Keskustelun valvonta ja yleissäännöt

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kaotika, 29.05.2009.

Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.
NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Molexi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2010
  Viestejä:
  1 101
  Ilmoitan viestini luvattomasta muokkaamisesta ja keskustelun häiritsemisestä, kenties moden toimesta.
  http://murobbs.plaza.fi/1707964579-post11644.html

  Viestiin muokattiin tämä teksti ja kaikki muu poistettiin:
  Alkuperäinen viestini:

  Mielestäni tällainen on raukkamaista häirintää ja tuhoaa uskottavuuden vastapuolen argumentteihin. Jos ei löydy mitään vastaansanottavaa, niin usein käydään sitten sanojan kimppuun eikä sanojen.
   
 2. SuperEgo

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  8 065
  Kuten jo kerroin, tuo oli minun mokani, ja siis nimenomaan moka. Pohdiskelin, bannatako jo sinut saarnaajatrollina vai katsellako vielä vähän aikaa. Niin siinä sitten keskittyminen herpaantui ja tulin muokanneeksi, kun piti vastata (siteeraamasi tekstin piti siis olla vastaukseni). Näköjään palautit viestin itse, joten sitä ei enää tarvitse tehdä.

  Joka tapauksessa pyydän anteeksi, kuten jo kertaalleen teinkin.
   
 3. Kluz

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2011
  Viestejä:
  70
  Taas olemme todistaneet laadukasta SuperEgo moderointia.
  Presidentinvaalit keskustelussa bannattu pari tyyppiä ihan vittuillakseen, kun eivät puhuneetkaan ulkomaiden homotilanteesta, vaan Suomen. Sitten muokataan toisten tekstejä ja todetaan tyyliin 'Oho, lipsahti vähän'.
  Päissänkö täällä moderoit?
   
 4. SuperEgo

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  8 065
  Moka mikä moka. Tapanani on myöntää mokani eikä selitellä niitä pois. Miksi olisin tahallani muokannut Molexin viestin kommentiksi, joka on vain ja ainoastaan vastaus yhteen hänen alkuperäisessä viestissään esittämään väitteeseen? Kyllä minulta enemmän mielikuvitusta löytyisi, jos muokkailuleikkiin ryhtyisin.

  Kiitos kysymästä, olen vesiselvä. Pari päivää jatkunut unettomuus voi vaikuttaa jollain lailla johonkin. Autoa en aja onneksi muutenkaan, enkä käytä sirkkeliä. Pahin onnettomuusuhka kohdistuu siis näillä näkymin pelkkään tekstiin. Se voi tietenkin olla uhrille laiha lohtu, mutta toisaalta tällaiset mokat ovat yleensä myös helposti korjattavissa.

  Pressanvaalikeskustelussa annettu banni ei ollut moka vaan tuli aiheesta. Ihan puhdasta provotrollausta (kirjoittajan mukaan homot ovat todellisuudessa pedofiilejä ja useiden homojen kaapissa pysyminen oikeuttaa homojen sortamisen), joka joko ei alkujaankaan liittynyt aiheeseen, josta keskusteltiin, tai sitten kirjoittaja yritti selittää trollaustaan lievemmäksi väittämällä, ettei tarkoittanut todellisia homovainoja. Ja kun sama vielä jatkui, vaikka trollauksen oli muistutettu olevan sääntöjen vastaista, niin bannin paikkahan se.
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2012
 5. Kluz

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2011
  Viestejä:
  70
  No meneppä nukkumaan, jos se edes auttaisi saavuttamaan objektiivisemman mielialan. Lue sen jälkeen vielä pari kertaa pressathreadia ja mieti menikö ihan oikein vai yliampuvasti kahden mielipiteen vastakkainasettelussa, kun keskustelun näkökulmat olivat eri lähtöpisteissä, vai bannasitko sittenkin ihan turhaan.
   
 6. SuperEgo

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  8 065
  En bannannut turhaan. Kansanryhmän julistaminen pedofiileiksi, joita "saa ja pitääkin syrjiä ja kohdella kaltoin", on kaukana sääntöjen puitteissa pysyvästä matskusta.

  Itse asiassa muuten tein kuin teinkin tuossa mokan, kun en bannannut käyttäjää jo ekan viestin perusteella ja poistanut itse viestiä mahdollisena kiihottamisena kansanryhmää vastaan ja julkisena kehottamisena rikokseen (syrjinnän ollessa siis rikos). Onneksi tuokin oli korjattavissa.
   
 7. Kluz

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2011
  Viestejä:
  70
  Ja jos ajattelee objektiivisesti, niin pedofilius ja "saa ja pitääkin syrjiä ja kohdella kaltoin" oli liittetty tiettyyn kontekstiin. Eikä minkäänlainen yleinen "kiihottaminen". Sinun pitäisi se kyllä osata huomata.
  Poistit ilmeisesti sitten viestin, niin en voi lainata tarkoittamaani.
   
 8. SuperEgo

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  8 065
  Oikein hyvällä tahdolla joku voi tietenkin ymmärtää viestin niin, että siinä kehotetaan syrjimään ja kohtelemaan kaltoin vain suurinta osaa homoista. Mikä on joka tapauksessa bannin arvoista. Ekan kappaleen vikassa virkkeessä sitten puhutaankin yleisesti homosuhteista ja niiden väitetyistä ikäeroista päätyen siihen johtopäätökseen, että pohjimmiltaan homot tykkäävät pikkupojista. Sitä edeltävässä virkkeessä oli jo annettu varsin suorasanaisesti ymmärtää nimeltä mainitun julkisuuden henkilön olevan pedofiili.

  "Saa ja pitääkin syrjiä ja kohdella kaltoin" oli jo itsessään viikon bannin arvoinen heitto. Pedofiliajutuista olisi voinut pistää vielä toisen samanlaisen, varsinkin kun kyse oli kaiken lisäksi selvästä trollauksesta. Enempää kakkua ei kuitenkaan tullut ennen kuin käyttäjä vahvisti asialliset tarkoitusperänsä rupeamalla altteroimaan.
   
 9. Craptor

  Rekisteröitynyt:
  24.12.2009
  Viestejä:
  2 904
 10. JL79

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2003
  Viestejä:
  2 351
  Kyllä olemme. Eikä ole ensimmäinen kerta kun kyseinen moderaattori bannailee vastakkaisista mielipiteistä.
  Saisi Sampsa Kurri tehdä jo asialle jotain.
   
 11. neko

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  4 002
  Kantaa ottamatta taustalla olevaan asiaan, ei Sampsa varmaan voi :) Eikös aina kun ehdottaa jotain uudistusta/muutosta, nosteta kädet pystyyn ja todeta ettei me oikeastaan voida tehdä mitään?
   
 12. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 398
  Rajansa valituksellakin. Virhaitä sattuu kaikille, mutta niistä pitää pyrkiä oppimaan. SuperEgolle sattui moka ja hän siitä ihan suoraselkäisesti kertoi ja pyysi kohteelta anteeksi. Turha sitä on alkaa miksikään muuksi paisuttelemaan.

  Muuhun moderointiin en ota kantaa.
   
 13. Molexi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2010
  Viestejä:
  1 101
  Saat anteeksi, sellaista sattuu. Voi olla että olin itse vähän turhan hätäinen, mutta kun viestini muokataan, varsinkin tällaista aihetta käsittelevässä ketjussa, niin ilkivaltakin on aina mahdollista. Joku tietoturva-aukkokin oli korjattu vastikään...
   
 14. SuperEgo

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  8 065
  Jännää, että jos bannattu on sattunut olemaan vastakkaista mieltä moden kanssa, se on aina se bannin ilmiselvä syy. Sellaisilla pikkuseikoilla kuin rikoksiin kehottamisella, kansanryhmään kohdistuvalla pedofiliamustamaalauksella, nimeltä mainitun henkilön pedofiiliksi syyttämisellä ja yleisellä aiheeseen liittymättömällä provotrollauksella ei tietenkään ole näissä tapauksissa minkäänlaista merkitystä.
   
 15. Admiral Graf Spee

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2007
  Viestejä:
  1 733
  Käsi sydämelle: olisitko muka bannannut ellet itse olisi homo ja asia koskettaisi siitä syystä sinua henkilökohtaisesti?
   
 16. Kremnen

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2008
  Viestejä:
  712
  Ainakin Sampsa Kurri voi napsia SuperEgolta moden natsat pois, jos ei mitään muuta pystykkään "uudistamaan" täällä. Tuokin on jo merkittävä muutos, sen verta ylimieliseksi on kyseisen moden käytös muuttunut niin yleisessä viestinnässä kuin privaviesteissä.

  SuperEgo ilmeisesti piiloutuu myös moderointipäätöksissään toisten selän (tai mielikuvitushahmojen selän) taakse koska häneen eräässä moderointiasiassa otettiin yhteyttä - ja hän väitti ettei muka ollut asialla. No, häneltä kysyttiin, että "kuka sitten, jotta voidaan keskustella suoraan asianomaisen moden kanssa". Siihen SuperEgo ei suostunut vastaamaan vaan leikki mukamas välikättä, viestitellen tämän ilmeisesti olemattoman mielikuvitusmoden kanssa.

  Tuollaiseen touhuun pitää saada loppu ja moderointipäätöksiin suoraan allekirjoitus, kuka on ollut asialla.
   
 17. Kaotika -

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  49 386
  Kerropas blurris, missä nyt on ollut kyseenalaista moderointia
   
 18. SuperEgo

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  8 065
  Nythän kerrot, milloin tällaista on tapahtunut, ja esität myös aika helvetin hyvät todisteet. En ole koskaan piiloutunut kenenkään selän taakse enkä väittänyt tekemääni moderointipäätöstä jokun muun tekemäksi. Jos olen toiminut jonkinlaisena välikätenä (esimerkiksi välittämällä viestin bannin antaneelle modelle), se voidaan myös tarvittaessa todistaa tallessa olevilla sähköpostiviesteillä.

  Ei kannata valehdella. Sillä munaat vain itsesi. Todennäköisesti tosin olet joka tapauksessa trolli, joten asialla ei liene suurtakaan merkitystä.

  No totta kai olisin. Tuota selvempää tapausta on aika vaikea kuvitella, pois lukien ehkä pornon tai goatsen postaaminen.

  Ihanko joku nyt vakavissaan väittää, että rikoksiin kehottaminen tai kansanryhmän ja nimeltä mainitun henkilön herjaaminen on täysin foorumin sääntöjen, Suomen lakien ja hyvien tapojen mukaista käytöstä, josta ei normaalisti tule bannia, jos moden oma kansanryhmä ei liity asiaan?
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2012
 19. Jote

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2002
  Viestejä:
  11 737
 20. CAPS LOCK - TAI SHIFT POHJASSA

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2001
  Viestejä:
  3 738
  Nyt tulee kyllä niin tuheaa skenaariota, että alta pois risut ja männynkävyt! Oletan, että blurriksella on tästä selkeä näyttökin olemassa, ettei vaan mene vahingossa oman oksan sahaamiseksi?

  Nyt kun tähän on saatu selkokielinen kannanotto moderaattoritasolta, niin paikallaan lienee kysyä, että mitä aiotte asialle tehdä?
   
 21. jkstone

  Rekisteröitynyt:
  17.06.2010
  Viestejä:
  6 821
 22. CAPS LOCK - TAI SHIFT POHJASSA

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2001
  Viestejä:
  3 738
  Tällä hapskilla ei taida olla ihan selvää, miten foorumeilla kirjotellaan? Puhumattakaan jutuista, jotka on vähintäänkin hämäriä.
   
 23. SheikYerbouti

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2003
  Viestejä:
  4 629
 24. CAPS LOCK - TAI SHIFT POHJASSA

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2001
  Viestejä:
  3 738
Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti