Kirkosta eroaminen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja monni-, 20.12.2006.

 1. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Pitää ymmärtää, että hihhulit ovat äärimmäisen peppukipeitä. Tarvitsevat paljon erioikeuksia ja kaikkien pitää teeskennellä, että heidän harhansa ovat todellisia. Muuten on kyse vainosta :D
   
 2. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Joo, eiköhän tämä ole tässä.
  Kun kirkkoon kuulumaton ateisti sanoo, että jokainen pitäköön huolen omista asioistaan, niin alkaa ihmeellinen vollotus siitä, kuinka tässä vain ihan kiltisti yritetään auttaa muita ilman minkäänlaista taka-ajatusta. Toivon mukaan moinen pyyteettömyys näkyy myös muilla elämänalueillanne eikä rajoitu pelkästään kirkkoon kuulumattomuuden evankeliumiin.
   
 3. Sponssi

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2006
  Viestejä:
  4 045
  - Yhteiskunta käyttää miljardeja meidän veroeuroja vuosittain, kun koittaa käännyttää mm. viattomia lapsia uskomaan tuohon sontaan.
  - Vanhemmat liittävät vastasyntyneitä uskonlahkoon, joka automaattisesti saa laskutusoikeuden kysymättä laskutettavalta itseltään.

  vs.

  - Joku muistuttaa foorumilla niitä vastasyntyneinä pakkoliitettyjä, että nykyään on olemassa modernikin tapa erota siitä uskonnosta johon vanhemmat pakkoliitti vauvana.

  Onkohan lolleropallero kaikissa tukipuhelin jne. ketjuissakin kiukuttelemassa kun ihmiset "tuputtaa" sitä tukipuhelimen numeroa, josta sitä apua saa. Aivan kuten kirkosta eroamisketjussa kiukuttelee sitä, kun joku tarjoaa linkin sinne paikkaan josta sen nopeimman avun pakkoliiton kumoamiseen saa eli eroakirkosta.fi nettisivun.
   
 4. Sponssi

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2006
  Viestejä:
  4 045
  Suhtaudutko noin kaikkiin muihinkin neuvoihin?

  - Näytönohjain keskustelussa "testien mukaan malli x tarjoaa enemmän tehoa eurolle kuin malli y" -Apua tuputa mallia x!
  - Asian X uhrikeskustelussa "tukipuhelimen numero on 1234567, siellä osaavat auttaa" -Apua, älä tuputa tuota numeroa uhreille!
  - Kirkosta eroamiskeskustelussa "kun eroaa tämän vuoden puolella, säästää jo ensi vuoden kirkollisverot, tässä linkki" -Apua älä tuputa erolinkkiä pakkoliitetyille, kyllä ne kirkosta sitten kysyy jos haluaa erota"
   
 5. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 491
  Koko yhteiskunta on ollut vuosisatoja täysin viritetty palvelemaan kirkkoa ja ottamaan huomioon kristittyjen erityistarpeet. Nykyäänkin kirkkoa tuputetaan ja tuetaan valtion puolesta vaikka kuinka kauan. Lisäksi kristityt tuntuvat olevan erityisherkkiä sille jos heidän erityiaoikeuksiinsa puututaan yhtään tai jos heidät halutaan tuoda samalle viivalle kaikkien muiden kanssa.

  Nyt kun asialle tulee pientä vastavoimaa, niin on mun mielestä huvittavaa että sitä pidetään dogmaattisena ihmisten käännyttämisenä, vaikka lopulta se on käytännössä hihhuleiden ja heidän uskontonsa tuomista samalle viivalle kaikkien muiden kanssa.
   
 6. V10 Moderoija

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2012
  Viestejä:
  344
  Ei kannattaisi hirveästi huudella muiden lukutaidosta, jos se ei itsellä toimi tuon paremmin.

  Muistutus ensi vuoden kirkollisveron säästöstä eroamalla ennen vuoden vaihtumista on aika kaukana maailmankatsomuksen tuputuksesta, varsinkin kun a) tein sen ketjussa, jossa keskustellaan juuri kirkosta eroamisesta, ja b) en missään vaiheessa vihjannut puolella sanallakaan, että pitäisi luopua uskomisesta.
  Mutta muistuttaminen juuri kirkollisveron säästämisestä on "yllyttämistä", "maailmankatsomuksen tuputtamista" ja vieläpä "marginaalinen säästö". Kylläpä nyt tuli sohaistua arkaan paikkaan.

  Mitäs jos kävisit vuorostasi Autot ja muut moottoriajoneuvot -alueella muistuttamassa säästämisestä kaskovakuutuksissa? Ehkä sen jälkeen Voima palautuu tasapainoon ja voimme elää taas rauhassa.
   
 7. JaniKari

  Rekisteröitynyt:
  18.05.2016
  Viestejä:
  68
  Tietysti osa kaskovakutuuksista on kannattavampia ostoksia kuin toiset. Näinhän on kaikessa kaupassa. Jos kaikki kaskovakutuukset olisivat turhia niin kyllä niitä vastaan voisi oman threadin pistää pystyyn. Ja jos haluat niin laita ihmeessä laskelmasi koska kaskovakuutukset muuttuvat kannattamattomiksi. Ei se ole keneltäkään pois vaan kaikille enemmän.

  Minusta on reilua mainostaa firmaa X jos on mielestään saanut hyvää palvelua. Jos YZ ei palvelua oikeasti tarjoa niin X:n kehuminen on kansalaisvelvollisuus.

  Uskonnot eivät ole mikään maginaalinen kustannus, edes Suomessa. Maailman laajuisesti uskontoihin uhraataan valtavasti aikaa ja rahaa. Käyttämällä tämä energia paremmin maailmasta tulisi huomattavasti parempi paikka.
   
 8. Omena

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2001
  Viestejä:
  4 900
  Tänä vuonna 47520 eronnut kirkosta. Kaksi päivää jäljellä..
   
 9. Annihilaattori

  Rekisteröitynyt:
  30.09.2016
  Viestejä:
  75
  [QUOTE="JaniKari]

  Uskonnot eivät ole mikään maginaalinen kustannus, edes Suomessa. Maailman laajuisesti uskontoihin uhraataan valtavasti aikaa ja rahaa. Käyttämällä tämä energia paremmin maailmasta tulisi huomattavasti parempi paikka.[/QUOTE]

  Yhteisöt ja yritykset eivät pääse kirkollisverosta eroon, joten ei voida puhua marginaalisesta kustannuksesta!
   
 10. Sponssi

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2006
  Viestejä:
  4 045
  Onko kukaan törmännyt kunnon laskelmiin missään, että paljonko meidän verovaroin ylläpidetty yhteiskunta (kunnat, kaupungit, valtio, julkiset laitokset jne.) käyttää vuositasolla luterilaiseen sontaan rahaa? Monen monta miljardia se on, mutta montako.

  - Peruskoulun uskonnonopetus
  - Peruskoulun kirkkomatkat jne. (bussilla kirkkoon koko kaupungin kakarat pari kertaa vuodessa).
  - Laitosten palkatut papit (koulut, sairaalat, hoitolaitokset, varuskunnat jne.)
  - Päiväkodin uskontokasvatus
  - Päiväkodin kirkkomatkat jne. (bussilla kirkkoon koko kaupungin kakarat pari kertaa vuodessa).
  - Tulonsiirrot seurakunnille (mm. kerhojen ostaminen palveluna seurakunnilta ilman kilpailutusta).
  - Työvoiman ja palveluiden antaminen seurakunnille (esim. ohjelmistojen teettäminen kunnan laskuun).
  - Tonttien myynti alihintaan ilman tarjouskilpailua seurakunnille

  Esimerkkejä on varmaan paljon enemmänkin, mutta tuossa nyt laskettavaa aluksi.
   
 11. Radikus

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2000
  Viestejä:
  258
  Ei kai tällaista enää ole olemassakaan?
   
 12. V10 Moderoija

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2012
  Viestejä:
  344
  Täällä päin päiväkotilaiset kävivät ainakin vielä vuosituhannen alussa joulukirkossa. Nykytilanteesta en tiedä, kun jälkikasvu on jo koulussa. Kyydin järjestäminen saattoi mennä seurakunnan piikkiin, tai sitten päiväkodin.

  Huomattavasti suurempi kustannus tosin on Sponssin listasta puuttuva pappien AMK eli yliopistojen teologiset tiedekunnat.

  P. S. Vielä ehtii välttyä ensi vuoden kirkollisveroilta: Eroa kirkosta - Erolomake.
   
 13. Radikus

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2000
  Viestejä:
  258
  Näköjään aika uusi juttu toi jessehommien poistuminen: http://vapaa-ajattelijat.fi/blog/20...kasvatus-poistuu-vapaa-ajattelijat-kiittavat/

  Omat lapset (4v ja 5v) eivät ole koskaan moisessa käyneet.
   
  Viimeksi muokattu: 30.12.2017
 14. Sponssi

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2006
  Viestejä:
  4 045
  Kyllä on.

  Itsellä on nuorin vielä päiväkodissa (5 vuotias), ja niin sieltäkin mennään kirkkoon n. 2krt vuodessa ja päiväkodissa on jotain uskonnollista tuubaa, mutta sitä virallista "uskonnollista kasvatusta" ei kai enää ole (?). Toki tuohon vaikuttaa varmaan sijainti aika paljon, täällä raamattuvyöhykkeen pääkaupungissa (Seinäjoki) on aika paljon enemmän uskontoa kun sivistysalueilla.

  Onhan tuo vuosien saatossa vähentynyt ja nuorimmaisen päiväkodissa ei ole niin paljon uskontoa kuin vanhimman ja keskimmäisen aikana oli, mutta sitä kuitenkin on (vaikka ei ehkä virallisesti enää nykyään).

  Keskimmäinen ja nuorin osaakin luterilaisen kirkon fraasit ja joitain rukouksia paljon minua paremmin (en ole käynyt itse aikoinaan uskonnossa, koska olen hämeestä). Vanhin ei uskonnollista kasvatusta päiväkodissa käynyt ja se minua vieläkin syö, koska eihän niin nuori ymmärtänyt miksi yksin jätetään porukan ulkopuolelle ja ei päiväkotikaan ollut osannut sitä mitenkään fiksusti toteuttaa.

  Kaksi vanhempaa on koulussa ja ala-asteella saivat käydä sekä ET:ssä, että myös uskonnon tunneilla ihan sen takia, että se ET oli karmeaa paskaa etäopettajalla yksin koulunkäyntiavustajan kanssa tietokonekopissa ja kaikki kaverit oli uskonnossa. Nyt yläasteella ei ET:tä ole olemassakaan vaan kaikilla on uskontoa.
   
  Viimeksi muokattu: 31.12.2017
 15. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  1 031
  Itse en altistunut uskonnolle ennen peruskoulua lainkaan. Päiväkodissa ei puhuttu tällaisesta hevonpaskasta koskaan edes 90-luvun alkupuolella. Mutta minä kävinkin päiväkotini mielisairaalan työntekijöiden lapsille tarkoitetussa päiväkodissa, joten siellä saattoi olla hieman erilainen ajattelutapa. Muistankin olleeni hieman ihmeissäni aiheesta (jumalan konseptista), kun se ykkösluokalla otettiin esille. Tuossa vaiheessa tiesin jo avaruudesta sen verran, että se on iso paikka täynnä tähtiä ja planeettoja, joten mietin vain, että minne jumala muka mahtuu.

  Vetäisin omat lapseni pois noilta tunneilta kokonaan, jos se on käytännössä mahdollista. Ainakin meillä uskonton opetus oli hyvin usein päivän ensimmäinen tai viimeinen oppitunti, joten pois jättäytyminen olisi ollut helppoa. Jos ette kuulu kirkkoon, niin koulu ei voi pakottaa osallistumaan kristinuskon opetukseen vaikkei se järjestäisi vaihtoehtoista opetusta.
   
  Viimeksi muokattu: 31.12.2017
 16. innos

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2001
  Viestejä:
  3 199
  Asiaan liittyvä klassikko:
  [​IMG]
   
 17. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
 18. Koge33

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2011
  Viestejä:
  467
  Useinhan kirkkoon kuuluvat perustelevat kirkollisveron maksamista sillä, että se menee hyvään tarkoitukseen. Kieltämättä ihan hyvä tarkoitus noilla sviiteillä ja kokiksilla on Laajasalolle ollut.
   
 19. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Sentään cokista eikä koksua :P

  Summon kroper selittämään kuinka tämäkin on hyvästä.
   
 20. pompodom

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2010
  Viestejä:
  1 580
  On tuo näköjään jokusen eron innoittanut tuokin uutinen. Näyttäisi tällä hetkellä siltä, että suurinpiirtein sata eroa normaalia enemmän tulee tänään.
   
 21. innos

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2001
  Viestejä:
  3 199
  Eihän tästä kai mitään muuta voi päätellä, kuin että piispan palkka on aivan liian pieni, koska ei näytä riittävän omaan elämiseen, vai mitä.
   
 22. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
  Köyhyydessään täytyy varastaa työnantajalta matkakorvauksissa huijaamalla.
   
 23. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Rehellisyyden nimissä: eihän noilla summilla ole mitään merkitystä minkään suhteen rahallisesti. Jos nyt piispa ostaa kokiksia ja lounaita, niin aivan se ja sama. Lööppikamaa tuo toki on ja kertoo piispan kokemattomuudesta ja vähän heikosta harkintakyvystä. Mutta vähän hassua on sekin, että joku näkee vaivan ja tekee asiasta kantelun.

  Toki yhteisten rahojen käytön pitää olla vastuullista, mutta aika peanuts. Kyllä kirkon ongelmat ovat muualla kuin piispan erittelemättömissä lounaslaskuissa.
   
 24. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Kuuluuko firman luottokortilla ostaa cokista ja yöpyä kalliissa hotellihuoneissa ja tarjota kalliita lounaita ilman järkeviä selityksiä? Minusta organisaation rahojen käyttö pitää olla perusteltua, eikä lotraamista vaan sen takia, kun lollero tässähän ollaan iso jehu minähän pistän vähän osteleen. Ehkä joskus oli tällaista, mutta on se minusta kestämätöntä. Tässäkö pitäisi pienen ihmisen näitä porsasteluja katsella hymy huulilla ja ajatella, että kyllä se on pientä - onneksi ei isompaa.

  On itsestään selvää, ettei tällä ole isojen rahojen kanssa mitään tekemistä, mutta se on ohi pointin.
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2018
 25. JaniKari

  Rekisteröitynyt:
  18.05.2016
  Viestejä:
  68
  Nämä luottokortti hommat on pieniä, mutta 100 eroa vastaa noin yhden kirkon työntekijän erottamista. Ikävät cokiset sille joka "uhrataan".
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti