Kela ja yleinen asumistuki.

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja JMzz, 28.09.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. sohvaperunaa

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2008
  Viestejä:
  1 094
  Jos uusi vuokralainen ei asioi kelan kanssa mitenkään, ei siis opintotuen, tt-tuen, työmarkkinatuen suhteen tms niin riski jäädä kiinni tuosta on aika pieni. Mutta jos asioi mitenkään niin jää kyllä samantien kiinni, koska hänen pitää ilmoittaa osoitteensa kelalle, ja ne kyllä huomaa, että samassa asunnossa asuukin jo toinen tuen saaja, joten selvityspyyntöä lähtee. Tai sitten katsovat teidät suoraan samaan ruokakuntaan kuuluviksi.
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2017
 2. matso-

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2016
  Viestejä:
  117
  Kuhan oot kirjoilla sitten siinä osotteessa mistä nostat asumistukea. Ja vuokratulo on sitten veronalaista tuloa, että siitä jää sitten merkinnät verotietoihin, ellet kierrä veroja. Myöskin kaikki tulot tulee ilmoittaa asumistukea hakiessa. Kelaa varmasti kiinnostaa jos nostat täysiä vuokratuloja samasta asunnosta mihin haet asumistukea :D. En sitten tiedä kuin pitkälle noita asumistukia väärinkäyttötapauksissa peritään takasin, mutta kait tuota voi jonain petoksena pitää, jos tietoisesti niitä huijaa.
   
 3. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 457
  Kyllä. Asumistuki tökkää siihen jos samassa osoitteessa on kirjoilla muitakin kuin asumistuen hakija. Viimeistään silloin kun asumistukea tarkistetaan vuosittain.
   
 4. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 296
  Miten tällaisessa tapauksessa tuet muuttuu, jos muuttuu. Kaksi työtöntä jotka menee naimisiin. Toinen asuu vuokra-asunnossa ja toinen on asunnoton. Nämä kaksi päättää muuttaa yhteen tähän vuokra-asuntoon. Saavatko yhteensä enemmän asumistukea vai samanverran kuin nyt tämä yksi henkilö jo saa? Entä työttömyyskorvauksen laita?
   
 5. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  Vuokraa saa sossusta 700e yhdelle ja 800e kahdelle pk-seudulla, ja perusosaa maksetaan yksin 500 ja yhteistalouteen 400e per naama. Ensisijaisista tuista ei hajua eikä kiinnostakaan.
   
 6. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Aivan naurettavia noi kaupunkikohtaiset rajat. Koko maalle pitäisi olla sama. Muuttakoot muualle, jos ei ole varaa asua Hesassa. Tietyn myönnytyksen kyllä voisin antaa, vaikka opiskelujen jälkeen tai pysyvän työpaikan potkujen (työ jolla elätti itsensä 100%) jälkeen joku 1v voisikin olla korotettua.
   
 7. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  Tuetulla ja hajautetulla asumisella ehkäistään segregaatiota eli slummiutumista. Se on halvempaa kuin muutoin syntyvät vaihtoehtoiskustannukset.
   
 8. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Onko noin? Ennemminkin itse mutuilisin niin, että hesaan syntyy slummeja, koska kela kustantaa halvimman paikan asumisen, jossa sitten asuu pelkästään pummeja, narkkareita ja mamuja jne. Pakottamalla huonotuloiset asumaan ympäri Suomea, slummeja ei syntyisi yhteen paikkaan keskitetysti. Puhdasta mutua, mutta aika kovan faktan saat iskeä pöytään, että uskon mitä sanot.
  Pointti siis siinä, että asumistuki ei olisi Suomen halvimman paikan mukaan, vaan keskiarvo. Tällä saisi asua joko halvassa paikkaa tai kalliissa. Ei niin, että asuinpaikasta riippumatta, tuhlausmassit on samat.
   
  Viimeksi muokattu: 09.11.2017
 9. demas

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2013
  Viestejä:
  232
  Eikö näissä yleensä vuokrata virolaisille tai jollekin muulle taholle mitkä ei ole tekemisissä Suomen viranomaisten kanssa? Sillon ei ole mitään vaaraa jäädä kiinni.
  Älä sano ääneen tuommoista, kohta joku ehdottaa että maahanmuuttajien tulisi hakeutua halvemmille asuinalueille muualle Suomeen kuin Helsinkiin :D
  Näinhän se on. Samoilla mutuilla olen itsekin. Tuet johtaa siihen että kukaan täys-järkinen ei maksa kallista vuokraa jollain alueella mutta valtion kustannuksella se on ihan sama paljonko vuokra on kun se kuitenkin hoidetaan.
   
 10. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  Pointti on juuri siinä että doktoroimalla asumistukea aluekohtaisesti ihmiset voivat sen turvin valita itse melko pitkälti missä asuvat. Itse en ole valtion pummina koskaan asunut sellaisessa talossa tai alueella jossa olisi ollut tavallista enemmän muita pummeja. Sen sijaan huonomaineisia alueita on, siitäkin huolimatta että niissä asuvista ihmisistä yllättävän moni käy töissä. Monet alueet ovatkin sitten mainettaan paljon parempia, esim. Jakomäki ja Korso eivät juurikaan eroa arkipäivän ilmapiiriltään jostakin ylemmän keskiluokan okt-alueesta jolla olen koko nuoremman ikäni asunut.

  Jos asumistuki lätkäistäisiin keskiarvolle koko maan vuokrista, laskisimme halvimmat purkulistalla olevat itsarikuutiot muoniosta jätkäsaaren uudisasutusten kanssa samaan pakettiin ja sen jälkeen vuokrasumma asettuisi johonkin 450 euroon, jolloin kenelläkään ei olisi oikein varaa asua missään.

  Vaihtoehtoiskustannukset unohtuvat usein näiltä asuttajilta. Yksinkertaisimpia lisäkuluja ovat hankaloitunut liikkuminen, sosiaalinen eristäytyminen ja huonot työllistymis- ja koulutusmahdollisuudet. Fyysisin fakta on kuitenkin se, että haja-asutusalueilla vuokrat ovat halpoja koska siellä ei ole yhtään ketään ja asuntojen market cappikin on huomattavan pieni. Niitä halpoja kainuun kämppiä on ehkä pari tusinaa, kun pk-seudulla voidaan puhua tuhansista asunnoista. Jos vuokra laskettaisiinkin asuntojen vuokraosuuksien mukaan, vuokra hilautuisi nopeasti lähelle pk-seutua koska suurin osa kapasiteetista on täällä kalleimmilla alueilla. Ja sitten realistisesti, jonkun 200 000 ihmisen eli Suomalaisittain suurkaupungin asuttaminen haja-alueille olisi silkkaa utopiaa ja sillä olisi rankkoja vaikutuksia koko kansantalouteen.

  Höösäsin jo aiemmin jossakin toisessa ketjussa että kepulainen hajautuspolitiikka alkaisi toimia siinä vaiheessa kun logistiikka saadaan kuntoon ja ne kovat luvut tarkoittavat käytännössä maglev-junia joilla pääsee 500-1000km/h paikasta toiseen. Tämän jälkeen siitä tulisi realismia että ihmiset voisivat työllistyä sinne missä töitä ja on asua siellä missä lääniä riittää. Nykyvauhdeilla 100 kilsan työmatkakin tekee hallaa koska ani harvoin matkaa voi taittaa talla tiskissä.
   
 11. lehtipihvi

  Rekisteröitynyt:
  17.10.2010
  Viestejä:
  533
  Periikö ne asumistukea korkoineen (mikä korko?) takaisin, jos ovat maksaneet liikaa? Mietinnässä se, että pitäisi tuet "tapissaan" ja vaikka käyttäisi johonkin sijoituksiin ne ja sitten makselisi kiltisti perimiset takaisin. Tulot nimittäin eivät ole vakaat, joten hankala ilmoittaa Kelalle mitenkä paljon tulee per/kk, kun ei ole täysiä tunteja (2 hengen talous).

  Eli jos ei ole korkoa, niin en jaksa ilmoitella tuloista (pienentää asumistukea xxx euroa), ja mieluummin sijoittelen ne ja makselen takaisin sitten kun perivät.  https://kysykelasta.kela.fi/viewtopic.php?f=37&t=13647
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2017
 12. matso-

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2016
  Viestejä:
  117
  Näis voi kai käyttää jotain keskiarvotuloa jos on vaihtelevat tulot.
   
 13. Stige

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2007
  Viestejä:
  1 882
  Johan täällä "landella" asuu ihan mukavasti kolmiossa tolla 450€/kk.
   
 14. Rockbear

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2012
  Viestejä:
  1 020
  Kyllä ne aika tarkkaan katsoo, että asutko jonkun toisen kanssa. Pelkkä kämppis voidaan katsoa "puolisoksi". Kyllä niitä hetkiä muistelee, kun vaimo istu syliin "Oonks mä sun kulta, rakastan sua; rakastatko sinä minua"- Ei sitä mitata rahassa!
   
 15. Rockbear

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2012
  Viestejä:
  1 020
  Kyllä ihmisellä työ pitää olla! En mä ainakaan suostuisi makamaan viikot himassa. Yksi hyvä syy käydä duunissa, on YSTÄVÄT. Ei puoliso tai kaveri vaan YSTÄVÄ!
   
  Viimeksi muokattu: 10.12.2017
 16. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 296
  Juuri näin. Hyvin sanottu.
   
 17. Tumsu

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2016
  Viestejä:
  73
  Onko jollain kokemusta tällaisesta: Olet opiskelija ja käyt kesän töissä. Yleinen asumikstukesi pienenee huomattavasti, koska olettavat, että olet ensikesänä myös töissä, vaikka näin ei ole. Millaisilla keinoilla olette saaneet vakuutettua, ettei töitä ensikesälle ole? Olen itse jatkanut tätä taistelua jo syyskuusta asti.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti