Kissat pikku karvapallomme

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja totoro, 09.11.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. tuffer

  Rekisteröitynyt:
  04.08.2004
  Viestejä:
  199
 2. Applepie

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2008
  Viestejä:
  4 912
  jsut meinasin samaa linkata, eritoten tämä kohta pisti vihaksi ja pahasti:

  juu, itestään se kissa varmaan saa nostettua tuon monen kilon painosen kannen, varsinkin jos roska-astia on tyhjä... hieno vitsi heh heh.
   
 3. kotivalo

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2002
  Viestejä:
  234
  Mun leikattu Cornish Rex-poika, 3v on taas alottanut pentuajoilta tutun tavan eli "leipomisen", täytynee taas yrittää vieroittaa se tuosta. Vaikka toimiikin hyvänä muistuttajana siitä et kynnet olis syytä leikata ainakin joka toinen viikko... :)
   
 4. Misery

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2005
  Viestejä:
  14
  Miten se vieroitus onnistuu? Jos puhutaan samasta asiasta, niin meidän 6 vuotias katti tekee sitä joka kerta kun päättää tyynylle haluta nukkumaan, ensin viisi minuuttia "leipomista". Toinenkin samanikäinen tuota harrastaa, mutta huomattavasti vähemmän.
   
 5. Ihmes

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2002
  Viestejä:
  833
  Feerus, tuskin se sitten sama on. Hassun näkönen tommonen turkki kyllä, kun se elukka kyyhötti tuolla pihalla ekan kerran niin luulin että se oli jääny auton alle kun näytti niin ruhjoutuneelta :P
   
 6. Methados

  Rekisteröitynyt:
  11.07.2000
  Viestejä:
  792
  Miten pystyisi opettamaan tuota meijän kissaa tavoille kun se tykkää öisin teroittaa kynsiä sohvaan. Vasta investoitiin aika iso summa sohvaan, ois ihan jees jos se ei terottelis. Yleensä tää tapahtuu öisin ja joskus herää siihen ääneen. Kissalla on kattoon asti ulottuva iso kiipeilypuu olkkarissa ja makkarissa pienempi, ja se niihin terottelee yleensä kun sitä seuraa ja on lähellä, sitten kun selän kääntää alkaa erilainen ropina kuulumaan ja katti terottaa sohvan kupeeseen. Olen yrittänyt keretä vesisuihkulla sitä suihkuttamaan kun jää rysänpäältä kii muttei se ole tepsinyt.

  Mitäs sit keksitään?
   
 7. tusinatunnari

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2005
  Viestejä:
  1 397
  kuulostaa vähän Methados perinteiseltä huomionhakemiselta johon ei tainnut auttaa muu kuin se että jättää huomioimatta sen kun sohvaa kynsitään. Vähän vaikea homma varmaan vaan, ehkä joku suojuspeite sohvaan siihen asti kissa kasvaa henkisesti ulos sohvan kynsimisestä huomion takia?
   
 8. Whig

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  6 299
  Vesisuihkua/ruiskua käytettäessä on tärkeätä ettei kissa nää/tajua sinun olevan sen ruiskun käyttäjä. Itse tein sen mokan, että ruikin liian näkyvästi ja nyt kissa hyppii pöydillä mutta lähtee nopeasti karkuun jos näkee minun tulevan kohti sillä kissa nyt yhdistää minut siihen pöydällä oloon ja ruiskaisuun.
  Jos olisin "piilosta" ruiskaissut niin kissa tod.näk. yhdistäisi sen ikävän ruiskaisun siihen pöydällä oloon eikä haluaisi hyppiä pöydillä...
   
 9. ruttukulli

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2005
  Viestejä:
  1 012
  Norjalainen metsäkissa löytyy :)

  Jospa sitä kuvaa illemmalla kun ei nyt ole saatavilla :smoke:

  Tekee itsestänsä 10x arvokkaamman, repinyt mm. sohvat, matot ymym pienempänä, ruokaa vetää aina kun antaa, osaa kyllä hoitaa pummimisen (turhan söpöjä ilmeitä)
   
 10. NakuAnkka

  Rekisteröitynyt:
  18.05.2004
  Viestejä:
  266
 11. Jannu_vaan

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  374
  Jahas, olisi edessä kahden ulkokissoiksi tottuneiden metsästäjien pitäminen 2 kk kerrostalokämpässä. Itku pääsee jo nyt. Hitto jos saisi ainakin tuon toisen hoitoon johonkin siksi aikaa. Karva Elvis varmaan tottuisi vielä takaisin kerrostalokissaksi. Tuo kovempi metsästäjä Aatu ei ainakaan helpolla.

  Tosin en tiedä onko uudessakaan talossa sitten 2kk päästä ulos asiaa kun naapureita on kuitenkin vieressä...

  Nykyisin Aatu ei enää juuri hiiristäkään kiinnostu, täytyy olla yli 10 cm mittaa, että kissa liikahtaa.

  [​IMG]

  [​IMG]

   
  Viimeksi muokattu: 26.08.2010
 12. mirdi

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2004
  Viestejä:
  12
  Muakin kiinnostaa miten sä vierotat sen tuosta? Mulla on puoliksi norjalainen metsäkissa joka on jo 10vuotias ja leipoo ja kehrää heti kun siihen koskee. Leipoo ilmaa jos makoilee jossain, mutta sylissä kynsii samalla mun mahaa ja reisiä....
   
 13. Methados

  Rekisteröitynyt:
  11.07.2000
  Viestejä:
  792
  Heh meillä on jokainen kissa tuota leipomista tehnyt ja miusta seon ihan normaalia kissojen käytöstä. Eilen taas tapasin katin teroittamasta sohvaan kynsiänsä ja suihkutin kulmantakaa suihkulla. Minua ärsyttää kissassa ja eukossa se että kun tuo nainen antaa katin kävellä pitkin pöytiä ja välistä syöttää jotain leikkelettä tms pöydältä suoraan sille. Kuulemma kämppä on niin pieni elinympäristö kissalle että pitää saada kävellä pitkin pöytiä. Voi olla vähän sekavaa kasvatusta kissalle kun minä suihkutan kukkasumuttimella kun se hyppää pöydälle ja toinen sitten syöttää sitä ;p .

  Jos jollakulla ei vielä ole tollaista kattoon asti ylettyvää kiipeilypuuta missä on noita erilaisia tasoja ja riippumattoja niin suosittelen, meillä kissa tykkää aivan älyttömästi tossa riippumatossa nukkumisesta.
   
 14. GirlT

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2008
  Viestejä:
  674
  Jannu_vaan: Jos hankkisit kissoille remmit ja veisit niitä pihalle. Aluksi kannattais varmaan viedä niitä aika usein ulos. Ja vaikka istustella paikallaan ja antaa kissojen touhuta rauhassa ulkona, mitä touhuavatkaan.
   
 15. Jannu_vaan

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  374
  Valjaita kokeiltiin joskus pentuna totuttaa. Molemmat kissat lähinnä makasivat paikallaan heti kun valjaat laitettiin päälle, eivätkä suostuneet kävelemään minnekkään.

  Lisäksi ei ole aikaa lähteä keskellä yötä kissaa ulkoiluttamaan jos toinen on päättänyt päästä ulos juuri silloin.

  Mutta pitää kokeilla onnistuuko tuo elämä kerrostalossa, siitähän tuon näkee rupeaako mielenosoitus paskoja olemaan nurkat täynnä.
   
 16. kotivalo

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2002
  Viestejä:
  234
  No en tiedä kuinka hyvin tota käytöstä saa täysin loppumaan, mut ainakin aikasemmin tää meiän rontti teki sitä lähinnä iltaisin kun olin käymässä nukkumaan. Siihen autto ihan vaan kissan reipas leikittäminen just ennen nukkumaan menoa, ni ei sit jaksanu enää itsekään riehua. Jos se syliin tulee leipomaan, ni työnnän vaan poies, autto ainakin pentuna ton käytöksen karsimiseen. Tiedä sitten mistä se nyt on saanu ton ällin uudestaan. Huomiotahan se kissa tuolla tavalla yrittää saada...
   
 17. BillyB

  Rekisteröitynyt:
  22.01.2008
  Viestejä:
  734
  Meillä on kaksi kissa kissa joista ei nyt sen enempää...
  Täällä meilläpäin asusta kohtalaisen paljon villikissoja pitkin metsiä. Eilen illalla kotiin ajellessa tiellä nökötti kolme hiton pientä ko. eläintä. Omituisen näköisiähän nuo sisäsiittoiset eläimet ovat, mutta silti heräsi kysymys, että jos nappaisi yhden poikasen kiinni (jos saisi) niin mahtaisiko se oppia olemaan kotikissa?
   
 18. 10900

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2010
  Viestejä:
  725
  Jos se pääsee kosketuksiin ihmisten kanssa riittävän nuorena, niin miksi ei. 80-luvun alussa ensimmäinen kissa oli naapuritontilla asustaneen villipesueen jäsen, joka omatoimisesti päätti muuttaa kotiimme asumaan. Eipä tuolle jäänyt mitään näkyvää traumaa siitä, ettei sattunutkaan olemaan kotikissan jälkeläinen. Samalla tavalla tuli koko ikänsä retkien jälkeen kotiin ruokakipponsa äärelle.
   
 19. Zariina

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2009
  Viestejä:
  133
  Kattineiti nuoli pari päivää bylberöään silleen, että kiinnitin huomiota. Sitten yks kaks eilen se alkoi mouruta ja kieriä kiihkon vallassa matolla. Tajusinpa sitten, että vuosikas neiti on nyt "sillä tuulella." Tämä on ensimmäinen narttukissa ja muistista tiesin sen mouruamisen olevan melkoista, mutta tämä perässä kulkeva mouruava itsensätarjoava sai kyllä päättämään, että heti kun koirajutut on hoidettu, niin pikkuneiti leikataan. On kyllä sen verran kiimainen ahdistelija, että rassaa varmasti sitä itseäänkin - ja eipä sitten tule kohtuongelmia, jos on operoitu.

  Mutta onko kokemusta siitä paljonko leikkaus muuttaa luonnetta? Tuo kun on niin kiva pieni vilkas kissimirri, että olisi sääli, jos se passivoituisi yms.
   
 20. Whig

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  6 299
  Ei meillä ainakaan mun mielestä lainkaan ton mun Maine Coonin kohdalla.
  Tai sitten muuttui niin hitaasti, että totuin sitä mukaa, kuin muuttui.
   
 21. BillyB

  Rekisteröitynyt:
  22.01.2008
  Viestejä:
  734
  Meillä oli aikoinaan kissa joka oli varsinainen pyörremyrsky. Tuli leikkauksen aika ja sen jälkeen kissa vaan makoili 2-3 päivää. Kirosin jo mielessäni, et tollanenko siitä tuli. Ja paskat, sama rumbahan se sit alkoi - onneksi:D
   
 22. zba

  Rekisteröitynyt:
  22.02.2002
  Viestejä:
  30
  Lyhyt vai pitkä karva? Ruokahan tuohon vaikuttaa paljon. Jos on pitkä karva niin voisin suositella jotain eläinkaupa karvapallo ruokaa (hill's, royal canin). Tuolle omalle otukselleni en oikein voi muuta antaa kun markettien ruokien kanssa oksentelu on melkein joka päiväistä. Karvapallo ruualla sen saa rajoitettuun pariin kertaan kuukaudessa.
   
 23. Zariina

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2009
  Viestejä:
  133
  Oma mielipiteeni on se, että jos eläinkaupparuokia ostaa, niin ei kannata luottaa siihen, että ne hyvin markkinoidut tuotteet (RC, Hills) ovat niitä parhaita vaihtoehtoja. Kyllähän sitä marketista Shebakin moni ostaa ja pitää sitä hyvänä, vaikka se lienee ihan samaa sokeriliejua, kuin muutkin mömmöt. Mielestäni RC ja Hills ovat samanlaisia brändituotteita omassa luokassaan.

  Hills ja Rc ovat keskivertoruokaa eläinkaupassa, osa tuotteista jopa sitä huonompaa. Meillä ei BHA Royalia mielellään syötetä koiralle tai kissalle, vaikka kuinka sitä eläinkauppa suosittelisi tai eläinlääkäri myisi rahankiilto silmissä.

  Suosittelisin itse Acanaa, Applawsia yms.
   
 24. zba

  Rekisteröitynyt:
  22.02.2002
  Viestejä:
  30
  Juuh.. Applaws koitin tuolle kohta 13v herralle niin sai sitten olla pylly pesulla kerta päivässä kun sen maha meni siitä ruikulille. Lähinnä tarkoitin kuiva muonia noilla hill's ja royal.. tuoreruokana menee whiskas ja kitekat sopivasti vuoron perään. Eipä se suositus tuosta karvapallo ruuasta ole tullut edes eläinlääkäreiltä vaan kyllä se on ihan muilta kasvattajilta tullut silloinkuin vanhemmat kasvattivat vielä kissoja. Parhaimmillaan talossa taisi olla 4 aikuista ja 5 pentua.
   
 25. Zariina

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2009
  Viestejä:
  133
  Ei kaikki sovi kaikille. Täällä menee Applawsia ja Acanaa ja kissat voivat hyvin. Ei se RC -Hills huonoa ole ja niillä tuskin kissaa tappaa, mutta on vain sääli, miten porukka välillä jopa hiukan sokeasti uskoo kun noita suositellaan. Jopa kasvattajat ovat ihmisiä ja moni suosii Royalia, mutta siihen vaikuttaa aikasen paljon muukin kuin ruuan hyvyys.

  Moniko kasvattaja on ehkä loppujenlopuksi tietoinen näistä Acana yms jutuista ja syöttää vain sitä, mitä markkinoinnin luoma ilmapiiri suosii?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti