KFC, Burger King, Wendy's jne. Suomeen?

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Pak'ma'ra, 04.04.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. J4n1

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2005
  Viestejä:
  4 995
  Mitä lihaa koneellisesti erotettu liha on?
  Koneellisesti erotettu liha (MSM mechanically separated meat) on luusta mekaanisesti puristamalla erotettu liha-aines, joka jää jäljelle kun ruhosta on poistettu kaikki veitsellä leikattava lihas. Siitä käytetään myös nimeä prässiliha tai prässätty liha. Koneellisesti erotettua lihaa käytetään muun muassa ruokamakkaroiden valmistukseen lihan ohella ja se luokitellaan lihaan verrattavaksi ainesosaksi. Koneellisesti erotettu liha on mainittava erikseen ainesosaluettelossa.

  Lähde: Kohta sinä voit valita

  Ei taida ihan samaa tavaraa kumminkaan olla :think:
   
 2. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 354
  Ihmiset ovat vaan heränneet ja vaativat luonnollista ravintoa. Eivät esi-isämme aavikolla kylväneet metsästämäänsä lihaan E-koodeja. Eivätkä ne koodit meidän elimistöömme kuulu vaikka kuinka niiden vaarattomuutta yritettäisiin osoittaa.

  "Koneellisesti eroteltu liha" ei ole oikeaa lihaa, ei kai sitä noin muuten mainittaisi. Se on jotain perkuujätettä josta puserretaan lihamassaa. "Lihaa ja lihaan verrattavissa olevia osia" kuten lukee monissa valmisruokapakkauksissakin.

  Hodarin nakki on sama kuin jauheliha eli se on perkuujätettä, halpaa. Jos joku möisi korkealaatuista jauhelihaa ja jauhaisi sisäfilettä ja möisi 20e paketti ei sitä kukaan ostaisin kun teurasjäte-jauhelija maksaa 4e. Hodarissa on aina halpa nitriittinakki, ei kukaan ole moisesta pikaruoasta valmis niin paljon maksamaan että nakki kannattaisi tehdä kalliista raaka-aineista.
   
 3. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 148
 4. mika321

  Rekisteröitynyt:
  17.04.2005
  Viestejä:
  85
  Entisaikaan syötiin tuosta saalistetusta eläimestä (tai kasvatetusta) kaikki mahdollinen. Kun puhut teurasjätteestä (koneellisesti erotetusta lihasta), niin kyllä sekin on ennen syöty. Eli sinällään se ei ole mitään jätettä.

  Vähän omituista mielestäni on se, että lihaksi lasket vain jonkun sisäfileen ja lopun olisit suunnilleen heittämässä roskiin syötäväksi kelpaamattomana. (ainakin tuon käsityksen viestistäsi saa)
   
 5. poroGOD

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  3 412
  Athoksella kova logiikka ja terävät analogiat... selvästi länsimaalaisen post-suojayhteiskunnan kasvatti.
   
 6. tipi1

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2003
  Viestejä:
  481
  Miksi pilaisit hyvän sisäfilen tekemällä siitä jauhelihaa?? Jauhelihan pointtihan on juuri se, että myös ne vähän huonommat osat menevät käyttöön, eikä jätteeksi?

  Muutenkin viestistä päätellen et taida edes tietää mitä E-koodi tarkoittaa.
   
 7. Lepanokka

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2007
  Viestejä:
  1 412
  Olihan se aivan selvää, että ihmisten lisääntynyt kiinnostus ruokaan ja ruoanlaitoon tuo tullessaan lieveilmiöitä, kuten e-foliointia ja tietynlaista elitismiä. Tietoa haalitaan iltapäivälehtien kohuotsikoinneista ja niiden takana olevista huuhaa/nollatutkimuksista ja jokainen on tätä nykyä ravitsemustieteilijä ja kaikenlaiset vitun temperoinnit ja glaseeraukset kuuluvat kaikenmaailman maatiaisten sanastoon. Todellisuus lyö kuitenkin vasten kasvoja, kun saadaan käsiin oikeita lukuja elintarvikkeiden kulutuksesta ja pilkotaan niitä kulutustottumuksia ihan konkreettisiin osioihin. Eineksiä jyrsitään ja limabroilereista loihditaan sitten viikonloppuisin niitä houkuttelevia annoksia koko facebookin ihmeteltäväksi. Jippii. Näin ollaan valveutuneita kuluttajia!

  Kyllä ne lisäaineet elintarvikkeissa on pitkälle mietitty prosessi ja ei niitä turhan takia niihin laiteta. Ekologisesti miettien, joka on siis ainakin paperilla valveutuneen kuluttajan yksi pääarvoista, on vain järkevää syödä sitä halvinta teurasjätettä. Mitäs siis siitä valittamaan?

  Niin ja MITÄ VITTUA tämä keskustelu tekee pikaruokaketjussa? Onhan se nyt aivan naurettavaa vikistä puhtaasta ja eettisesti tuotetusta ruoasta samalla imeskellen kokista ja pikmäkkiä. Vielä säälittävämpää on tulla tänne vikisemään jos muut niin haluavat tehdä.
   
 8. Peruskorjaaja

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2009
  Viestejä:
  792
  Kyllä mä oon samoilla linjoilla. Jos haluaa syödä sisäfilettä, on myös syötävä siitä lehmästä muutakin. Onko varaa olla syömättä vai onko varaa nirsoilla. Eläinperäinen aines ei paljon siitä muutu onko se vetäisty elukan selästä yhtenä siistinä palana ja teurastaja on poistanut siitä vielä nätisti kalvot, ettei niitäkään tartte neitien nyppiä pois. Yhtälailla on ihmisravinnoksi kelpaavaa koneellisesti erotettu broileri, jossa kaikki teurasjätteet, ilmeisesti päitä, jalkoja ja höyheniä lukuunottamatta, hydraulisesti puristetaan seulan läpi ja lopulta luut noukitaan seulan päästä pois.

  Lihan käyttötapa ratkaisee, sisäfile ei sovi pitkään hauduttamalla valmistettuun pataan eikä koneellisesti erotetusta lihasta valmisteta tartarpihvejä.

  MM-yo sukulaistyttö oli makkaratehtaalla kesäduunissa viime kesänä ruiskuttamassa tavaraa suoleen, eikä mennyt makkaransyöntihalut; eikä mennyt minultakaan vaikka kertoi, mitä makkaraan laitetaan.

  Suuri osa e-lisäaineista on luonnollisia aineita, enkä niitä ole koskaan pelännyt. Muutamia, lähinnä säilöntään käytettyjä aineita kannattaa nauttia vähemmän.

  Mitäs tää liittyy pikaruokaketjuihin. No varmasti niin, että siellä käytetään halvimmat aineet. Mutta se ei tee niistä välttämättä huonoja. Huonouden tekee tehokkuuden hakeminen, säästäminen työvoimassa ja keskittyminen johonkin muuhun, kuin makuun. Uusi suomalainen pizzeria on avaamassa liikkeitä Helsinkiin ja Saloon. Tavoitteena ilmeisesti laajentua muuallekin. Pääkilpailuvalttina on kuulemma jaettu pizza - toinen puoliska toista ja toinen puoli toista pitsalajiketta. Monta vuotta käväisin lounastamassa silloin tällöin eräässä pizzeriassa. Ihan oli ookoo, sai vatsansa täyteen. Mutta ainoa täyte, mikä oli tuoretta, taisi olla sipulit. Muut tulivat jalosteina purkeista tai pakastimesta. Jauhelihakin tuli valmiina ruskistettuna jostakin elintarviketehtaalta.
   
 9. Clef2

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2014
  Viestejä:
  45
  Amerikan vuosina kävin KFC:ssä uteliaisuudesta ehkä pari kertaa, ja kyllä mulle ainakin joku sellainen boneless-setti maistui oikein hyvin. Mutta joo - koko ajan oli kyllä sellainen fiilis, että "mistä tää kaikki hype?" Ehkä sekin lafka on joskus (tyyliin 70-80-luvulla) ollut jotain...

  Hirveintähän moskaa ainakin USA:ssa näistä bulkkiketjuista Taco Bell. Ja BK:n ruoan (ja palvelun) taso on ollut aina jotenkin suttuisen epäilyttävä, mutta niiden Angus Burger oli kyllä hyvää.

  Joko ovat Suomessa jonot helpottaneet, tämä olis vielä testaamatta? :-)
   
 10. iNdo

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  4 339
  Eikö ton Rautatieaseman BKn pitäisi kohta aueta..? :think:
   
 11. fly_er

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2004
  Viestejä:
  5 209
  21.2. aukeaa eli perjantaina oliko muistaakseni kello 14.
   
 12. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 148
  Luulen että se hype perustuu siihen että sitä KFC mättöä tulee syötyä niin harvoin. Kersanakin piti aina saada huvipuistossa hattaraa ja maistamisen jälkeen jäi joka kerta syömättä. Vähän sama tunnelmat KFC:sta.
   
 13. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 910
  Sitten ehkä hivenen hellittää jonot niin voisi itsekkin käydä. Yllättävän kauan on ollut näin valtava suosio päällä. Aina kun olen kävellyt ohi on ollut pitkä jono.
   
 14. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 354
  Ja joku vielä väittää että Suomen pikaruokabisnes ei olisi KULTAKAIVOS.
   
 15. ttppii

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2011
  Viestejä:
  1 284
  Kerrohan toki, mikä tässä on niin vaarallista/haitallista/pahaa/huonoa/vastustettavaa?
   
 16. ttppii

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2011
  Viestejä:
  1 284
  Mitä sisäfile tekisi korkealaatuisessa jauhelihassa? Itse luokittelisin korkealaatuisen jauhelihan vaikka jostain rinnasta tehdyksi, jossa on makua ja sidekudosta.
   
 17. iNdo

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  4 339
  Mitä mausta, kuhan on kallista! Sisäfileestä tulis varmaan parhaat kalapuikotki..!! :smoke:
   
 18. Dervish

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2001
  Viestejä:
  2 736
  Niin, tai kassat vaan ei vedä..
   
 19. Merkitön

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2013
  Viestejä:
  208
 20. fly_er

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2004
  Viestejä:
  5 209
 21. poroGOD

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  3 412
  EIköhän noi ole laskeskelleet missä läskih0m0t ovat keskittyneet ja missä kannattaa myydä bögöjä tuulipuvuille... ;)
   
 22. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 910
  Kukaan juuri käynyt asemalla onko jo pitkät jonot? 30 min päästä aukeaa.
   
 23. fly_er

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2004
  Viestejä:
  5 209
  Onhan siellä jonossa taas teinejä ja hipstereitä
  [​IMG]

  :smoke:
   
 24. Ekaros

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  1 933

  40 vaille 14 oli about 15 nopean arvion mukaan... En jäänyt tarkemmin seuraamaan.
   
 25. zeke

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2002
  Viestejä:
  973
  Tuusulan Burger King tulee kyllä näkyvälle paikalle. Saa mäkkäri kovan kilpailijan, ja Hese varmaan kuolee lopullisesti pois. Ei malta odottaa, että pääsee testaamaan. :)
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti