Kerro miksi tänään vituttaa! :(

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja SnOopCOm, 25.07.2008.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Plautus

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2005
  Viestejä:
  187
  No kuoressahan se, ei nyt sentään irtonaisena lähetetty ja tungettu vielä seteliä väliin. Siinä tapauksessa joutaisikin parempiin käsiin.
   
 2. BFWaldo

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2012
  Viestejä:
  1 738
  Hmmm... neuvoisin tässä tilanteessa mennä sinne jakeluun kyselemään mistä päin suomea nyt ikinä kortti lähetettykään. Mutuilen vain.
   
 3. Välihessu

  Rekisteröitynyt:
  28.05.2016
  Viestejä:
  222
  Vaatimassa ex-työnantajaa maksamaan provisioita, mutta vittuilevat ja derailaavat aihetta. Toivottavasti liiton lakimies pysyy mun puolella ja lähtee vääntämään vaikka oikeuteen asti :mad: Uskomatonta, että niinkin pienistä rahasummista tehdään näin suuri numero.
   
 4. User-ID #1234

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  5 003
  Noin pienistä summista liiton lakimies ei eväänsä heilauta joten pitää ottaa oman käden oikeus käyttöön.

  Jos tunnet paria muuta kaveria jotka ovat samassa liemessä, niin hankkikaa ne puuttuvat rahat kys. kusipään vaimolta tai sen jäbän vanhemmilta. Seuraavalla kerralla oppii olemaan ja pelkäämään työntekijäänsä.
   
 5. Kimi625 Banned

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2008
  Viestejä:
  173
  Tänään vituttaa taas jälleen kerran jatkuva rahanpuute, käyttötarkoituksia olisi monta mutta edelliset maksut myöhässä ns. "entisestä elämästä".

  Noh kait mä sit 12 vuoden päästä saan vittu tikkarin.
   
 6. Vipa^

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2004
  Viestejä:
  522
  Jip-vitun-pii... Sinnehän se lähete tuli. Huomenna suuntana TAYS, ja luuydinnäyte. Lääkärin arvio on, että ei ole leukemia, vaan autoimmuuni neutropenia. Eli kroppa tuhoaa omaa puolustusjärjestelmää. Noh, sentään jotain "positiivista".
   
 7. Diaz\

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2008
  Viestejä:
  17 972
  Kyl se siitä. Itekin oon nähnyt vierestä tota velkojen makselua ja jeesaillutkin suunnittelussa, ja kyllä se vaan alkaa yhdelläkin kaverilla tuntua aika hyvältä toi elämä kun se tietää että 2 vuoden päästä on nuoruuden urpoilut maksettu ja alla on mielekäs työpaikka, josta kertyvät massit voi laittaa velanmaksun sijasta johonkin kivempaan. Toki silläkin tuntui vielä reilu 5 vuotta sitten aika ikävältä ajatukselta edes yrittää maksaa niitä pois.
   
 8. nappati

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  44
  Tsemiä!
  Itse kärsinyt myös vastaavantyylisen autoimmuunisairauden,mutta terveenä tässä nyt onneksi kirjoitellaan:)
   
 9. Vipa^

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2004
  Viestejä:
  522
  Skädäm! Eipäs ollutkaan em. tauti. Eli siis, tulokset ovat että kokeita on vielä ihan mielettömästi vastaamatta, mitään ei vielä tiedetä varmasti. Luuydin siis tuottaa valkosoluja; varhaismuotoja on, mutta ne ei jostain syystä kehity valmiiksi. Syynä voi olla harvinainen autoimmuuninen tila tai äärimmäisen harvinainen ja pahanlaatuinen leukemia. Perjantaina viimeistään pitäisi tietää, mutta tytön labrat ovat nyt maanlaajuisesti konsultoitavana ja joitain labroja lähtee ulkomaille, vissiin Göteborgiin, tutkittavaksi.
  Punasoluja tiputetaan vielä, koska hemoglobiini ~65 g/l, nesteytysliuosta annetaan myös reilusti ja antibiootti, joka auttoi viimeksi aloitetaan suoneen heti.
  Perjantaina ehkä saadaan lisää infoa. Ainoa mitä lääkäri sanoi oli että tää on ihan äärimmäisen harvinainen tapaus, ei mikään tyypillinen leukemia. Kuulemma hänen uransa aikana yhden käden sormilla laskettava määrä tapauksia. Emännän mukaan lääkäri oli innoissaan (ammatillisesti) tapauksesta. Jotain vihjaili mahdollisesta geenitason tutkimuksesta.
  Kaikkihan toki toivovat lastensa olevan erityisiä, mutta ei ehkä tällä tavalla. ":D"
   
 10. Diaz\

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2008
  Viestejä:
  17 972
  Toivotaan parasta... onpahan ainakin mahkut maksimoitu kun pystyvät lähettelemään näytteitä konsultoitavaksi pitkin maailmaa. Tsemppiä.
   
 11. perato

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2014
  Viestejä:
  1 482
  Ei nyt oikeen vastaa oireenkuvaa suusyöville, mutta kävisin silti näyttään jossaki sitä. Joku sylkirauhasjuttu se voi olla(proppuja tms. tulehtunu sinne). Purskuttele suuta hyvin ruokailun jälkee.
   
 12. Colttu

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2014
  Viestejä:
  149
  En uskonu että yliopisto vois hajottaa näin paljoa. Maisteriuudistus veti kaikki kurssit uusiksi, jonka seurauksena ennen puolenvuoden mittainen kurssi on nyt tiivistetty 5 viikkoon. Kyseessä on myös 5 viikkoa kestävä projekti, joka on jo oppimislähtökohdiltaan kuollut idea syntyessään. Kävi vielä niin hyvin, että luennoitsija arpoi ryhmät omalla lottokoneella ja allekirjoittaneelle osui ryhmä, jossa kaikki muut ovat ulkkareita. Kansallisuuksia Intiasta, Kiinasta ja Vietnamista. Koko ajan pitäisi tarkistaa noiden tuotoksia ennen kun mitään palautetaan ja korjata jo tehtyjä asioita. Viime viikolla korjasin intialaisen työt, olisi pitänyt tarkistaa kiinalaisen työt, sekä vietnamilaisen piti koostaa dokumentti. Lopputuloksena että se urpo kopiopastasi kaikki tekstit mitä ryhmä oli tehnyt. Lopputuloksena että palautetussa dokkarissa oli kaikki meikäläisen kommentit erinäisistä asioista, sekä paljon poistettavaa asiaa. Taidan suolata koko ryhmän luennoitsijalle kurssin päätteeksi ja tavoitella itselle parempaa arvosanaa tai muille huonompaa. Kurssin laskennallinen työmäärä olisi tällä hetkellä myös 27h/vko, joka on melko järjetöntä, kun optimi tahti olisi kolme 5 opintopisteen kurssia samaan aikaan. Kyseisellä kurssilla käsitellään tuotteen mallintamista ja ymmärtäisin 5 viikon kurssin yksilösuoritteilla ja niistä oppimisella, mutta en projektilla. Kurssilla käytetään jopa VIIKKO monikappalesimulointiin, jolle ennen oli kokonainen puolen vuoden kurssi, toinen VIIKKO FEMin käyttöön ja FEM-kurssi tulee vasta tämän kurssin jälkeen. Kaksi viimeistä viikkoa annettu lopulliselle mallinukselle. Ensimmäinen viikko meni tuotesuunnittelun merkeissä. Mulla on ehkä mennyt joku ohi, mutta missä kohtaa se oppiminen pitäisi tapahtua, kun erikseen on vielä oma nimenomainen projektikurssi, joka kestää puoli vuotta. Miksi nyt tähänkin piti sotkea projekti näin rajoitettuun aikaan. Mieluusti olisin käynyt sen vanhat kurssin, mikä oli vielä kaikin osin järjellinen, sekä monikappalesimulointia olisi ollut kiva oppia, mutta kun ei. Tässä ei nyt ihan esitiedot kohdanneet sen suhteen mitä kandidaattiohjelmassa on opetettu.
  Toinen hajotus on jälleen uusi maisterikurssi, tällä kertaa virtausmekaniikkaa. Sama homma, unohdetaan ensimmäinen viikko opetukselta ja tiivistetään 5 viikkoon. Toinen 27h/vko työmäärä. Sekä luennoitsijalla oli joku mahtava oletus että kaikki osaavat lukea tensorimuotoisia yhtälöitä, sekä käyttää niitä. Muuten hyvä oletus, mutta kandidaattivaiheessa ei ihan käsitelty tensoreita, muuten kuin ohimennen mainiten. Hienointa oli kuitenkin, että kun kaikki materiaali käsittelee tensorimuodoissa kaiken, harjoituksen vastauksissa oli lopulta kuitenkin unohdettu tensorit täysin ja käytetty komponenttiesitystä. Hienosti taas ajateltu. Avautumisia tiedossa yliopiston suuntaan.
  Laskeskelin tuossa että tällä hetkellä 4 kurssilla, joista kaksi on puolen vuoden, sekä töiden ohella viikottainen työmäärä olisi noin 100h/vko. Eli nukkumiselle ja siirtymiselle paikasta toiseen jäisi 68 tuntia. Jos nukun 8 tuntia yössä(mikä ei itselle kyllä riitä), joka yö, jää siirtymisille ja kaikelle muulle 12 h/vko. Taidanpa siis nukkua ensikerran tammikuussa.
  Tietotekniikan laitoksen kurssit on kyllä paljon enemmän järjissään, vaikka kurssi-infossa lupailtiin vaikeita kursseja. Vaikka en mielestäni ihan täyttänytkään esitietoja ohjelmointiosaamisen kannalta, tuntuu että selviydyn tuosta koodaamisesta paremmin, kun näistä oman alan kursseista. Toivon vahvasti että FEM-kurssi olisi edes jäänteintä vanhastaan.
  Samoin ihmettelen mitä nämä ulkkarit on opiskellu omassa maassaan, kun edes perus tuotesuunnittelun perusasiat eivät onnistu, eikä dokumentaation laatiminen niin että sen oikolukisi kertaalleen ja miettisi kuulostaako jokin järkevältä. Kaksi vielä kehuskeli kun ovat "traditional mechanical engineers" no ei ihan tunnu siltä, jos ovat kandidaatintutkinnon jo suorittaneet.
  Vielä 3 viikkoa niin helvetti on lopulta ohi. (tai sitten se vasta alkaa)
   
 13. kala-ana

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2012
  Viestejä:
  962
  Pitäiskö herran vähän löysentää sitä vannetta? Nyt on ilmeisen kireellä.
   
 14. BFWaldo

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2012
  Viestejä:
  1 738
  Sanonpa vain että itse koulustressiä kokeneena siinä kyllä oli mieli koetuksella. Kala-ana, kouluasioissa vanne on ihan syystä kireällä.

  Coltulle tsemppiä! :)
   
 15. Johan_V

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2007
  Viestejä:
  4 102
  Tyypillisesti yliopistossa jotkut kurssit ovat todella raskaita, jotkut vähemmän. Kannattaa yksinkertaisesti ottaa hieman löysemmin, ei yksittäisten kurssien arvosanat niin kauhean merkityksellisiä ole. Vasta gradua tehdessä ymmärtää mikä tarpeellista ja mikä ei.
  Mitä tulee tensoreihin, niin viimeistään yliopistossa pitäisi ymmärtää käyttää kirjastoa ja nettiä. Tensorin idea on loppujen lopuksi hyvin yksinkertainen ja siirtyminen komponentti- ja tensoriesitysten välillä pitäisi tulla selkärangasta.
   
 16. Diaz\

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2008
  Viestejä:
  17 972
  Tämä. Itse keskityn tällaisilla ripulikursseilla siihen itse oppimiseen, ja jos sitä ei koululta saa niin hankin sitten itse lisää materiaalia. Kurssin arvosanaksi saattaa jäädä joku kolmonen mutta helvetisti enempi siitä on hyötyä tuolla tavalla.
   
 17. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Eikö tuollainen (patti suussa/kielen alla) yleensä ole ihan normaali afta? Itselläkin ollut tuollaisia vaikka kuinka joskus, onneksi ei nykyään. Yleensä kyllä poskissa? Mutta kai kipeät mollukat kuitenkin on 99.999% kerroista aftoja eikä mitään suusyöpää? Apteekista pitäisi löytyä aftaankin lääke jota voi kokeilla.
   
 18. perato

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2014
  Viestejä:
  1 482
  No en miellä aftaa mollukaksi, ja jotenni aina olettaa et ihmine tietää mikä afta on. Lähinnä, että jos ei tiedä mikä se on, eikä se parane nii kävisin näyttämässä.
   
 19. PornReindeer

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2000
  Viestejä:
  5 095
  Miltä se näyttää? Itselle tulee aina silloin tällöin pieni limarakkula kielen alle, menee minulla itsestään ohi parissa päivässä. Isompi ja pitkäkestoisempi voi vaatia lääkäriä...

  edit: Limarakkula ymmärtääkseni ihan virallinen nimi...
   
 20. Colttu

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2014
  Viestejä:
  149
  Itsellä on tosiaan se asenne, että haluaisin jopa oppiakin jotain. Vanne on kireällä sen takia, koska keväällä ei ollut tälläistä työmäärä ongelmaa edes 8 samanaikaisen kurssin kanssa. Oli itseasiassa 10 kurssia käynnissä samaan aikaan, joista 8 lopulta suoritin. Toinen lopetettu oli saksan kurssi, jossa totesin ettei enään ja toisessa lähti asia lapasessa ja kiinnostus loppui. Sainpa kaikista jopa kolmosia parempia arvosanoja. Arvostelen myös tosiaan sitä että pidemmälle aikavälille aiemmin suunnitellut kurssit on nytten karsituin sisällöin tiivistetty viiteen viikkoon. Ehkä otan tämän liian vakavasti, mutta en toisaalta ymmärrä hirveää alisuorittamistakaan.
  Vanne on kireällä ihan vaan sen takia, että joku onnistui ryssimään jotenkin näiden kurssien järjestelyt. 5 Viikon projektissa voi unohtaan kaiken oppimisen, jos opettamiseen ei hirveämmin uhrata aikaa. Kyllä myös löysin tensoreiden käytöstä enemmän tietoa, kun menin taas vanhan kurssin materiaaliin ja vanhan kurssin kirjaan. Uuden kurssin kirja oli valittu vain sen takia, että se on ilmaiseksi saatavilla kirjastosta e-kirjana. Myöskään kyseisen virtausdynamiikan luennoitsijan luentomateriaali ei ole hirveän kehuttavaa, verraten vaikka lujuusopin luennoitsijaan.
  Tensorin idea olisi varmasti yksinkertainen, mutta arvostaisin jos se edes jossain opetettaisiin, vaikkapa matematiikan kursseilla, mutta ei. Perus insinöörimatikat on kuitenkin menty läpi arvosanoin 4-5.
  Ja jos jonkun mielestä kahden kurssin yhteen laskettu viikkotuntityömäärä 54h/vko on ookoo, kun optimitahti on 3 kurssia kerrallaan käynnissä, mikäli 5 opintopisteen yhden periodin kursseja. Eli se tekisi työmäärältään 81 h/vko. Maistuisi varmaan kaikille. Plus oma palkkatyö vielä päälle.
  Onneksi kursseista saa avautua, ehkä järjestäjätkin tajuavat jotain eivätkä ole aina vain vaatimassa lisää opiskelijoilta.
  Taas avautumisia. Opiskelen ehkä turhan nopealla tahdilla, mutta jos otan liian vähän kursseja tuntuu olo toimettomalta. Kerta opiskelemassa ollaan sitten opiskellaan, eikä maleksita. Oppiminen on pääosin kivaa, kun aihe on oma.
   
 21. BFWaldo

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2012
  Viestejä:
  1 738
  Mä en ymmärrä kuinka nettipelaaminen on paskaa nykyään kun omat/vihut osaa enää pelata mitään. Pelit kuten CSGO, WoT ja vissiin Dota2 on aivan paskaa nykyään. Ennen oli toisin..

  Haters gonna hate.
   
 22. User-ID #1234

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  5 003
  Kasuaalipelaajien (ja konsolien) syytä...
   
 23. BFWaldo

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2012
  Viestejä:
  1 738
  Ennenkin niin ryssät ollut mikään ongelma koska oli niin pieni määrä niitä, nykyään jokaisella elämämkoulu ryssällä pelit ja vehkeet. Joko ne ei osaa pelata mitään tai sitten niiden kone on niin paska ettei lopulta pääse pelaamaan. (esim. peli kaatuu)
   
 24. Vipa^

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2004
  Viestejä:
  522
  Jatketaas taas. Tänään tuli tuloksia, jotka olivat että: ei tuloksia. Tähän asti on poissuljettu tavallisimmat leukemiat sekä yksi tietyn tyyppinen harvinainen pahanlaatuinen leukemia (pitää kysyä tästä tarkemin). Ja nyt sitten lääkäri totesi emännälle notta näytteitä lähtee Saksaan! tutkittavaksi. Tää homma menee jo ihan House-tasolle pikkuhiljaa. Nyt mennään ihan iv-antibioottitipalla seuraavat pari viikkoa (ainakin), ennen kuin päästään taas eteenpäin. Emäntä koittaa, josko saataisiin pikkuinen takaisin PHKS:aan tippaan. Helpottaisi meidän elämää kun oltaisiin kaikki edes samassa kaupungissa. :'D

  edit: Tämmöinen unohtui; eli kiitos teille kaikille tuesta. Tämä on tärkeä purkautumiskanava omalle stressille asian tiimoilta. Ja nyt tämä tapaus rupeaa menemään erittäin mielenkiintoiseksi (jos ei ollut jo), sekä tragikoomiseksi ehkä jopa. En tiedä, kuuluuko tämä enää tähän ketjuun, koska vitutus on toistaiseksi muuttunut semmoiseksi turtuneeksi hämmästykseksi. Mutta mennään tällä ja päivittelen tänne kun uutta tietoa tulee. :)

  edit2: Emäntä ja pikkuinen siirtyvät PHKS:aan osastolle ambulanssilla tänään! \o/ Sitten odotellaankin pari viikkoa niitä Saksan tuloksia.
   
  Viimeksi muokattu: 30.09.2016
 25. Alceste

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  1 350
  YT-arvonta osui kohdalle, ilmeisimmin siksi että päättävillä idiooteilla on niin kova ulkoistuskiima Intiaan että aikovat siirtää sinne kaiken kehityksen. Perseelleen tulee menemään mutta sehän ei minua enää koske.
  Työvelvoite loppuu viikon päästä ja työsuhde joulukuun alussa. mitäs tässä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti