Kaupan ala harkitsee työtaistelutoimia torstaina

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Vierailija, 30.03.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Tietämätön :/

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2000
  Viestejä:
  850
  Kyllähän se asiakasta vituttaa seistä siinä jonossa 5+ minuuttia vain siksi, että kaupassa ei myyjät viitsi avata kolmatta kassaa tehojen takia. Mielummin käyn kaupassa missä ei pahemmin ole jonoa kuin tuommoisessa tehoja miettivässä mestassa.
   
 2. janolle

  Rekisteröitynyt:
  29.06.2003
  Viestejä:
  2 277
  Yksittäisen ammattiryhmän vertaaminen on aika turhaa jos puhutaan aiheesta korkeakoulutettu vs. kouluttamaton. Työtä tekevä on harvemmin kovinkaan suurituloinen ellei osaa jotain todella erityistä joka lisäksi on hyvin tuottavaa. Pelkkä koulutus ei todellakaan ole mitään erityistä eikä takaa tuottavuutta. On vähän hölmöä puhua korkeakoulutettujen palkoista kokonaisuutena kun kysyntä ja tarjonta pitää huolen oikeasta palkkatasosta.

  Palkka-asioissa on pakko laskea mukaan tuottavuus. Yrittäjää ei voisi vähempää kiinnostaa maksaa palkkaa pelkän gradun perusteella jos työntekijä ei tuota hyvin. Osaavalle ja aikaansaavalle ollaan valmiita maksamaan erittäin hyvinkin.

  Nämä korkekoulutettujen huonoja palkkoja huutelevat ovat usein niitä jotka nojaavat siihen minimipalkkaan eivätkä ole koulutuksestaan huolimatta päässet urallaan mihinkään. Tai sitten ovat valinneet sellaisen alan jolla ei yksinkertaisesti ole mahdollista ansaita enempää jolloin siitä tuleekin ammatinvalintakysymys joka onkin ihan eri asia kuin koulutus vs. palkka.
   
 3. ch0pp3r

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2003
  Viestejä:
  1 007
  En nyt tiedä kumpi tässä on se osapuoli, joka on idiootti, mut joku on.

  Tapellaan jostain tyylin 20e/kk korotuksista. Toihan on yhtä tyhjän kanssa.
   
 4. Torri

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2004
  Viestejä:
  3 585
  Kauppojen kassajonot johtuvat pääasiassa siitä, että 95% ihmisistä eivät omaa älyllistä kyvykkyyttä toimia kassoilla tehokkaasti. Tämä siis varsinkin isoissa kaupoissa. Kun tekee kassatyötä, niin siinä menettää nopeasti uskonsa ihmiskuntaan.

  Kolmatta kassaa ei avata sen takia, koska sitten jää muut hommat tekemättä ja jos lisää väkeä palkataan, niin tuo näkyisi hinnoissa ja tämä taas vähentäisi asiakasmääriä.
   
 5. Zvona

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2001
  Viestejä:
  1 113
  Tai sitten lukion käyneitä, uraansa ja palkkaansa tyytyväisiä ihmisiä, jotka ovat vaivautuneet perehtyä suomalaiseen työmarkkinapolitiikkaan ja elinkeinoelämään.

  .
   
 6. Khaaos

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2006
  Viestejä:
  59
  Tuskin ne varkaudetkaan automaattikassoista mitenkään hirveästi yleistyisi. Joku rehellinen työntekijä siihen vähän vahtimaan taakse niin homma hoituu. Ehkäpä varkaudet jopa laskisivat kun epärehellistä henkilöstöä saataisiin vähennettyä. Faktahan on, että suuren osan varkauksista tekee kaupan oma henkilökunta.
   
 7. KasperiJalli

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2007
  Viestejä:
  923
  lipevillä liukulettimyyjillä, jotka tuo firmalla suoraan tuloa on toki paremmat palkat. Kaupanalalla sitten kokoneet puurtavat rivimyyjät, jotka ei tuo isoja näkyviä kauppoja tekee minimipalkoilla (+toki mitättömät ikälisät). Yritysmyynnissä on myyjillä paremmat liksat, kun ne tuo niitä isoja kauppoja, eikä tartte tuotteestakaan mitään tietää, kun asiakas tietää =)

  Luonnollisestikkaan ne myyjät ei pysty kiristämään niinkuin paskamahaset ahtaajat, joten palkat ei voikkaan nousta...

  Ja kyllähän jotkut kaupat tosiaan korvaa helposti niitä ammattitaitosia veteraanimyyjiä nuorilla klopeilla, eikä jotain isoa ketjua voisi vähempää kiinnostaa jääkö osa (esim. 5% asiakkaista) sen takia tulematta kun ei myyjät tiedä omaa nimeään enempää. Eli myyjät on tosiaan korvattavissa helposti, eikä liittokaan kovin agressiivinen ole joten palkat jää alle siivojienkin.
   
 8. Boack

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2004
  Viestejä:
  2 874
  Ja kerropa oma palkkasi.
   
 9. Lexy Banned

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2009
  Viestejä:
  1 252
  Lakkoilijat hirteen ja pesaria perseeseen. Tämä helvetin lakkoilu on niin täyttä paskaa ja sitten mulkero myyjät itkee kun ei saada parempaa palkkaa (-> olette poissa, ei tule kassaan rahaa, ei tule palkkaa).

  AY-liikkeet on kiellettävä.
   
 10. P0mmsQ

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2009
  Viestejä:
  34
  HEHE. Täähän oliski jo kova juttu jos lakkoon menisivät, mitä niitä oli? 130 000 työntekijää. :D Tätä porukkaa nyt ei todellakaan korvata samallalailla kuin näitä ahtaajia. Voi tosiaan kauppaan tulla hiukkasen jonoa jos nämä lakkoon menevät. Ja tosiaan ainakin näitten markettimyyjien palkat on aivan perseestä, tässä nyt ei voisi puhua ainakaan ahneudesta yksilötasolla. Mun puolesta ainakin voisivat mennä lakkoo jos siltä tuntuu. Loppuu se ostaminen joksikin aikaa, ja joo kuuluuhan tuohon PAM:iin ilmeisesti paljon muitakin kuin myyjiä. Tuskin nuin isoa porukkaa pystytään edes kovin kauaa lakossa pitämään, se käy varmasti sietämättömäksi työnantajille todella nopeaa.
   
 11. EMD GP38-2 Banned

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2009
  Viestejä:
  49
  Suomessa on niin paljon työttömiä/opiskelijoita/muita joilla aikaa riittää, joten eiköhän nuo hapannaamat saada äkkiä korvattua. Ja vähän luulen ettei nuista edes puolella ole varaa jäädä lakkoon, joten melkolailla yhtä tyhjän kanssa.

  Ei muutaku kengänkuvaa perseelle niille, joille ei työ maistu. Kohta on työttömyysprosentti Suomessa 15% hujakoilla niin ei pitäs olla kellään valittamista jos on töitä.
   
 12. Janishell82

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2002
  Viestejä:
  2 745
  Suomessa on kuitenkin 300 000 työtöntä, elikkä on nuo 130 000 PAMilaista helposti korvattavissa.
  Itse en ole työtön tällähetkellä ja olen siitä todella tyytyväinen. Sen takia itseäni ei todellakaan kiinosta ihan turhista rupeamaan lakkoilemaan ja tästä sais kyllä ottaa mallia moni duunari omasta mielestäni.
   
 13. Raiggu

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2006
  Viestejä:
  7 985
  No onko Muroilla jotain inside-tietoa tästä? Pitääkö tänään ostaa safkat ettei kuole nälkään?

  Muuten kyllä pitää olla kaupan työntekijöiden puolella, kuitenkin yksi näistä "orja-aloista" ja kaupallisella puolellahan yrittäjä huijaa aina. Asiakkaita ja työntekijöitään, sitähän se bisneksen teko pohjimmaltaan on.
   
 14. Master Volume

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2005
  Viestejä:
  71
  Suomessa ei makseta suurelle osalle koulutetuista isoa palkkaa, koska ovat työssä mihin ei todellisuudessa tarvita korkeaa koulutusta. Oikeasti koulutusta ja osaamista vaativaa työtä riittää vain pienelle osalle työntekijöistä.
  Siitä johtuen ei voida lopettaa ammattiliittoja, koska suurimman osan palkat putois, kun ei olisi mitään erityisosaamista millä kiristää.

  Sekin että porukkaa koulutetaan vuosia amiksessa työhön mitä ne ei tee päivääkään on jokseenkin järjetöntä.
   
 15. @gen

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2001
  Viestejä:
  122
  "Orjuus takasin niin ei tarvitse enää palkkoja maksaa" toivovat murot.
  Tai ainakin suuri osa kirjoittelijoista. :p
   
 16. Tseikki

  Rekisteröitynyt:
  22.03.2000
  Viestejä:
  251
  Kovasti murot huutelevat taas, et pitäs Puolasta tai Virosta roudata tyyppejä korvaamaan lakkoilijat. Eikö kuitenkin ois parempi, et suomalaiset tekis duunit Suomessa niin ei ois niin paljon murojen myös kovasti inhoamia sossupummeja? Ei kato insinöörimuron verotkaan nousis aivan älyttömiin. Tosin eipä tuo verojen nouseminenkaan ole murolle ongelma, koska hän on päättänyt muuttaa tulevaisuudessa Kanadaan tai Australiaan veroja ja ennen kaikkea mamuja karkuun. Tulevaisuudessa...
   
 17. Chicago

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2004
  Viestejä:
  328
  Saat PAMin neuvotteleman palkankorotuksen jos moinen tulee mutta ei tarvitse lakkoilla koska et PAMiin kuulu...
   
 18. DropIt

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2002
  Viestejä:
  49
  Mielestäni tuntipalkkaa suurempi ongelma on tuntien vähyys.

  30 tuntista viikkoa tekemällä ei häävisti tienaa. Miksei oteta sopivaa määrää työntekijöitä ja teetetä niillä se 40 tuntia kuten muillakin aloilla?

  En tiedä kuinka monessa paikassa tämä näin menee, mutta ainakin tuntemillani kassaneideillä :P
   
 19. EMD GP38-2 Banned

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2009
  Viestejä:
  49
  Miksi muuten juuri kaupan alalla on tuo meininki että 90% on "osa-aikaisia"? Miten voi mukamas olla kannattavampaa pitää isoa porukkaa töissä, ei nyt luulis kovin vaikea olla järjestää täysiä työviikkoja valtaosalle ja näin ollen vähentää itse työntekijöiden määrää?
   
 20. _o/ ALTTERI \o_

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2004
  Viestejä:
  2 882
  Meinaakko et niistä 300k työttömästä saisi 130k halukasta joita voisi edes kuvitella laittavansa asiakaspalveluun, moniko kiertäs lihatiskin kaukaa jo ku sie o joku sennäkö ja hajune kaveri, et o menny partavettäki kurkusta alas jokunen putelli ja edes tiskin sillinhaju peittyy hien ja paskanhajsesta myyjästä :D
   
 21. dohh

  Rekisteröitynyt:
  06.05.2003
  Viestejä:
  600
  Kaupan alan työehtoneuvottelut ovat kyllä hupaisia. Vaaditaan kaikille lisää palkkaa, sanotaan vaikka 5 % (okei, ei siellä nyt noin suuria prosentteja varmaankaan saada). Kauppojen palkkakustannukset siis nousevat 5 %. Milläköhän se katetaan? Nostamalla hintoja tietenkin.

  Toki tämä pätee myös muihin aloihin, mutta tässä tapauksessa vaikutus on häkellyttävän suora ja välitön.
   
 22. EnOsaa

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  1 082
  Edelle esitetty 22 e/h tekee yli 3500 e/kk, mikä ei tietenkään toteudu koska kyse sunnuntaipalkasta. Mutta jo 8,5 e/h kolmena päivänä viikossa neljä tuntia kerralla ja joka sunnuntai kuusi tuntia tekee noin 950 e kuussa, oikein hyvä lisätulo opiskelijalla suhteellisen vähällä työllä.

  No kaikki eivät ole opiskelijoita eikä kaikilla paikkakunnilla ole opiskelijoita. Eli niillä joiden ura ohjautuu myyjäksi tulotaso jää helposti keskitason alle. Mutta loppujen lopuksi ruokakaupan perustyöntekijältä ei vaadita paljoa koulutusta tai erityisosaamista, jos heille maksettaisiin yli 2500 kuussa plus lisät, niin paljonko kohtuullinen ja tasapuolinen osaamisen ja koulutuksen tuoma lisä olisi monessa muussa ammatissa?

  Aloittaja voisi valaista mitä kohtaa käytöksestä keskimääräisen asiakkaan pitäisi muuttaa että työ olisi mukavampaa?

  Suuresta joukosta löytyy aina täysi miehitys, sairaslomat, irtisanoutumiset yms. helppo paikata. Sekä väki pysyy nöyränä kun tietää että seuraavalla listalla tunteja voikin olla 30 sijaan 20 jos ei työ maistu silloin kun sitä tarjotaan.
   
 23. Lexy Banned

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2009
  Viestejä:
  1 252
  Nyt puhutaan asiaa.Pitää näiden lakkokannattajien myös miettiä miten tämä tulee kostautumaan. Vaikka palkka oli 19€/h ja 40 tuntia työtä viikossa ei se paljoa auta jos ruokakassin hinta on 500€ että saadaan tuo 19€ maksettua.Suhteellisuuden taju pahasti hukassa mutta mitäpä sitä voi odottaa tälläisten ihmisten suhteen kun ei vaan tajua niin ei tajua.
   
 24. _o/ ALTTERI \o_

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2004
  Viestejä:
  2 882
  Kannattas käydä matematiikan tunnilla, kun yhden kassaneidin palkka nostetaan vaikka 4eurosta viiteen ja se lisätään porkkanan hintaan joka jakautuu koko kansan maksettavaksi, eikä pelkästään kassaneidin maksettavaksi, eli kassaneidin elintaso nousee ja ahtaajien ja muiden elintaso laskee...

  Jos palkkoja ei nosteta edes inflaationverran, tulevaisuudessa meillä ei ole edes kassaneitejä ja kaikki kuolee nälkään, kassaneidit kuolee ihan ensimmäisenä.
   
 25. DropIt

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2002
  Viestejä:
  49
  Olis tietenkin mukava tietää näistä palkkauksista enemmän.

  Ehkäpä tuon 2500e joku saakin, mutta niitä tilinauhoja mitä itse olen katsellut ovat siinä tuhannen euron molemmin puolin. Eli joskus kuukauden saalis saattaa jäädä alle tuhanteen euroon ja joskus saattaa mennä jopa satasen yli. :kippis: Ja tottakai välillä opiskellaan siinä samalla vähän työnantajan kotiin antamia lappusia ja naamoituneet tarkastajat käyvät ostoksilla todella usein tarkistamassa miten henkilöstä eri tilanteissa toimii. Itse en hihkuisi ilosta jos olisin tuollaisessa paikassa töissä :D
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti