Keittiöallas komposiitista

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Qwerty1, 19.07.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Qwerty1

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2002
  Viestejä:
  414
  Onkos muroilla kokemusta komposiittisista keittiöaltaista? Tarkoitus olisi rempata keittiötä ja tarjosivat tuollaista. Hienohan se on, mutta mitenkä tuollainen kestää kulutusta ja aikaa? Teräksinenhän on varma valinta, mutta rumempi.
   
 2. Domitianus

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2013
  Viestejä:
  148
  Meille tuli Blancodalago 6 keväällä teräsaltaan tilalle. Eli ei pitkää kokemusta, mutta jo nyt tiedän etten vaihtaisi enää teräksiseen.

  Uuden paras puoli on sen hiljaisuus. Ei kolise, eikä kalise.
   
 3. Qwerty1

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2002
  Viestejä:
  414
  Onko tullut mitään kulumia tai naarmija tms?
   
 4. Jesmo1

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2007
  Viestejä:
  3 625
  Monissa hotelleissa tuollasia on ollut ja ei niissä mitään kulumisen jälkiä ole näkynyt. Varmasti kestää mukisematta sen mitä pitääkin eli keittiössä noin 10v jonka jälkeen tulee taas uusi köökki.
   
 5. Jack Horny

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2003
  Viestejä:
  2 029
  No oikeastaan merkittävin pointti komposiittialtaassa olisi tilata se yhdistettynä suoraan työtasoon, joka olisi samaa komposiittikappaletta. Siis komposiittitaso, johon on upotettu komposiittiallas. Tulee yhtä kalliiksi kuin kivi, mutta sopii moderniin keittiöön. Ei tosin kestä ihan yhtä kovia kuumuuksia kuin kivi tai rosteri, mutta se täytyy vaan käytössä muistaa. Ettei nosta pannua suoraan uunista tai liedeltä työtasolle.

  Minä en noista muovimateriaaleista niin tykkää, mutta minäpä en olekaan mikään edelläkävijä.
   
 6. herttakurko

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2008
  Viestejä:
  45
  Meillä tuollainen silcranit allas. Ei naarmuakaan vajaassa kahdessa vuodessa, toisin kuin rosterisessa olisi. Hoito-ohjeen mukaan kesti lämpöä 275-300 ast. celsiusta?

  Seuraavaan keittiöön tulee myös. Tosin pidempänä. Tuo kun on vallan loistava ja tyylikäs materiaali toimimaan kuivatus-, leikkuu- tai laskualustana.
   
 7. Jack Horny

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2003
  Viestejä:
  2 029
  Leikkuualustana? Et taida paljon veitsistäsi välittää.

  Yleisesti komposiittimateriaaleille luvataan 100 Celsiuksen verran lämmönkestoa, mutta varmaan niissäkin on eroja.

  Mieltymyksensä jokaisella, eiköhän näillekin ole asiakkaansa, kun oikealla tavalla myydään. Varmaan tulevaisuudessa nämä ovat yhä parempia.
   
 8. herttakurko

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2008
  Viestejä:
  45
  "Blancon kehittämä Silgranit®-kivimassa on lähes naarmuuntumaton ja kestää erittäin hyvin kuumuutta (280 ºC)."
   
 9. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 148
  hyvin on kyllä meilläkin silgranit pelittänyt parisen vuotta. Musta on hyvännäköinen ja helppohoitoinen.

  Lämmönkestävyyttä en ole ihmeemmin testaillut, eipä tuonne altaaseen juuri 100 asteista kuumempaa kamaa päädy kuin enintään pikku määriä. Meillä on huullosliitoksella kivitasossa.

  Kivitaso on jotain tämmöistä:
  [​IMG]
  Tuntuu hieman epätasaiselta, eli ei ole semmoinen perinteinen "lasimaiseksi" hiottu. Epätasaisuudet on kuitenkin "pehmeitä", eli esim leipominen sujuu ilman että taikina tarttuisi pintaan kiinni.
   
 10. Kevät2017

  Rekisteröitynyt:
  01.05.2017
  Viestejä:
  1
  Vaihdoimme alkuvuodesta teräksisen tiskialtaan Blango dalago Silgranit altaaseen. Vähän aikaa sitten tiskikaapista tippui vahingossa mocca masterin lasinen kahvipannu altaaseen. Altaan reunasta lähti palanen. Tein reklamaation toimittajalle jolta tuli vastaus, että sellainen on mahdollista. Eikä mitään muuta. Toki altaan voi laittaa kotivakuutuksen piikkiin, mutta jos sama toistuu. Niin ei allasta viitsi koko ajan vaihtaa ja jos ei vaihda niin onko reunat jossain vaiheessa ihan kamalat? Ei anna kovin hyvää kuvaa altaasta. Ja ei ole kovin iskunkestävä allas, kun pannu pysyi ehjänä.
   
  Viimeksi muokattu: 01.05.2017
 11. raija71

  Rekisteröitynyt:
  22.03.2018
  Viestejä:
  1
  En suosittele hankkimaan ikinä BLANCO SILGRANIT allasta
  Kuluttajaesitte ja Blancon altaita myyvät yritykset kertovat, että BLANCOn SiLgrANiT®- materiaali kestää haalistumatta ja naarmuuntumatta kovaa käyttöä, 280°C kuumuutta sekä on hygieeninen ja erittäin helppo puhdistaa. Meillä on ollut kyseinen allas ja sen pohjalle on ilmestynyt alle viidessä vuodessa muutamia kymmeniä vähän erikokoisia pieniä kuoppia. Lisäksi myös pohjaventtiilin ympäristössä on vieri vieressä kuoppia ja kulumia. Allas ei ole ollut kovassa käytössä, vaan kaksi aikuista on käyttänyt sitä pääasiassa astioiden huuhteluun ja vihannesten, hedelmien tms:n pesemiseen.

  Kun lähetin palautteen allasta edustavalle Lapetek Group:lle, sain vastaukseksi ” kuten kaikkiin allasmateriaaleihin myös Silgranit altaisiin voi tulla kulumajälkiä ja kolhuja.Erityisesti kovat astiat ja välineet kuten padat ja kattilat saattavat ajan mittaan muuttaa altaan pintaa”. Eli kuoppia ja kulumia tukee, mutta ei naarmuja, koska ilmeisestipatojen ja kattiloiden huuhtelu altaassa (mikä on mielestäni melko tavallista toimintaa keittiön altaassa!) voi siis aiheuttaa ajan mittaan altaaseen kulumajälkiä ja kolhuja. Altaan kuoppia ei saa myöskään pidettyä puhtaana. Netistä löytyi myös muiden käyttäjien vastaavia kokemuksia; lasikannun putoaminen sai aikaan palan lohkeamisen altaan (ikä alle 0.5 vuotta) reunasta (mutta lasikannu ei mennyt rikki!) ja perunojen keitinvesi (n 100 0C) halkaisi altaan (ikä 7 vuotta).

  Jos altaan käyttöikä tosiaan on vain viisi vuotta, sen käyttökustannukset ovat kohtuuttomat, sillä jos täysin samankokoista allasta (ja samanlaista tasomateriaalia) ei löydy, niin sekä keittiön kaikki tasot että allas täytyy uusia. Minusta esitteiden tiedot Silgranit-altaasta ovat harhaanjohtavia, näkyviin pitäisi panna selvästi myös altaan lyhyt käyttöikä eheänä ja kuopattomana.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti