Kerro miksi tänään vituttaa! :(

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja SnOopCOm, 25.07.2008.

 1. kaarlos

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2004
  Viestejä:
  2 687
  Olen sinänsä samaa mieltä, että turhaanhan tuo osa palkasta maksetaan lomarahoina eikä normaalisti kuukausipalkan yhteydessä. Lomarahassa on sinänsä hyvätkin puolensa, kun käytännössä riittävän pitkään työssä olleet saavat vasta täydet lomat ja sitä kautta palkkakin paranee. Kaikesta huolimatta tuo on osa palkkaa siinä missä mikä hyvänsä muukin, joten eipä tuossa moni asia muuttuisi jos palkkoja jouduttaisiin nostamaan lomarahojen verran joka tapauksessa.

  Aika älytöntä ajatella että lomarahat voitaisiin noin vain poistaa ilman että niiden poisto kompentoitaisiin palkassa muulla tavoin.
   
 2. Diaz\

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2008
  Viestejä:
  17 972
  Se on turha jäänne joka keinotekoisesti nostaa palkkaa.
   
 3. Olisitko tyytyväinen jos lomaraha poistettaisiin ja siirrettäisiin suoraan kuukausipalkkaan? Vai mikä tässä niin kauheasti kaihertaa? Näet oikeasti jotain taloudellisesti hyötyä esimerkiksi minulle jos lomaraha poistetaan? (minun palkka tippuu, kulut säilyy ennallaan tai jopa nousee) Tai hyötyä firmalle jossa olen töissä? (Firma ei ota yhtään lisää ihmistä töihin, vaan maksaa "säästyneet" rahat ahneelle omistajalle)Tai valtiolle? (Valtio saa vähemmän verotuloja niin palkkani verotuksen kautta kuin myös kulutukseni kautta, joka vähentyy)

  Kerropa meille tyhmille mikä on se ongelma? Jos olet itse halukas vapaaehtoisesti valmis alentamaan palkkaasi, niin tee se ihmeessä. Suomi varmasti pelastuu siinä samalla.
   
 4. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Kaikki työstä saatavat edut ja tulot kuuluvat työn hyötyihin. Lomaraha on aivan normaali osa kompensaatiota. Vai onko sillä joku ero, että leikataan lomahasta vrt. leikataan palkasta?
   
 5. kaarlos

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2004
  Viestejä:
  2 687
  Keinotekoisesti? Itselläni ainakin mainitaan työsopimuksessa maksettavan lomarahan osuus palkasta ja näin ollen se on osa palkkaa siinä missä mikä tahansa muukin. Toki olen valmis neuvottelemaan työsopimukseni uudestaan siten, että lomarahaa vastaava osuus keskimääräisestä kuukausipalkasta siirrettäisiin maksettavaksi joka kuukausi kuukausipalkassa.

  Vuositulohan se oleellisin mittari on itselleni ollut palkkaneuvotteluissa ja työsopimuksia neuvoteltaessa. Itselleni on yksi ja sama mistä se palkka koostuu, kunhan tiedän paljonko rahaa tulee lapaan vuosittain.
   
 6. Diaz\

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2008
  Viestejä:
  17 972
  Lomaraha olisi pitänyt poistaa jo vuosikymmeniä sitten ja antaa palkkojen kehittyä omaan tahtiin sen osalta. Kyllä se olisi paikannut itsensä jos olisi ollut paikatakseen.

  Mutta joo, kaikesta pitää leikata paitsi multa. :smoke:
   
 7. m-

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2003
  Viestejä:
  142
  Lomarahahan ei perustu vuosilomalakiin, joten voidaan hyvinkin puhua YLIMÄÄRÄISESTÄ kulusta työnantajalle, ei niinkään normaaliin palkkaan kuuluvana lisänä. Sama koskee pekkasvapaita, mutta siinä on vain taustalla vähän erilainen historia työajan lyhentämisestä. Ne ketkä tekevät nykyisin 37,5 h työviikkoa niin heidn työaikaansa pidennetään 2,5 h työviikkoa kohden ja minun kaltaisiltani pekkasvapaiden saajilta "etu" vain poistetaan. Simppeliä. Uskoisin kyseisen uudistuksen heijastelevan monen pienyrittäjän arkeen positiivisena työllistämisajurina.

  Tunnen monia pienyrittäjiä, joille lomaraha on todellinen taloudellinen taakka. Yhtäkkiä pitäisi kesäaikaan olla kassassa ylimääräistä muutamia kymppitonneja, joilla kaikkien lomarahat kustannetaan.

  Molemmat ovar jäänteitä menneistä ajoista. Olisi jo aika siirtyä eteenpäin ja suunnata katse tulevaisuuteen. Kumma juttu, että kukaan ei ole valmis tinkimään yhtään mistään saavutetuista eduista. Pienipalkkaisten asemaa parannettaisiin sitten minimipalkkoja nostamalla, kuten yllä jo ehdotin. Tuntuu tosin siltä, että äänekkäimmätt uudistuksen vastustajat löytyvät palkkaluokosta 35k - 50 k vuodessa ansaitsevat, joille yllä mainituista eduista luopuminen ei todellakaan olisi maailmaloppu. "yhyy, millä mä sitten tuun toimeen.." Just.
   
 8. Inkvisiittori

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  4 269
  Typeriä yrittäjiä. Palkkausvaiheessa palkasta sovitaan lisineen - ei sinne tule mitään bonusyllätyksiä. Jos yrittäjä sopii maksukykyään suuremmista palkoista, niin peiliin saa katsoa ja syyttää vain itseään.
   
 9. m-

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2003
  Viestejä:
  142
  Jep, ei varmaan tule. Onpa typeriä yrittäjiä..

  Sitten ihmetellään kun maassa on niin paljon työttömiä ja pienyrittäjillä ei ole halua palkata uutta työvoimaa. Itse en juurikaan ihmettele vaan sympatiat ovat täysi heidän puolellaan.
   
 10. Inkvisiittori

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  4 269
  No ovat. Yrittämisessä on riskinsä, ja ei se sovi kaikille idiooteille. Tuo on vähän sama kuin itkisi laskuistakin, kun aina ropisevat täysin yllättäen. Tosiasiassa kuitenkin tulevat täsmälleen sitä tahtia kuin on sovittukin - ja sama koskee palkkakulujakin.
   
 11. Diaz\

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2008
  Viestejä:
  17 972
  Joo, helvetin kätevää kun rahavirrassa on kymppitonnien piikki yhtenä kuukautena menopuolella. :facepalm:
   
 12. Jos pystyt ajattelemaan asiaa objektiivisesti niin nehän ovat ylimääräinen keinotekoinen etu. On kanssa poistolistalla aika äkkiä kun kabotaasi poistuu EU alueelta.
  Eikä se mikään työajan tasaus ole kun sitä saa kaikki teki kuinka lyhyttä päivää ikinä.
   
 13. Inkvisiittori

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  4 269
  Eihän se kovin kätevää ole, mutta ei se myöskään tule yllätyksenä. Tuollahan on koitettu suojella rahankäyttössään tyhmiä työssäkäyviä siltä, että eivät joudu lomille rahattominana. Nykyään ilmeisesti sitten on jo yrittäjissäkin idiootteja niin paljon, että pitäisi löytää jokin molempia suojeleva palvelu. Nehän voi vaikka eritellä palkanmaksujen yhteydessä eri tilille firman sisällä, ja välttyy ongelmilta. Paitsi, että tässä on kyseessä keino itkeä 20%:n palkanalennus eikä mikään oikea ongelma. Verotulot kasvuun palkkoja leikkaamalla :D
   
 14. kaarlos

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2004
  Viestejä:
  2 687
  No tämä. Kätevä neuvotella ensin työntekijöille alhaisemmat palkat "koska lomarahat" ja tämän jälkeen ulista lomarahat pois jolloin huonot palkat heikkenevät entisestään.
   
 15. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 072
  Tulee ihan mieleen tää:
   
 16. m-

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2003
  Viestejä:
  142
  Tällä menolla ei tule kyllä Oy Suomi Ab näkemään uutta vuosisataa. Harvempi täällä(kään) on valmis näkemään asiaa yhtään pidemmällä tähtäimellä. Meillä on kilpailukykyongelma muihin maihin nähden ja sen vielä suht moni valmis myöntämään, mutta mitään asian korjaamiseksi ei olla valmiita tekemään. Jotain kosmeettisia muutoksia ollaan kyllä valmis tekemään, mutta mielellään siten, ettei vaain itseä koskettaisi päätökset..

  Tyyliin kirkollisten pyhien muuttamien työpäiväksi nähdään niin helvetinmoisena ongelmana, vaikka harva tälläkään palstalla enää kuuluu kirkkoon. Mitä hemmetin virkaa sellaisilla vapaapäivillä siinä tapauksessa on? :D

  Henkilö a tekee 37,5 h työviikkoa ja hänelle maksetaan tuntipalkka 37,5 tunnin mukaan.
  Henkilö b tekee 40 h työviikkoa ja hänelle maksetaan tuntipalkka 40 tunnin mukaan, MUTTA hän saakin päälle vielä yhden vapaapäivän 17 tai 18 tehtyä työpäivää kohden, mutta minkä tähden?! "Koska näin on aikoinaan sovittu..."
   
 17. kermeli

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2011
  Viestejä:
  1 382
  Laitoin pelin lataukseen ja valmistuu JUST ku pitää töihin lähteä. Asatana, että vituttaa. :mad:
   
 18. kaarlos

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2004
  Viestejä:
  2 687
  Miksi kaikessa lähdetään siitä että yksityissektorin palkoista leikataan, jotta yhtiöt voivat tehdä enemmän voittoa? Sen sijaan että leikattaisiin julkisesta sektorista ja kevennettäisiin yritysten verotusta saman verran? Yksityisellä sektorilla on lisäksi keskimäärin huonommat palkat kuin valtiolla.

  Suomessa on epäilemättä maailman suurin ja tehottomin julkinen sektori. Tämä julkinen sektori kasvaa jatkuvasti ja seuraavien vuosien ajan tullaan tekemään Suomen historian suurimpia puhalluksia, joissa kymmeniä miljardeja valtion rahaa siirretään muun muassa vastaanottokeskusten pyörittäjien kirstuihin. Samaan aikaan normaalin veronmaksajan tuloista viedään yhä suurempi osa ja palkkoja leikataan. Mitä hyvänsä leikkauksia tehdäänkin, ei verotusta voida koskaan laskea koska poliitikkojen huonot päätökset tulevat syömään vähintään leikkausten verran valtion budjetista.

  No pekkasissa tai kirkollisissa pyhissä ei ole pienintäkään järkeä. Mielummin arkipyhät pitäisi järjestellä siten, että niistä poistuisi valtaosa ja osan (ei-kirkolliset) saisi lomina jotka voisi käyttää haluamallaan tavalla.
   
 19. Inkvisiittori

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  4 269
  Ei noilla lisillä ole mitään vaikutusta. Palkka on sovittu työsopimusta tehtäessä nuo lisät huomioon ottaen. Se, että länsimaat eivät pysty kilpailemaan työvoimakustannuksissa orjuutta vastaan on vain hyvä asia.
   
 20. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Aamen.
   
 21. Ekaros

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  1 933
  Tämä pekkasista kitiseminen. Kyseessähän on vain erillainen tapa jaotella sama määrä tunteja työpäiviksi, pidemillä päivillä vähemmän työpäiviä.
   
 22. Sport_FIN

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  2 469
  Kirkkoon kuuluville palkallinen vapaa, muille palkaton tai työpäivä. Problem solved.
   
 23. Inkvisiittori

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  4 269
  No kirkollisia vapaita voi muutkin uskonnot keksiä sen minkä kerkeää.
   
 24. Sport_FIN

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  2 469
  Toki. Ei muuta kuin viemää asiaa eteenpäin jos siltä tuntuu.
   
 25. A_J

  Rekisteröitynyt:
  11.12.1999
  Viestejä:
  486

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti