Kodin valvontakameraratkaisu: webkamerat vs IP-kamerat

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja hyperion, 31.07.2013.

 1. Voyager

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2014
  Viestejä:
  8
  Tuli tässä upgradattua omia laitteita. Nyt on 6kpl Hikvision 4K kameroita. Hieno systeemi. 3840x2160 on todella tarkkaa kuvaa.

  Kiinasta tuli suoraan nuo. Aitoja overseas malleja eikä siis niitä aliexpressin kräkättyjä China-malleja. 4 bullettia ja 2 domea. Maksoi 120USD/kpl + DHL rahti 36USD. Ja tietenkin ALVit päälle jos ei niitä pysty pyörittelemään firman kautta. Laatutavaraa. Firmwaren päivitys uusimpaan meni sukkana läpi ilman mitään kikkailuja.

  Tuossa on pieni testi noista bulleteista:
  https://securitybros.com/hikvision-ds-2cd2085fwd-i-8-mp-network-camera-review/

  Edelleen kamerat raksuttaa NFS-protokollalla liiketunnistimilla Qnapin Nassille. FTP/samba toimii myös mutta suosin tuota NFS-puolta. En halua laittaa mitään erillistä Surveillance softaa pyörimään koska mielestäni noiden Hikin oma softa hoitaa asian hyvin.

  Kaikki kamerat on kiinni PoE+ reitittimessä ja CAT7 kaapeleilla. Pisin veto on 40m ja hyvin pelittää.

  Lisäksi kuvaa tulee tarvittaessa reaaliajassa rtsp-streamilla luureille, tableteille ja PC:lle. Palomuurin läpi routtaus niin näkyy missä vain. Kuukausi sitten katselin Japanista asti kun kettu jahtasi jänistä pihalla. Lisäksi kuvat näkyy pienen Android-purkin kautta talon kaikissa telkoissa.

  Ennen oli Dahuaa ja Hikiä sekaisin mutta otin nyt pelkkää Hikiä koska mielestäni oman pienen empiirisen kokemuksen perusteella laatu on hieman parempi, softat (UI) parempi ja näissä 4k-kameroissa fps hieman parempi.
   
 2. info_90210

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2009
  Viestejä:
  285
  Kyselisin kokemuksia minäkin. Kesämökille pitäisi saada jonkinlainen etävalvonta, mutta prioriteettina olisi ainakin nyt alkuvaiheessa etähallittavat palovaroittimet, 2-3 kpl, myöhemmässä vaiheessa vielä 1-2 lisää. Näitä on esim. mydlink home -pakettiin saatavilla, johon kuuluisi myös kamera ja johon voisi liittää enemmänkin sensoreita. Olen kuitenkin lukenut huonoja arvosteluita laitesarjasta, lähinnä itseäni häiritsee tuo että sähkökatkon jälkeen laitteet eivät palaudu toimintaan, mökki on suht .kaukana ja sähkön toimitusvarmuus alueella on.. no sähkökatkoja on. Eli joka päivä ei huvittaisi lähteä yhteyksiä rakentelemaan.

  Unelmajärjestelmä olisi:
  -Palovaroittimet + ehkä kamera (niin palon kuin murronkin varalta). Kamera mielellään esim. 720p laatua pimeänäköominaisuudella.
  -Videon pitäisi tallentua kun liikettä havaitaan, mutta muuten ei tarvitse. Riittäisi myös still-kuva esim. sekunnin tai parin välein liikkeen aikana.
  -Helppokäyttöinen jotta myös vanhempani osaisivat laittaa kamerat pois mökillä ollessaan esim. tabletilla tai kännykällä.
  -Etähallittava kotoa käsin.
  -Budjetti esim. 300e ilman verkkolaitteita. Budjetti voi joustaa sopivan järjestelmän löytyessä. Tavarat mielellään kotimaasta tai Euroopasta.

  Minkäänlaista internet-yhteyttä mökillä ei vielä ole, mutta se tullaan järjestämään 3g/4g wifi-reitittimellä. Kuuluvuuden paikassa pitäisi olla kohtalainen ja jopa 4g-yhteyden toimia. Myös pihaa kuvaamaan voisi tulla kamera, mutta tähän kelpaisi vaikka riistakamera lähetysominaisuudella, jos ei yhtä toimivaa systeemiä tunnu löytyvän.

  Onko kenelläkään kokemusta nykypäivänä mydlink-järjestelmästä ja erityisesti noista palovaroittimista? Tai muista vastaavista systeemeistä, joita voisi suositella?
   
 3. JusmaaK

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2015
  Viestejä:
  5
  Minkä kaupan/myyjän kautta noita Hikvisioneita kannattaa Kiinasta katsoa? Tarve kahdelle laadukkaalle kameralle mutta 4K ei ole välttämättömyys. Kamerat sijoitetaan räystäiden alle, n.3m ja n.6m korkeudelle eli objektiivi täytyisi olla ilmeisesti yli 4mm?

  PoE kytkin löytyy mutta NAS hankkimatta, jos levyjen peilaus ei ole välttämättömyys pärjäisikö ihan hinnat alkaen laitteella esim. QNAP TS-128:lla?
   
 4. Ollifin

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2009
  Viestejä:
  1 457
  Aliexpressistä löytyy. Dahuan uusissa 2MP kameroissa on kuulemma huomattavasti parempi pimeänäkö ja kuvanlaatu kuin näissä 4K-kameroissa.
  nvr:ksi käy hyvin käytetty business-PC ja blue iris siinä, kts vaikka vstore.fi
   
 5. Sport_FIN

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  2 469
  Aitoja vai kiinakuraa?
   
 6. Heska

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2008
  Viestejä:
  876
  Hikvisionilla on myös Ultra Low Light malleja nykyisillään, niitä oli jossain vertailtukin Dahuan malleihin. Hämäränäköä jos erityisesti vaaditaan, niin 4K mallit ei ole parhaimmillaan, ainakaan noissa hinnat-alkaen mallisarjoissa.
   
 7. Ollifin

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2009
  Viestejä:
  1 457
  Dahuasta ei ole käsittääkseni olemassa erikseen aitoja/kiinakura malleja. Tässä selvä etu Hikvisioniin. Kaikkia Dahuoita voi päivittää vaikka olisi ostettu eri alueelta vrt. kiinamyyjien kräkkäämät Hikvisionit.
   
 8. juhaaa

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2009
  Viestejä:
  570
 9. sonofman

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  568
  Hetken jo näitä tutkailin ja meinasin tilata. Sitten aloin nyt miettimään, että mitä hyötyä näistä on? Jos joku murtautuu ja tekee varkauksia, vakuutus korvaa. Ei minulle ole niin väliä, minkä näköinen huppupää television kävi viemässä.

  Mitä muuta hyötyä näistä on kuin rikollisen kiinnijäämisriskin suurempi todennäköisyys. Toki itse kameran näkyvillä olemassaolo voi säikäyttää varkaan valitsemaan seuraava kohde mieluummin.
   
 10. Voyager

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2014
  Viestejä:
  8
  Näistä aparaateista on monenlaista hyötyä ja jopa viihdettä, mm.:
  • Tietenkin perusduunina nää rikoksiin/turvallisuuteen liittyvät tehtävät.
  • Todisteaineisto tilanteissa joissa on sana sanaa vastaan tai jonkin tilanteen selvittämisessä esim. vakuutusyhtiön kanssa. "Miten postilaatikkoni kaatui ja hajosi, ja milloin ja kenen toimesta?"
  • Säkkipimeässä/sateessa/keskiyöllä/... ei tarvitse mennä ulos katsomaan (syksy, sade, pilvinen yo, ...) "Mikä kolahti autotallin nurkan alueella klo 03? Ei siellä nyt liiku mikään. Katsotaas ... lapio näyttäisi kaatuneen talon seinustalla tuulen vaikutuksesta"
  • Oman lähipiirin turvallisuuden ja hyvinvoinnin varmistaminen. "Siellä se juniori näyttäisi edelleen hyppivän trampoliinilla ja kaikki näyttäisi olevan hyvin."
  • Tietää mitä ohikulkijat puuhaavat jos on jotain ihmeteltävää ("Ai taas se sama lähistön asukas on paskattanut piskinsä minun portin pieleen. Täytynee nätisti ottaa asia puheeksi kun näyttäisi muodostuneen käytännöksi."
  • Pihan luontokappaleiden puuhastelut. ("Mäyrä istuu ihmettelemässä kesäauringon nousua kuistin vieressä, västäräkkipariskunta opettaa kolmea poikastaan lentämään lennättämällä niitä pihan uima-altaan reunalta toiselle veden yli, kettu etsii syötävää, iso rusakko ottaa kolmen tunnin päikkärit selällään keskellä pihaani, peura käy juomassa piha-altaasta, ...")
  • Ja tietenkin pihalla hiippailijat. ("Naapuri suoritti yöllisen baarireissulta paluun minun pihan läpi eikä ilmeisen pienen laitamyötäisen takia muistanut minun istutusten jänisverkkoja. Turvalleen maahan ja verkko tukikeppeineen nurin. Ja sama pikauusintana toiseen suuntaan. :) Myöhemmin voi heittää pienen hyväntahtoisen huumorilla varustetun kuitin seikkailusta."
  • Viranomaisille/naapureille voi laittaa tietoa kun monena yönä klo 03 tuntemattomat "huolestuneet kansalaiset" käy varmistamassa että "isäntä on varmasti muistanut lukita autojensa ovet".
  • Aikaan ja liikkeeseen liittyvät varmistamiset. "Kuriiri on mielestään käynyt tuomassa tavarat mutta voin todistaa ettei ole." tai "Kyllä käytin tunkkia ihan normaalisti renkaanvaihdossa kun se hajosi eli todistetusti takuujuttu."
  • ...

  Siis kameroilla on monenlaista käyttöä. Ihan mukavia laitteita ja hyödyllisiä ja jopa viihdyttäviä laitteita.
   
 11. ilkkes

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2004
  Viestejä:
  1 133
  Tarkoitus olisi kuvata yhtä huonetta, kun siellä viitteitä rotista. Selvyyttä ei ole tullut, mistä ne sinne pääsevät, joten voisi laittaa kameran liiketunnistimella kuvaamaan kyseistä huonetta. Wlan-verkko pitäisi riittää sinne asti ja tietenkin mahdollisimman laajalla kulmalla oleva kamera olisi hyvä. Olisiko kyseiseen hommaan suosituksia kamerasta? Suomesta mieluiten, kun menisi taloyhtiön piikkiin.
   
 12. esal

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2002
  Viestejä:
  59
  Alla linkki jos meinaa laittaa haluamansa kameran ulos tiettyyn paikkaan. Kattava kameralistaus ja toimii google mapsissa.

  https://ipvm.com/calculator
   
 13. esal

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2002
  Viestejä:
  59
  Jos joku näiden kanssa pähkäilee niin kannattaa katsella myös näitä valovoimaisia malleja. Minulla ainakin toiminut ilman ir:ää läpi yön, siis ulkona, tosi vähällä valolla.
  Hikvision DS-2CD2335FWD-I 3MP Ultra-Low Light Network Turret Camera.
   
 14. JusmaaK

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2015
  Viestejä:
  5
  Pari Hikvision DS-2CD2035FWD-I kameraa pitäisi saapua huomenna, tallennus puoli olisi vielä ratkaisematta. Noissa NAS -asemissa ei taida olla H.265 tukea? Jatkuvalle tallennukselle ei ole tarvetta joten tallennustila ei taida tulla ongelmaksi, löytyisikö suosituksia millä asiaa lähtisi toteuttamaan?
   
 15. Heska

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2008
  Viestejä:
  876
  Onko mitään arviota miten paljon eventtejä on tiedossa sijoituskohteessa? Varsinkin tuolla h.265 tuella muistikortillekin mahtuu melko mukavasti.
   
 16. JusmaaK

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2015
  Viestejä:
  5
  Haja-asutusalueella ollaan joten satunnaisia kulkijoita hyvin harvakseltaan. Kameroissa on tosiaan paikka MicroSD -kortille mutta eikö esim. ilmoitusten toteuttaminen vaadi erillisen softan pyörimään NVR/NAS -purkkiin?
   
 17. Heska

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2008
  Viestejä:
  876
  Ei tarvi olla, Hikvisionin kamerasta saa kyllä hälyt suoraankin. Luuriin jos haluaa hälyt, niin esim. Hikvisionin iVMS-4500 softa tai sitten niiden pilvipohjainen Hik-Connect. Ainakin jälkimmäiseen sai push hälyt suoraan kameralta, en muista ulkoa miten tuon toisen kanssa oli. Löytyy sekä Android että iOS puolelle, taisi olla jopa Windows Phonelle oma versionsa. Tuossa linkit Androidille.

  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mcu.iVMS&hl=fi
  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hikvision.hikconnect&hl=fi

  Vikahälyjä todennäköisesti kuitenkin jokunen tulee, riippuen millaiseen paikkaan kameran asentaa ja miten tunnistukset saa pelaamaan. Usein pelkkä perinteinen liiketunnistus aiheuttaa vikahälyjä varjoista ym, mutta noihin saa alueelle saapumis, ja linjanylitys ym. hälyjä, jotka on enempi immuuneita moisille häiriöille. Ko. kameran ominaisuudet noiden osalta on listattuna tuolla kohdassa "Smart Feature-set" http://www.hikvision.com/en/Products_accessries_757_i6049.html

  Tuolta löytyy Storage and Network Calculator, jolla on helppo laskea miten paljon tallennustilaa tarvitaan. Huomioi että kun pudotat kuvanopeuden esim. 15 kuvaan sekunnissa, säästyy tilaa jo melko paljon. Karkeasti esimerkkinä 4MP kameralla saa 64MB kortille mahtumaan noin viikon eventit vaikka niitä tulisi 8 tuntia päivässä.
  http://www.hikvision.com/en/tools_82.html
   
 18. jupee

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  426
  Ipcamtalkin foorumilla on ohjeet joiden avulla saa päivitettyä uusimman firmiksen myös Hikvisionin kiinan-kura kameroihin. Päivitin juuri äsken Aliexpressistä 4-5 vuotta sitten ostetuun kameraan 5.1.16 --> 5.4.5 ohjelmiston.

  Tuolla ohjeella saa heräteltyä henkiin myös "bricked"-kamerat :D
   
 19. Minarkki

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2018
  Viestejä:
  299
  Mistä saa kaupoissa käytettyjä domekameroita missä on pehmeästi ja nopeasti liikkuva xy-moottori? Nämä kuluttajakaupan kamerat ovat parhaimmillaankin uskomatonta kuraa.
   
 20. Ollifin

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2009
  Viestejä:
  1 457
 21. Mentos

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2009
  Viestejä:
  491
  Saako 20-30 eurolla Kiinasta minkäänlaista ip kameraa? Tarkoitus olisi yhteen/kahteen huoneeseen aluksi laittaa koiria valvomaan työpäivän ajaksi. Eli etäkatselu ja jonkinlainen hämäränäkö olisi hyvä. Kuvanlaadusta toki joutuu tinkimään tuossa hintaluokassa, mutta onko kokemuksia tuon hintaluokan leluista. Ja jos on niin saa suositella.
   
 22. Heska

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2008
  Viestejä:
  876
  Vähän jos raskit enemmän sijoittaa, niin saat tuon ANNKE:n joka on Hikvisionin valmistama kamera, sen saa Hikvision firmispäivityksillä "aidoksi" Hikvisoniksi. Kuvanlaatu hyvä, hyvät liiketunnistusominaisuudet (myös PIR), toimii PoE:lla, WiFi ja LAN, saa helpon etäyhteyden netin kautta ym.

  https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01N80AIK2/

  Tuolla lisää juttua ja ohjeet miten saa firmiksen päivitettyä (pitää tehdä tietyssä järjestyksessä eikä suoraan uusimpaan): https://ipcamtalk.com/threads/annke-i61dr-2mp-hikvision-cube-clone.22479/
   
 23. wildcockis

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  276
  Mökkitontilla pyörii asiattomia kun mökki on tyhjillään. Mitäs kameraa suosittelette? Joku liikkeeseen reagoiva 100m säteellä (jos mahdollista) ja joku sähköpostiherätys siihen. Videokyyläysmahdollisuus etänä. Voidaan asentaa sisälle ikkunan taakse. Sähköä on saatavilla, nettiä ei mutta varmaan järjestettävissä.
   
 24. Heska

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2008
  Viestejä:
  876
  ^ Helpoin olisi varmaan joku riistakamera laittaa, mutta tuo 100 m alue on kyllä melko hankala yhdellä kameralla toeuttaa, suosiolla useampi kannattaa laittaa jos valvottavaa alaa on paljon. Suosittelen kyllä mielummin mallia joka tulee/voi asentaa ulos, ikkunan läpi kuvattaessa ei tahdo kovin hyvää kuvaa saada, saati kameran omaa IR valaisua käyttää.

  Ylipäätään ennen kuin voi jotain tiettyä kameramallia/optiikkaa suositella pitäisi olla melko hyvin selvillä millainen se sijoituspaikka & alue jota halutaan kuvata on. Tuossa jokunen viesti aiemmin oli linkki IPVM:n kameratyökaluun jossa saa kätevästi karttapohjalla vertailtua miten eri kamerat/optiikat kohteeseen sopii. https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718462713/
   
 25. Ollifin

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2009
  Viestejä:
  1 457
  Ehdottomasti kamera ulos. Ikkuna heijastaa IR-valoa jolloin yökuvaaminen on ihan yhtä tyhjän kanssa. Ulos tarvitsee viedä vain ethernet-kaapeli, josta kulkee samalla sekä virta että kuva. Kameraksi alla oleva. Asetuksista pääset säätämään sopivan "zoomauksen" tason eli sitä ei tarvitse etukäteen pähkäillä. Tästä löytyy muistikorttipaikka, joten erillistä tallenninta et välttämättä tarvitse.

  https://www.aliexpress.com/store/pr...-IPC-HDW5231R-Z-free/1200032_32837842126.html
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti