Koira ihmisen paras ystävä

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kamikaze, 04.10.2008.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Kamikaze

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2004
  Viestejä:
  527
  Olen tässä tänään pohdiskellut syitä miksi koira on ihmisen paras ystävä. Tietääkö koira, että kannattaa olla kaveri, koska saa ruokaa ja silittelyä, ulkoilua. Miten ihmeessä voi syntyä noin läheinen ja rakas suhde. Kertokaapa omat mielipiteet asiasta?
  [signature]Bannia jo vuodesta 2004[/signature]
   
 2. Mutanttiletku

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2008
  Viestejä:
  15
  Kannattaa syöttää niille roiskeläppiä
   
 3. Buubi

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2005
  Viestejä:
  191
  Siksi koska se ei lähde vieraan miehen mukaan niinkuin suurin osa naisista.

  E: Pidetään roiskeläpät mielessä.[signature]http://www.last.fm/user/Buubi/[/signature]
   
 4. Kibe-_-

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  2 115
  En mie siitä tiedä. Mutta tarvitseehan jalostettu koira todellakin huomattavasti enemmän sitä isäntää tai emäntää, kuin vaikkapa kissa. Joka siis saattaa lähteä syömään rottia jos sitä alkaa vituttamaan. Muutenkin kissa on itsenäisempi. Mikäs siinä, koira on kyllä ihan mukava eläin, harmi vain etten itsekään voi sellaista pitää.
   
 5. Vinkuotus

  Rekisteröitynyt:
  18.10.2007
  Viestejä:
  429
  Riippuu ihan koirasta. Ei ne kaikki niin yhden ihmisen elukoita ole..
  [signature]Salaisuuksia, koiruuksia, ruokaohjeita[/signature]
   
 6. verdeLínea

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  27
  Koira on laumaeläin ja omistaja on lauman johtaja (ainakin, jos hän osaa kouluttaa koiran oikein). Koiria on risteytetty nimenomaan ihmisystävällisen luonteen vahvistamiseksi/vaalimiseksi.
  [signature]ship it[/signature]
   
 7. Too Late

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2008
  Viestejä:
  1 790
  Koirat on mukavia.
  [​IMG]

  [​IMG]

  Tiesittekö muuten, että Satai Vesa pelkää koiria?
  [signature]Too Late! :([/signature]
   
 8. Kotikenraali

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2008
  Viestejä:
  69
 9. Drolli

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2007
  Viestejä:
  75
  EI en tiennyt, melkosta ripulia nämä kamikazen threadit.

  [​IMG]
   
 10. Kamikaze

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2004
  Viestejä:
  527
  Kiitoksia
  [signature]Bannia jo vuodesta 2004[/signature]
   
 11. Aepaerae

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2002
  Viestejä:
  159
 12. Phlebas

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2006
  Viestejä:
  1 111
  Kävin muistuttamassa ettei vaan unohtuisi.
  [signature]Anna jollekin tulta, niin hän pysyy lämpimänä sen päivän, mutta sytytä hänet palamaan, niin hän pysyy lämpimänä loppuikänsä[/signature]
   
 13. Kamikaze

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2004
  Viestejä:
  527
  -[signature]Bannia jo vuodesta 2004[/signature]
   
 14. Kamikaze

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2004
  Viestejä:
  527
  Hoh hoijaa, eikö täällä saa keskustella? Alkaa menemään naurettavaksi jos saan banneja jo ilman syytäkin. Minusta sinä mammanapoika ansaitsisit pitkän bannin.

  [signature]Bannia jo vuodesta 2004[/signature]
   
 15. Sanjay Curry

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2005
  Viestejä:
  272
  Ransusta tuli mieleen legendaarinen ketju. http://keskustelu.plaza.fi/muropaketti/bbs/t534691

  Niin, riippuu tietenkin paljon rodusta, mutta koirat ovat kyllä todella terapeuttista seuraa. Ulkokoiraa häkkiin en kyllä ikinä ottaisi. Se on melko julmaa touhua. :/
   
 16. emerik

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2005
  Viestejä:
  6 796
  Jotku rodut on sellaisia mielestäni että ne viihtyy ulkona viileämmässä paremmin. Asiallisesti toteutettu ja puhtaana pidetty häkki on monesti erinomainen ratkaisu. Pahempi se taitaa olla jos saksanpaimen tai vastaava energinen koira pidetään päivät pitkät yksiössä. Itsellä omaatuntoa juuri soimaa se kun liian vähäsen saa aikaa annettua arkipäivänä koiralle mutta asioihin on vain sopeuduttava olipa kyseessä koira tai ihminen. Joka tapauksessa koira on hieno asia.

   
 17. soRRa

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2007
  Viestejä:
  25
  Näkkeehän sen jo siitäki,
  jos laitat naisen ja koiran kaappiin pariksi tunniksi lukkojen taakse.
  Ja ku avaat oven, niin kumpi niistä sinua syöksyy innokkaasti nuolemaan ja kumpi lyö turpaan?
  [signature]I don't like signeratures.[/signature]
   
 18. Minä pidän BDSM-pornografiasta

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2007
  Viestejä:
  738
  Vielä hienompi tapa on laittaa susialueella koira liekaan syötiksi.
  [signature]Muroere necesse est, vivere non est necesse.[/signature]
   
 19. Vinkuotus

  Rekisteröitynyt:
  18.10.2007
  Viestejä:
  429
  Emäntä meni sitten hankkimaan koiran. Pikkuinenhan tuo koiruli vielä on, mutta varmasti siitä hieno Lass..öö..collie vielä tulee kun vähän kehittyy. Kovasti on puremassa emäntää, mutta isäntää tuntuu pelkäävän jostain syystä. Liekö opettanut jo tavoille. :D

  [img=http://koiruus.net/wp-content/uploads/james/pieni-20081015-1.jpg][/img] [img=http://koiruus.net/wp-content/uploads/james/pieni-20081015-4.jpg][/img]

  Tosiaankin, esim siperianhuskyt on semmoinen rotu, joka mielummin on säällä kuin säällä ulkosalla kuin sisällä lämpimässä. Ison häkin kun rakentaa ja siihen sitten vielä kopin vuorattuna niin kyllä se on mahtava ratkaisu. Minulla oli joskus husky, joten tiedän jotain niistä. Halusi aina olla mielummin ulkosalla tai parvekkeella vaikka pakkasta olisi ollut kauhiasti.

  Kyllä, mutta tämä ei tarkoita sitä, että koiran pitäisi lähteä ihan kenen tahansa mukaan tuosta vain ilman, että isäntä tai emäntä on koiralle sanonut, että voi mennä. Jotkut koirat pitää tarkkaa listaa niistä ketkä voivat niitä ulkoiluttaa. Minusta on ihan oikein, että koira katsoo hiukan kenen kanssa on. Tietenkin omistajaa tulee totella ja omistaja saa käsitellä, mutta jos omistaja ei ole missään lähellä ja joku meinaa kaverin viedä niin siinä on jotain vikaa jos koira vaan lähtee miettimättä.[signature]Salaisuuksia, koiruuksia[/signature]
   
 20. CognaC

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2000
  Viestejä:
  2 741
  Kotipuolessa on meillä karjalankarhukoira jolle tuo +20C sisälämpötila on talvikarvassa yhtä kidutusta. Sama kuin normi koira suljettaisiin autoon kuumana kesäpäivänä. Siksipä se viihtyy vallan mainiosti ulkona, monesti nukkuu kopin katolla kerällä vaikka olisi pikkupakkastakin. Vasta sitten kun lumi tulee maahan, se siirtyy kopin sisälle nukkumaan.

  Velipojalla on aika veikeä suomen pysty, sen voi lainata metsästysreissulle ja koira kohtelee lainaajaa kuin alkuperäistä isäntää vaikka viikon putkeen ja tietää tasan tarkalleen mikä on homman nimi. Ei lähe omille teilleen vaikka vieraita kulkijoita kohdattaisiin ja pitää muutenkin laina-isännästä "huolta" kuten metsästyskoiran pitääkin tehdä. Riittää että hieman tutustuu etukäteen ennen ensimmäistä reissua ja koira näkee ettei olla uppioutoja. Mutta annappa kun vie koiran takaisin kotiin niin laina-aika päättyy samantien. Ainoastaan naru takaa tottelevaisuuden.
   
 21. halla_w

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2004
  Viestejä:
  101
  Riippuu vähän koirarodusta, onko julmaa vai ei. Mitään kääpiökoiraa en suosittele tunkemaan pihalle pakkaseen, mutta vähän robustimmat rodut viihtyy ulkohäkissä.

  Tutuilla oli beagle metsästystä varten ja se nautti ulkona olosta. Ei todellakaan vastustellut häkkiin menoa. Päinvastoin, suostui vain käväisemään sisällä talossa. Tietysti sillä oli aitauksessa oma koppi, jossa oli talvella lämmitys. Nyttemmin tämä karvakaveri on tuhkana kukkapenkissä.

  Edit: Yhdestä naapurista tekisi melkein mieli tehdä eläinsuojeluvalvojalle ilmoitus, kun on vähän turhan kiintynyt lemmikkiinsä. Piski näyttää ja haisee ihan kalmolle, eikä edes pysty kävelemään paria rappusta. Sillä on perseessä joku hirveä paise (ollut varmaan puol vuotta), mitä epäilen hajun syyks. Mutta nähtävästi sitä ei raaskita lopettaa. En edes ymmärrä, miks ihmiset pitää sellasia isoja, koiria jossain kerrostalohuoneistossa.

  Eutanasia on hieno asia.[signature]ei voi tietää[/signature]
   
 22. hati

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2001
  Viestejä:
  1 278
  Miksi paras ystävä? Kun on pennusta saakka ollut koiran kanssa, syntyy todella vahva side. Koira ei valita, ei syyllistä, ei vaadi mitään muuta kuin huomiota ja ruokaa. Koira ei moiti sitä mitä olet, vaan hyväksyy sinut sellaisena kuin olet. Valitettavasti moni käyttää hyväksi koiran kiintymystä. Moni entinen kaveri on purkanut agressionsa koiraansa, jota en voi hyväksyä. Osa hankki koiran vain naurettavaan egon pönkitykseen, periaatteella schäfer sen olla pitää.
   
 23. Pulpa Imago

  Rekisteröitynyt:
  06.06.2006
  Viestejä:
  2 561
  Pitäähän sitä pentukoiran saada reuhata, että pääsee asettumaan taloksi, mutta emäntäsi kunto näyttää jo melko huolestuttavalta tässä toisessa kuvassa.


  Miksi koirat ja ihmisapinat viihtyvät keskenään? Too Laten kuvista voimme nähdä, että koirat jaksavat repeillä vielä tuhansien vuosien yhteiselon jälkeen ihmisapinan arkiselle toiminnalle ja ihmiset puolestaan iloitsevat koiran tavasta suhtautua hänen toimintaansa. Tämä jatkuva kiertoliike, tämä lajien välinen ikiliikkuja tarjoaa kaikenkarvaisille nisäkkäille onnellisia yhteishetkiä aina katkeraan loppuun saakka.

  -Koiran kanssa kasvanut ihmisapina
  [signature]Terrorismia ja tupakansavua[/signature]
   
 24. hati

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2001
  Viestejä:
  1 278
  Koira tarvitsee rajoja siinä mielessä, että laumanjohtaja on löydettävä. Jos olet lepsu, koira kuvittelee olevansa johtaja, ja siitä ei seuraa mitään hyvää.
   
 25. Toxic

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2003
  Viestejä:
  1 193
  Itelläni on kohta 13vko ikäinen sakemanniuros, ja kyllä täytyy sanoa että onhan se loistava kaveri =)

  Tuo, että koiran häkissä tai juoksunarussa pitäminen ois jotenkin julmaa tai väärin, ei pidä paikkaansa sitten niin yhtään. Kotopuolessa meillä on 8v Irlanninsusikoira joka ei suostu pysymään sisällä kuin kovemmilla pakkasilla, sille tulee sisällä aivan "läähäkuuma" ja tukala olo.
  Sillä on "tontillaan" koppi ja juoksunaru, johon se kytketään silloin joskus harvoin kun pihalla sattuu olemaan joku joka pelkää koiria.. Muutoin tämä vanhaherra saa jolkotella ihan vapaana pihalla, kun ei siitä mihinkään lähde, ja koppiinsa (2 trukkipallin päälle tehty, ikkunallinen ja eteisellä varustettu, lämpöeristetty helsinkiläistä yksiötä vastaava asumus) pääsee silloin kun haluaa, ja toisaalta taas pääsee halutessaan sisälle..
  [signature]Core 2 Duo [email protected],7Ghz, Asus P5N-E SLI, BFG8800GT [email protected]/941, 160Gb+250Gb+320Gb, 2x Corsair Twin2x2048-5400C4, DVDRW LG GSA-4163B. 3dmark;03 38836, 06 11198.[/signature]
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti