Kodin valvontakameraratkaisu: webkamerat vs IP-kamerat

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja hyperion, 31.07.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. hyperion

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2001
  Viestejä:
  4 823
  Todettakoon heti kärkeen: mitään todellista suojattavaa minulla ei ole. Kyse on ihan nörtteilystä, säätämisestä, kodin elektroniikkavarustelusta (Öö, pieni askel kohti älykotia taas?? Vai eikö? :) ) ja ehkä jonkinlaisesta proof of conceptailustakin. Että voi joskus sanoa jossain keskustelussa kun joku haluaa mökkiään turvata, että "sellainen X ja Y tuli viritettyä ja tätä hyvää ja huonoa siinä oli". Yksi "tarve" on myös se, että voisin päiväsaikaan ja viikonloppureissuilla katsella, mitä kämpillä asustelevalle kissalle kuuluu. :o

  Kiinnostaisi siis valvontakamerana toimivan halpiskameran pulttaaminen olkkarin seinään, jota voisi webin yli katsella etänä. Kaksi "alle satasen" vaihtoehtoahan tässä kai suurinpiirtein on.

  1) Joku D-Linkin tai Belkinin IP-kamera, tyyliin: Belkin NetCam Wi-Fi - langaton IP-kamera | Sisätiloihin | Kamerat | Verkkokauppa.com tai D-Link DCS-932L Cloud Camera - langaton IP-kamera | Sisätiloihin | Kamerat | Verkkokauppa.com WLANin tai parikaapelin yli routeriin kiinni, ja hoitaa kuvan välittämisen Internetiin ilmeisesti itsekseen
  [​IMG]


  2) HTPC:hen 10 metrin USB-jatkojohdolla kytketty webbikamera, heitetään nyt randomina esimerkkinä vaikkapa Microsoft LifeCam Studio - 1080p HD webkamera. | USB-väylään | Web-kamerat | Verkkokauppa.com (kiinnitti huomion lähinnä koska tuossa jalustassa olisi selvä ruuvinreikä, jolla sen voisi oikeasti saada katonrajaan kiinni - vaikka yksi reikä onkin vähän ongelmallinen ehkä, itseasiassa kahden muun IP-kameran jalustaratkaisut sen sijaan harmittavat todella paljon)
  [​IMG]

  Koska kyse on puhtaasta nörtteilystä ja säätämisestä säätämisen ilosta, tuossa mennään aikalailla siinä maksimeissa, mitä tähän inspaa rahaa upottaa. Kakkosvaihtoehdon etuina tuntuisi olevan ainakin korkeampi resoluutio (480p vs 1080p, aika hemmetin jäätävä ero varmasti) ja luultavasti jonkin verran parempi kuva muutenkin. IP-kameroissa kuitenkin se muu elektroniikka maksaa väkisinkin jotain.

  Jos valitsisin vaihtoehdon 2, niin millä softilla saisin aikaan tuollaisen webistä etänä katseltavan kuvan? Hyvin tärkeinä kriteereinä olisi tietoturva, HTTPS jne olisivat preferoituja ja muutenkin tunnettu softa jonka webbiserverialustaa ei luultavasti helpolla saisi korkattua. HTPC:llä pyörii Windows, joten se asettaa omat rajoituksensa. Ja kysytäänpä vielä; onko odotettavissa, että tuollainen koneella pyörivä softa imisi Atom-HTPC:stä kaikki tehot? Erillisen palvelimen kokoaminen tätä varten ei tunnu järkevältä, eli Windowsilla ja Atomilla mennään, ja jos ne jotain rajoittavat, niin sitten varmaan IP-kameralla.

  Heiteltkääs jotain ajatuksia. Vaihtoehto 1 vai 2, ja miksi? Jos vaihtoehto 2, niin millä softalla, ja miksi? Tänks! Kokemuksia noista IP-kameroista, millaisia? Muita laitevaihtoehtoja, mitä (pieni koko plussaa, kunnon ulkotiloihin tarkoitettu peltikotelo olohuoneen seinällä on jo vähän liikaa)?

  Sen mitä vanhoja threadeja hain, niin vuodelta 2007 löytyi juttua aiheesta, jonka kuitenkin tuomitsin jo vanhentuneeksi. http://murobbs.plaza.fi/taskumuro-p...itteet/500359-webbikamera-valvontakamera.html
   
 2. jaska915

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2000
  Viestejä:
  14 295
  No tähän voisi todeta että itse rakentelin kaverille erääseen rakennukseen valvontasysteemin, jossa tosin käytettiin Panasonicin ip-kameroita.

  4kpl BL-C101, 2kpl BL-C1 ja yksi kpl BB-HCM715. Softaksi Blue Iris, sillä kun on näppärä tallentaa itse koneella istuen eri formaatteihin ja sisältää itsessään myös HTTP-palvelimen jos sellaista tarvitsee.

  Ip-kameroissa on vielä se hyvä puoli että niihin saa (ainakin Panasoniceihin) näppärästi myös puhelimella yhteyden (mobile, niissähän on itsessään palvelin) ilman mitään extrasoftia, tällöin tosin saa vain staattisen kuvan joka pitää erikseen päivittää. Koneella sitten livekuvaa.

  Ja vaikka resoluutiosta monet kohkaavatkin niin aivan hyvin noiden pienempien Panojen 640x480 MPEG4/MJPEG on riittänyt. Tuo 715 on sitten 1280x720, mutta sillä olikin sitten hintaa sen 500€. Nuo C1:t oli muistaakseni siinä satasen pintaan.

  edit: niinjoo, dynip:n tarvitset, mutta tämän varmaan jo tiesitkin. Sekin muuten tulee Panojen kylkiäisenä.
   
 3. hyperion

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2001
  Viestejä:
  4 823
  Olen nyt hieman hämmentynyt. IP-kameratkin tarvitsevat jotain softaa (Blue Iris)? Eikö niissä pitäisi olla kaikki sisällä itsessään HTTP-palvelimia myöten, ja ainoa mitä ne tarvitsevat, on Internet-yhteyden?

  DynIP:kään ei liene pakollinen siinä mielessä, että vaikka itselläni ei olekaan virallisesti kiinteää IP:tä, käytännössä se on. Ainakin 9 kuukautta ollut sama, kun remote desktopilla töistä kotiin yhdistellyt pikavalinnan kautta, viime syksyltä en enää muista.
   
 4. jaska915

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2000
  Viestejä:
  14 295
  Juu, ei siis pakko olekaan mitään softaa käyttää pelkkien kameroiden kanssa.

  Tuo Blue Iris on siis tässä tapauksessa ainoastaan paikan päällä tapahtuvaan kameroiden seuraamiseen ja nauhoittamiseen. Kätevä softa kun kaikki kamerat näkyvät samalla ruudulla ja tallennus onnistuu yhdellä napilla vaikka WMV:ksi jotka voi suoraan jakaa eteenpäin tarvittaessa.

  Mutta jos siis haluaa niin se toimii myös kamerat yhteen kasaavana ajastettuna tallentimena ja/tai HTTP-palvelina johon kuvat päivittyvät määrävälein.

  Ja sama ip se tuolla kaverillakin on ollut jo yli vuoden Soneran ADSL:n kanssa, mutta helpompihan se on muistaa "jotain.viewnetcam.com" kuin ip-osoite, jos siis jostain reissun päältä haluaa kameroita tuijotella.
   
 5. hyperion

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2001
  Viestejä:
  4 823
  Jeps, kuulostaa kuitenkin siltä että suurin osa noista erikoisominaisuuksista menisi itseltäni ohi, koska en kyllä ajattelekkaan enemmän kuin yhden kameran hommaamista.

  Mites sitten tuo webbikamerapuoli? Pakko myöntää että tässä vuorokauden miettimisellä jos johonkin suuntaan olen kallistunut, niin ehkä inan verran webbikameran+HTPC:n suuntaan. Se "aito" 1080p nyt vaan tuntuu siltä, että sen kanssa voi elää hamaan tappiin asti. 480p taas on vähän sellainen, että jotenkin siitä vaan itselle jää väliaikaisratkaisun maku, odotellessa parempia IP-kameroita samassa hintaluokassa. Mitä softia mä tuossa setupissa tarttisin?
   
 6. Hekeli

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2007
  Viestejä:
  420
  Suurimassa osassa veppikameja taitaa olla ongelmana esim ihan liian pienet näköalueet (saisi olla todella laajakulma) ja tarkentamisongelmat pitkälle. Aika salapoliisintyötä noissa pitää tehdä jos haluaa hyvää.

  Tästä tulikin mieleen että pitää tutkia tuota Logitekin C930e:tä jota aikaisemmin odottelin markkinoille. Ainakin mainostaa leveää 90 asteen kuvaa.

  edit: Mikä ettei vaikka tälläkin foorumilla mainostettu Mobius Actioncam? Jossain luki että 87 astetta kuvaa.. ei ainakaan koolla ja hinnalla pilattu..

  edit2: Tietysti pitää muistaa se että pimeässä on hankala kuvata mitään ellei kamera ole todella herkkä (kunnon lumisateista kuvaa josta ei näe mitään?) tai IR-ledeillä varustettu..
   
  Viimeksi muokattu: 01.08.2013
 7. Anon4340

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2001
  Viestejä:
  487
  Itse olen ajatellut, että jotta tuollaisesta valvontakamerasysteemistä olisi hyötyä varkaita varten, niin kameran täytyisi pystyä lähettämään kuvat/videot jonnekkin "turvaan". Tästä seuraa kaksi haastetta:
  1. Jo nuo halvat ip-kamerat pystyvät lähettämään kuvan, kun tapahtuu liikettä, nettii esim. sähköpostilla. Kuvat sähköpostilla esim. gmailin laatikkoon, niin vaikka varas vie kameran niin se ei pääse käsiksi kuviin. Ongelma tässä on, että halvoissa kameroissa liiketunnistus tapahtuu kuvaa tutkimalla. Kun tulee pimeää kennon kohina kasvaa ja liikettä tapahtuu koko ajan. Eli liikkeen tunnistus pitäisi tapahtua jotenkin muuten esim. infrapunatunnistimella.
  2. Tallentavan kameravalvonnan kanssa tulee tiettyjä velvollisuuksia. Ilmoittaminen, luvat kuvattavilta, henkilörekisteri...

  Jos kamera osoittaa omaan pihaan niin riittääkö 2. kohtaan että laittaa tontin rajalla kameran kuvan lisätekstillä "tallentava videovalvonta". Tässä tapauksessa pitäisi ilmeisesti vielä laatia henkiörekisteriote, joka pitäisi olla jollain(?) tavalla saatavilla. Olisiko kenelläkään vinkkiä millainen tuo pitäisi olla käytännössä "kodin valvonnassa" (esimerkki?) ja kuinka sen voisi saattaa saataville? Onko tuosta jotain seurausta, jos tuohon henkilörekisterioteeseen käyttö on kirjattu hyvin laajasti ja esim. suojaukset kuvattu kuten tapahtuu esim. Gmail:iin lähetettäessä?
   
 8. hyperion

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2001
  Viestejä:
  4 823
  Huomasinpa itsekin juuri, että tuo Microsoftin kamera on aika iäkäs. Ihan vain satunnainen huomio. 2010 taitaa olla vuosimalli.

  Kyllähän tässä aina on tämä, että nälkä kasvaa syödessä. IP-kamera olisi kiva, mutta kyllä minä nyt EDES sen 720p -HD:n haluaisin. 150 eurolla näyttää alkavatn irtoamaan jotain D-Linkin 720p IP-kameraa. Mutta sitten... haluanko pelkän säätämisen ilosta sijoittaa 150 euroa täysin turhaan asiaan...
   
 9. hyperion

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2001
  Viestejä:
  4 823
  Nostellaas nyt kerran. Ei ehkä ihan yhtä keskustelevaa ja annokasta meininkiä ollut vielä, kuin toivoin. Erityisesti kiinnostaisi kokemukset valvontajärjestelmän toteuttamisesta webbikameralla. Mitä softia olette käyttäneet, millaisilla koneilla (minun Atom-kone -"ongelma"), tietoturva-aspektit, onko kameroiden kulmat olleet ongelmia jne?
   
 10. hsalonen

  Rekisteröitynyt:
  15.08.2009
  Viestejä:
  10 441
  Tuossa IP-kamerassa on muutama ledi, voi olla infrapuna.

  Sen sijaan tuossa web-kamerassa ei ole ledejä, ja infrapuna on blokattu erillisellä filtterillä.

  --

  Lisäksi noissa webcameroissa on aika rajattu kuvakulma. Itse tilasin laajakulman Saksasta omaan käyttöön.

  --

  En siis ole turvaratkaisuja tehnyt, tein vaan muistaakseni 2010 vuoden timelapsen omasta olohuoneesta, jota en julkaise, koska siinä on allekirjoittanut kalsareissa katsomassa telkkaria ainakin parissa framessa.
   
 11. jaska915

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2000
  Viestejä:
  14 295
  No webbikameralla saa varmaan ihan kivan systeemin aikaiseksi jos tykkää näpertelystä ja oikukkaasta toiminnasta;)

  Ainakin henk. koht. tuollaisessa webcam->USB->"joku koneenraato"->verkko-systeemissä on vähän liikaa potentiaalisia vikapaikkoja.

  Semminkin kun sillä ~100€:lla saa jo PTZ-verkkokameran jolla edes kuvakulma ei tuota ongelmia.

  Mutta tämähän on vain oma mielipide.
   
 12. magnuken

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2010
  Viestejä:
  2 151
  Itselläni on valvontakäytössä kolme Foscam IP-kameraa, 2xFI9810W ja 1xFI9821W. Jälkimmäinen on tarkkuudeltaan suurempi, eli 720P. Kameroissa on sisäänrakennettu ir-valaistus. Niissä ei ole zoomia mutta eri polttovälisiä objektiivejä on saatavissa suuri valikoima.

  Kamerat ovat WLANin kautta yhteydessä kämpän reitittimeen ja sitä kautta nettiin. Kun kamera havaitsee liikettä, se lähettää sähköpostiin asiasta tiedon still kuvan kera ja sähköpostista puolestaan lähtee sms-viesti puhelimeeni.

  Android luurissani minulla on lisäksi TinyCam Monitor niminen ohjelma jolla voidaan katsoa liikkuva kuvaa kameroiden ottamana.

  Kuten jo mainittiin, ongelma näissä halvoissa ip-kameroissa on se liikkeen tunnistus. On aikamoisen vaikeata säätä tunnistuksen herkkyys ja tunnistusalueet kohdalleen jottei tulisi hirveästi virhehälytyksiä.
   
 13. äfviis

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2008
  Viestejä:
  474
  Jos pokka kestää niin kannattaa katella noita Kiinan ihmeitä.

  3X Zoom 720P Megapixel HD H 264 Wireless PTZ Pan Tilt IR Cut Outdoor IP Camera | eBay

  Esim. tuossa on optinen zoomi ja liikuteltava kamera. 355 astetta pystyy siirtelemään horisontaalisesti ja 90 vertikaalisesti eli jos tuon asentaa sopivaan paikkaan niin sitten pystyy tuijotteleen vähän kaikkea.
  Ainoa ongelma on että tuo on ruma kuin petolinnun perse. :smoke:
   
 14. Anon4340

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2001
  Viestejä:
  487
  Itselläni oli joskus ikkunasta ulos kuvaamassa D-Link DCS-2120. Tuohan on jo vanha kamera ja tuossa oli juurikin ongelman, että kun tuli pimeää kamera kuvitteli kohinaa liikkeeksi -> koko ajan hälyjä ja lähetti kuvia s-postilla. Hyvänä puolena oli että kamera toimi itsekseen eikä tarvinnut tietokonetta.

  Nyt jos ostaisin uutta kameraa, niin katsoisin että siinä olisi digitaali sisääntulo(-ja), niin että siinä olisi IR-perusteinen liikken tunnistus, siihen saisi liitettyä ulkoisen IR- tunnistimen tai muun ulkopuolisen liikkeen tunnistus systeemin. Toinen vaihtoehto olisi, että rakentaisi vastaavan systeemin esim. Raspberry Pi:n päälle. En tiedä onko sopivaa projektia olemassa?

  Liikkeen tunnistuksella saa kyllä imettyä (lähes) kaikki tehot (lähes) kaikista tietokoneista kun vain monimutkaistaa tunnistusta...
   
 15. magnuken

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2010
  Viestejä:
  2 151
  Vielä noiden halpojen ip-kameroiden liikkeen tunnistuksesta:

  Ainakin Foscamin uudemmissa H.264 (eli 720p) kameroissa (kuten Foscam FI9821W) on mahdollista kuvakentässä sellaisilla suorakaiteilla määritellä mistä se liiketunnistuksen ottaa samoin kun säätää tunnistusherkkyys. Tällä saa jo kohtuullisen luotettavuuden aikaan, tosin kovasti kokeilemalla, tämä etenkin kun nuo Foscamin liiketunnistukset eivät ole herkkiä valoisuuden vaihteluille tai kohinalle.

  Vielä on syytä todeta, että Foscamit ja vastaavat joissa on automaattinen ir-cut filtteri ja omat ir-ledit, eivät toimi pimeässä ikkunalasin takaa kuvaamassa ulospäin. Tämä vaikka ulkona olisi erilliset ir-valaisimet.

  Tämä koska pimeässä kamera laittaa automaattisesti päälle omat ir-lamppunsa ja ne heijastuvat ikkunasta takaisin eikä mitään näy. Jos puolestaan samuttaa manuaalisesti kameran ir-lamput, niin silloin menee ir-cut filtteri päälle eikä kamera enää reagoi ir-valoon! Eli, jotta ulkokuvaus toimisi kamerankin olisi sijaittava ulkotiloissa.

  Esom. tämä: http://www.navimare.fi/product_details.php?p=1178
   
 16. Itsekin ajatellut laittaa kameran tai pari asuntoon. Tosin vaatimuksina on 720p/1080p tarkkuus, dome ja hyvä yönäkö alle 10m matkalle. Hinnat tuollaisilla kameroilla tuppaa nousemaan nelinumeroisiin summiin..
   
 17. hsalonen

  Rekisteröitynyt:
  15.08.2009
  Viestejä:
  10 441
  Ne IR-ledit valaisee ihan hyvin, eikä ihminen näe sitä valoa, joten voi pitää päällä öisinkin.
   
 18. magnuken

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2010
  Viestejä:
  2 151
  Näinhän ne tekevätten, eli valaisevat toki hyvin mutta ei esim. akkunan takaa ulos tai vaikkapa domekuvun sisältä ulos! Tämä siis vaikka joitakin IP/IR-kameroita mainostetaan soveltuvan domeihin!
   
 19. Unix

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2005
  Viestejä:
  1
  Mitenkä olette ratkaisseet sen kun GSM verkko pudottaa yhteyden jos ei
  ole liikennettä? Kuinka voi kameravalvonnan toteuttaa GSM verkon kautta
  kun ei ole mahdollisuutta kiinteään nettilinjaan?

  t, Juha
   
 20. magnuken

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2010
  Viestejä:
  2 151
  Tuollaiseen tilanteeseen sopisi varmaan ihan GSM valvontakamera, joka siis lähettää kuvan liikettä havaitessaan MMS viestinä haluttuun puhelinnumeroon.

  Es. Verkkis myy edullista Opticam gesmikameraa:
  Opticam GSM Security Camera - GSM-valvontakamera. | Sisätiloihin | Kamerat | Verkkokauppa.com
   
 21. jaska915

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2000
  Viestejä:
  14 295
  No jos edelleen puhutaan "oikeista" ip-kameroista, niin helpointa lienee laittaa kamera(t) kysymään kellonaikaa NTP-palvelimelta riittävän tiheään.
   
 22. ma-sa

  Rekisteröitynyt:
  05.12.2011
  Viestejä:
  19
  Ite viritin viikko sitte tämän D-Linkin vekottimen mökille:
  D-Link DCS-2132L Wireless N HD Cloud langaton IP-kamera | Sisätiloihin | Kamerat | Verkkokauppa.com

  Tuota mainitsemaasi kohina ongelmaa ei tuossa ole, kiitos IR-ledien. Ainoa ongelma ja aika iso sellainen on tuossa se, kun liiketunnistus on päällä ja IR-ledien toiminta automaatilla, niin joka aamu ja ilta kun kamera vaihtaa ittensä päivä/yö kuvaukseen, niin kyseinen vaihto antaa hälytyksen sähköpostiin.

  Tuo liiketunnistus perustuu siis siihen, että kun kuvassa tietty määrä pixeleita vaihtuu tulee hälytys. Näin ollen kun mennään päiväkuvasta (väri) yökuvaukseen (mustavalko), niin liiketunnistus havaitsee muutoksen ja häly sähköpostiin.

  Eli jokapäivä sulla on vähintään 2 turhaa hälytystä (~2x5mb videota) sähköpostissa.

  -Masa-
   
 23. Jaake

  Rekisteröitynyt:
  24.08.2001
  Viestejä:
  1 727
  Jotain ajatuksia

  Halvoissa IP-kameroissa ei ole kummoinen kuva ja varsinkin kiinanihmeiden firmwaret ovat bugisia. Luotettavuutta, hyvää kuvaa hämärässä, toimivaa softaa yms. haluttaessa alkaa kamerat maksaa satasia kappale. Kuvien tallennukseen tarvitaan kuitenkin oma serveri, joka on aina päällä tai maksullista tilaa jossain.

  Halpa versio asiasta, tämän tyyppinen mulla on pyörinyt jo lähemmäs 10 vuotta. Ihan vaan lähinnä omaksi iloksi tehty, mutta ihan toimiva systeemi.

  Webbikamera/Webbikameroita. Useissa ongelmana suppea kuva-ala, mutta laajakulmaobjektiivilla varustettuja on kai joitain malleja. Ja joissain lienee vieläkin vakiokierteellä objektiivi, joten saa laajakulman vakion tilalle. Mulla on käytössä vanhoja Philipsin Toucameja, joissa tuo mahdollisuus. No kuva niissä on toki nykymittapuun mukaan jo paska.

  USB 2.0 extender, jos se 5 metriä kaapelia on liian lyhyt. DX:sta tai Ebaystä noin $50 extender, jossa virransyöttö mukana. Siihen voi sitten hubilla liittää useammankin kameran. Maksimi kaapelin mitta lienee jotain kymmeniä metrejä. Ne halvat extenderit eivät tue USB kakkosta, vaikka niissä niin väitetäänkin ja tarvitsevat aktiivisen hubin peräänsä, että kameralle riittää virtaa.

  Softana olen käyttänyt WebcamXP:tä. Tietoturva ei ehkä ole aivan huippua, mutta muuten toimiva ja helppo softa. Liiketunnistukset toimii ja osaa ohjailla myös joitain pan/tilt-kameroita. Enpä muista että olisi ainakaan tämä uusin versio koskaan kaatunut ja lopettanut kuvaamista. Katseleminen onnistuu myös puhelimella.

  Liiketunnistuskuvat tallentuvat koneelle ja varmistukset Puresyncin avulla Googledriveen ilmaiseksi. Koneessa joku pari kolme vuotta vanha tuplaydin Atom ja tuon kamerasoftan (kolme kameraa) lisäksi koneessa pyörii muutakin ja hyvin jaksaa pyöritellä.

  Hämärässä liiketunnistuksen apuna voi käyttää ulkovaloa liiketunnistimella. Siis joku 300 watin halogeeni tai vastaava ledi. Kun lamppu syttyy kamera huomaa liikkeen ja alkaa kuvaamaan. Ilman tätä ainakaan nuo vanhat kamerat eivät huomaa liikettä hämärässä ja jos huomaavatkin, kuvat ovat puuroa.

  Omaan systeemiini rakentelin vielä lisäksi parilla sarjaporttiin kytketyllä puolijohdereleellä ja omatekemällä softalla systeemin jolla voi sytyttää valot pihalle, jos haluaa pimeällä katsoa miltä pihassa näyttää. Mutta se nyt on toinen tarina ja nykyisin saa valmiita usb-releitä ja niihin valmiita softia, että tuon tyyppiselle virittelylle ei ole enää tarvetta.


  EDIT: Ja noista vääristä hälyistä. Ulkokamera antaa niitä vaikka kuinka paljon, varsinkin jos kuva-alassa on puita tai niiden varjoja tms. Jos systeemiä aikoo käyttää, niin että se soittelee puhelimeen jotain hälyjä, kannattaa hankkia oikeita liiketunnistimia jne. systeemejä. Kamerat vaan tallentamaan kuvat.
   
  Viimeksi muokattu: 19.09.2013
 24. magnuken

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2010
  Viestejä:
  2 151
  Tuo liikkeen tunnistus ja siitä aiheutuvat väärät hälytykset ovat todellakin ongelmana noissa halvoissa IP/WLAN/HTTP kameroissa, missä se perustuu ihan videokuvan pixeleiden muutoksiin eikä mihinkään erilliseen ir-liiketunnistimeen.

  Pientä apua tähän on kuitenkin tuonut ainakin Foscamin uudemmat H.264 kamerat (kuten Foscam FI9821W), missä on mahdollista kuvakentässä sellaisilla suorakaiteilla määritellä mistä se liiketunnistuksen ottaa (voi rajata tuulen tuivertamat puskat pois) samoin kun säätää tunnistusherkkyys. Tällä saa jo kohtuullisen luotettavuuden aikaan, tosin kovasti kokeilemalla, tämä etenkin kun nuo Foscamin liiketunnistukset eivät ole herkkiä valoisuuden vaihteluille tai kohinalle.
   
 25. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 428
  riistakamera tallentaa tarkat valokuvat liikeohjauksella. kyllä sen sitten huomaa kun kämppä on putsattu.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti