Keskustelufoorumin sisällisota - eli muron hajoaminen ("Sampsan uusi foorumi"-keskustelu)

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Echi, 16.10.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. TenderBeef

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2011
  Viestejä:
  569
  Muutenkin, voisitte ehkä miettiä miten kuvailette Sampsasta tai IOsta pitäviä/seuraajia, jos tarkoitatte kaikkia niitä, ei pelkästään näitä muutamia rääväsuita. "Sampsan lahkolaiset" ... "Sampsan opetuslapset", ei kuulosta ihan järkeviltä, ihan niin kuin Sampsa olisi jotenkin vastuussa näistä muutamista käyttäjistä.
   
 2. tuoppi`

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2002
  Viestejä:
  5 298
  Taidat ottaa asian hieman liian vakavasti.

  Sitä paitsi itsekkin syyllistyt ihan samanlaiseen yleistämiseen väittämällä että tänne jäävät jotenkin haluaisivat että foorumia vetää iso ja paha korporaatio, tai että täällä jotenkin yritettäisiin puolustella Otavan toimintaa kun täällä ei pidetä noiden "extremekäyttäjien" toiminnasta.
   
 3. TenderBeef

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2011
  Viestejä:
  569
  Trolling rolling... sama käyttäjä ketjusta toiseen.
   
 4. intelops79

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2003
  Viestejä:
  732
  Ei edes etäisesti kasa höyryävää paskaa modenatsojen toivossa. Hyvin se sponssi vetää. Juuh.
   
 5. Sponssi

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2006
  Viestejä:
  4 045
  Kiitos asiallisesta viestistä :facepalm:
   
 6. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 324
  Jos porukka menee nimenomaan Sampsan vuoksi uudelle foorumille, niin eikö heitä voi kutsua leikillisesti opetuslapsiksi tai lahkolaisiksi? Siten myös heidän herransa Sampsan tekemää pyyntöä foorumin jäsenille, että käyttäytyisivät asiallisesti, olisi voitu uskoa ja se olisi voinut vähentää häiriköintiä ja samalla luoda vähän aikuismaisemman kuvan koko paikasta. Tuollaista pyyntöä ei vain ole tainnut näkyä sen perusteella mitä siellä olen käynyt lurkkaamassa.
   
 7. Kuningashillo^2

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2003
  Viestejä:
  2 235
  Ei kai kukaan Sampsan perässä sinne mene. Sen sijaan sellainen foorumi kiinnostaa, jota ei hoideta hälläväliä-tyyliin kuten Otava on pyörittänyt vuosikaudet muroa. Tuonne on jo nyt tulossa paljon ominaisuuksia, joita muroon on toivottu vuosia, turhaan (esimerkkinä kauppiaspalautteet). Epäilisin, että mainosbannerit myös löytävät vähän paremmille paikoille uudella foorumilla (muroahan ei voi käyttää ilman adblockia eli ilman että saa leiskan repivät videot ym. häiritsevän sonnan pois, en todellakaan vastusta normaaleja leiskaan sovitettuja mainoksia). Minulle tärkein syy on kuitenkin vakavasti otettavan uutisoinnin siirtyminen täältä pois vuodenvaihteen tienoilla.
   
 8. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 324
  Kuten jo sanoin, niin jokainen osaa kyllä toimia parhaaksi katsomallaan tavalla jos foorumin meno ei miellytä, aivan kuten sinäkin olet tehnyt. Itsehän haluan ensin omin silmin nähdä mitä tuleman pitää, ja vasta sitten tehdä jatkotoimenpiteet, etten vahingossa astu mihinkään hypemiinaan. Ja omia silmiään käyttävät ovat varmasti myös tietoisia io-techin paremmasta teknisestä toteutuksesta. Itsehän nostan hattua erityisesti SSL:lle, mutta se ei yksinään riitä syyksi siirtyä sinne.
   
 9. TenderBeef

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2011
  Viestejä:
  569
  Pelottavaa, sulla varma tieto, että kaikki on mennyt Sampsan vuoksi?
   
 10. tuoppi`

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2002
  Viestejä:
  5 298
  Lainaamasi viesti ei sisällä sanaa kaikki. Älä säveltele viesteihin näkymättömiä ajatusleikkejäsi.
   
 11. Vellu80

  Rekisteröitynyt:
  09.06.2008
  Viestejä:
  427
  On ilmoittanut useampaankin kertaan, että ei kannusta tai hyväksy tämän sivuston "terrorisointia" yms.

  Itsehän olen siirtynyt uudelle sivustolle, mutta käyn täällä lukemassa muutamia ketjuja. Kirjoittamista tänne en enää harrasta edes sitä vähää, mitä ennen. Sen päätöksen takana ei ole kukaan yksittäinen henkilö, vaan tämän sivuston viimeaikaiset tapahtumat.
   
 12. TenderBeef

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2011
  Viestejä:
  569
  Trolling rolling reported... miten jaksaakin, ketjusta toiseen, hanki elämä.
   
 13. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 324
  Vastasin viestiisi jossa itse nimenomaan viittasit Sampsan seuraajiin:

   
 14. heyrst

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2001
  Viestejä:
  5 621
  Melko harhaista meininkiä jos todella luulet että ihmiset menevät nimenomaan Sampsan takia sinne tai että Samsalla olisi valtaa sanoa niille tuhansille käyttäjille jotka ovat enempi tai vähempi siirtymässä uudelle.

  Ainoa miten asiaa voi henkilö kantilta katsoa on se et miten foorumia hoidettiin vielä Sampsan johdolla verrattuna meininkiin mitä tässä ollut pitkiä aikoja. Josko uuden foorumin meininki tulisi olemaan kuten muro oli aikaisemmin. Mitään henkilöpalvontaa toi ei kuitenkaan tarkoita vaan kyse on foorumin toimintapolitiikasta. Tätä voisi kuvailla MikroBitti versus Skrolli lehden tilaajat. Aika näyttää miten uuden foorumin suhteen käy että onko sen pitoon oikeasti vielä kiinnostusta kuten aikanaan vai onko kyse vaan kaupallisista lähtökohdista takomalla kun rauta on kuumaa. Joka tapauksessa uuden foorumin suosion syy löytyy ihan tästä muropaketista itsestään.
   
 15. Upp3

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2002
  Viestejä:
  915
  Foorumi voi olla teknisesti paska, mutta silti parempi koska käyttäjät. Tällä hetkellä Sampsan uudesta foorumista on _tosi_ paska kuva.
   
 16. heyrst

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2001
  Viestejä:
  5 621
  Mielipide asioita. Ja muodostaako mielipiteen jäävuoren huipun vai koko jäävuoren mukaan niin sekin seikka ratkaisee. Moniko tässäkin keskustelussa puhuu pelkän r&t perusteella, eli paikan jossa päästellään höyryjä asiallisesta linjasta ilman niitä normeja joilla itsekin toimitaan. Tai niiden mielenosoitusten joita käyttäjät tehneet kuka mistäkin syystä. Tästä ketjusta en useampaa edes toivo kyseiselle foorumille tulevan ja on vain hyvä jos tunne molemmin puolin sama.
   
 17. tuoppi`

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2002
  Viestejä:
  5 298
  Eiköhän suurin osa kuitenkin ole nimenomaan siirtymässä sen takia koska uuden foorumin takana on Sampsa. Ei tuossa suosiossa ole oikein muuta järkevää selitystä, eihän tuolla uudella sivustolla edes ole vielä muuta sisältöä foorumin lisäksi ja foorumin tasokin on, ainakin toistaiseksi, aika alhainen ja historiasisältö on yhä täällä.
   
 18. jeppejehupoika

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2009
  Viestejä:
  2 437
  jahas, joku 3 viikoako se on oltu poissa täällä, vaikka taisin saada viikon bannit linkkaamalla erääseen nimeltämainitsemattomaan nyt jo erittäin kovaan kulttimaineeseen nousseeseen keskustelufoorumiin nimeltä https://bbs.io-tech.fi/

  Eikä syynä omaan siirtymiseen ole Sampsa, en ole kova ollut koskaan fanittamaan ketään henkilö, tai no mitään ylipäätänsä.
  Muro on muuttunut vähemmän leppoisaksi paikaksi, monesti piti miettiä vastaanko viestiin kun joku vänkääjä vääntää asian kuitenkin nurinniskoin tai tahallaan väärin ja paskoo koko ketjun taas pilalle jauhamalla samaa omaa näkemystään sadatta kertaa ja usein samoilla jo vääriksi perusteilluilla argumenteilla. Ja ketjunpaskojia on paljon eikä niille mitään tehty. Eivät sano käytännössä mitään sellaista "kiellettyä" mutta ketjujen paskominen olisi jo ihan hyvä syy potkia rauhoittumaan vähäksi aikaa. Sitten jostain puujalkavitsiläpästä saatettiin kuitenkin joku bannata
  Sitten se sekoilu mitä täällä oli ylläpidolta kun porukkaa siirtyi oli ehkä viimenen niitti.
   
 19. Mikko Laine

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2001
  Viestejä:
  1 487
  Tai sitten sama syy, mikä monilla oli Trumpin kannattamiseen. Vastaääniä Clintonille. Omat motiivini ovat ainakin lähellä tuota. En seurannut Sampsaa vaan Otavan toimet täällä antoivat paskan kuvan Otavasta enkä halua olla sitä tukemassa. Sampsa tarjosi vaihtoehdon, joten sinne menin.

  Toisaalta yhtä paskan kuvan moni on itsestään antanut Muroa sotkemalla. Lapsellista touhua sekin.
   
 20. DaKyy

  Rekisteröitynyt:
  29.04.1999
  Viestejä:
  1 493
  Eiköhän suurin osa kuitenkin ole nimenomaan siirtymässä sen takia, että Otavamedia on järjestelmällisesti poistanut ominaisuuksia foorumilta viimeisimmän Xenforo-päivityksen jälkeen. Mobiilipuoli on tehty vastenmieliseksi käyttää koko ruudun mainoslakanoiden kanssa. Nyt ilmaantyi oikeastaan ainoa järkevä mahdollisuus uuteen menestyvään foorumiin ja sisällöntuotantoon, joten siihen kelkkaan hyppään kyllä mielelläni. Tyhjästä on kenenkään paha lyödä foorumia ja rautasaittia pystyyn, mutta uskoisin, että jollei Sampsa sitä olisi tehnyt, joku muu olisi.

  Otavamedian viimeaikaiset toimet ovat vanhemmille käyttäjille kyllä niin suora "Straight up Timos ass", ettei ole hetkeen nähty. Laitoin alkuvuonna palautetta Otavamedialle otsikolla "Olette pilanneet Muropaketin", ja annoin ihan konkreettisia pointteja mikä on mennyt pieleen. Silloin ei oltu valmiita kuuntelemaan, eikä näköjään sitä tapahdu nytkään.

  Muropaketin toimituksellinen sisältö on sitten ihan oma lukunsa. Harrastelijoiden artikkelit ovat silloin tällöin ihan virkistävää luettavaa, mutta nyt näköjään meinataan tehdä koko sivun sisältö talkoovoimin.
   
 21. heyrst

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2001
  Viestejä:
  5 621
  Juuri tuota selitin että siirtyvät ihmiset ovat kyrpiintyneet muropaketin toimintaan ja odottavat että uuden foorumin myötä päästäisiin entiseen muropakettiin. Nyt sattuu olemaan kyse yhdestä henkilöstä joka edustaa sitä vanhaa foorumia, mutta yhtä lailla se voisi olla tiimi tms. Politiikasta siis kyse ei henkilöstä.

  Mitä ihmettä oikein odotat alle kuukauden vanhalta foorumilta. Ei se tietenkään voi olla muron tasolla vielä. Käyttäjiäkin vasta vähän päälle 6500. Vauhti on kova ja monia samoja aiheita jo foorumilla kun keskusteluja siirtynyt sinne. Ajan myötä sitä historiaa syntyy. Meno vauhdin mukaisesti värikästä. Moniko muistaa vielä mitä se oli muron synnyn aikaan?
   
 22. tuoppi`

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2002
  Viestejä:
  5 298
  Jos IO-bbs saa kerättyä yhtä suuren käyttäjämäärän kuin muro niin ihan varmaan samaa tulee tapahtumaan sielläkin. Täällä murossahan on itseasiassa tuo paskominen vähentynyt sen takia kun porukkaa on siirtynyt pois.

  Minusta on myös hieman hassua odottaa että Sampsan uudella foorumilla olisi erilainen modelinja kuin ennen murossa. Nimittäin ne on ne samat modet siellä io-bbs:ssä joista valitat. Täällä murossa on modejen vaihtumisen jälkeen ollut enemmän aktiivista moderointia kuin ennen, hieman oli ehkä liikaa innostusta aluksi mutta ihan rehellisesti väittäisin että jopa ollut parempaa moderointia kuin ennen. Perseilijöitä tietysti harmittaa kun ei olekkaan enää saanut vapaasti perseillä.

  Voi syytä olla tietty muitakin, mutta varmaan tosiaan suurin osa meni uudelle Sampsan takia.
   
  Viimeksi muokattu: 11.11.2016
 23. tuoppi`

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2002
  Viestejä:
  5 298
  Tuo on käytännössä sama asia kuin Sampsan takia siirtyminen. Hieman eri sanoilla vaan sanottuna.
  En odota sen enempää kuin mitä se on nyt. Lähinnä että ei voi sanoa että jengi olisi parempien keskustelujen takia sinne siirtynyt, koska sitä siellä ei vielä ole.
   
 24. heyrst

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2001
  Viestejä:
  5 621
  Sanoina kyllä mutta syynä täysin eri. Esitätte että kyse olisi sokeasta henkilöpalvonnasta vaikkei siitä ole kyse. Tottakai yhden henkilön ollessa kyseessä politiikka on sen yhden henkilön muodostama. Mutta "tekoja" tässä odotetaan. Juurihan tuolla mainitsin siitä että voihan toi uusi foorumi vielä osoittautua et on vaan kuuman raudan taontaa eikä sitä vanhaa tekemistä kiinnostuksesta asiaan. Jollet kykene erottamaan asiaa lammasmaisesta henkilöpalvonnasta niin lienee turha jatkaa keskustelua.
   
 25. Tyhjäntoimittaja

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2010
  Viestejä:
  2 221
  Tänään räbässä tehty 52 ketjua. Murobbs:n räbässä 5 ketjua, joista BryciFani on tehnyt 3.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti