Kirkosta eroaminen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja monni-, 20.12.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Riippuu varmaan seurakunnasta, mutta karu fakta on, että harvassa ovat vapaaehtoiset, jotka osaavat millään riittävällä tasolla soittaa urkuja (ja jalkioita). Saati että se soitto olisi myös nautinnollista kun sen laulajan kipale pitääkin transponoida puoli sävelaskelta alaspäin ilman mahdollisuutta treeneihin.

  Mutta kirkon jäsenillehän menee hyvin moni muukin asia täysin kritiikittömästi läpi, joten ehkä myös valekanttorit :kahvi:

  Erojen kannaltahan tuo olisi toki vain hyvä asia.
   
 2. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
  Jehovan todistajat, mormonit ja scientologit ovat aivan harmittomia luterilaiseen kirkkoon verrattuna. Valtion tukema kirkko ryöstää kaikilta tavalla tai toisella taikauskon tukemiseen. Yllä mainitut lahkot eivät ole minulta vieneet koskaan mitään eivätkä ole aiheuttaneet minkäänlaista haittaa elämälleni koska niiden toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista. Sen sijaan luterilainen kirkko on ryöstänyt hömppään merkittäviä ajanjaksoja elämästäni - verotuksesta puhumattakaan.
   
  Viimeksi muokattu: 17.07.2017
 3. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 175
  Luterilaiseen kirkkoon kuuluminen ja kirkollisverojen maksaminen on sekin vapaaehtoista. Ja se että sekalaiset lahkot ovat suomessa harmittomia johtuu mielestäni ainakin osittain EvLut kirkon valtiollisesta asemasta.

  Ei sillä, että valtionuskontoa välttämättä mihinkään tarvittaisiin tai että se on kustannustehokasta, sanoinpahan vaan että se on sen tarkoitus.
   
 4. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 526
  Jankuttaja taisi unohtaa yritysten pakollisen kirkollisveron, jota jackcox varmasti tarkoittikin. Onhan siitä selvää haittaa.
   
 5. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Meinaatko, että jos kirkolta poistetaan veronkanto-oikeus, erityisoikeus vihkimisiin, erityisasema kouluissa, erityisasema budjetissa jne., niin lahkoista tulisi vähemmän harmittomia? Avaatko tätä hieman.

  (Itse en pidä lahkoja välttämättä harmittomina. Ne ovat pieniä ja näin koskevat pienen ihmisjoukon elämiä, mutta voivat uhreilleen olla todella vahingollisia)
   
 6. Aleister Crowley

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2011
  Viestejä:
  71
  Niin, ja enemmänhän ne kanttorit oikeata sisältöä ihmisten elämään tarjoavat, kuin esimerkiksi papit ja muut kirkon työntekijät, eli siinä mielessä ovat kyllä palkkansa ansainneet.
   
 7. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 175
  Seurakuntien yhteisöveron osuus poistui viime vuonna. Valtiontukia seurakunnat toki edelleen saavat, mutta se on periaatteessa korvamerkitty palveluihin kuten hautaukseen joita käyttävät myös kirkkoon kuulumattomat.

  Ne ovat pieniä osittain siksi, koska ne eivät voi kilpailla valtionuskonnon kanssa. Jos uskonnot kilpailisivat keskenään vapailla markkinoilla, siitä seuraisi luonnollisesti toimintojen tehostuminen ja aggressiivisimpien uskontokuntien voimistuminen. En minä ateistina halua uskontojen toimivan tehokkaasti. Lisäksi valtion hillotolpasta riippuvainen uskonto joutuu ainakin vähän sensuroimaan itseään millä vältetään pahimmat ylilyönnit.

  Koulujen uskonnonopetuksesta voitaisiin kyllä luopua, tilalle vaikka kaikille pakollinen katsomusaine.
   
 8. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 526
  https://www.veronmaksajat.fi/ajanko...astaa/Miksi-osakeyhtio-maksaa-kirkollisveroa/
  Tarkoititko siis että kun sitä ei ole enää eritelty omaksi osakseen sen veron määrä mystisesti katoaa? Sait sen kuulostamaan hyvältä asialta että se on piilokulu nykyisin. Itse verovaikutus tuskin muuttui yhtään...

  "Yhteisön ja yhteisetuuden kirkollisvero sisältyy yhteisön tuloveroprosenttiin (20 %), joka määräytyy tuloverolain säännösten mukaisesti. Kirkollisveroa ei siis peritä erikseen osakeyhtiöltä, kuten tehdään kirkkoon kuuluvalta ihmiseltä. "
   
 9. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 175
  "Tuloverolakia on muutettu (654/2015) toukokuussa 2015 siten, että yhteisön ja yhteisetuuden tulosta ei makseta verovuodesta 2016 lähtien veroa enää seurakunnalle, vaan ainoastaan valtiolle ja kunnalle."

  Tuen määrä lienee toistaiseksi suurin piirtein samaa kokoluokkaa, mutta ainakaan se ei enää riipu suoraan verotettavasta määrästä. Loppujen lopuksihan kaikki valtion menot maksetaan jostain veroista.
   
 10. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 523
  Voisiko ne kerätä pelkästään kirkkoon kuuluvilta jollain lisäverolla? Jos ei kuulu kirkkoon, hautauksen järjestämisvastuu siirtyisi pois kirkolta.
   
 11. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
  Voisi, mutta äänestimme valtaan ihmiset jotka haluavat, että maksamme väkisin kirkolle rahaa.
   
 12. V10 Moderoija

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2012
  Viestejä:
  344
  Päivän sanomalehti Karjalaisessa on juttu kastamisten vähentymisestä ja nimiäisten lisääntymisestä.
  Uusia seurakuntalaisia tulee jatkuvasti vähemmän ja vanhat katoavat luonnollisen poistuman kautta. Tähän asti kirkko on näköjään sinnitellyt eläkkeiden noususta johtuvilla tuloilla, mutta nyt alkaa tulla pää vetävän käteen (saman artikkelin kainalojuttu):

  [​IMG]
  Kehitys näyttää hyvältä ja todennäköisyys, että kirkon jäsenmäärä alittaa 50 prosentin rajan jo 2030-luvun alussa, on yhä suurempi. Mutta valitettavasti vielä todennäköisempää on se, että valtio puuttuu lähivuosina peliin ja alkaa syytää kirkolle entistä enemmän rahaa. Toivon olevani väärässä, mutta en löisi vetoa sen puolesta.
   
 13. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 523
  Toivotaan parasta ja odotetaan pahinta! Myös sillä voi lohduttautua, että kirkon jäsenmäärän lasku indikoi aika suoraan myös kirkon vaikutusvallan laskua. Ja sitä on odotettu tässä kohta jo varmaan 10 000 vuotta :D

  Lisäksi: Eikö kirkosta eronnutkaan vai nuoria persaukisia? Niillä ei saamieni tietojen mukaan ollut merkitystä.
   
  Viimeksi muokattu: 21.07.2017
 14. Athlon4

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2000
  Viestejä:
  9 822
  Ehkä eroaakin kun itsekkin aikanaan opiskeluaikana erotessa olin nuori ja persaukinen, nyt kun alkaa olla parhaat tienausvuodet edessä niin kivasti jää rahaa omaan käyttöön mikä menisi muuten johonkin satuolennon palvomis palveluun. :D
   
 15. Akkorokamui

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2016
  Viestejä:
  66
  Juu, tämä on kyllä hupaisa "fakta", mihin usein vedotaan, kun halutaan perustella ettei kirkon talous ole minkään sortin vaarassa. Tuossa uutisessa on vielä melko karua kertomaa, että palkkatuloista kertyneiden verojen osuus on laskenut samalla kun eläkkeistä kerättyjen verojen osuus on kasvanut.

  Voi vaan kuvitella, millainen kylmä hiki seurakuntien talousasioista vastaavien otsalle kohoaa aina näitä uutisia lueskellessa. Toisaalta jos olisin itse vastaavassa asemassa ja eläkeikä lähellä, niin hätä tuskin olisi niin kova. Selittänee osaltaan juuri noita kommentteja: "Ihan sama vaikka eroavat, kun eroavat ovat yleensä vain persaukisia opiskelijoita"
   
 16. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 827
  Nehän nuoret valtionkirkosta eroajat ovat kirkon kannalta pahinta joukkoa joka voi erota. Siinähän menee eronneen mukana puolen vuosisadan kirkollisverot samalla.

  Jos joku seniori-ikäinen eroaa niin siinä menee tyypillisesti alle 10 vuoden kirkollisverot.

  Ei taida olla kyseessä mikään penaalin terävin kynä valtionkirkossa jos esittää ääneen näkemyksiään ettei nuorten eroilla ole taloudellista merkitystä kirkolle.

  Suomen ev.lut. kirkkoon kuuluu vajaa 0,05 prosenttia maailman ihmisistä. Sen merkitystä voi luonnehtia hyttysen paskaksi valtameressä. Osa kuitenkin kyseisen marginaalisen kirkon jäsenistä ilmeisesti uskoo kuitenkin, että kaikki muut ihmiskunnasta joutuvat helvettiin kuin kyseisen kirkon jäsenet ja niistäkin pelastuu vain joku marginaalisen herätysliikkeen jäsenet.
   
 17. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 523
  Jep :D Siksi onkin ollut aina hauska lukea kroperin kommentteja aiheesta. Nuorten erot eivät paljoa liikuta :D Vähän sama kuin valtio ajattelisi, että ei se heikko syntyvyys mitään haittaa, kun eihän ne lapset mitään veroja maksele :D
   
 18. Akkorokamui

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2016
  Viestejä:
  66
  Itselleni tulee kyllä lähinnä mieleen housuun kuseminen pakkasella. Se lienee hyvä vertaus kirkollisveron nostoille ym. epätoivoisille ratkaisuille, millä yrittävät paikata kassavajetta. Melkoisessa kusessa kyllä ovat, kerta joka ikinen päätös saa väkeä eroamaan. Jyrkän raamatullinen linja karkottaa liberaalia väkeä ja vapaamielisempi linja taas vanhoillisia.

  Tuosta yhteisöverosta vielä: Mitenkähän normaalia tuo mahtaa muissa maissa olla, että yhteisöverosta maksetaan osa kirkolle? Suomessa Luterilaisella kirkolla on kuitenkin vielä hyvin vahva asema, joten ei ole niin suuri ihme, että tuollainen järjestely voi vielä toimia, mutta mikähän mahtaa olla tilanne muissa maissa?
   
 19. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 237
  https://yle.fi/uutiset/3-9785613

  Arkkipiispa Kari Mäkinen Turun puukotuksesta: "Mitä enemmän elämä jatkuu arkisena, sitä nopeammin voimme käsitellä asiaa"

  Kuten kaikilla muillakin, myös arkkipiispalla on monta kysymystä mielessä vailla vastausta. Hänen mielestään on vaikea eläytyä tekijän ajatusmaailmaan ja ymmärtää, mikä saa ihmisen toimimaan niin.

  – Myös tekijä on yksi meistä. Hänelläkin on läheisiä ja ystäviä. Tilanne koskettaa myös heitä.


  www.eroakirkosta.fi

   
 20. kroper

  Rekisteröitynyt:
  10.09.2011
  Viestejä:
  450
  Mitäs mieltä Muron teologinen eliitti :D on Helsingin hiippakunnan tulevasta piispasta?
   
 21. Tice

  Rekisteröitynyt:
  13.02.2004
  Viestejä:
  256
 22. kroper

  Rekisteröitynyt:
  10.09.2011
  Viestejä:
  450
 23. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 446
  Mahtaakohan tänään tulla millainen eropiikki tilastoihin. Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli antaa tuomion papille, joka julkeasti vihki kaksi homoparia ja antoi siunauksen kolmelle, kun tasa-arvoinen avioliittolaki tuli voimaan.

  Mielenosoituksena pappi kahlitsee itsensä jalkapuuhun tuomiokapitulin eteen, joka on mielestäni melko tyylikäs viittaus entisajan käytäntöihin.

  http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005365761.html
   
 24. kroper

  Rekisteröitynyt:
  10.09.2011
  Viestejä:
  450
  Eipä siitä ihmeempää eropiikkiä tullut. Lievää nousua kuitenkin. Mutta niinhän se tuntuu usein olevan, että pelkkä kirkosta uutisointi saa jotkut eroamaan.
   
 25. pompodom

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2010
  Viestejä:
  1 580
  Aika hyvä tahti ollut kyllä koko vuoden ilman mitään varsinaisia piikkejä. Eiköhän tuo 50 000 eroa mene rikki tänä vuonna.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti