Kattoremontin tehneet, onko järkihinta?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja APH, 29.02.2012.

 1. James5

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2011
  Viestejä:
  1 591
  Tämä nimeltä mainitsematon firma kävi meillekin tekemässä tarjouksen... ei ollut kallein eikä halvin, mutta helvetin painostava myyjä.
  Heti olisi pitänyt suostua, koska mitä mietittävää siinä muka on. Heillä on paras systeemi, muilla ei katon tuuletus toimi ollenkaan, ja heillä on lisäksi kaikki pätevyydet kunnossa. Lisäksi tekijät ovat suomalaisia, ainakin ovat tehneet töitä suomessa jo 20 vuotta. Nimi paperiin siis, mä soitan pomolle että tää on selvä niin 5 viikon päästä aloitellaan.

  Joo ei. Vähän rupes kieltämättä kiehumaan. Asiallisesti pyysin suksimaan vittuun.
  Soitteli vielä viikon päästä kysyäkseen et joko on päätös tehty. Ja ihmetteli kun heitä ei valittu.

  Sen sijaan kattokeskus on taas päinvastainen tapaus. Ei pidä sekoittaa tähän toiseen.
  Hyvä ja asiallinen myyjä kävi tekemässä tarjouksen, ja ihan kilpailukykyisen tarjouksen tekikin.
   
 2. HereWeGo

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2016
  Viestejä:
  71
  huutokaupat.com -sivustolla huutokaupataan aina silloin tällöin kattoremonttia. En ole sen kummemmin hintaan tai aiheeseen perehtynyt, mutta jos joku on kiinnostunut....
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. muronsyöjä142

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2015
  Viestejä:
  1 206
  Menikö huutokaupoilla noin kauan, että julkaisivat ilmoituksesi, kun jo eilen ehdit rekisteröityä tälle foorumille? Ehkä kandee jatkaa sitä ovelta-ovelle kattoremppakaupustelua josko pukkaisi asiakasta kuitenkin nopeammin?
   
 5. tuplis

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2009
  Viestejä:
  379
  Kun peltikaton huollosta joku tuossa mainitsi niin mitä taikatemppuja 28vuotiaalle tiilikuviopellille kannattaisi tehdä?

  Tummanruskeat katot ovat pesemättömyyttään paskaantuneet ja/tai auringosta haalistuneet erittäin pahasti.

  Koitin vähän jynssätä harjan ja (bilteman)pesuaineen kanssa kun ajattelin sävyn johtuvan pelkästä liasta, mutta eipä ollut mitään vaikutusta.

  Kannattaako maalausta edes harkita? Pitäisikö puhdistusta vielä kokeilla painepesurin ja kovempien myrkkyjen kanssa?
   
 6. mitasmina

  Rekisteröitynyt:
  08.06.2016
  Viestejä:
  84
  Maalautin viime kesänä kesämökin katon, joka oli maalattu reilut 20 vuotta sitten. Ammattimiehet pesivät katon jollain myrkyllä ja järeällä painepesurilla. Pesun jälkeen väri muuttui niin, ettei kattoa olisi välttämättä tarvinnut maalata uudestaan...Eli kannattaa/pitää pestä ennen maalausta.
   
 7. johnspawn

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2005
  Viestejä:
  695
  Kannattaa muuten harkita polyureapinnoitustakin. http://www.k2group.fi/palvelut/polyureapinnoitus-katoille Kyselin yhdeltä lähistöllä olevalta firmalta tuosta, mutta heillä oli nuo hommat toistaiseksi jäissä vähäisen kysynnän takia. Kehuivat kuitenkin tuotetta kovasti ja antoivat tuon linkittämäni firman nimen. Sieltä kävikin urakoitsija katsomassa kattoa. Hän ei kuitenkaan antanut tarjousta koska eivät voi antaa takuuta työlleen johtuen katosta irtoavasta pinnoitteesta ja irvistävistä saumoista. Tuon kokoiselle katolle pinnoitus olisi ollut n. 12 k€. Jollekin vanhalle konesaumakatolle tuo olisi varmasti omiaan.

  Oliko kenelläkään käytännön kokemusta polyureapinnoituksesta?
   
 8. HereWeGo

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2016
  Viestejä:
  71
  Tjaa, kannattaa ottaa rauhoittavat ennen potaskan suoltamista.

  Minulla ei ole MITÄÄN - capiche - MITÄÄN tekemistä ko. huutokauppailmoituksen kanssa.
   
 9. Jo_Hani

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2010
  Viestejä:
  761
  Tässä kysellyt paria tarjousta n. 130vuotiaan ulkorakennuksen katon kunnostamisesta (peltikatto tehty 60-luvulla ja sen alla originaali pärekatto), perus harjakatto ilma mitään ulokkeita tms n.230neliötä. Tarjoukset olleet 15-24k sisältäen koko työn? Tuntuu itsestä aika kalliilta.

  Nyt kun katselin pelkkiä peltejä niin saisi 2-3k setin, mutta onko 0.45mm paksu pelti kestävää? Kylhän tuon itsekin saisi varmaan kasattua jos vain jostain saisi telineet ja osaavamman kaverin viikonlopuiksi....
   
 10. pog

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  851
   
  Viimeksi muokattu: 11.02.2018
 11. Jo_Hani

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2010
  Viestejä:
  761
  Juu, kyl mie sen tiien et aluslaudat jne pääty/räystäs ja muovituskin pitäisi hommata. Pärekaton ajattelin että jättää sen vielä sinne alle, kun on nykyisenkin. Eniten tuossa hommassa mietityttää se katon kulma, kun on lähemmäs 50° kallistus et miten helkuttii siinä pysyityisi kävellä putoamatta
   
 12. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 474
  Meillä vaihettiin tollaseen ohkaseen peltiin sen enempiä ajattelematta ja nyt harmittaa koska tuulisella ilmalla se kumisee ja rämisee. Vanha kunnon pelti ei koskaan pitänyt mitään ääniä tuulisella ilmalla.

  Jos on oikein kunnon tuulinen ilma niin siihen voi herkempiuninen herätä kun katto paukahtelee.
   
  Viimeksi muokattu: 05.05.2017
 13. muronsyöjä142

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2015
  Viestejä:
  1 206
  Joo, vuoden nettoliksat tienaa parissa viikossa, jos itse vääntää pellit katolle. Mutta tätähän tämä on. Tuskin saat halvempia tarjouksia valmista työstä. Joko siis teet itse, tai sitten maksat itsesi kipeäksi.

  Materiaaleista kannattaa myös kysäistä tarjous viron puolelta (esim. espak, ehituse.abc...). Siis ne vaikka tilaisit suomalaiset materiaalit. Hinta voi yllättää kun yksi suomalainen yrittäjä lisää putoaa välistä vetämästä pois.
   
  Viimeksi muokattu: 05.05.2017
 14. Niamu

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2008
  Viestejä:
  3 122
  Ei tuo 15k (about 65€ m2) kuulosta kylläkään pahalta tarjoukselta varsinkaan jos kyseessä on Ruukin peltiä eikä mitään pilipali peltiä
   
 15. ZZRX

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  424
  Halpahan tuo 15k olis, pinta-ala kun vastaa melkeen kahta normaalikokosta omakotitaloa. Lisäks tuo jyrkkä kattokulma luultavasti nostaa vielä hintaa. Luultavastihan tuo vaatii jonkin sortin katon oikasun, on nääs melko varmasti painunut keskeltä vuosien aikana. Ovatkohan laskenu urakkaan senkin mukaan?
   
 16. Peruskorjaaja

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2009
  Viestejä:
  793
  Hinta on ok. Ilmeisesti tarjottuna profiili- tai lukkosaumapellit? Lappeen suuntaiset koolaus, suoristus, aluskate, ruoteet ja pelli päälle? Kannattaa kysäistä vielä paikalliseltä pellisepänliikkeeltä, jos et ole vielä kysynyt.

  Aluskatteen hyöty on kyseenalainen, jos alle jää hyvä pärekatto. Aluskatetta varten, jotta se toimisi oikein, tulisi laittaa tuplakoolaukset eli koolaus-aluskate-koolaus-ruoteet ja tällöin katto taas nousee kolmisen senttiä. Olen teettänyt parikin konesaumakattoa ja pärekatto jätettiin alle eikä muovista aluskatetta laitettu. Pärekatto ottaa vastaan mahdollisen kondenssiveden ja se on tuuletettu hyvin molemmin puolin. Kun kyseessä vielä ulkorakennus, kondenssivettä lienee vähemmän.
   
 17. Niamu

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2008
  Viestejä:
  3 122
  Ketä ottaa uuden katon misä ei pohjia oikaista?

  Tuskin saa halvempaa hintaan mistään joka tekee kunnolla ja hoitaa lainmukaiset velvoitteet. Toki aina voi kysäistä että saako osan pimeenä jos laittomuuksia haluaa harrastaa.
   
  Viimeksi muokattu: 09.05.2017
 18. ZZRX

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  424
  Nykyään on tekijöitä niin paljon että sekaan mahtuu paljon kyseenalaisia urakoitsijoita. Tarjoukset eivät automaattisesti myöskään sisällä ollenkaan samoja juttuja. Osassa tarjouksissa voi olla vain pelkkä pellin asennus. Sit laskutetaan lisäks kaikki muu erikseen. Osa taas törkeesti oikoo tai jättää työvaiheita väliin ja olettaa ettei asiakas kerkeä kytätä kokoaikaa.
   
 19. Jo_Hani

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2010
  Viestejä:
  761
  Profiilipelti oli viimmeisessä tarjouksessa, hintakin tipahti sillä 10k tasolle. Yrittivät silti väkisin että laitettaisiin se aluskatekin. Päreet ovat vielä vaaleita eli eivät ole kastuneet ajan saatossa ja tosiaan kyseessä kun vanha aitta niin ei siellä ole mitään lämmitystä/oleskelutilaa. Ihmetteli vielä et pellit on kuitenkin "hyväkuntoset", mut naulat on pettäneet.
  Pitää vielä kysyä yhden mielipide, jos vanhat pellit saisi uusilla ruuveilla kiinne. Katto kuitenkin on kuitenkin suhteellisen suorassa, usein näkee että räystäslaudat kiemurtelevat ja muutenkin katto mutkalla uudemmissakin hirsiladoissa.
   
 20. muronsyöjä142

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2015
  Viestejä:
  1 206
  Joo, kymppitonnilla saa paljon ruuveja. Jos pellit ovat todellakin hyvät, niin itse vetäisin uudet ruuvit. Lato ei kuitenkaan ole se maailman napa ja rahareikiä on muullakin.
   
 21. ZZRX

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  424
  Jep kannattaa tutkia tilanne. Vanhat pellit monesti paljon parempia laadullisesti kuin uudet, paksuus moninkertainen. Tutulle tehtiin kattoremppa jossa otettiin vanhat pellit pois, oiottiin katto ja uusittiin räystäslaudat ja sit vanhat pellit takas katolle ruuveilla.
   
 22. lassix

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2005
  Viestejä:
  423
  Nyt on vanhan threadin nostoa mutta kattoremppaa pukkaa. Arvon murorakentajat, kyseessä 60-luvun katolla joka on alunperin ollut huopakatto. Viime vuosituhannen lopussa sen päälle on laitettu aaltopelti. Huovan päälle on lykätty ilmeisesti suoraan aluskate, siihen ruoteet vaakatasossa ja niihin kiinni pelti. Muutamasta firmasta olen tarjouksia kysellyt ja hintaa tulisi about 75 euroa neliöltä Ruukin Classic-katon muodossa. Firma jolta ajattelin työn tilata kertoi että vanhat ruoteet jätetään paikalleen ja vanha aluskate leikataan sen alta pois. Siihen päälle sitten lisää lautaa uusine aluskatteineen ja pellit päälle. Tuuletus tehtäisiin avaamalla umpilaudoitus harjalta ja räystäältä. En ole alan ammattilainen mutta kuulostaako järkevältä? Kyseessä on avaimet käteen-paketti, tikkuakaan en halua laittaa ristiin.
   
 23. Difton

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2005
  Viestejä:
  279
  Noin juuri se uusi peltikatto pitää vanhan huopakaton päälle tehdäkin. Eli ensin huopakaton päälle koolaus - aluskate - ruoteet - pelti. Ja harjalta ja umpiräystäiltä tuuletus :)

  Edit. vähän ihmettelen tuota tyyliä, että miksi ensimmäisessä rempassa on aluskate vedetty suoraan huopakattoon kiinni (ymmärsinkö oikein?). Eli nyt huovan ja aluskatteen välissä ei ole ollu minkäänlaista tuuletusta..
   
  Viimeksi muokattu: 21.09.2018
 24. ZZRX

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  424
  Tuossa alkaa olemaan vaan se ongelma että siellä alla olisi jo sit kahen vanhan katon romppeet ja nyt tulisi ns. kolmannen katon kamat päälle joten ylimääräistä painoa katolla on melkoisesti. Epäilen mahtaako vanhat käsintehdyt kattotuolit edes kestää noin isoja ylimääräisiä painolasteja. Lisäksi katon paksuus on jo melkoinen joten veikkaisin että vaatii jo kolme otsalautaa mikä on melko ruman näköinen teos.

  Monesti vanha huopa riittää aluskatteeksi pellin alle jos on ok kuntoinen. Itse selvittäisin asiaa ja kyselisin useammalta taholta jos remontin pystyisi tekemään niin että nuo vanhan peltikaton alusmateriaalit poistettaisiin huovan päältä, uudet kattorakenteet laitettaisiin huovan päälle katon oikaisuineen (ilman aluskatetta jos mahdollista) ja sit tulisi pelti. esim. voisi kuvitella ilman näkemistä että kävisi kakkosnelonen kyljelleen jonka alla olisi oikeisu kiiloilla sit siihen ruoteet päälle ja pelti. Jos vanha huopa niin huono kuntoinen että vaatii aluskatteen niin sit kakkosnelosen päälle tulisi aluskate ja tuuletusrimoitus ja sit ruoteet. Tuo 75€/m2 on melko edullinen hinta, mutta ei tuossa hinnassa kyllä paljon muuta tehdäkkään kuin puretaan vanha pelti ja lätkäistään uusi.
   
  Viimeksi muokattu: 21.09.2018
 25. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 880
  Nykyäänhän vanhan huopakatteen käyttämistä aluskatteena ei taideta katsoa kovin hyvällä. Täällä kattoremontti tehtiin niin, että vanhat pellit ja niiden ruoteet revittiin kokonaan pois. Alla oli huopakate jonka laudoitukseen avattiin reiät tuuletusventtiileille, päälle tuli uudet ruoteet, aluskate, suoristukset jne. Tuskinpa hinnassa kovin paljon säästäisi jättämällä vanhat ruoteet alle, ja muutenkin kuulostaa vähän hasardilta jos vanhoihin mahdollisesti sateen pehmittämiin ruoteisiin kiinnitetään uusi aluskate ja systeemit. Kattotuolien kuormankesto ei varmasti ole ongelma, nehän on tehty kestämään huopakatteen keräämän lumen paino joka ei liu'u sieltä itsestään alas mitenkään, ja ymmärtääkseni sen ajan speksit kattotuoleille oli muutenkin vähän vaativammat kuin nykyään.
   
 26. Peruskorjaaja

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2009
  Viestejä:
  793
  Kyllä minäkin olisin jättämässä huopakatteen paikoilleen, jos vähänkin ok kunnossa. Huopakatteen päälle 32 mm lauta kannattimien kohdalle ja oikaistaan kiiloilla. Sitten 22 mm ruoteet ja pellit.

  Jos aluskate, niin huopa pois ja kannattimien kohdalle 32 mm koolaus, aluskate, 22mm tuuletuslauta ja 22 mm ruoteet ja pelli.

  Teetin mökille pellikaton seuraavasti: pärekatto, 32 mm koolaus, 22 ruoteet 10 cm jaolla ja konesaumapellikatto. 130 m2 maksoi n. 20 k€ sis. piipun pellitykset, rännit syöksyputkineen ja lapetikkaan. Pärekaton alla on 50 mm tuuletusrako 3 metrin matkalla ullakolle, jonka päädyissä tuuletusreiät. Hyvin on toiminut; kosteutta ei pysty havaitsemaan pärekatossa, jo tiheä ruodelautuskin imaisee kosteuden, tuuletus on riittävä

  75 €/m2 on edullinen hinta. Kantsii pyytää tarjoukset muiltakin, kuin yhdeltä ja verrata materiaaleja ja ratkaisuja.

  Jotkut firmat pyrkivät laittamaan melko paljon tavaraa pellin alle, esim Eliittikatot olisi lukkopontatun Ruukin pellin alle laittanut mökissäni pärekaton päälle: apurunko vaakaan 22 mm, 48 mm pystyruode, aluskate, 32 mm tuuletusrima, 32 mm vaakaruode, pelli. Tavaraa olisi tullut n. 90 mm enemmän, kuin peltisepän rakentamassa katossa; olisi pitänyt laittaa kahdet otsalaudat -> ruma. Tietystikin tilanne on yksilökohtainen, tuo taisi olla Eliittikaton myyntipoikien vakioratkaisu miettimättä ja ulkonäköseikkoja huomioimatta. Pitkän linjan peltisepänliikkeen ratkaisu oli hienompi.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti