Kataisen ensimmäinen hallitus

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja WinterIsComing, 18.04.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. J1mmy

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  268
  Soininvaara itse olisi kyllä ollut valmis menemään vanhaan hallitukseen mukaan.

  Ja kyllä vihreiden ratkaisuissa oli muitakin syitä. Ensinnäkin puolue oli saanut vaaleissa oikein kunnolla turpaan koska keskimäärin vasemmalle kallellaan olevat kannattajat eivät oikein ymmärtäneet, mitä ihmettä vihreät tekevät ydinvoimalupia takovassa porvarihallituksessa. Toiseksi, koska sekä kepu että vihreät saivat kummatkin kunnolla takkiin, kumpikin puolue olisi lähtenyt uuteen hallitukseen tavoitteenaan terävöittää politiikkaansa ja saada enemmän omia juttuja läpi.

  Koska kepun ja vihreiden tavoitteet ovat käytännössä täysin päinvastaisia, hallitustaipaleesta olisi tullut hyvin raskas.

  Eli kyllä siinä oli myös paljon raadollisempiakin syitä kuin pelkkä kepun huono käytös. En kuitenkaan kiistä, etteikö hallituksessa jonkun puolueen ylikävelyllä ole pitkäkantoisia vaikutuksia. Kuten jo mainitsit, kokoomuksessa on havaittavissa äärimmäistä kettuuntumista SDP:hen ja vasemmistoliittoon, jotka pääministeripuolueen näkökulmasta ajavat koko ajan kaksilla rattailla. Seuraavien vaalien jälkeen on kyllä ihme jos kokoomus lähtee demareiden kanssa samaan hallitukseen.

  Toisaalta nyt kun asiaa mietin uudelleen, niin nuo esittelemäni syyt toisaalta liittyvät puolueiden väliseen epäluottamukseen, joka taas kumpuaa tai vaihtoehtoisesti johtaa noihin ylikävelyihin.
   
 2. J1mmy

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  268
  SDP on jo vesittänyt koko uudistuksen.

  En ymmärrä mitä ideaa kokoomuksella on olla tässä nykyisessä hallituksessa vasurien vankina. Kreikan paketitkin on jo päätetty, joten nekään eivät enää estäisi persujen hallitusvastuuta + puolue on saanut opetella jonkin verran oikeata politiikan tekoa + tähti on jo laskussa ja kepukin on noussut kanveesista.

  Koska kuntauudistuksesta ei SDP:n änkyröinnin takia tule yhtikäs mitään, eikä persut ole enää em. asioiden takia mikään mörkö, niin tälle nykyiselle pakkoavioliitolle ei ole enää mitään perusteita. Hallitus nurin ja uudet vaalit niin saadaan Soinikin ministeriaudin takapenkille.
   
 3. Jarlaxle

  Rekisteröitynyt:
  24.12.2002
  Viestejä:
  3 475
  Eli olet varma että Perussuomalaisilla takki kääntyy siten päin miten se Kokoomuksella on, eli kannattamaan muiden valtioiden luottotappioiden sosialisoimislinjaa? Vai onko hallituksessa ollessa Kokoomuslaisilla todella alkanut fiilikset muuttua, että kun negatiivista imagoa oikeasti saa kantaa, eikä kipata syitä muiden niskoille, niin se ei olekaan enää niin kivaa? Vastuunkantaminen loppuu kun se ei ole kivaa ts. sysättyä ongelmia uskottavasti muiden niskoille?
   
 4. fly_er

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2004
  Viestejä:
  5 209
 5. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 283
  Ei vaan jos Kokkarit näkee tilanteen niin että kaikki merkittävät EU-tuki päätökset eduskunnan ja hallituksen osalta on jo tehty niin Persut voivat tulla hallitukseen ilman että tarvii tehdä mitään takinkääntöjä.
   
 6. Jarlaxle

  Rekisteröitynyt:
  24.12.2002
  Viestejä:
  3 475
  Hmm.. totta. Päätökset Suomen itsenäisyyden luovuttamisesta on jo tehty tämän hallituksen toimesta (finanssipolitiikka). Oikeus omaan rahapolitiikkaan taasen luovutettiin jo 90-luvulla.
   
 7. J1mmy

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  268
  Joo, parempi vaan ettei mee koskaan hallitukseen niin ei tartte miettiä takkia tai sen kääntämistä. Kaik o menny joten mitä siellä hallituksessa tekee? :smoke:'
   
 8. Pastis51

  Rekisteröitynyt:
  03.11.2004
  Viestejä:
  109
  EI ny kaikki vielä ole mennyt. Mutta oisko kokoomuksen euromarsuista hallitukseen jonka tavoite olisi irtautua EU:ta ja eurosta, sekä mitätöidä tämän nykyisen paskahallituksen tekemät sopimukset?
   
 9. Jarlaxle

  Rekisteröitynyt:
  24.12.2002
  Viestejä:
  3 475
  No jos jotain mielekästä tavoitetta voisi ajatella niin eihän toisaalta ihan kaikki ole vielä menetetty, Suomesta ei ole vielä tehty pakolaisten reservaattia, vaikka itsenäisyys onkin jo luovutettu epäisänmaallisten ja/tai idioottien toimesta.
   
 10. fly_er

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2004
  Viestejä:
  5 209
 11. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  No jos persut laittavat tuollaiset kynnysehdot, niin varmasti eivät lähde, eikä taida kovin moni muukaan lähteä.
   
 12. luiz

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2003
  Viestejä:
  4 742
  Heh, Soinin puheet EU:sta ja eurosta eroamiseen ovat höllentyneet mitä tiukemmaksi eurokriisi on käynyt. Eli, nyt kun eroaminen teoriassa olisi lähempänä kuin koskaan, on perussuomalaistenkin erovaatimuksista terä tylsistynyt. Soinilta ei saada enää edes tivattua selvää kantaa koko asiaan!

  Soini selvitti perussuomalaisten euro-kantaa | Yle Uutiset | yle.fi
  Kansan selkeä enemmistö kannattaa euroalueeseen ja EU:hun kuulumista, vaikka laiva kuinka keinuisi ja kallistelisi. Eli mukana ollaan ja mukana pysytään.
   
 13. Pastis51

  Rekisteröitynyt:
  03.11.2004
  Viestejä:
  109
  Onneksi kaikki asiat on uutisoitu objeektiivisesti ja totuudenmukaisesta, suomen media, tuo vallan pikku puudeli.
   
 14. Rev7

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2006
  Viestejä:
  526
  Eikös hallitusneuvotteluissa persujen ongelma ollut nimenomaan tukipaketit? Käsittääkseni muuten olisi voitu hallitukseen mennäkin, mutta tukeminen oli ehdoton ei ja siten kynnysehtona. Kuvittelisin, että jos naurettava rahan jako etelän maihin unohdetaan, ei persuilla olisi kovin suuria ongelmia kuulua kokoomuksen hallitukseen. Ja siten kok + keks + ps olisi ihan mahdollinen vaihtoehto uudelle hallitukselle.

  Tämä on tosin silkkaa fantasiaa monestakin syystä. Tärkeimpinä kenties a) six pack ei kaadu vaikka joutuisivat tekemään mitä kompromisseja ja b) ruotsalaiset tulee aina kuulumaan hallitukseen. Noh, ehkä jos eurokriisi oikein pahaksi heittäytyy, niin voisi ollakin mahdollista, mutta tuskimpa... :(
   
 15. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Aika sotkuisia hallitusneuvotteluja ja sekalaisa hallituksia on kyllä tiedossa tulevaisuudessakin, jos neljän suure asetelma säilyy. Persuilla on niissä kyllä pieni haaste, jos eivät mahdu RKP:n, Vihreiden ja ehkä jopa Vasemmistoliitonkaan kanssa samaan hallitukseen. Siinä tarvitaan käytännössä kolmen suuren hallitus, että apupuolueita ei tarvita niin paljoa. Persut+Kepu+Demarit+KD voisi olla sellainen kohtalaisen realistinen skenaario (ja aika lailla meikäläisen kauhukuva) Kokoomus ei ainakaan pääministeripuolueena ilman RKP:ta lähde, koska RKP on yleensä Kokoomuksen linjoilla hallituksen sisäisissä väännöissä.
   
 16. Pastis51

  Rekisteröitynyt:
  03.11.2004
  Viestejä:
  109
  Kaikesta huolimatta takinkääntäjä vasurit ovat kätsylle helpoimpia kumppaneita, tärkeintä on kuitenkin audin takapenkki.

  RKP:lla on aina paikka hallituksessa jos kokoomus on siellä, jo pelkästään näiden taloudellisten kytkösten kautta.
  Nykyisen hallituksen tulee olla vallassa niin kauan kunnes he itse myöntävät tehneensä isoja virheitä tai että seuraavissa vaaleissa hallituspuolueet kärsii rökäletappiot. Jos kokoomus jatkaa maan suurimpana puolueena niin nykyisen hallituksen linjalla on äänestäjien tuki ja sillä sipuli.
   
 17. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 283
  Miksei lähtisi jos kyseessä olisi esim. Kok+Kepu+PS(+KD) kombo?
  Veikkaisin että Kokkareilla tuo RKP on must vain siinä vaiheessa kun neuvotellaan SDP:n kanssa ja SDP haluaa ottaa Vasemmiston mukaan hallitukseen.
   
 18. TlTTELINTUURE Banned

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2009
  Viestejä:
  1 264
  Taitaa RKP:n mukanaolon ehdottumuus juontaa yhteisten teemojen lisäksi myös siitä, että myös Kokoomuksen taustalla on suomenruotsalaista rahaa.
   
 19. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 283
  Miksi muuten RKP aina yhdistetään Kokkareihin?

  RKP on ollut hallituksessa aina vuodesta 1975 asti. Eli RKP on aina hallituksessa riippumatta siitä että onko Kokkarit hallituksessa.
   
 20. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  RKP lähtee kyllä lähes minkälaiseen hallitukseen tahansa, kunhan saa läpi omat kielipoliittiset reunaehtonsa, mutta silloin kun hallitusohjelma ei niitä muuhun sido, ovat kyllä suurimmassa osassa muita asioita aika lailla Kokoomuksen linjoilla.
   
 21. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Kunnon kukkahattupuolue vanhasta oikeistolaisesta RKP:sta on kehkeytynyt Thorsin aikakaudella ja sittemmin. Onhan tuosta ollut paljon puhetta kuinka perinteiset RKP:n äänestäjät ruotsinkielisissä kunnissa ovat äänestäneet muita kun kielipuolue muuttui mamuhyysäreiksi numero 1.
   
 22. luiz

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2003
  Viestejä:
  4 742
  Keskustan kannatus on nousukiidossa | Yle Uutiset | yle.fi

  Puolueiden kannatus siis tällä hetkellä:

  Kok 21,1%
  SDP 18,8%
  Kesk 18,0%
  PS 16,0%
  Vihr 9,1%
  Vas 7,9%
  RKP 4,1 %
  KD 3,6%
  Muut 1,4%

  Jos (uusinta)vaalit pidettäisiin nyt, niin mitäs tästä saataisiin aikaiseksi? Kok-Kesk-PS -runko olisi jo vahva 55%. Tuohon sitten pelivaraksi jokin kolmikosta Vihr-KD-RKP, vai kuinka?
   
 23. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 371
  no pakollinen rkp ja sitten alkaa ollakkin jo sillisalaatti
   
 24. fly_er

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2004
  Viestejä:
  5 209
  HS-gallup: Hallituksen arvostus laskee - HS-Gallup - Politiikka - Helsingin Sanomat

  Eiköhän tämäkin ole vain hetkellinen notkahdus.

  2015 eduskuntavaaleissa taas äänestetään suu vaahdossa kokoomusta ja demareita :smoke:
   
 25. shaminy

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  8 269
  No ei taatusti hallitukseen oteta tukipakettivastaista Persua, herää nyt tähän päivään.

  Hallitus olisi: Kokoomus, Keskusta, Vihreät, RKP ja KD, jolla saadaan riittävä 56%.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti