Kasvisruokavalion ylivertaisuus

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Cutty, 10.09.2016.

 1. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Sen sijaan että suuntaat turhaan henkilöön menevää leukailua asiapitoisessa ketjussa, voisit hieman miettiä mistä johtuu se että kasvissyönti valtaa alaa yhä nopeammin ja nopeammin? Jatkokysymyksynä voitaisiin kysyä, mitä se on sinulta pois että ihminen elää terveellisempää elämää jättämällä lihan pois ruokavaliostaan?
   
 2. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 879
  On se kumma kun kaikki ketjut missä olet mukana, onnistut pilaamaan ne öyhötyksellä. Tähänkin ketjuun olet laittanut jostain kumman syystä useita bodarimiesten videoita "tukemaan" olemattomia väitteitäsi.
  Asiapitoisuus on melko kaukana viesteissäsi.
   
  Viimeksi muokattu: 20.01.2020
  Stoker tykkää tästä.
 3. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  1 030
  " että ihminen elää terveellisempää elämää jättämällä lihan pois ruokavaliostaan? "

  Niin tai jos on seuraillut viimeaikaisia tutkimuksia, ottaa riskin ja jättää lihan pois, elelee sitten vaikka demetikkona.
   
  Viimeksi muokattu: 20.01.2020
  splice tykkää tästä.
 4. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Melko monta tutkimusta aiheesta saat kumota että pääset edes lähelle sitä väittämää jota postailet - vai oliko edes tarkoituksenasi kertoa että kasvisten syöminen on epäterveellistä? Niin Suomessa kuin maailmanlaajuisestikin sydän- ja verisuonitaudit ovat todella reilulla marginaalilla ykköstappajia :

  https://ourworldindata.org/causes-of-death

  Ja nämä ovat tauteja joihin voi myös dieetillä vaikuttaa.

  Lisäksi:

  Tutkijat kertovat, että kasvissyönnillä voitaisiin leikata tuntuvasti kasvihuonekaasupäästöjä sekä säästää miljardeja dollareita terveydenhuollossa ja ilmastovahinkojen ehkäisyssä. Lisäksi vältyttäisiin miljoonilta ennenaikaisilta kuolemilta.
   
 5. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  1 030
  Onneksi ihmiset saa itse valita.

  Itse olen sekasyöjä, jos vähentäisin lihan syöntiä niin riski esim. sydänkohtaukseen kuolemiseen voisi vähän pienentyä, toisaalta dementtiaan sairastumisen riski kasvaisi.
  Tuota kun pohdin niin minun on helppo valita jatkan lihansyöntiä, joku muu voi valita toisin.


  " Analyyseissä otettiin kattavasti huomioon muita elintapa- ja ravitsemustekijöitä, jotka olisivat voineet selittää havaittuja yhteyksiä. Myös Alzheimerin taudille altistava APOE4-geenityyppi huomioitiin, eikä sillä havaittu merkittävää vaikutusta saatuihin tuloksiin. Fosfatidyylikoliinin keskeisimmät saantilähteet ruokavaliossa olivat kananmuna (39 %) ja liha (37 %).

  Nyt julkaistussa tutkimuksessa dementiaan sairastumisen riski oli eniten fosfatidyylikoliinia ruoasta saaneilla miehillä reilun neljänneksen (28 prosenttia) pienempi sitä vähiten saaneisiin miehiin verrattuna.

  Eniten fosfatidyylikoliinia ruokavaliosta saaneet miehet myös pärjäsivät muistia ja kielellistä sujuvuutta mittaavissa testeissä paremmin kuin sitä vähiten saaneet.

  Nämä havainnot ovat merkittäviä, sillä dementiaan johtanut muistisairaus on yli 50 miljoonalla ihmisellä maailmassa, ja määrä nousee väestön ikääntyessä."
   
  Viimeksi muokattu: 20.01.2020
  Stoker ja splice tykkäävät tästä.
 6. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  1 030
  Tilastokeskuksesta, hiukan jo vanhaa tilastoa.

  " Vuonna 2017 suomalaisten kuolemista 36 prosenttia aiheutui verenkiertoelinten sairauksista ja 24 prosenttia kasvaimista.
  Dementiaan kuoli 9 400 henkeä, mikä oli 17 prosenttia kaikista kuolleista. Dementiakuolemien määrä on kasvanut viime vuosikymmenenä nopeasti osin väestön ikääntymisen seurauksena "

  Dementtiaan kuolleita 17 prosenttia ja määrä kasvaa.
  Toisaalta en niinkään pelkää dementtiaan kuolemista vaan dementoituneena elämistä.
   
  Viimeksi muokattu: 20.01.2020
  Stoker ja splice tykkäävät tästä.
 7. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 246
  Minulle on ihan sama jos joku haluaa puputtaa porkkanoita ja jättää lihan pois ruokavaliosta. Varmasti sen voi myös tehdä terveyden kannalta neutraalisti tai hyödyllisestikin jos on tarkkana miten syö. Samoin voi helpommin syödä terveellisesti lihaa plus muuta.

  Naurattaa vain miten marginaali-ilmiöstä yritetään muotoilla sitten mediassa valtavirtaa. Samoin kuin jostain ötököiden syömisestä. Nyt sitten sen seurauksena jopa firmoja menee konkkaan, kun ovat tulleet kusetetuksi median toimesta, että ihmiset haluaisivat muka jotain, mitä eivät todellisuudessa kaipaa.

  Harmittaa toki myös niiden sekasyöjien puolesta, joilla oli aiemmin lounasravintolassa vaihtoehtona vaikka liha tai kala, niin nykyään on liha/kala tai kasvis.

  Firmassa on tyyliin yksi kasvissyöjä joka sanoo, että hei teillä aiemminkin oli kaksi ruokavaihtoehtoa, ja niin on nytkin, mut toinen on sit joka päivä mun omahyväisten pierujen haistelu..

  edit: Käykäähän muuten kaupan viimeisillä aukiolotunneilla arvioimassa alennustarroista miten suosittuja vegetuotteet todellisuudessa ovat..
   
  Viimeksi muokattu: 20.01.2020
  splice ja electron06 tykkäävät tästä.
 8. Kaaaapo

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2009
  Viestejä:
  2 494
  Ai missä näin on käynyt? :D Et oo vissiin ihmisten ilmoilla käynyt, lehtiä lukenut, muita nettikeskusteluita seurannut kuin tätä, et käytä facebookia tai muitakaan sosiaalisia medioita?

  Sanopas, missä olen sanonut ettei ruoasta voisi keskustella? Ihan rehti kysymys. Viestissäni, lainaamasi kohtaa edellisessä kappaleessa sitä jopa suoraan ehdotin.
  "Voidaan keskustella, että miksi kasvisruoan suosio on nosteessa. Kasvisruokavalion suosio kun ei edellä linkattujen lähteiden perusteella ole noussut, niin siitä on aika hankala keskustella."

  Mutta ennen kuin keskustellaan, lue viestit kokonaisuudessaan, vaikka pariin kertaan jos ei sanoma muuten tule selväksi.

  ps. Melko mielenkiintoista, että yhtäkkiä tykkäsit useasta viestistäni tässä ketjussa :D
   
  splice tykkää tästä.
 9. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Niin tyhmää tekstiä ettei ole muuta vaihtoehtoa kuin tykätä :D
   
 10. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  High meat intake increases diabetes risk, study shows -medicalnewstoday.com

  Punaisen lihan mutta myös kananlihan kulutus nostaa huomattavasti riskiä sairastua diabetekseen.

  A Singaporean population study has confirmed that a high intake of red meat and poultry can increase a person's risk of diabetes. Fish and shellfish, however, do not pose any risk, researchers say.

  Lisäksi monet tutkimukset näyttävät sen että kasvispohjainen dieetti tuo terveydelle positiivisia vaikutuksia. On näytetty toteen että tämä mm. laskee elimistön kolesterolitasoja.

  Samaan aikaan monet tutkimukset tukevat näkemystä että lihankulutus on yhteydessä diabeteksen kehittymiseen.

  Diabetes tappaa miljoonia vuosittain.
   
  Viimeksi muokattu: 21.01.2020
 11. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 879
  Jälleen kerran näitä sun höpöhöpö -juttuja. Totta on se että diabetes tappaa mutta muu tarinointi on satuilua. Ei liity suoraan lihansyöntiin.

  https://www.mtvuutiset.fi/makuja/ar...kritiikkiryopyn-vastuutonta/7570650#gs.trq3q7

  Kansainvälisessä tutkijapaneelissa maanantaina julkaistut tuoreet tutkimustulokset väittävät kuitenkin aivan päinvastaista. Ravitsemustutkijoista koostuvan asiantuntijakonsortion mukaan punaisen lihan syöntiä ei ole syytä rajoittaa nykyisistä suosituksista. Muun muassa kanadalaisista, espanjalaisista ja puolalaisista tutkijoista koostuvan tutkijaryhmä ei löytänyt yhteyttä lihasyönnin ja sairauksien, kuten diabeteksen, syövän ja sydänsairausten väliltä.

  Tutkimustulokset julkaistiin lääketieteellisessä Annals of Internal Medicine -tutkimusjulkaisussa.
   
  Viimeksi muokattu: 21.01.2020
  Stoker tykkää tästä.
 12. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  ”Tiede jää vain tieteentekijöiden väliseksi, mikäli tutkijat eivät voi kertoa tutkimustuloksistaan ja niihin perustuvista tiedepohjaista näkemyksistään ilman pelkoa”, kirjoitti Tieteentekijöiden puheenjohtaja Maija S. Peltola viime viikonvaihteessa.

  Hän kertoi olevansa järkyttynyt ja harmissaan siitä, miten tieteen vähättely ja tutkijoiden mustamaalaaminen on otettu politiikan aseeksi.
   
 13. Kaaaapo

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2009
  Viestejä:
  2 494
  Mikäs siinä oli tyhmää? Sekö, että perustellen vastasin sinulle, kumosin väittämäsi sekä osoitin esimerkillä kuinka et lue/ymmärrä lukemaasi ennen kuin vastaat? Ymmärrän, että tämä voi saada sinut tuntemaan itsesi tyhmältä.
   
 14. Kaaaapo

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2009
  Viestejä:
  2 494
  Lopettaisitko asioiden vääristelyn? Lainaamasi kohta menee näin:
  "high intake of red meat and poultry can increase a person's risk of diabetes"

  Suomennettunahan tuo on, että punaisen lihan ja siipikarjan lihan suuri kulutus voi nostaa diabetekseen sairastumisen riskiä. Sinun kirjoittamasi "nostaa huomattavasti riskiä..." on asioiden vääristelyä.

  En oikein pysty ymmärtämään tapaasi kirjoitella. Lainaat kohtia artikkeleista/tutkimuksista, ja sitten vääristelet ja liioittelet niitä, vaikka alkuperäinen tektsi on tässä kaikkien nähtävissä. Mitä yrität saavuttaa tällä?

  Vahvistaa hyvin juuri sitä, mitä kirjoitin ja sinä olet muka olevinasi autuaan tietämätön ilmiöstä.


  e: pari muuta kohtaa tarjoamastasi artikkelista. Jos ei splicelta englanti taivu, niin kysy rohkeasti niin tarjoan käännösapua.

   
  Viimeksi muokattu: 21.01.2020
  Stoker tykkää tästä.
 15. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 246
  Veikkaisin että ainakin lihan vaihtaminen hiilihydraatteihin kuitenkin lisää diabetes ym. riskiä.

  Kuten tuossa tutkimuksessa todettiinkin, niin esim kanaa, kalaa, äyriäisiä, kananmunia, maitoa voi vaihtaa punaisen lihan tilalle, jos haluaa.

  Jos elämäntilanne mahdollistaa pihvin illalliseksi päivittäin, niin vaikka se ehkä hieman lisäisikin terveyriskejä, niin ihanasta lihasta saatu nautinto kuitenkin ylittää ne mielestäni tärkeydellään. Samoin minusta myös viinilasillinen, bisse tai 2-3 ruuan kanssa tai ilman on mahdollisen negatiivisen terveysvaikutuksen arvoinen. Nämä on arvovalintoja.

  Nythän tutkimustieto osoittaa, että kynäniska kasvissyöjät elävät pitkään muistisairaina laitoksissa veronmaksajien rahoja kuluttaen ja ilmastommuutosta edistäen.

  Kasvissyöjät menettävät todella paljon kulinaristisia nautintoja. Sääliksi käy. Sekasyöjät saavat sen sijaan syödä myös kaikkia vegetaristien pöperöitä, jos haluavat.
   
  Viimeksi muokattu: 21.01.2020
  Japi 111 ja Kaaaapo tykkäävät tästä.
 16. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Mielenkiintoista. Tästä haluasin lisää dataa. Asiasta ketjussa käytiin aikaisemmin jo jotain keskustelua, lopputulos olis ettei mitään varmaa voida sanoa. Mutta se voidaan varmuudella sanoa, kasvispitoinen ruokavalio takaa osaltaan terveempää elämää ihmiselle.

  Kasvisruoka on aivan älyttömän hyvää vrt. liharuokaan, joka toista väittää ei ole edes kokeillut.

  Vuosikymmeniä tullut eri liharuokia vedettyä, vasta herkulliset kasvisruuat opettivat ainakin mulle kuinka hyvältä ruoka oikeasti voikaan maistua. Monethan väittävät maun takia syövänsä lihaa, joka on vähän hassusti sanottu; mausteilla ja suolalla se maku saadaan lihaan, ja liha ilman mausteita&suolaa on itseasiassa jopa kaukana herkullisesta.
   
  Viimeksi muokattu: 22.01.2020
 17. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 879
  Tottakai mausteilla saadaan ruoan maku esiin. Samoin kastikkeissa vai vettäkö pitäisi kastikkeen olla?
  Jos kasvisruoka maistuu sinulle niin hyvä niin mutta maukkaana ei kasvisruokaa voi pitää. Joka toista väittää ei liharuokia ole syönyt.
  Varsinkin riista on parasta ja luomua sekä erittäin maukasta, hirvi ja karhu ehkä parasta. Myös lammas mureana paistina, valkosipulissa vie kielen mennessään.
   
  Viimeksi muokattu: 22.01.2020
 18. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  1 030
  Kun kesällä kävelee ja naapurista tulee tuoksu kun rillataan pihviä, tulee vesikielelle.

  Tuleeko sinulle splice vesikielelle kun haistat leikatun nurmen ?
   
  Stoker ja electron06 tykkäävät tästä.
 19. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 246
  Eläinproteiinin nauttiminen on ollut ihmisen kehitykselle hyödyllistä, minkä takia juurikin vaikka paistuvan lihan tuoksu on niin houkutteleva. Siinähän entisaikaan olisi voinut melkein käydä kaverillisesti painimassa naapurikylän poikien kanssa, että saisi nuotion reunalla kypsyvän paistin itselleen ja jälkeläisilleen..

  Kyllä vaikka hitaasti liekillä kypsennetty liha maistuu hyvälle ilman mausteitakin. Samoin sisäfileepihvi paistettuna. Sitten kun lihan pintaan laittaa suolaa ja pippuria, niin se on vielä parempaa. Sitten kun liekillä kypsyvään lihaan sivelee kastiketta, jossa on sokeria, joka karamellisoituu lihan pintakerroksiin, niin siitäkin saattaa joku tykätä. Ja miten liha irtoaa luusta ilman yritystä, kuin haluaisi tulla syödyksi..

  Mikä sitten maistuu paremmalle maustamatta, vaikka paistettu jauheliha vs. härkis vs. soijarouhe, niin mene splice pitämään ihmeessä pepsi challengea kauppaan. Tai mikä pitää kylläisenä pisimpään?

  Ja taas tuo kasvisruoka on parempaa mantra.. Joo-o, no voi sitä kasvispöperöä edelleenkin syödä muutkin kuin vegetaristit. Kasvissyöjät poissulkevat ruokanautintoja, eivät ne, jotka syövät kaikkea muutakin.

  Kasvisruuan kulinaristisesta ylemmyydestä kertoo jotain alla oleva:

  https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/michelin-starred-chef-put-knorr-17054170

  Michelin-starred chef 'put Knorr chicken stock cubes in vegan curries'

  Karunesh Khanna, who has cooked for David Beckham and Charlize Theron, told a manager that "guests don't need to know", legal papers claim
   
  Japi 111 ja electron06 tykkäävät tästä.
 20. Kaaaapo

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2009
  Viestejä:
  2 494
  Älä ihmeessä, oletko tosissasi että ihan kasvispitoinen ruokavalio. :facepalm:
  Tiesitkö, että myös me lihaa syövät syömme kasviksia? Meidänkin ruokavaliot ovat kasvispitoisia, monilla jopa kasvisvoittoisia. Jos ei ole vegaani, ei se tarkoita, että ruokavalio koostuu 100% lihasta. Kukaan koskaan missään ei ole väittänyt, etteikö kasvispitoinen ruokavalio olisi terveellisempi kuin ruokavalio ilman kasviksia.

  Laatuargumentointiin makuasioista ihan turha vastailla. Ei olla kovin vahvalla pohjalla jos makumieltymyksiä käyttää agrumenttina ruokavalion ylivertaiduudesta :rofl:
   
  Viimeksi muokattu: 22.01.2020
 21. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  • 1.1 Jotta keskustelu olisi kaikille mieluisaa ja rakentavaa, noudata keskusteluissa hyviä käytöstapoja, kunnioita muita kirjoittajia ja vältä turhaa kiroilua.
  No shit, sherlock!

  :facepalm:

  Ristiriitaiset kommentit ovat varsin yleisiä jos älykkyysosamäärä on alhaisellaa tasolla. Näin varmasti, ihan yleisellä tasolla.
   
 22. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 246
  Hmm splice itse aina syyttelet argumentaatiovirheenä sinua kohtaan tapahtunutta henkilöä vastaan hyökkäämistä. Nyt sitten tuollaista. Alkaako paukut loppua?

  Selvennätkö vielä, mitä ristiriitaisia kommentteja oikein tarkoitat?
   
 23. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Kirjoitit:
  Ei olla kovin vahvalla pohjalla jos makumieltymyksiä käyttää agrumenttina ruokavalion ylivertaiduudesta :rofl:

  --kuitenkin juuri kun ehdit sanomasta:
  Kasvissyöjät menettävät todella paljon kulinaristisia nautintoja. Sääliksi käy.

  Suomeksi, käytit makumieltymyksiä argumenttina ruokavalion ylivertaisuudesta, vaikka itse kuitenkin sanot ettei näin pitäisi tehdä. Silti, teit juuri samoin. Suoraan sanottuna, ylläolevan kaltainen menee esimerkkinä klassisesta trollaamisesta. Huis pois ja estolistalle tuonkaltaiset turhat provoottorit trollailemasta.
   
  Viimeksi muokattu: 23.01.2020
 24. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  1 030
  " Ei olla kovin vahvalla pohjalla jos makumieltymyksiä käyttää agrumenttina ruokavalion ylivertaiduudesta "
  " Kasvissyöjät menettävät todella paljon kulinaristisia nautintoja. Sääliksi käy. "

  Eikös nuo kommentit ole eri henkilöiltä ?
   
 25. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 246
  En kirjoittanut ylempää.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti