Keskustat vs. Automarketit

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja d^_^b, 26.08.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. d^_^b

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2006
  Viestejä:
  970
  Siitä voisi olla hyötyä meille ja parantaa paikallista ilmastoa. Ei nyt välttämättä stadiin, mutta kaupunkehin, jotta niihin voidaan kehittää kunnollinen joukkoliikenne.

  Noh.. joka tapauksessa ei ole meillä sitten mitään valittamista, jos kiinalaiset laittavat oman panoksensa maailman päästöihin ja luonnonvarojen kulutukseen. Niillä siihen yhtä suuri oikeus, kuin meillä suomalaisilla.
  [signature]... un pigro noioso[/signature]
   
 2. d^_^b

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2006
  Viestejä:
  970
  Sinkkuäidit kersoineen ja muutkin pentueet voivat munkin puolesta pysytellä automarketeissaan. Tämä sillä oletuksella, että juuri sinkkuäitien muksuja ei taatusti ole opetettu käyttäytymään.

  Eihän äidit kärryineen väistä koskaan. Muksuilla on ilmeisesti lupa tukkia tie ja tunkea mäterät näppinsä tuntemattoman vaatteille ja piirtää tuutilla kuvioita

  xD[signature]... un pigro noioso[/signature]
   
 3. PekkaM

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2001
  Viestejä:
  3 103
  Kyllä tuossa Helsingin keskustassa tulee käytyä. Automarketit on todellisia helvetin esikartanoita täynnä kaikenmaailman keravalaisia uusioperheitä. Kyllä sen auton saa tuossa keskustassa mm. Forumin, Stockmannin ja Verkkokaupan (ei varsinaisesti keskustassa) alle suoraan, jos pitää jotain isompaa ostaa.
   
 4. ruikku

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2003
  Viestejä:
  9
  On niillä oikeus siinä missä muillakin, ei siinä mitään, eikä täällä kai ole juuri heristeltykään sormea siitä, että parantavat elintasoaan. Lähinnä kai napina on koskenut sitä, että huomattava osa sikäläisen teollisuuden päästöistä voitaisi (kai, en minä näistä tiedä hevonvittua) ehkäistä ihan yleisesti länsimaissa käytössä olevalla tekniikalla, eikä siihen tarvittaisi erityisen radikaaleja toimia. Täällä sentään 80-luvulla herättiin siihen, ettei tehtaiden piipuista kannata ihan kaikkea päästää ilmakehään.
   
 5. CreZena

  Rekisteröitynyt:
  25.11.1999
  Viestejä:
  87
  No tietty vitusti mukavempaa käydä keskustassa kun voi hengailla eri paikoissa ja pääsee ulkoilmaakin aina kauppojen välillä haistelemaan. Välillä voi vaikka istahtaa torille syömään jätskiä tai mansikoita. Tietty saman voi tehdä sittarin parkkiksella mutta ei se ainakaan musta tunnu yhtä mielekkäältä. Marketissa tulee vaan käytyä jos pitää lähteä jonnekin mökille ja pitää ostaa isompi kasa ruokaa.
   
 6. Mirrocle

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2003
  Viestejä:
  175
  Tänään tuli pitkästä aikaa käytyä Citymarketissa, kun kaveri oli autolla liikenteessä ja käytiin etsimässä jotain uutta. Muuten tulee kyllä tehtyä kaikki ostokset täällä Tampereen ytimessä ihan, kun Hämeenpuistossa kuitenkin asun. Tykkään enemmän pienistä kaupoista hyvällä valikoimalla (lue Stockan Herkku), mutta ne on usein turhan kalliita päivittäisostoksiin sitten. Mutta kaikinpuolin se tyytyväisyys, jonka saa hyvästä palvelusta ja hyvästä valikoimasta, on jo osa ostoskoriani, josta suostun maksamaan. Mutta on se ruoka perhana kallista, joten voisin lähteä tuonne rapakon taakse mielelläni tekemään päivittäisostokseni.
  [signature]Kotisivut | Blogit | Last.fm[/signature]
   
 7. katchu

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2005
  Viestejä:
  1 374
  Yleensä varsinaiset ruokaostokset tulee tehtyä lähikaupassa. Palvelu on parempaa, ei ole tungosta ja myyjät on nättejä neitejä. Monesti lähtiessä huutavat perään "hei" tai "moikka" vielä :). Automarketeissa on tiettyihin kellonaikoihin tungosta, auton joutuu jättämään ties minneasti. Joutuu jonottaa kassalla ja liikennevaloissa. Joka hyllyvälikössä (vähä kärjistäen) on äiti penskoineen jotka ei ymmärrä että muillakin voisi olla kiinnostusta liikkua samassa hyllyvälikössä. Joskus tulee tosin lähdettyä iha huvikseen muualle ruokaostoksille kuin lähikauppaan, varsinkin jos on tarkoituksena ostaa muutakin kuin ruokaa. Prisma (Joensuun Prismasta ovat laajentamassa suomen suurinta vissii), Citymarket pilkko ja keskusta on ne joissa tulee käytyä lähikaupan lisäksi. Riippuu aina lähteekö päätäkauten vai onko tulossa muualta.
  [signature]http://www.last.fm/user/katchu
  http://www.karvakuono.net
  [email protected] & b2irc | Lenovo T60[/signature]
   
 8. Julmuri

  Rekisteröitynyt:
  07.03.2001
  Viestejä:
  2 321
  Minun paikallista ilmastoani ei heilauta suuntaan eikä toiseen se jos poikkean työmatkalta matkan varrella olevaan automarkettiin ostoksille. Sen sijaan se vähentää huomattavasti kaupassa käyntiin kuluvaa aikaa ja tavaran kuljettamisen vaivaa kun ei tarvitse raahautua ensin keskustaan ja sitten poukkoilla kaikenlaisten rahan kerjääjien ohi kävelykatua pitkin ostoskassin kanssa.
  [signature]""Sitikalla ajavat ovat nautiskelijoita, ylensyöjiä- ja juojia. Vähän tahdottomia mutta muuten harmittomia veikkoja.""
  Registered Linux user number 344047[/signature]
   
 9. d^_^b

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2006
  Viestejä:
  970
  Jos se on työmatkasi varella, tuskin kukaan sinua kieltääkään sinne menemästä. Kyse onkin enemmän siitä, onko kaikkien järkevää mennä sinne ihan vain joka päivä useita kilometrejä, vai voisiko hommaan löytää järkevämpiäkin tapoja. Myös kauppakeskukset on mahdollista sijoittaa joukkoliikenteen kannalta järkeviin pisteisiin. Automarketeilla on paha tapa lisätä turhaa autoliikennettä, mikä ei ole hyvä.

  edit: Kun keskustaan olisi jo valmiina hyvät yhteydet autottomasti.
  [signature]... un pigro noioso[/signature]
   
 10. Julmuri

  Rekisteröitynyt:
  07.03.2001
  Viestejä:
  2 321
  Järkevä tapa on subjektiivinen käsite. Toiselle se on mahdollisimman vaivaton ja tehokas tapa hoitaa ostokset, toiselle kaikki vaivattomuus ja tehokkuus on merkki suuresta luonnon riistosta ja porvaririistäjien salaliitosta maapallon tuhoamiseksi.

  Jos kauppakeskus on hyvien liikenneyhteyksien varrella ja siellä on riittävästi parkkitilaa, se on silloin mielestäni hyvin ja järkevästi toteutettu. Paljon parempi niin kuin että pitäisi etsimällä etsiä jostain keskustan ympäristöstä maksullista parkkipaikkaa ja sitten kävellä rahankerjäysarmeijan läpi ihmistungokseen ja yrittää ehtiä takaisin ennen kuin parkkiaika menee umpeen. Tai vaihtoehtoisesti ahtautua ostosten kanssa bussiin örveltävän juopon viereen. Tai tulla ryöstetyksi jonkun iki-ihanan työvoimapulan helpottajan toimesta. Kiitos vain mutta ei kiitos. Maksan auton käytöstä jo nyt sikahinnan joten katson oikeudekseni käyttää autoani miten paljon haluan. Ja sitä mukaa kun autoilun hintaa nostetaan, pidän tuosta oikeudesta kiinni entistäkin päättäväisemmin. Sen voi halutessaan käsittää myös siten, että vittuilu toimii myös toiseen suuntaan...
  [signature]""Sitikalla ajavat ovat nautiskelijoita, ylensyöjiä- ja juojia. Vähän tahdottomia mutta muuten harmittomia veikkoja.""
  Registered Linux user number 344047[/signature]
   
 11. Jack Horny

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2003
  Viestejä:
  2 029
  Automarketit ovat harvaan asuttujen seutujen ikävä vitsaus. Kaupunkirakenteisessa yhdyskunnassa, jossa on luonnollinen keskusta, on mahdollista tarjota monipuolisempia palveluita koordinoidummin vähemmällä massalla.

  Suomi ei todellakaan ole automarkettien luvattu maa. Suomalaiset kaupungit sentään ovat viihtyisiä asioida toisin kuin vaikkapa Dallas, Los Angeles ja Mexico City. Huh helvetti, toivottavasti Suomeen ei ikinä synny mitään sellaista.
  [signature]Pumpkin King with a skeleton grin[/signature]
   
 12. teppemies

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2005
  Viestejä:
  3 809
  Eikös noissa yleensä asioida ~kerran viikossa? Ei kai kukaan asioikseen lähde kävelemään kaupan käytäviä kilometritolkulla ja sen jälkeen jonottamaan viiden ostoskärryn taakse saadakseen purkin maitoa?
  [signature]Värisokeus on sairaus.[/signature]
   
 13. MichaelMan

  Rekisteröitynyt:
  02.09.2004
  Viestejä:
  498
  En usko, että keskustat varsinaisesti "autioituu" tai "kuihtuu", mutta toki niiden kehitys kärsii kun kaupallisia palveluja syntyy keskustan ulkopuolelle. Kannattaa muistaa, että kokonaiskakkuhan kasvaa koko ajan yleisen elintason noustessa.

  Täällä Lappeenrannassa on sikäli hyvä tilanne, että esimerkiksi Suomen suurin Prisma sijaitsee vain 2 kilometrin päässä ydinkeskustasta. Samoin muutkin isommat marketit ja hallimyymälät sijaitsevat verrattain lähellä keskustaa. Ainakin osaan noista pääsee aika näppärästi ilman autoakin. Useimmat pikkumyymälät kuten vaatekaupat sijaitsevat sen sijaan edelleen ydinkeskustan kauppakeskuksissa eikä missään laitakaupungin megaostarissa. Eikä noita "megaostareita" muutenkaan taida paljon Lounais-Suomen väestökeskittymien ulkopuolella olla. Aika kaukana ollaan vielä jenkkimeiningistä.

  Ei mun mielestäni tämä ole mikään joko-tai tilanne. Sekä automarketeille että keskustan palveluille löytyy kysyntää.

  Suomalaiset on toki autoilevaa kansaa ja sille on ihan loogiset syynsä. Näitä syitä voi alkaa keksimään esimerkiksi katsomalla ensimmäisenä karttapallosta, missä päin maailmaa Suomi sijaitsee, ottamalla selvää millainen ilmasto siellä päin maailmaa on ja sen jälkeen selvittämällä maan väestötiheyden. Mun mielestäni olisi erittäin loogista, että kaupankäynti siirtyisi tässä maassa yhä enemmänkin "sisätiloihin" eli suuriin kauppakeskuksiin. Kukapa sitä talvella 30 asteen pakkasessa ulkona liikkumisesta nauttii. Tai syksyn sateissa.
   
 14. petepeluri

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2003
  Viestejä:
  8 982
  Kuten jo sanottiin niin autoilusta saa maksaa aika paljon joten toki autoa silloin käytetään.
  Minäkin pääsisin julkisilla erääseen kauppakeskukseen missä käyn, mutta autolla pääsen huomattavasti nopeammin ja ostoksia joutuu kantamaan vähemmän, joukkoliikenne ei siis ole vaihtoehtona edes.

  Keskustassa en käy käytännössä ikinä kaupassa, ruuhkat kiusaavat ja parkkipaikkojen vähyys.[signature][email protected], DS4, 2gt Micron d9, AsuX [email protected], 500+250+200gt, E5-450w, X-fi.
  Mac on hanurista.[/signature]
   
 15. T0mi

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2002
  Viestejä:
  4 732
  Onhan noissa automarketeissa varmasti puolensa, jos ruokaostokset tehdään kerran viikossa ja sen yhden kerran ostoslasku on luokkaa 300 e tai tonni. Itse saan näppyjä noista automarketeista. Joku Jumbon Cittari saa minut pelkäämään tulevaisuutta, kun katselen niitä hyllyviä pizzauuniperseitä, jotka tursuavat valkoisina liian pienien housujen rakosista (ja usein myös saumoista), rääkyviä lapsia, joita ei edes yritetä vaientaa ja yritän ymmärtää näiden perheenisien loputonta piinaa. Farmariauto lyödään niin täyteen Muumi-vaippoja ja vauvanruokaa sekä muuta paskaa, että taka- ja sivuikkunat pullistuvat kuprulle. 120-kiloinen läskiäiti ja postinkantajan siittämä äpärälapsi ovat taas viikon verran ravittuja. Sitten ihmetellään miksi Suomessa murhataan kännissä itseään ja perheitä.
  [signature]Kahta en vaihda: Neloselta ykköselle ja vauhdista pakille.[/signature]
   
 16. hynkel

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2002
  Viestejä:
  412
  Automarketit: http://keskustelu.plaza.fi/muropaketti/bbs/t493166
  [signature]// hynkel //[/signature]
   
 17. T0mi

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2002
  Viestejä:
  4 732
  Jos laitat tämän lukkoon, olet myös velvoitettu lukitsemaan ne kaikki "miten kämppä viileäksi" -viestiketjut, paitsi toki sen yhden ison.
  [signature]Kahta en vaihda: Neloselta ykköselle ja vauhdista pakille.[/signature]
   
 18. hynkel

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2002
  Viestejä:
  412
  TTU Tulloo viestit tuplana.[signature]// hynkel //[/signature]
   
 19. hynkel

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2002
  Viestejä:
  412
  Täh? Koitin vain kertoa oman mielipiteeni näistä helvetin automarketeista. Ei sillä, että keskustoistakaan diggaisin.

  PS: en mä mikään mode ole...
  [signature]// hynkel //[/signature]
   
 20. T0mi

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2002
  Viestejä:
  4 732
  Ai mä luulin että oot mode. Olin varma, että tredi on kohta lukossa, joten laitoin vaan nopeasti tuon whinetyksen :)


  [signature]Kahta en vaihda: Neloselta ykköselle ja vauhdista pakille.[/signature]
   
 21. last-user

  Rekisteröitynyt:
  28.05.2007
  Viestejä:
  421
  Automarketti, kun on sopivan lähellä. 10 min Jumboon tai Selloon. Viikon sapuskat kerralla ja autolla takas himaan. Auton saa vaivatta ruutuun, kun tilaa on aina eikä siitä tarvitse maksaa. Keskustaan en mene ellei ole aivan pakko. Siellä saa vain hankittua itselleen vatsahaavan, kun pitää kestää sitä ruuhkaa ja vittumaisia kuskeja. Puhumattakaan busseista jne...

  Ja varsinkin jos asuu Helsingin laitamilla, niin ei ole mitään syytä mennä keskustaan, koska kaikki palvelut saa isoita ostoskeskuksista. Ellei nyt työasioiden takia.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti