä monta vuotta hyvää aikaa!
  Mäkin toivon että, mun koira nyt eläis edes vaikka 15 vuotiaaksi!??

  Mun koira on kans vesipeto, joka haluis uida vaikka koko päivän ja välillä saa huudella että, tuleppas takaisin päin!
  Astutettiin mun koiralla sakemanni narttu, ni pennuista tuli saamarin isoja ja puupäisiä.

  Mä sain astutus palkkioks uros pennun, jonka myin kaverille, ni on sakemannin näköinen, 74cm säkä ja painaa 65kg.
  Omallani on säkä 72cm.
   
 25. Kosk3lo

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  520
  Täältä löytyy muutama corgi, joista toinen kohta 2 vuotias ja toinen vasta 5 kuukautinen riiviö. Koko elämäni ajan on ollut kotona koiria, yleensä metsästyskoiria ja noutajia.

  On kyllä aina paha paikka, kun eläin menehtyy. Viimeisin menetys oli viime syksynä, kun vanhempien toinen sileäkarvaisista noutajista kuoli. Eli kuitenkin lähes 15 vuotiaaksi, vaikka keski-ikä 8-10 vuotta. Ehkä jatkuva liikkuminen metsässä ja mökillä toi korkean iän. Kuolleen koiran pentu, joka on vanhemmilla, on lähes 12 vuotta ja hyvässä kunnossa. Liikkuminen on pakko liittyä siihen, koska muut pennut ovat kuolleet sitten ennen 10 ikävuotta.

  Surullisin tapahtuma oli kyllä kevät vuonna 2012, kun minulle ostettu ajokoira menehtyi äkillisesti, kun vein sen eläinlääkäriin (sydämen vajaatoiminta). Odotimme odotushuoneessa lattialla koira sylissäni lääkäriä, jotta se pääsee röntgen-kuviin (katsottiin ilmeisesti keuhkot). Lääkärien hakiessa koirani kävelin ulos, jonka jälkeen minut tultiin nopeasti hakemaan ja pyydettiin katsomaan koiraani, jolle kohta annettaisiin viimeinen piikki. Ikään kuin koira olisi lopettanut selviytymisen, kun lähdin sen luota. Kyllä siinä isompikin mies itki kuin pieni lapsi, kun viimeinen hönkäys lähti ja koiran kantoi autoon, jotta se voitiin viedä kotiin haudattavaksi. Kyseisen koiran kanssa kuitenkin kasvoin ala-asteelta siihen asti, kunnes olin lähdössä armeijaan. Sattui ja itketti niin pirusti ja tätä kappaletta kirjoittaessa tuli kyynel jos toinenkin. Jännää, miten paljon karvaturri voi vaikuttaa elämään.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti