Keskustelua Kiinasta tilattavista puhelimista

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet ja taulutietokoneet' , aloittaja JouBqa, 27.01.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Asiaintuntija

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2014
  Viestejä:
  7 061
  Ainakin Gearbest väittää, että tuossa olisi vain 8mp takakamera (interpoloitu 13mp)... http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_237291.html

  Aika hölmö juttu, jos olisivat surkeassa kamerassa sitten perseilleet muuten lupaavan puhelimen.
   
 2. miller

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2001
  Viestejä:
  580
  toi sun linkki on k4000 puhelimeen ei k4000pro.
  mutta kameran osalta taitaa sama juttu olla.
   
 3. Asiaintuntija

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2014
  Viestejä:
  7 061
  Totta, tässä oikea linkki: http://www.gearbest.com/cell-phones...8SD9MNCDvGwkiYVawMstTDgSVGtF4t4T41xoC3RLw_wcB

  Ja sama 8mp kamera tossakin muka, tiedä sitten mikä on totuus...

  Mielenkiintoinen juttu muuten sinänsä, että Google ei tarjonnut ensimmäisellä sivulla suoraa linkkiä tuota Pro-mallia myyvään liikkeeseen, paitsi alhaalla maksetussa mainoksessa, jotka tyypillisesti ignooraan. Kuitenkin tavalliseen K4000 -malliin löytyi siis normaali linkki, vaikka hakukenttään olin "pro" -sanan laittanut. Eikä muuten ollut toisellakaan sivulla linkkiä tuohon Gearbestiin vaan ainoastaan Pandawilliin.
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2016
 4. miller

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2001
  Viestejä:
  580
  taidan testiks tollasen k4000pron tilata kun mulla tuppaa noi puhelimien näytöt mennä paskaks ni jos kestäis :D
   
 5. Pusherman

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  8 886
  Lasikalvo voi pelastaa joissakin tapauksissa vaikka tippuisi näyttö edellä terävään juttuun.
   
 6. miller

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2001
  Viestejä:
  580
  Niinno joskus varmaa. Nyttenki nexus 6p lasi muruina ku tippu kaakelilattialle kulma edellä.. :/
   
 7. Pusherman

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  8 886
  Bumber kotelo + lasikalvo niin olisi vielä ehjä.
   
 8. miller

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2001
  Viestejä:
  580
  nooh kohta se o taas ehjä
   
 9. markmaat

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2016
  Viestejä:
  4
  Pahoittelut jos menee väärään ketjuun, mutta alkanut tosissaan kiinnostamaan nämä kiinanluurit. Vaihtoehtoja ja merkkejä näyttää löytyvän nopealla vilkaisulla aivan tarpeeksi, joten pientä apua kaivattais!

  Osaisko joku kertoa jo valmiiksi ok ostoksiks todettuja android laitteita 100-200€ hintahaarukasta? Vertailukohtana vois olla vaikka honor holly 2 plus (http://www.gsmarena.com/huawei_honor_holly_2_plus-7882.php), jonka specksit vaikuttaa kaikinpuolin mun käyttöön aivan riittäviltä. Ton honorin tulee varmaan saamaa Suomestakin lähitulevaisuudes aivan ok hinnalla, niin sitenki hyvä vertailukohta.

  Roottamista ja rommien asentelua en oo ikinä kokeillu ja en oo varma onnistuuko, joten löytyykö sieltä valmiina joltain valmistajalta semmosia käyttiksiä joiden kanssa pärjää? Englannilla pärjään, mutta jos käyttöliittymän saa Suomeksi niin ainahan se parempi..

  Kiitos ja anteeksi jo etukäteen.
   
 10. Fanboys suck

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2011
  Viestejä:
  1 142
  Lenovo k3 note, (tai uudemmat note 4 ja 5)
   
 11. LaturiLewis

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2013
  Viestejä:
  322
  Ulefone Paris hintahaarukan alapäästä vastaava ominaisuuksiltaan. Suomen kieli ja 4G verkon taajuudet Suomen verkkoihin löytyy. Voi tilata myös eu verkkokaupasta ilman 24% alv riskiä.
  Parisista on tässä ketjussa aikaisemmin keskusteltu.
   
 12. markmaat

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2016
  Viestejä:
  4
  Kiitoksia vastauksista, molempia tullut tsekkailtua.

  Toi Ulefone Paris vaikuttaa aivan ok tuotteelta ja ei ole hinnalla pilattu, kun tsekkailee arvosteluja netistä tai täältä palstalta. Ilmeisesti Ulefone tekee aivan ok laatuista kamaa?

  Tuota Ulefonea googlatessa pisti silmään Ulefonen uusin tulokas Power (http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_218002.html), ei vaikuta hassummalta laitteelta? Akun pitäis olla hyvä, muutenkin specksit näyttää riittäviltä. Näytti olevan ennakkotilattavissa aika monessa paikkaa, eikä hintakaan paha.. En tiedä sitten, painiiko ollenkaan samassa sarjassa ton Lenovo k5 Noten kans, jos tässä innostuis noista vähän isommilla näytöillä olevista luureista tähän mun max 200 € hintahaarukkaan.

  Sen verran alkoi tuo Ulefone Power kiinnostamaan, että pitänee kait jotain kunnon arvosteluja odottaa.
   
 13. Pretor

  Rekisteröitynyt:
  29.02.2012
  Viestejä:
  379
  Itse itseäni lainaten ja vähän vielä lisäillen... siinä nyt ainakin muutama "noin samassa hintaluokassa" oleva 5" kiinaluuri.
  Jokainen nähtävästi hehkuttaa täällä sitä puhelinta, jonka itse on tilannut. Itse päädyin Elephoneen, mutta siitä vain listalta (ja listan ulkopuolelta) katselemaan ja pähkäilemään omaa valintaa. Pieniä eroja puhelimista löytyy (ominaisuuksissa ja hinnassa) ja jokainen menee oman maun mukaan.
   
 14. Mabbis

  Rekisteröitynyt:
  12.09.2012
  Viestejä:
  294
  Ulefone Be Touch 2 ainakin hylättiin heti. Nää pienemmät kiinayhtiöt lykkää vaan uutta markkinoilla ja tuppaa vanhat unohtuun. Se on vähän harmi. Ensimmäisen parin kuukauden aikana tuli pari päivitystä ja sen jälkeen ei oo kuulunut. Myös näyttöön ilmestyy pilkkuja, kun ei ole ihan tasalaatuista kamaa vaan tehdään sillä osalla mikä halvimmalla saadaan. Toivottavasti Parisin ostaneet saa parempaa vastinetta rahalle. Toisaalta, halpa on halpa.
   
 15. Pretor

  Rekisteröitynyt:
  29.02.2012
  Viestejä:
  379
  Sen mitä itse lueskelin, niin toi Be Touch 2 floppaus (mm. akunkin suhteen) oli yksi osasyy siihen, että mulla vaakakuppi kääntyi Elephoneen, jossa jo lähtökohtaisestikin on isompi akku (Parisiin verrattuna siis)... Aika näyttää miten käy Elephonen päivitysten.
  Toisaalta enpä päivitellyt vanhaa ZTE luuriakaan, ku toimi kuitenkin moitteitta lähes 2.5v. En edes custom-rommien kanssa jaksanut leikkiä sen kanssa. Ainoastaan xposed+gravitybox oli käytössä ja samat iskin Elephoneenkin heti kun käsiini sain.
   
  Viimeksi muokattu: 02.02.2016
 16. Asiaintuntija

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2014
  Viestejä:
  7 061
  Jos päivitysten saatavuus ja yleinen laadukkuus ovat tärkeitä kriteereitä, niin Xiaomi on aika varma valinta, vaikka mulla onkin oma lehmä ojassa... Onhan noissakin sitten omat heikkoutensa tietysti, eivätkä ole aivan halvimmasta päästä.

  Mullakin on kohta uuden puhelimen hankinta edessä, enkä tiedä, pysynkö tutussa merkissä ja hommaan Redmi 3:n, vai katselenko muita puhelimia...
   
 17. nahkiss

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2007
  Viestejä:
  125
  Öäääh... Ulefone Paris tuli perille. Aliexpress / Gotop Smartphone. Troijalainen sisällä. Tässä päivän kokemukset:

  Ennen puhelimen tuloa pisti silmään tällainen posti, jossa käyttäjä on löytänyt epäilyttävää nettiliikennettä Parisistaan. http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=64259184&postcount=51

  Päätin siis tutkia myös omani kun puhelin saapuu. Ikävä kyllä en osannut käyttää NoRoot Firewallia oikein alusta asti, eli ehdin syöttää puhelimeen kaikki googlen tunnukset ym. Ohjelman ekassa ruudussa pitää painaa Start, enkä sitä tehnyt.

  Kuitenkin, minulle tuli tuo sama ip-osoite joka pyrkii ulkomaailmaan System (uninstalled) -nimisestä sovelluksesta kuten xda:n kaverillakin. Heitin sen IP:n googleen.

  [​IMG]
  [​IMG]
  Ja bingo: http://blogs.360.cn/blog/analysis_of_wland/ (Vedä google translaten läpi)

  Asensin tuolla sivulla mainostetun kiinalaisen antiviruksen, joka löysi jonkun saastuneen Search-applikaation. Kuitenkin, koska puhelinta ei ollut rootattu, ei putsausta voinut tehdä.
  [​IMG]
  Asian ratkaisin asentamalla xda:sta rootatun uusimman vakioromin. http://forum.xda-developers.com/android/general/rom-perfect-rom-1-0-t3294978
  Ihan hyvin olisi voinut laittaa myös Parisin virallisen romin, mutta roottauksen tarvii kuitenkin jossain vaiheessa. Ei ole näkynyt enää outoja yhteydenottoja. Tosin tulen vielä tarkkailemaan tilannetta.

  Asennus oli kohtuullisen veemäinen huonojen ohjeiden vuoksi. http://ulefone.com/download/paris.html En saanut selkoa missä tilassa puhelin pitää olla. Kohtaan 3 asti kaikki menee hyvin, mutta en saanut puhelinta tunnistumaan oikein. Puhelin tunnistui minulla päivitysohjelmaan näin:

  Puhelin pois päältä.
  USB kiinni.
  Power + VOL UP pohjassa kunnes tulee valikko. Fastboot.
  Puhelin fastboot-tilassa, nyt koneelta Scan päälle.
  Puhelimesta poweri pohjaan kunnes sammuu. Sammumisen aikana pitäisi koneella kilahtaa ja päivitysohjelmaan Scan ok!
  Viimeinen askel on vähän huonossa muistissa... mutta eiköhän se näin mennyt: Puhelin sammuksissa. USB irti. Start All. Puhelin sammuksissa USB kiinni. Ohjelmassa alkaa prosentit pyöriä. Kestää viitisen minuuttia että kaikki menee läpi. Puhelin käynnistyy uudestaan ja homma valmis.

  Toivottavasti joku saa tästä jeesiä itselleen. Vaikea sanoa ketä tuosta troijalaisesta pitää syyttää, koska tuolla xda:n puolella olivat ostaneet gearbestistä ja saaneet tuon pöpön... minä taas aliexpressistä. En siltikään usko että Ulephone on sitä asiakkaille syöttänyt, vaan joku ihan muu...

  EDIT:

  Tuossa uudemmassa romissa on myös joku pöpö joka esiintyy nimellä Search Service ja ottaa yhteyksiä johonkin cloudfronttiin. Se lähti kiinalaisella 360 antiviruksella. AVG ei sitä saanut koska se ei käytä root-oikeuksia. Voi tosin lähteä muillakin antiviruksilla joissa on root.

  Eli lyhyesti, näillä tuli puhdas Paris:

  1. http://forum.xda-developers.com/android/general/rom-perfect-rom-1-0-t3294978
  2. http://www.360.cn/jijiuxiang/index.html
   
  Viimeksi muokattu: 03.02.2016
 18. Mabbis

  Rekisteröitynyt:
  12.09.2012
  Viestejä:
  294
  Yhdessä Be Touch 2 päivityksessä asentui U Browser, joka on joku Ulefonen oma bloatware selain. Siitä kanssa oli puhetta, että jotain matoa sisälsi... Paha sanoa, mutta itse vain disabloin sen, koska en pystynyt poistaan silloin.
   
 19. henjo

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2002
  Viestejä:
  172
  Xiaomi Redmi 3 saapui eilen. Kiina-android vaikuttaa ihan toimivalta ja Google playn saa asennettua, mutta montaa tuttua sovellusta ei voi sen kautta asentaa. Esim Yle Areena, katsomo yms... Virheilmoitus "Your device isn't compatible with this version."

  edit. Päivitys auttoi.
   
  Viimeksi muokattu: 03.02.2016
 20. moltsu

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2001
  Viestejä:
  381
  Miltä muuten puhelin vaikuttaa? Käyttiksen päivityskö auttoi tuohon virheilmoitukseen? OTA:na? Ei taida olla suomen kieltä käyttiksessä?
   
 21. moltsu

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2001
  Viestejä:
  381
  Joo sinänsä ok, mutta onhan tuossa sitten yksi "katova" tavara lisää...eli sitten etsitään tuota adapteria. :D
   
 22. henjo

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2002
  Viestejä:
  172
  Näin vuorokauden verran käyttäneenä voi sanoa puhelimen olevan joka osa-alueella vanhaa Redmi 1 parempi. En tietenkään ole vielä ehtinyt ihan kaikkea kokeilee miten toimii. Päivitys OTAna v7.0.8.0->v7.1.10 auttoi Google Playn virheilmoitukseen. Suomen kieltä ei löydy.
   
 23. Ramones

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2004
  Viestejä:
  771
  Tottahan tuokin, itse tulen pitämään sen aina kaapelissa/laturissa kiinni ja pienempi adapteri puhelimessa tai laitteessa.
   
 24. molari

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2012
  Viestejä:
  7 738
  Tämä on yksi syy, miksi päätin luopua kiinaluurin ideasta parisen päivää sitten. Kun ei oikein tiedä, mitä sieltä saa, eikä oikein sitten tiedä, mitä niissä vaihtorommeissakaan on. Kaiken huipuksi luin, kun jonkun unlock-pyyntö Xiaomilta oli hylätty, niin eihän tästä tule mitään. Jokaisessa vaihtoehdossa tuntuu olevan jokin asia pielessä tai vähintäänkin epävarma. Näillä näkymin odottelen, jos Huawei Holly 2 Plus rantautuisi vielä Suomeenkin.
   
 25. James5

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2011
  Viestejä:
  1 591
  Joopa joo, no, ei nuo kiinan puhelimet kaikille sovi. Eipä tuokaan vaadi muuta kun et ottaa vähän selvää asioista ennen tilaamista.
  Jos ei semmosta jakaa tehdä niin tosiaan parempi ostaa puhelimensa ihan vaan jostain lähigigantista
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti