Kasvisruokavalion ylivertaisuus

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Cutty, 10.09.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Cutty

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2015
  Viestejä:
  1 621
  Lähinnä kommentoin tuota evoluutio-/historia-argumenttia yleisellä tasolla. Se, kun tuntuu vähän ontuvan tässä nykyisen teknologisen kehityksen kontekstissa, niin en ihan ymmärrä miksi sitä tuodaan esiin, kun puhutaan kasvisruokavalion ja sekaruokavalion hyödyistä ja haitoista tässä hetkessä.

  Tutkimusdataa ei varmastikaan vielä tarpeeksi ole, mutta selkeitä indikaatioita on ainakin siihen suuntaan, että kasvisruokavalio ehkäisee syöpiä ja alentaa verenpainetta. Ehkä taas viiden vuoden päästä olemme viisaampia tässäkin asiassa.

  Ja niinhän tuo taitaa Tysonin kohdalla ollakkin. Siitä huolimatta on kuitenkin kehunut, että dieetti muutti hänen elämänsä ja tuntee olonsa energisemmäksi ja "räjähtävämmäksi" : D jne.. Lähinnä otin esimerkiksi tuon julkkis statuksen takia.
   
 2. hkultala

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2001
  Viestejä:
  8 284
  "tieteelliseen tutkimukseen" :D

  Eikä perustu, se perustuu siihen, että kieltäytymällä jostain voidaan "ostaa itselle parempaa omaatuntoa".

  Ja riippuu uskonnoista, mihin ne perustuu. Suurin osa uskonnoista tosiaan perustuu satuihin.

  Ja monet ruokavalioon liittyvät idealismit itseasiassa ovat nimenomaan paljon fanaattisempia, fundamentalistisempia ja enemmän aivot narikkaan laittavia kuin keskimääräinen raamatuntulkinta kristittyjen keskuudessa.

  Monet Ruokavalio-idealismit ovat oikastaan uskontoja ilman uskoa Jumalaan, niissä yliluonnollista on oman ruokavalion ylivertaisuus ja usko sen sen kykyyn ratkoa maailman eettiset sekä terveysongelmat.
   
  Viimeksi muokattu: 10.09.2016
 3. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 390
  Härkis menee sunnuntailounaalla kokeiluun. Härkis bolognesella aloitan testauksen. Nyhtökauraa ei vielä lähi cittarista ole saanut.
  Kaippa sitä punaista lihaa voisi vähentää. Itse tykkään eläinproteiineistä eniten uuni- ja savulohesta, siitä ei pysty luopumaan. Tuskin ikinä täysvegaaniksi ryhtyisin, mutta voisi sitä koittaa kasvisruokavaliota lisätä.
   
 4. Cutty

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2015
  Viestejä:
  1 621
  Se ylivertaisuus nimenomaan perustuu tieteellisen tutkimukseen. Toki syyt vegaaniuteen ryhtymiseen voivat olla moninaisia ja yhtenä syynä voi olla tuo egon nostatus, mutta jos jätetään käyttäytymisen pohtiminen sikseen ja järkeistetään vegaaniuden merkitys, niin kyllä sille löytyy järkiperäisiä perusteita, toisin kuin uskonnoille. Se varmaankin oli lainaamasi kirjoittajan pointti.
   
 5. hkultala

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2001
  Viestejä:
  8 284
  Näistä ruokavalioon liittyvistä "tieteellisistä tutkimuksista":

  >20% kaikista tieteellisistä tutkimuksista sisältää selviä virheitä koejärjestelyissä tms. tai niissä sekoitetaan kausaatio ja korrelaatio keskenään tms ja tulokset on sen takia mitä sattuu, ja erityisesti ruokavalioon liittyvissä asioissa tällaisia on paljon.

  Kun saadaan päähän joku asia (esim. että "maito on paha paha paha") niin kyllä niitä tutkimuksia sitten löytyy jotka sanoo että "maito on paha". Ja sitten ignoroidaan ne 5 kertaa suurempi määrä niin paremmin tehtyjä tutkimuksia, joissa sanotaan, että maito ei olekaan paha asia, ja huudetaan vaan lujaa niitä muutamaa tutkimusta että selvästi maito on paha kun tieteellinen tutkimuskin niin sanoo.

  Tai sitten kun joku tutkimus kertoo että jossain on joku pieni negatiivinen asia, niin sitä todella pientä negatiivista asiaa paisutellaan ja ignoroidaan täysin näkökulma, että muut vaikutukset on paljon suuremmissa määrin positiviiset, ja tuo pieni negatiivinen asia on niiden rinnalla melko merkityksetön.

  Tai sitten syytetään että ne paremmin tehdyt toista sanovat tutkimukset onkin vaan meijerin tai lääkerfirmojen tms. salaliittoa, ja kyllä tämä uusin tutkimus on selvästi se oikeassa oleva, vaikkei ole mitään kompetenssia arvioida näiden tutkimusten laatua.
   
  Viimeksi muokattu: 11.09.2016
 6. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Aika idiootti nykypäivänä pitää olla ellei ymmärrä että ruokavalion on hyvä koostua pääosin kasviskunnan tuotteista. Edelleen pätee se nyrkkisääntö että viikossa (tavalliselle, punttaamattomalle luuviululle ja muutoin apaattisesti tietokoneella töitä tekevälle) 400g punaista lihaa on enemmän kuin tarpeeksi kun katsotaan sitä mitä elimistö katsoo tarpeelliseksi.

  Itse nostan raskaita painoja, kasvatan voimaa ja lihasta sekä ajoittaisa kardiotreenejä siitä syystä hieman tuhdimpi ruokavalio mutta eipä se muuta tosiasioita. En sano että lihansyönti pitäisi lopettaa kokonaan, mutta nykyisenkaltaiselle lihan ylikäytölle ei ole perusteita kun katsoo ihmiskunnan lihankäyttöä ravintoaineena kokonaisuutena. Vähemmälläkin pärjäisi, ympäristö + ennen kaikkea terveys kiittäisi. Asenne, siitä se on vain kiinni. Tietoa on jo nyt tarpeeksi.
   
 7. khufu

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2014
  Viestejä:
  623
  Syöminen on sen verran iso omaan elämänlaatuun vaikuttava tekijä, että myönnän ajattelevani tässä asiassa etupäässä itseäni. Oma terveys ja hyvinvointi on tärkeintä, joten syön siis kasvispainotteisesti, mutta myös kalaa ja vaaleaa lihaa. Punaista lihaa tulee sitten lähinnä syötyä vain kodin ulkopuolella poikkeustapauksissa.

  Sen tiedon valossa mitä minä olen onnistunut keräämään, on em. dietti helpoin tapa muodostaa liikunnallista elämäntapaa ja terveyttä edistävä ruokavalio. Tiedän, että pelkillä kasviksillakin pärjäisi, mutta ruokavalion suunnittelun, ruuan valmistuksen ja riittävän ravinnonsaannin eteen joutuisi näkemään jonkun verran enemmän vaivaa.

  Olisi älyllisesti epärehellistä väittää, että tuo sekasyönti olisi koko maapallon kannalta se paras vaihtoehto. Kasvisravintoa saisi varmasti helpommin tuotettua koko tämän ylikansoitetun pallon väestölle, ja lisäksi tuottaminen olisi vähemmän ympäristöä kuormittavaa ja saastuttavaa. Mikäli yhteiskuntamme on menossa enemmän tähän suuntaan, en tuota aio vastustaa.

  Sekin on tervetullutta, että ihan viime aikoina kauppojen hyllyille on alkanut ilmestyä lihaa korvaavia tuotteita nyhtökaurasta, härkäpavuista ja Valion Mifusta alkaen (joo tämä ei ole kasviperäinen aine).
   
 8. Источник

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2014
  Viestejä:
  1 044
  Edelleen, jos omaa deduktiivista päättelykykyä niin ymmärtää:

  1) Liian yksipuolinen ruokavalio altistaa sairauksille ja on epäterveellistä.
  2) Kasvikset ovat terveellisiä ja niitä hyvä syödä aina.

  ---> Jos ei halua yksipuolista ruokavaliota syö kasviksia, koska ne on terveyden lähtökohta. Kuitenkin kun yhdistää kasvikset esimerkiksi lihan kanssa niin pysyy terveenä. Liha itsessään on loistava proteiininlähde, sekä rasvanlähde sisältäen myös tärkeätä kreatiinia voimatasoja ajatellen. Eli deduktiivisesti pääteltynä liha on terveellistä yhdistettynä kasviksien kanssa eli on lähtökohtaisesti turhaa olla vegaani.. se on vähän kuin hakisi hyvää oloa viiltelemällä itseään, kun sen saa muutenkin.

  Kuten joku jo huomauttikin, löytyy aina tutkimuksia jossa ruokavalio X on parempi Y:tä ja toisinpäin. Vasta perusteelliset metatutkimukset kertoo asian todellisen laidan. Esimerkiksi linkkaamasi tutkimus kasvisruokavalion kyvystä tappaa syöpäsoluja - no siihen perusamerikkalaiseen ravintomalliin glukoosisiirappeineen verrattuna niin mikä tahansa muukin ruokavalio varmasti on tehokkaampi tappamaan syöpiä...

  Katsoitko ollenkaan sitä toista tutkimusta?

  Finally, animal protein intake (g/d) was the independent predictor of muscle mass index (adjusted r2 0.42). Thus, a vegetarian diet is associated with a lower muscle mass index than is an omnivorous diet at the same protein intake. A good indicator of muscle mass index in women seems to be animal protein intake.


  Tokihan ilmankin lihaa saa lihasta, mutta se vaatii riisiproteiinijauhe, steroidi ynnämuuta pelleilyä...

  Edelleen ensimmäisessä linkkaamassani tutkimuksessa sanottiin, että rehupelleily laskee lievästi testotasoja... sitten heitit tutkimuksen ettei niin tapahdutkaan, kuten jo yksi sanoi, usein tutkimusasetelmat on täysin perseestä usein, niin ne ei todista mitään...

  Toki heitetään vielä yhteys tyydyttyneellä rasvalla yhteys testotasoihin...

  https://www.t-nation.com/diet-fat-loss/saturated-fat

  . It's evident, though, that a higher total intake of dietary fat (30-35% of calories) does increase Testosterone levels compared to a low fat diet.

  PLUS..

  Tim Ferris kirjassaan mainitsi kuinka kasvatti testotasojaan syömällä kunnon naudanlihapihvin... Tim Ferris on kuuluista bodyhackailija


  Minua ei vittuakaan kiinnosta jotkut eläimet tai niiden hyvinvointi. Vittu me ollaan ihmisiä ja me teemme mitä huvitamme tässä maapallolla. Mun mielestä possut on tehty syötäväksi. Afrikkalaiset syyttäkööt itseään nälänhädistään. Natsit välitti eläimistä, ja samaan aikaan kaasuttivat juutalaisia...

  Millä perusteella 400 grammaa on enemmän kuin tarpeeksi? Mihin perustat väitteen, että elimistö katsoo sen tarpeelliseksi?

  Miten niin terveys ottaa osumaa jos syö esimerkiksi hyvää pihviä kasviksien kanssa...? Liha on vaan loistavassa muodossa olevia aminohappoja, joita keho hyödyntää synergiassa rasvan kanssa... Mitä epäterveellistä siinä on? kasviksilla ei ole samaa ominaisuutta tai kykyä ja siksi pitää useasta kasvislähteestä saada proteiinit.
   
 9. Asiaintuntija

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2014
  Viestejä:
  7 120
  Mun mielestäni liha on ihan hyvää, ja voin sitä toisinaan syödä, mutta lihatonkin ruoka voi olla ihan hyvää, ja siihen yritän panostaa...

  Eihän parhaimmillaan lihattomasta ruuasta edes huomaa, onko siinä lihaa vai ei. Kunnon pihviä ei tietenkään mikään korvaa, mutta ei mulle kunnon pihvi ole mikään "se juttu". Olen pärjännyt nytkin ilman "kunnon pihviä" jo varmaan pari kuukautta... Syön sitten kun eteen sattuu, mutta itse en käy tekemään (enkä ravintolassakaan yleensä tilaa).

  Lihattoman tai vähälihaisen ruokavalion suosio on selkeästi nousussa, ja uusia kasvisvaihtoehtoja ilmestyy kauppojen hyllyille, kuten nyhtökaura ja Härkis. Käytännössä kuitenkin suomalaiset söivät viime vuonna enemmän lihaa kuin koskaan aiemmin, tosin söivät melkein kaikkia muitakin ruoka-aineita... Vai oliko leivällä lievää miinusta. Näistähän vasta uutisoitiin.
   
  Viimeksi muokattu: 11.09.2016
 10. ketunhäntä kainalossa

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2009
  Viestejä:
  2 824
  Ruoka-alueella on varsinainen kasvisreseptit-triidikin.

  Suosittelen etsimään jonkun kivanoloisen blogin tai keittokirjan. Ulkoimaisissa versioissa ongelmana tosin on, että niissä käytetään usein aika eksoottisia raaka-aineita, joita toki usein saa Suomestakin, mutta ei ihan lähi-Alepasta tai edes Stokkan herkusta. Minkälaisia kasvisruokia sun frendisi ovat kokkailleet, ja mikä niissä on tökkinyt?
   
 11. ________

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  6 211
  Vähän alkaa olla sellainen kutina, että lihankulutuksen kasvu saattaa pysähtyä yllättävänkin nopeasti. Viiden vuoden kuluessa ruokakulttuurissamme on saattanut tapahtua merkittävä muutos kasvispainotteisempaan suuntaan. Olen hieman yllättänyt murolaisten kasvismyönteisyydestä ruokavaliossa. Suomalaiset ovat loppujen lopuksi yllättävän joustavia ja muuttavat käytöstapojaan/tottumuksiaan jos sille on hyvät perusteet ja sosiaalinenpaine.

  Mun käyttäjäblokkaus saattaa kyllä estää näkemästä eräiden lihaan uskovien höyrypäiden tekstit.
   
 12. Cutty

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2015
  Viestejä:
  1 621
  Jälleen viittaat voimatreenaukseen, vaikka se on epäolennainen kokonaiskuvassa, kun puhutaan ihmisen yleisterveydestä.
  En ymmärrä mikä siinä on niin vaikea ymmärtää. Sitä on tutkittu nyt paljon ja on selvää, että lihansyöjillä ympäri maailman on syöpätapauksia ja ateroskleroositapauksia enemmän kuin kasvissyöjillä. Tämä on monessa aloitukseen linkkaamassani tutkimuksessa kausaliteetti, ei korrelaatio. Ja niinkuin sanoin, jos löydät sekaruokavaliosta tutkimuksia, jotka todentavat sen olevan hyödyllinen ateroskleroosin tai diabeteksen hoidossa, kuten kasvisruokavalion on todettu olevan, niin linkkaappa ihmeessä. Tähän mennessä kuitenkin oman käsityksen mukaan kasvisruokavalio on ainoa joka tähän on pystynyt. Ja sen puolesta puhuu myös korkeat kuolinluvut maassamme sepelvaltimotautiin, maassa jossa syödään paljon lihaa.

  Aloituksen tutkimuksen lisäksi on mainittava vielä 20-vuotinen lääkäri Colin Campbellin Oxfordin yliopistosta tekemä tutkimus Kiinasta, joka löysi 8000 korrelaatiota eläinperäisten rasvojen ja syöpien ja sydänsairauksien välillä.

  Lisää tuosta tutkimuksesta:

  Ja tuohan on ihan helvetin laaja ja perusteellinen tutkimus. Mielestäni on perusteellista sanoa, että selviä indikaatiota on siihen suuntaan, että kasvisruokavalio on terveempi valinta verisuonten ja syövän kasvun välttämisen kannalta. Indikaatioita siihen suuntaan on paljon. Mutta, jos sulle riittää vain metatutkimus, niin ole hyvä, syö miten tahdot.


  Niinkuin sanoin on ihan selvää, että lihapitoisella ruokavaliolla lihasmassan ja voiman treenaaminen sujuu paremmin. Kuitenkin tässä ketjussa on annettu paljon esimerkkejä olympia- ja mm-tason nyrkkelijöistä ja kehonrakentajista, joiden ruokavaliot ovat olleet täysin vegepohjaisia.

  Edelleen tässä ketjussa ei puhuta treenaamisesta, vaan hyödyistä yleisellä tasolla. Jos tuo on ainoa argumenttisi kasvisruokavaliota vastaan, niin aika heikoissa pitimissä se on kokonaiskuvassa.

  Ja sekasyöjätkö ei käytä steroideja tai proteiinijauheita? Suurin osa salilla kävijöistä taitaa käyttää palautusjuomassaan proteiinijauhetta, ainakin oman kokemuksen mukaan.


  Vaikka siksi, että se on aikalailla ravitsemusneuvottelukunnan suositus. Ja edelleen punainen liha on yhdistetty suolistosyöpään (linkki aloituksessa), mutta tässä vielä:
  http://www.tohtori.fi/?page=5033584&id=6192284

  "Punaista lihaa (nauta, sika, lammas) ja lihavalmisteita tulisi syödä korkeintaan 500 g (kypsäpaino) viikossa ja niistä suositaan vähärasvaisia ja -suolaisia vaihtoehtoja"

  http://www.ravitsemusneuvottelukunt...uositukset/suomalaiset+ravitsemussuositukset/

  Toisekseen:

  "Punainen liha sisältää runsaasti omega 6 -rasvahappoja, jotka edistävät elimistössä tulehdusreaktio
  http://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/ruoka/vahenna_lihansyontia

  Kolmanneksi, se sisältää paljon kovaa rasvaa, jotka eivät ole hyväksi verisuonille ja lisäävät ateroskleroosin/sydäninfarktin riskiä. Lisäksi se on runsassuolaista, joka nostaa verenpainetta. Aina löytyy pehmeärasvaisia vaihtoehtoja, joten miksi et söisi vaikka kalaa tai vaaleaa lihaa punaisen lihan sijasta? Korkea verenpaine ja valtimoiden tukkeutuminen johtavat ateroskleroosiin, mikä taas todennäköisesti johtaa erektiohäiriöihin:

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2664580/
   
 13. Cutty

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2015
  Viestejä:
  1 621
  Ei kannata liikoja toivoja elätellä vain tämän palstan perusteella. Murossahan on paljon korkeastikoulutettuja, joten tämä voi selittää myönteisen vastaanoton. Väittäisin, että alemmissa sosioekonomisissa luokissa ei mitään hirveää muutosta tule vielä viidessa vuodessakaan tapahtumaan. Etenkään vanhempien ihmisten kohdalla. Koitappa mennä jollekkin papalle kertomaan jostain tutkimuksista. Argumentit on luokkaa "hyh, pupunruokaa, liha on tehty syötäväksi".
   
 14. hezaurus

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2002
  Viestejä:
  8 520

  Researchers analyzed BMI and muscle mass data from more than 3,600 seniors in a long-term study. And they tracked which seniors had died, a decade later. Turns out BMI wasn't much good at predicting chance of death.

  But muscle mass was: more muscle meant better odds of survival. The study appears in The American Journal of Medicine. [Preethi Srikanthan and Arun S. Karlamangla, Muscle Mass Index as a Predictor of Longevity in Older-Adults]

  http://www.scientificamerican.com/podcast/episode/muscle-mass-beats-bmi-as-longevity-predictor1/
  The more muscle mass older Americans have, the less likely they are to die prematurely, new research shows. The findings add to the growing evidence that overall body composition -- and not the widely used body mass index, or BMI -- is a better predictor of all-cause mortality. "In other words, the greater your muscle mass, the lower your risk of death," said the study's co-author. "Thus, rather than worrying about weight or body mass index, we should be trying to maximize and maintain muscle mass."

  https://www.sciencedaily.com/releases/2014/03/140314095102.htm

  No hyvä että olet sitä mieltä että lihalla saa paremmin lihasta. Mitä mieltä olet yo. havainnoista että suhteellisesti enemmän lihasta omaavat elävät kauemmin?

  Ja tämä yksittäistapauksiin vetoaminen on pätevää koska?

  Viittaan uusiin yllämainittuihin tutkimuksiin.

  Yhtään sellaista tutkimusta ei ole olemassa jossa olisi havaittu prosessoimattoman punaisen lihan aiheuttavan syöpää. Ei yhtään. Sellaista joukkoa ei yksinkertaisesti ole ollut mukana yhdessäkään tutkimuksessa. Kaikissa tutkimuksissa joissa punainen liha on väestötasolla aiheuttanut syöpää, se on yhdistetty täysin paskaan kasvisköyhään mäkkäriruokavalioon.

  Punainen liha on terveellistä ja mahtava proteiinien, hivenaineiden ja vitamiinien lähde. Tietysti ruokavalion pääosan tulee koostua kasviksista, mutta on älyllisesti epärehellistä kampanjoida lihaa vastaan millään muilla kuin eettisillä näkökohdilla.
   
 15. Duke Nukum Banned

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2013
  Viestejä:
  572
  Juuri tarttui kaupasta purkki tuota Mifua mukaan. Paketin avattuani totesin, että sehän on saatana raejuustoa. En oikein tiedä mitä edes odotin mutta mielessäni oli termi "lihankorvike". Petyin ja pahasti, tavallisesti teen munakkaan johon heitän lihaa ja nyt tuota eikä kyllä himo iskenyt ja tuli pekonia ikävä.
   
 16. Cutty

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2015
  Viestejä:
  1 621
  Ei yllätä. Olen taipuvainen uskomaan, että mitä tahansa liikuntaa, urheilua harrastavat elävät pidempään.

  Kuitenkin, jos haluttaisiin vetää pätevämpi johtopäätös lihan ylivertaisuudesta lihasmassan ja eliniän lisääjänä, niin pitäisi verrata vegeruokavaliolla lihasmassan kasvattaneita ja liharuokavaliolla lihasmassan kasvattaneita keskenään.

  Ihan vaan, että suljetaan pois se, ettei vastapuolella synny ajatusta, että se olisi vegaaneilla mahdotonta. Jos se ei ole mahdotonta ja sitä tapahtuu, mutta harvemmin, niin se harvinaisuus voidaan selittää myös sillä, että vegaanius itsessään on suht harvinaista. Todennäköisesti tulemme tulevaisuudessa näkemään enemmän vegepohjaisia treenaajia.

  Niin ei varmaan syövästä puhuttaessa, mutta sydän-ja verisuonisairauksista ja 2. tyypin diabeteksesta on:

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3483430/

  On kuitenkin ihan totta, että prosessoitu punainen liha on paljon epäterveellisempää, mutta on se ei-prosessoimatonkin jossain määrin.

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3173026/

  Älyllisesti epärehellistä? Jos olisit edes vilkaissut ketjuun linkattuja tutkimuksia, niin et varmasti näin ajattelisi. Edelleenkin ravitsemussuositusneuvottelukuntakin suosittelee punaista lihaa syötäväksi vain 500g viikossa. Käytännössä siis 1-2 päivänä.

  Niitä perusteita löytyy monia: kovat rasvat, korkeat suolatasot, omega 6 rasvahapot.

  En nyt ymmärrä miten se ei vieläkään mene jakeluun, että lihansyöjillä on verenpaine- ja sepelvaltimotauteja ja myös syöpiä enemmän kuin kasvissyöjillä?
   
  Viimeksi muokattu: 11.09.2016
 17. heksan Banned

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2013
  Viestejä:
  990
  Miksi ihmisellä on kulmahampaat? Pöperöitä varten kehittyivät? Ei sinänsä että kiinnostaisi vittujakaan mitä kukin syö, mutta ihan tieteellisestä näkökulmasta katselen.
   
 18. Cutty

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2015
  Viestejä:
  1 621
  Varmaan siks, että ihminen on alunperin sekasyöjä. Aika epäolennainen seikka mielestäni nykyhetkessä. Asiaa sivuttiin jo tässä viestissä: 1717849925
   
 19. heksan Banned

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2013
  Viestejä:
  990
  No sori etten ole ehtinyt etsimään viestiäsi aikaisemmin. Mutta mikä vitun ihminen laittaa oman ruokavalionsa muiden edelle. Minä syön lihaa joka pvä ja enkä siitä huutele missään palstoilla.
   
 20. Vectrex_

  Rekisteröitynyt:
  25.02.2001
  Viestejä:
  500
 21. Cutty

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2015
  Viestejä:
  1 621
  Etkö lukenut ollenkaan aloitusta?
   
 22. heksan Banned

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2013
  Viestejä:
  990
  Vähän kuin tekisin aloituksen: Heksan joka syä lihaa ja veristä sellaista joka pvä. Ei siinä muuten mitään , mutta kun nämä, ruokauskovaiset on monesti sitä mieltä, että muidenkin täytyisi vetää sitä rehupaskaa koko ikänsä.
   
 23. heksan Banned

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2013
  Viestejä:
  990
  Itse asiassa en.
   
 24. Cutty

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2015
  Viestejä:
  1 621
  No joo totta onhan se kritiikkiä vastaanottanut. Kuitenkin 8000 korrelaatiota on aika iso määrä. Pitää vielä perehtyä tarkemmin siihen kritiikkiin.
   
 25. Cutty

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2015
  Viestejä:
  1 621
  Varmaan kannattaisi, jos haluat saada vastauksen tuohon kysymykseesi. Aloituksessa se on aika monesta eri näkökulmasta perusteltu enkä jaksaisi toistaa itseäni ihan vain siksi koska et jaksa lukea.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti