Kerjäläiset helsingin keskustassa

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja jäz, 23.08.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Ilkko

  Rekisteröitynyt:
  12.09.2009
  Viestejä:
  84
  No se hesarin toimiottaja Kimmo Oksanen on tainut vahingoittaa aivonsa, niin pimeitä juttuja. Viimeisessä syytti suomalaisia kateudesta ja vahingonilosta kun ne virkamiehet ryyppäsivät Romanian matkallaan ja jäivät kiinni. Ei kai olisi saanut kertoa, jotenkin liitti tuon kertomisen mustalaisten auttamisen estämiseen tms.
   
 2. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 879
  Annettiinko noitten maantierosvojen viedä kesän aikana hankkimansa saalis mukanaan?

  Ehkäpä kannattaisi oppia omista virheistään. Ensi kesänäkin varmaan ja toivottavasti leiri syttyy tuleen. Sitä ei pidä sammuttaa, palakoon maan tasalle. Jos heille jää ajokkeja, ne pitää tutkia ja penkoa kauttaaltaan, niistä löytyy saalis, jonka ovat rosvonneet vanhuksilta.

  Kerjäläiset kiinnitettäköön käsiraudoilla johonkin kaiteeseen, kerjätköön siinä. Muut, jotka ei ole kerjäläisiä, ovat niitä ryöstäjiä ja murtomiehiä. Ne voisi joko karkottaa ennen kuin ehtivät tehdä pahojaan, tai siirtää johonkin saareen odottamaan talvea ja palauttamista takaisin Karpaattien vuorilla oleviin pesäpaikkoihinsa.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Kisko ja sen Kaveri

  Rekisteröitynyt:
  09.09.2006
  Viestejä:
  2 619
  Juttuvinkki "keltaiseen" lehdistöön tuosta asuntovaunusta.
  Tosin ei taida auttaa, koska rasismi...
   
 5. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  2 055
  Olet myöhässä, siitä oli jo 1.12. IS:ssä. Kuulemma romanit ovat saattaneet ostaa asuntovaunun varkaalta tuntematta vaunun taustoja. Minä kun luulin, että ovat niin köyhiä, etteivät pärjää ilman Maailmansosiaalitoimisto Sataman apua, mutta ostavatkin asuntovaunuja.
   
 6. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 373
  Romanit siirtyivät Rastilan leirintäalueelle | Uutiset | Pääkaupunkiseutu | Oma kaupunki
  Romanit siirtyivät Rastilan leirintäalueelle

  [​IMG]

  Osa Helsingissä olevista Romanian romaneista on siirtynyt Rastilan leirintäalueelle.
  Leirintäalueella on ainakin yksi kilvetön matkailuvaunu ja muutamia Romanian kilvissä olevia henkilöautoja.

  -  Romaneita on näkynyt täällä noin viikon verran. Muutamana yönä he ovat vuokranneet mökin. Nyt alueella on näkynyt kolme henkilöautoa, ja keskiviikon vastaisena yönä autoissa nukkui noin kymmenen henkilöä, kuvan leirintäalueelta lähettänyt Vartin lukija kertoo.

  Helsingin sosiaaliviraston johtavan asiantuntijan Jarmo Räihän arvion mukaan Helsingissä on tällä hetkellä noin 30 Romanian romania. Osa on yksityismajoituksessa.

  - Tilanne vaihtelee, mutta sunnuntaihin mennessä täältä lähti noin 50 henkilöä. Toivon, ettei heitä tulisi tänne enää lisää näin kylmillä keleillä, Räihä toteaa.

  Turusta ja Jyväskylästä tulleet eivät saaneet matkarahoja

  Helsingin sosiaalivirasto päätti viime viikolla lähettää Kalasataman pihalla majailleet romanit takaisin Romaniaan turvallisuussyistä. Kaupunki kustansi lähtijöille lento- ja lauttalippuja sekä bensarahaa yhteensä 6 500 eurolla.

  Räihän mukaan Kalasataman tulipalon jälkeen ainakin neljän hengen porukka kieltäytyi matkarahoista ja siirtyi matkailuvaunun kanssa Rastilan leirintäalueelle. Leirintäalueella olevista henkilöautoista Räihä ei ollut kuullut keskiviikkoiltapäivään mennessä.

  - Sen tiedän, että maanantaina Turusta ja Jyväskylästä tuli muutama autokunta hakemaan matkarahoja Helsingin sosiaalivirastosta. Rahoja ei heille annettu, koska matkarahojen antaminen liittyi vain Kalasataman tyhjentämiseen, Räihä toteaa.

  - Sovelsimme matkarahoja pyytäneiden romaneiden kohdalla kaupungin hallituksen linjaa siitä, että aikuiset EU-kansalaiset ovat turisteja, joiden pitää tulla toimeen omillaan sekä järjestää majoitus ja matkarahat itse, Räihä perustelee.

  Vapaa liikkuvuus ry on kritisoinut sosiaaliviraston toimintatapoja kestämättöminä.

  – Romanit tulevat tänne takaisin viimeistään kolmen-neljän kuukauden päästä. Olemme hokeneet viimeiset kolme vuotta, että Kalasataman kaltaiset tilanteet vältettäisiin siten, että kodittomille ulkomaalaisille, joita on muitakin kuin romanit, pitäisi järjestää turvallinen leiriytymispaikka tai jonkinlainen asuntolajärjestelmä. Ongelma ei ratkea sillä, että ihmisiä pakkokäännytetään pois maasta, Katja Tuominen Vapaa liikkuvuus ry:stä toteaa.

  No kyllä omasta mielestäni ratkeaa?.Jokuhan voisi käydä ottamassa noista vaunuista kuvat/numerot yms ylös?.Luulisi vakuutusyhtiöitä ainakin kiinnostavan että onko noi ilmoitettu varastetuiksi?.
   
 7. PalleX

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2002
  Viestejä:
  3 101
  Noi on kyllä semmosia saatanan loisia, että pahaa tekee. Tuo matkarahan antaminen oli paha virhe, ensi vuonna Kalasatama on tulvillaan romaneita jotka luonnollisesti odottavat kotimatkarahaa taas talven tultua käsi ojossa ryösteltyään kesän.
   
 8. Marcel Herskovitz

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2009
  Viestejä:
  303
  Piti käydä lueskelemassa Vapaa liikkuvuuden teesejä.

  Onkohan romanit vieneet tietokantayhteyden:

  http://vapaaliikkuvuus.net/

  Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL
   
 9. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 879
  Poliisi olisi voinut käydä päivittäin ratsaamassa noitten asuntovaunut ja -autot, ja takavarikoida ryöstösaaliit. Tuo varastettu vaunukin olisi ehkä löytynyt.

  Jos rosvojen toiminta estetään, he eivät tänne tule. Koska poliisi ja muut viranomaiset ovat katsoneet ryöstelyä ja asuntomurtoja sormien välistä, rosvot tulevat tänne ensi vuonnakin.

  Varautukaa siihen.
   
 10. Orlando

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2002
  Viestejä:
  314
 11. PalleX

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2002
  Viestejä:
  3 101
  Muuten osuva vertaus, mutta vanhukset ei enää jaksa ottaa juoksuaskelia:smoke:
   
 12. Shaolin

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2002
  Viestejä:
  676
 13. RageDaddy

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2008
  Viestejä:
  1 337
 14. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 373
  Pöllineet sen koneen:).
   
 15. RageDaddy

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2008
  Viestejä:
  1 337
  Eikä, kun ovat vieneet MySQL:län lisensseineen päivineen. Ei toimi missään, jos ei maksa.
   
 16. tusinatunnari

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2005
  Viestejä:
  1 397
  Semmonen sivuhuomio että tuo Jarmo Räihän "kännäys" on Paavo "70k kalustukseen" Voutilaisen seuraajan paikasta käytävään kilpaan liittyvää peliä. Räihän tuntevat tietää että se ei vedä kännejä vaan ottaa kuulema muutaman ja halveksii sitten kännisiä. Eli Räihää koitetaan pelata pois mediavuodolla kun talon sisällä ihmiset tietää että Räihä ei illanistujaisissa yms. juo paljoa mitään. Uskoisin että monet tunnistaa sen ihmistyypin joka juo vain pari lasia hienoa viiniä ja kattele enemmän ottavia työkavereita nenää pitkin :P
   
 17. emerik

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2005
  Viestejä:
  6 796
  Joulukuu on aika taktista aikaa kuitenkin kun kantaväestö käy Jouluostoksilla ja muutenkin raha liikkuu. Joten ei ihme jos Romaanit jää vaikka hiukan hetkellisesti pakkasta saattoikin olla häiritsemässä. Todennäköisesti sitten Tammikuussa siirtyvät pois kun Venäläiset turistit on omat juhlimiset pitäneet sekä alennuskaupat on loppuneet. Ehkä päättäjät ajattelivat, että koettavat rauhoittaa tilannetta Joulun takia? Eikä oikeastaan paleltumisen takia vaan käytettiin syynä hetkellisistä pakkasta.

  Selvästi kuitenkin sana kiertää eli jonkinlaista organisointia noissa on kun ovat osanneet käydä kyselemässä noita rahoja Helsingistä. Taannoin Sotkamossakin ryöstäneet Romanit oli kuulemma pysäytetty vielä Helsingissä, mutta tieto ryöstöstä ei ollut mennyt sinne asti joten pääsivät poistumaan maasta. Joten aika hyvä tuuri kun ensin ajoivat sen bemarin ojaan josta nostettiin maasta ja sitten vielä pysäytetään...

  Kuitenkin tästä ongelmasta ei päästä joten saamme sopeutua tilanteeseen. Mutta ainakin voi ihmetellä miten naivisteja voi löytyä virkaportaasta tai erilaisista järjestöistä. :)
   
 18. Vähä Virtanen

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2007
  Viestejä:
  4

  Ok, kiva kuulla, kerro lisää...
   
 19. Peuris

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  41

  Joo, Näin Helsingin virkamiehet ratkoivat kerjäläisongelmaa Romaniassa ? Suomenkuvalehti.fi tuossa kuvassahan Räihä juo sitä hienoa viiniä illanistujaisissa...
   
 20. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 373
  heh,eikös toi ole hyvä vaan että kaljakin maistuu eikä ole mikään viinin tissuttelija?;).
   
 21. tusinatunnari

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2005
  Viestejä:
  1 397
  Viittasin enemmänkin siihen että tyypin tuntevien mukaan kyseessä on semmoinen heppu joka keskittyy enemmän hienosteluun ja muiden kännäilyn halveksuntaan eikä siksi ole kännissä heilunut noissa "illanistujaisissa" mikä on yleisesti tiedossa sosiaalivirastossa. En niinkään väittänyt että tuota kuvaa ei ole olemassa :P

  Asiani ydin kumminkin oli se että romanikysymykseen Helsingissä on sotkettu nyt jo Voutilaisen (Syytteessä ja sairauslomalla kun on joten tod. näk paikka tulee auki) seuraajan valinta joten taustalla kaikilla ei olekkaan enää intresseissä hoitaa hommaa hyvin koska se parantaisi romaniongelmaan liittyvän Räihän osakkeita.
   
 22. ketunhäntä kainalossa

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2009
  Viestejä:
  2 824
 23. Hyvä juttu. :)
   
 24. Ryderrr

  Rekisteröitynyt:
  14.10.2007
  Viestejä:
  818
  Kyllä siellä näytti tänään ainakin vielä olevan piha täynnä paskaa. Ja on muuten varsinaisia kerjäläisiä nuo, kun rautatieaseman ohi ajoin maanantaina, niin siellä oli joku romani kerjäämässä ja samalla puhui kännykkään...
   
 25. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 373
  Kuunteleekohan poliisi noiden kännyköitä?.
   
 26. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 976

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti