Kasvisruokavalion ylivertaisuus

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Cutty, 10.09.2016.

  1. Cutty

    Rekisteröitynyt:
    11.03.2015
    Viestejä:
    1 621
    Olen viimeaikoina kiinnittänyt huomiota kasvissyönnin trendimäiseen suosionkasvuun ja puheseen terveyshyödyistä. Itse en ole kasvissyöjä, olen ollut jo yli 20 vuotta sekasyöjä ja olen vieläkin, mutta lähempää tarkasteltuna nämä lihansyönnin ja maidonjuonnin haitat ovat saaneet minut poistamaan maitotuotteet kokonaan ruokavaliosta ja vähentämään punaisen lihan kulutusta reippaasti ja lisäämään kasvisten ja hedelmien syöntiä.
    Kun miettii, että n. 1,5 miljoonalla suomalaisella on korkea verenpaine ja 0,5 miljoonalla on verenpainelääkitys ja, että sepelvaltimotauti on suurin kuolinsyy Suomessa aiheuttaen n. 1/4 kaikista kuolemista, niin jotain on pahasti vialla. Totta on, että kyse on myös elämäntavoista ja siitä osaako syödä oikein vai ei, oli kyseessä kasvis- tai sekaruokavalio, mutta silti kasvispohjaisen ruokavalion hyödyt ovat kiistattomat. Niin terveydellisesti kuin ekologisesti. Tässä muutamia tuloksia:

    Yleisesti:

    -Vegaani ruokavalio on todettu kaikista terveellisemmäksi, ja sen taakse jää jopa välimeren ruokavalio, joka sisältää paljon kasviksia, kalaa jne.
    -Vegaaneilla on alhaisempi verenpaine kuin sekasyöjillä
    -Vegaanius vähentää riskiä sairastua verisuoni- ja sydänsairauksiin ja syöpiin
    -Vegaanit elävät pitempään kuin sekasyöjät
    -Vegaanit ovat älykkäämpiä kuin sekasyöjät
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3967195/
    >In conclusion, results concerning body weight, nutritional intake, nutritional quality and quantity are in line with the literature on restricted and prudent diets versus unrestricted omnivorous diets. The use of indexing systems, estimating the overall diet quality based on different aspects of healthful dietary models (be it the US Dietary Guidelines for Americans or the compliance to the Mediterranean Diet) indicated consistently the vegan diet as the most healthy one.
    >indicated consistently the vegan diet as the most healthy one.


    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19562864
    >It is the position of the American Dietetic Association that appropriately planned vegetarian diets, including total vegetarian or vegan diets, are healthful, nutritionally adequate, and may provide health benefits in the prevention and treatment of certain diseases.

    > An evidence- based review showed that vegetarian diets can be nutritionally adequate in pregnancy and result in positive maternal and infant health outcomes. The results of an evidence-based review showed that a vegetarian diet is associated with a lower risk of death from ischemic heart disease. Vegetarians also appear to have lower low-density lipoprotein cholesterol levels, lower blood pressure, and lower rates of hypertension and type 2 diabetes than nonvegetarians.

    >Furthermore, vegetarians tend to have a lower body mass index and lower overall cancer rates. Features of a vegetarian diet that may reduce risk of chronic disease include lower intakes of saturated fat and cholesterol and higher intakes of fruits, vegetables, whole grains, nuts, soy products, fiber, and phytochemicals.

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4073139/
    >For BMI, vegetarians were approximately 2–4 points lower than non-vegetarians. After adjusted for relevant confounders, vegetarians had 55% lower odds of developing hypertension. The odds of developing type-2 diabetes was 25% to 49% lower for vegetarians compared to non-vegetarians in different cohorts. The odds of developing metabolic syndrome (MetS) for vegetarians were about half compared to non-vegetarians.

    >Vegetarians experienced a modest, 8% risk reduction for overall-cancer. For cancer-specific sites, vegetarians had approximately half the risk of developing colon cancer. Also, vegetarians had 23% risk reduction for cancer of the gastrointestinal tract. Vegetarians experienced a 35% risk reduction for prostate cancer compared to non-vegetarians. Similarly, vegetarians tended to have lower risk for cancer of the respiratory tract and overall-cancer. No significant differences between the diet groups were found for other site-specific cancers including lung, breast, and uterine.

    http://www.dailymail.co.uk/health/a...-meat-better-health-lower-blood-pressure.html
    >Vegetarians live longer because of their diet - with men reaping the most benefits, claim researchers.
    They found a cut in death rates for people eating vegetarian diets compared with non-vegetarians in a study of more than 70,000 people.
    Over a six-year period, vegetarians were 12 per cent less likely to die from any cause, says a report published Online First by JAMA Internal Medicine.

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-422756/Vegetarians-intelligent-says-study.html
    >A study of thousands of men and women revealed that those who stick to a vegetarian diet have IQs that are around five points higher than those who regularly eat meat.


    Syövät:

    -Vegaaneilla on vähemmän syöpätapauksia kuin sekasyöjillä
    -Kasvispohjainen ruokavalio hidastaa/pysäyttää syöpäsolujen kasvun ja muuttaa geenien toimintaa käynnistäen geenejä jotka estävät sairauksia ja pysäyttäen geenejä jotka aiheuttavat sairauksia

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23169929
    >A new study just out of Loma Linda University funded by the National Cancer Institute reported that vegans have lower rates of cancer than both meat-eaters and vegetarians. Vegan women, for example, had 34 percent lower rates of female-specific cancers such as breast, cervical, and ovarian cancer. And this was compared to a group of healthy omnivores who ate substantially less meat than the general population (two servings a week or more), as well as after controlling for non-dietary factors such as smoking, alcohol, and a family history of cancer.


    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16965238
    >Women placed on plant-based diets for just two weeks, for example, were found to suppress the growth of three different types of breast cancer (see images of the cancer clearance). The same blood coursing through these womens’ bodies gained the power to significantly slow down and stop breast cancer cell growth thanks to just two weeks of eating a healthy plant-based diet!

    http://www.huffingtonpost.com/kathy-freston/vegan-diet-cancer_b_2250052.html
    >they found that a vegan diet caused more than 500 genes to change in only three months, turning on genes that prevent disease and turning off genes that cause breast cancer, heart disease, prostate cancer, and other illnesses.



    Diabetes:

    -Kasvipohjaiset ruokavaliot ehkäisevät diabeteksen syntyä ja auttavat sen hoidossa
    -Lihansyönnillä on todettu yhteys diabetekseen
    -Punaisella liuhalla on yhteys suolistosyöpään ja WHO:n alainen Kansainvälinen syöväntutkimuslaitos (IARC) luokittelee prosessoidut lihatuotteet samaan haittaluokkaan kuin tupakan, asbestin ja dieselhöyryt.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19386029
    > Vegetarian and vegan diets also improve plasma lipid concentrations and have been shown to reverse atherosclerosis progression. In clinical studies, the reported acceptability of vegetarian and vegan diets is comparable to other therapeutic regimens. The presently available literature indicates that vegetarian and vegan diets present potential advantages for the management of type 2 diabetes.

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20425575
    >Research to date has demonstrated that a low-fat, plant-based nutritional approach improves control of weight, glycemia, and cardiovascular risk. These studies have also shown that carefully planned vegan diets can be more nutritious than diets based on more conventional diet guidelines, with an acceptability that is comparable with that of other therapeutic regimens.

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16873779
    >Both a low-fat vegan diet and a diet based on ADA guidelines improved glycemic and lipid control in type 2 diabetic patients. These improvements were greater with a low-fat vegan diet.



    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3942738/
    >Meat consumption is consistently associated with diabetes risk.

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26354543
    >Processed meat was associated with higher fasting glucose, and unprocessed red meat was associated with

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19386029
    >As a conclusion, accumulated evidence of prospective epidemiological studies and their meta-analyses shows that red meat and processed meat convincingly increases CRC risk by 20-30%.

    http://yle.fi/uutiset/who_makkara_a...n_liha_aiheuttaa_sita_todennakoisesti/8408172

    Maidon haitallisuus:

    -Maidonjuonnilla selkeä yhteys eturauhassyöpään
    -Maito aiheuttaa testosteronitasojen laskua ja estrogeenitasojen nousua
    -Maidonjuonnilla ei ole tieteellistä näyttöä luiden murtumariskin vähenemiseen tai osteoporoosin esiintymisen vähenemiseen. Päinvastoin.
    [​IMG]
    http://www.pcrm.org/health/health-topics/milk-consumption-and-prostate-cancer

    >The largest and most recent of these, based on World Health Organization mortality figures for 1985-1989 from 59 countries and United Nations food balance data for 1979-1981, reported a strong correlation between per capita milk consumption and prostate cancer mortality. A more geographically restricted study, conducted in 20 Italian regions, found a similar correlation between prostate cancer mortality and milk consumption"


    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19496976

    >The present data on men and children indicate that estrogens in milk were absorbed, and gonadotropin secretion was suppressed, followed by a decrease in testosterone secretion. Sexual maturation of prepubertal children could be affected by the ordinary intake of cow milk.
    >After the intake of cow milk, serum estrone (E1) and progesterone concentrations significantly increased, and serum luteinizing hormone, follicle-stimulating hormone and testosterone significantly decreased in men

    http://saveourbones.com/osteoporosis-milk-myth/
    >Many scientific studies have shown an assortment of detrimental health effects directly linked to milk consumption. And the most surprising link is that not only do we barely absorb the calcium in cow’s milk (especially if pasteurized), but to make matters worse, it actually increases calcium loss from the bones. What an irony this is!

    http://drhyman.com/blog/2010/06/24/dairy-6-reasons-you-should-avoid-it-at-all-costs-2/
    >Milk doesn’t reduce fractures. Contrary to popular belief, eating dairy products has never been shown to reduce fracture risk. In fact, according to the Nurses’ Health Study dairy may increase risk of fractures by 50 percent!
    > Less dairy, better bones. Countries with lowest rates of dairy and calcium consumption (like those in Africa and Asia) have the lowest rates of osteoporosis.
    >Calcium may raise cancer risk. Research shows that higher intakes of both calcium and dairy products may increase a man’s risk of prostate cancer by 30 to 50 percent. Plus, dairy consumption increases the body’s level of insulin-like growth factor-1 (IGF-1) — a known cancer promoter.

    Vegaaniruokavalion muita hyötyjä:
    http://www.news.cornell.edu/stories/1997/08/us-could-feed-800-million-people-grain-livestock-eat

    >U.S. could feed 800 million people with grain that livestock eat, Cornell ecologist advises animal scientists


    Mielestäni meillä pitäsi käydä enemmän keskustelua näistä terveyshaitoista ja etenkin puuttua siihen, että maidon oletettuja hyötyjä iskostetaan nuoriin edelleen, vaikka tilanne on lähes päinvastoin. Lisäksi ekologiselta kannalta olisi tärkeää pystyä vähentämään esimerkiksi punaisen lihan tuotantoa, joka on merkittävin kasviuonepäästöjen lisääjä kaikista lihatyypeistä.
     
    Viimeksi muokattu: 11.09.2016
  2. cereal killah

    Rekisteröitynyt:
    20.06.2000
    Viestejä:
    3 244
  3. gatsby Banned

    Rekisteröitynyt:
    15.06.2014
    Viestejä:
    151
    Oon muuten fasaani
     
  4. Источник

    Rekisteröitynyt:
    21.02.2014
    Viestejä:
    1 014
    Paskapuhetta...

    Vegaanius ja kasvissyönti on terveellistä, koska siinä syödään terveellisiä kasviksia ja hedelmiä. Mutta lihansyöjäkin kykenee olemaan terve ja jopa terveempi kuin jatkuvassa kalori- sekä testosteronivajeessa olevat hipit, mikäli syö lihan lisäksi paljon kasviksia ja hedelmiä. Mikä helvetin vaikea tätä on tajuta? Miksi aina sanotaan, että joko olet lihansyöjä tai kasvissyöjä. Ihminen kykenee olemaan - ja on evoluutiollisesti - tottunut olemaan sekasyöjä.

    Noissa luokittelemissa tutkimuksissa vertaillaan ylemmän sosioekonomisen luokan kasvissyöjien ruokailutottumuksia yleensä alemman sosioekonomisen luokan ruokatottumuksiin, joissa on vähän kasviksia ja paljon prosessoituja ruokia sekä lihaa. Sen takia kyseiset tutkimukset ovat päin persettä. Mikäli syö laadukkaita proteiineja ja lihaa runsaiden kasvisten kanssa, niin on terveempi kuin lihaksittomat vegaanit.

    Protein from meat is particularly helpful when you’re weightlifting. Studies clearly show that meats increase testosterone levels and lead to increased levels of muscle mass.

    One study had two groups of men, all comparable in health and build, follow a weightlifting program for twelve weeks. By the end of the program, all had progressed about equally in strength, but only the meat eaters enjoyed significant muscle growth and fat loss.



    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1435181
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19678968

    Toisin sanoen jos ei halua olla neitihomo, niin pitää syödä lihaa...

    Maito toki on haitallista, mutta maustaton jugurtti tai juustot eivät ole haitallisia.

    Lisäksi toki liha voi aiheuttaa paksusuolen syöpää, mutta jos syöpäriski kasvaa yhden suhde viidestäsadasta 1.3 suhteeseen viidestäsataan, niin se on 30 % nousu, mutta silti harvinaista.
     
  5. Источник

    Rekisteröitynyt:
    21.02.2014
    Viestejä:
    1 014
    Kasvissyönti ei ole yhtään sen suositumpaa kuin aikaisemminkaan. Ainoastaan cityvihreiden kusipäätoimittajien julkaisujen puolesta voisi näin miettiä tosiasiassa valtaosa syö ihan sekaruokaa ja nauraa noille naapurin hippityypeille jotka kasvattaa ituja puutarhassaan
     
  6. Cutty

    Rekisteröitynyt:
    11.03.2015
    Viestejä:
    1 621
    Sellanen kognitiivinen dissonanssi sieltä.

    Aika nopeasti kerkesit tutustua tutkimusten metodologiaan (=et tutustunut). Mistä siis vetäisit tuon ylempi sosioekonominen luokka vs alempi? Noissa verrattiin mm. välimeren ruokavaliota ja vegaaniruokavaliota. Onko välimerken ruokavaliossa prosessoitua lihaa?

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3967195/
    >In conclusion, results concerning body weight, nutritional intake, nutritional quality and quantity are in line with the literature on restricted and prudent diets versus unrestricted omnivorous diets. The use of indexing systems, estimating the overall diet quality based on different aspects of healthful dietary models (be it the US Dietary Guidelines for Americans or the compliance to the Mediterranean Diet) indicated consistently the vegan diet as the most healthy one.
    >indicated consistently the vegan diet as the most healthy one.

    Hidastaako liharuokavalio syöpien kehittymistä, kun kasvisruokavaliolla on todettu olevan tämä vaikutus?
    http://www.ecorazzi.com/2016/05/17/study-finds-vegan-blood-kills-cancer-cells-better/
    >Study finds vegan blood is 8 times more effective at killing cancer cells

    On myös olemassa vegaaneja jotka ovat painonnostajia ja vapaaottelijoita joten ei se lihansyönti ole mikään välttämättömyys niissäkään.


    Niin? Miksi aloit puhumaan salilla käymisestä, kun tässä puhuttiin ruokavalioiden eroista noin yleisesti? On ihan yleisesti tiedossa, että voimaharjoittelu nostaa testosteronitasoja ja lihasta saa paremmin proteiinia. Sen takia en itsekkään salilla käymisen takia voi vegaaniksi siirtyä, mutta tiedostan silti hyödyt yleisellä tasolla.

    Tää on taas niin stereotyyppistä paskapuhetta.

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10883675
    >Vegans had higher testosterone levels than vegetarians and meat-eaters, but this was offset by higher sex hormone binding globulin, and there were no differences between diet groups in free testosterone, androstanediol glucuronide or luteinizing hormone.

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2400756
    >It is concluded that a vegan diet causes a substantial increase in SHBG but has little effect on total or free T or on E2.
     
    Viimeksi muokattu: 10.09.2016
  7. Cutty

    Rekisteröitynyt:
    11.03.2015
    Viestejä:
    1 621
    Kyllähän se nyt vaan on:

    >Jopa kolmannes opiskelijoista valitsee kasvisruoan – "Kasvissyönti ei ole enää vain tyttöjen juttu"
    http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Kasvissyönti-ei-ole-enää-vain-tyttöjen-juttu/429544

    "Kyllä veganismin suosio on selvästi kasvanut, ja tämä näkyy esimerkiksi kaupoissa, joihin osaan on ilmestynyt oma vegehyllynsä. Keskon mukaan kasvisruokien myynti on kasvanut vuodessa 25 prosenttia. Uskon kyllä, että veganismista voi tulla joskus valtavirtaa", kertoo ravitsemusterapeutti , ETM Johanna Kaipianen.
    http://www.valomerkki.fi/aiheet/elama/kasvissyonti-kasvattaa-suosiotaan

    Miksi puhut paskaa?

    On se hauskaa, kun viitataan kintaalla tieteelliselle näytölle ja ekologiselle hyödylle, vaan sen takia, että on lapsesta kasvatettu syömään lihaa. Keskimäärin kasvissyöjät ovat älykkäämpiä kuin muut, joten se siitä hippeilystä:

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-422756/Vegetarians-intelligent-says-study.html
    >A study of thousands of men and women revealed that those who stick to a vegetarian diet have IQs that are around five points higher than those who regularly eat meat.

    Writing in the British Medical Journal, the researchers say it isn't clear why veggies are brainier - but admit the fruit and veg-rich vegetarian diet could somehow boost brain power.
     
  8. lion22

    Rekisteröitynyt:
    23.02.2008
    Viestejä:
    145
    Protsku- ja testohysteria on kyllä jotain korvaushoitotyyppien pelonsekaista ulinaa. Kasvisruokavalio tuskin vaikuttaa niin merkittävästi suuntaan tai toiseen, että moraalisia ja terveydellisiä kysymyksiä tarvitsisi väistää sen takia, että vapaa testosteroni saattaisi laskea 0,1% ja sekin, jos vetää vaan pelkkää fermentoimatonta soijaa eikä tee muuta kuin istuu koneella.

    Tietysti jos alkaa jo valmiiksi vähäsuolaisessa ja vähärasvaisessa kasvisruokavaliossa välttelemään noita elämän peruselementttejä, niin pataan tulee varmasti. Mutta proteiinia saa kyllä ihan tarpeeksi, jos syö muutakin kuin valkoista vehnäjauhoa ja sokeria. Rasvojen saanti on ennemmin se ongelma vegaaneille.

    Onko "absoluuttisesta" kasvisruokavaliosta muuten jotain ruuansulatuksellista hyötyä? Kun siinä Johan on Venninen -dokkarissa mies puheli, että kasvissyöjällä on kovin tarkkaa eikä raaski syödä mitään eläinperäistä. Eli mitä etuja saavuttaa, jos jättää mädättäjäbakteerin lähteet kokonaan pois?
     
  9. Dragofix

    Rekisteröitynyt:
    01.09.2008
    Viestejä:
    271
    Tässä vielä tiivistelmä:

    [​IMG]
     
  10. Cutty

    Rekisteröitynyt:
    11.03.2015
    Viestejä:
    1 621
    Tähän en osaa vastata muuta kuin sen, että vegaanit saavat halutessaan runsaasti kuituja, esimerkiksi pavuissahan on paljon kuituja, jotka parantavat ruoansulatustoimintaa ja sitovat pahaa kolesterolia eli LDL;ää veressä. Isoimmat ongelmat lihatuotteiden ja maitotuotteiden kanssa liittyvät kasvavaan syöpä-, diabetes- ja ateroskleroosiriskiin, joten en ole niin perehtynyt tuohon ruoansulatuspuoleen.

    Pitää kuitenkin pitää mielessä, että vaikka kasvisruokavalio on selkeästi terveellisin, niin kalan syönnin on myös todettu ehkäisevän sydän-ja verisuonitauteja sen omega-3, DHA ja EPA rasvayhdisteiden ansiosta. Sen lisäksi siitä saa hyvin proteiineja. Tämän takia en itse aio luopua kalasta, vaikka vaalea liha ja punainen liha jää vähemmälle.
     
    Viimeksi muokattu: 10.09.2016
  11. molari

    Rekisteröitynyt:
    04.11.2012
    Viestejä:
    7 738
    Ei noin. Melkein jokaisesta ravintoasiasta löytää vähintään yhden tutkimuksen tukemaan ajatuksiaan. Ei näistä oikein välttämättä voi sanoa edes kirjallisuuskatsauksen jälkeen asioita varmasti, mutta ei ainakaan googlettamalla ja poimimalla joitain tuloksia, vaan oikeasti pitäisi muodostaa kokonaiskuva asioista. En usko, että olet panostanut tähän asiaan sillä tavoin kuin ammattilaiset, joilla myöskin on siis kovin eriäviä mielipiteitä näistä.

    http://yle.fi/uutiset/vaarantaako_m...en_tutkimuksen_loytaa_aina_jos_haluaa/8467053

    Maidossakin myös vaikuttaa paljon sen tuotantotavat käsittelyineen sekä tuotantoympäristö. Esim. USA:n hormonilehmien maito on kovin erilaista kuin jonkin luonnollisemmin eläneen.

    http://www.tohtori.fi/?page=3641911&id=7510370

     
  12. ________

    Rekisteröitynyt:
    31.08.2011
    Viestejä:
    6 212
    Itse olen aloittanut hitaan ruokavalionmuutoksen lihapitoisesta äijäruoasta kohti kasvispitoisempaa ja eettisempää ruokavaliota aluksi jättämällä naudanlihan kauppaan. Saatan syödä sitä jos nautaa on tarjolla, mutta en osta enää itse sitä. Vihis (Hoviruoka) on yllättävän hyvä kasvispiirakka lihapiirakan korvikkeeksi. Olohuoneen pöydällä on pähkinöitä (ei suola) kulhossa tarjolla jos tekee mieli jotain naposteltavaa.

    Uskon, että pienin askelin tällainen ruokavalion muuttaminen on mahdollista. Hyönteisproteiinia odotan innolla!
     
  13. Neeriz

    Rekisteröitynyt:
    22.11.2013
    Viestejä:
    689
    Sikamädältä ikäisekseen näyttää, ihan risu-ukko vaikka kronologisen ikänsä puolesta vielä voisi etulinjassa Puolaan hyökätä tai jotain.
    Kohta muutes muutama winzinosti huutelee mua koulukiusaajaksi, koska tarkastelen Adolf Hitlerin habitusta suhteessa väestöön.



    Tuo ituhippi oli muutes vielä kova piereskelemään julkisilla paikoilla.
    http://www.telegraph.co.uk/news/new...or-table-manners-and-suffered-flatulence.html
     
  14. molari

    Rekisteröitynyt:
    04.11.2012
    Viestejä:
    7 738
    Mitä muuten aiheeseen tulee sen lisäksi, että tuo tutkimusten kirsikanpoiminta amatöörivoimin ei yleensä tuota hyviä tuloksia, niin olen taipuvainen ajattelemaan, että vähintäänkin hyvin vahvasti kasviksiin perustuva ruokavalio on kuitenkin terveellisin ja taatusti ekologisin.
     
  15. IhmeellinenJuttu

    Rekisteröitynyt:
    28.11.2008
    Viestejä:
    2 059
    Ketjun aloitus on kyllä niin päin vittua laadittu ja poimittu randomfaktoja vailla mitään yhteyttä kokonaiskuvaan. Ja muutenkin, ei kukaan syö lihaa eettisyyden tai ekologisuuden vuoksi vaan koska se on hyvää ja siitä saa helposti tiettyjä ravintoaineita.
     
  16. Neeriz

    Rekisteröitynyt:
    22.11.2013
    Viestejä:
    689
    Ympäristön kannlta kasvikset on toiseksi suuri murha. Nyrkkisääntönä ovat täynnä vettä, eli ekologian vinkkelistä tuhoisampaa on vain pullovesi.

    https://www.washingtonpost.com/life...c03d7a-4677-11e5-8ab4-c73967a143d3_story.html
     
  17. Dragofix

    Rekisteröitynyt:
    01.09.2008
    Viestejä:
    271

    Tätä pitää tarkastella evoluution kannalta. Eläinten maito on sopeutunut juuri sen lajin pentuja varten. Ihmislapsesta ei ole tarkoitus tulla monta sataa kiloa painava lehmä. Maito on pennulle buustiruokaa kasvuun eikä aikuiset tarvitse sitä enää. Mikään eläin, ihmistä lukuunottamatta ei taida juoda maitoa aikuisena, varsinkaan toisen lajin maitoa luonnossa ellei kyse ole selviytymisestä. Maito siis boostaa ihan normaaleja soluja kuin syöpäsolujen kasvuakin enkä yhtään ihmettele diabetes- ja ylipainoyhteyttä kun kyse on boostiruoasta kasvuun. Myös akne on skipattu artikkelissa sekä tässä ketjussa kokonaan joten tuon sen esille:

    High school dietary dairy intake and teenage acne. - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15692464
    Acne, dairy and cancer - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2715202/
    Evidence for acne-promoting effects of milk and other insulinotropic dairy products. - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21335995
    Acne and milk, the diet myth, and beyond. - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15692488
    Milk consumption and acne in adolescent girls. - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17083856
    Milk consumption and acne in teenaged boys. - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18194824
    Acne, dairy and cancer - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2715202/
    Milk consumption: aggravating factor of acne and promoter of chronic diseases of Western societies. - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19243483
    Diet and acne: a review of the evidence - http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1365-4632.2009.04002.x/full
    Evidence for acne-promoting effects of milk and other insulinotropic dairy products. - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21335995
     
  18. Cutty

    Rekisteröitynyt:
    11.03.2015
    Viestejä:
    1 621
    Totta, että noita löytyy vähän joka lähtöön. Mikään tuossa viittauksessasi ei oikeastaan kiistänyt mitään esille tuomiani asioita? Mielestäni, jos kokonaiskuvaa haluaa miettiä, niin aika selkeän viitteen maidon hyödyttömyydestä osteoporoosin ehkäisyssä antaa se, että Afrikassa ja Aasiassa, jossa maidon kulutus todella vähäistä ellei jopa olematonta on alhaisimmat osteoporoosimäärät. Kun taas maidon suurkulutusmaissa tilanne on päinvastoin. Tietenkään tuosta ei voi mitään suora päätelmää vetää kausaliteetista, mutta nämä tutkimukset vahvistavat näkemystä, että maito ei ehkäise osteoporoosia, vaan enemminkin voi jopa aiheuttaa sitä.

    En tiedä vilkaisitko tutkimuksia joita lisäsin tuohon maitokohtaan, mutta kyllä kyse on muustakin kuin yhdestä tutkimuksesta. Puhutaan laajoista tutkimuksista ja arvostettujen tutkijoiden johtopäätöksistä.

    http://www.pcrm.org/health/health-topics/milk-consumption-and-prostate-cancer

    >The largest and most recent of these, based on World Health Organization mortality figures for 1985-1989 from 59 countries and United Nations food balance data for 1979-1981, reported a strong correlation between per capita milk consumption and prostate cancer mortality. A more geographically restricted study, conducted in 20 Italian regions, found a similar correlation between prostate cancer mortality and milk consumption"


    Tässä viimeisin Yhdysvalloista Harvardin yliopistosta:



    http://www.kauppalehti.fi/uutiset/harvardista-kuuluu-kummia-maito-tappaa/t6U2SwEb

    Lisätään vielä, että jenkkien ravitsemussuosituksia antava tieteellinen valiokunta ei yhdy Willetin näkemykseen, joka siis on kutsunut noita nykyisiä ravitsemussuosituksia "täysin naurettaviksi. Willet on kuitenkin toiseksi viitatuin tiedemies kliinisen lääketieteen osalta ja Harvardin ravitsemusyhdistyksen johtaja, joten ei hän tuollaisia väitöksiä ihan tyhjästä vetele. Pitää myös pitää mielessä, että niistä jotka tuota jenkkien ruokapyramidia ovat kehitelleet, osa työskentelee maitoteollisuudelle.


    Niin ja onhan tuo testosteronitasojen lasku aika selkeästi havaittavissa tutkimuksissa maidonsyöjien kohdalla.
     
  19. molari

    Rekisteröitynyt:
    04.11.2012
    Viestejä:
    7 738
    Ei mielestäni pidä, koska se on sellaista omaa intuitiiviselta vaikuttavaa pohtimista, mikä voi tai voi olla osumatta faktoihin. Ja kuten jo sanoinkin, niin tuollainen yksittäisten tutkimusten pudottelu satojen joukosta on kohtuullisen turhaa.

    Tuossa maidon tuotannossakin on kaiken lisäksi monta erilaista tekijää alkaen jo karjan ruokkimisesta jopa siis hormoneilla ja jatkuen erilaisten teollisten käsittelyprosessien läpi. Lopputulos on kovin erilainen kuin jostain laitumella ruohoa syövästä lehmästä tuleva maito. Näistä asioista on erittäin vaikea sanoa, mistä mikäkin havainto johtuu. Mikä on maidosta itsessään, mikä on tuotantotavoista, mikä on yhteydestä johonkin toiseen ravintoaineeseen, mikä elintavoista jne.

    Minä itse en tiedä varmasti monestakaan näistä asioista, mutta senkin tietäminen on jo itse asiassa aika paljon, kun vertaa monien ajatuksiin. Ihmiset valitsevat mieleisiään asioita. Ei esim. ole vaikeaa nähdä, kuinka oma ruokavalio vaikuttaa mielipiteisiin näistä asioista, koska harva haluaa uskoa syövänsä väärin, koska väärin syöminen tarkoittaisi hirmuista remonttia tai itselleen hallan tekemistä tietoisesti. Kumpikin on hyvin epämukava vaihtoehto, joten ihminen mieluusti uskoo sitten niitä asioita, jotka viittaisivat siihen, että sellainen syöminen onkin ihan ok.
     
    Viimeksi muokattu: 10.09.2016
  20. Dragofix

    Rekisteröitynyt:
    01.09.2008
    Viestejä:
    271
    Veikkaan ettei kasvissyöjät syö salaatinlehtiä yhtään sekasyöjiä useammin tai enemmän vaan panostavat ravinteikkaaseen kasvisruokaan. Ainakin itse teen niin. Salaatinlehdistä kun puhutaan niin se on vähän kun mauste eläimen kuolleen ruumiinosan päällä, se antaa makua, mutta ei täytä.
     
  21. Cutty

    Rekisteröitynyt:
    11.03.2015
    Viestejä:
    1 621
    "Randomfaktoja"
    "vailla yhteyttä kokonaiskuvaan"

    Juuh elikkäs aloitus osoittaa, että kasvisruokavalio on terveellisin aika helvetin monesta eri näkökulmasta. Tietenkään, jos tämä ei omaan maailmankuvaan sovi, niin aloitus voi vaikuttaa päin vittua laaditulta.

    Jos esimerkiksi liharuokavalio ehkäisee diabetesta tai syövän kasvua, niin postaa ihmeessä jotain tutkimusta tämän tueksi. Muuten tuo on ihan selkeä hyöty kasvisruokavaliolle ja sen väittäminen random faktaksi lähentelee on kyllä kaikkea muuta kuin järkevää.
     
  22. Dragofix

    Rekisteröitynyt:
    01.09.2008
    Viestejä:
    271
    No se olkoot sinun mielipiteesi, itse lähden mieluummin biologisen ja evolution tutkimustiedon pohjalta kuin yrityksen toimintatavoista. Maidossa on lehmän harmoneja joka tapauksessa sekä mahdollisesti lääkejämiä koska (utare)tulehdukset ovat näemmä arkipäivää. Maito myös estää antioksidanttien imeytymistä, mikä jo itsessään asettaa sen estämään terveyshyötyjä. Hyvä esimerkki tästä on marjaisat jugurttimainokset.

    Antioxidant activity of blueberry fruit is impaired by association with milk.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19135520
     
  23. Neeriz

    Rekisteröitynyt:
    22.11.2013
    Viestejä:
    689
    Niinku perunaa joka on 79% vettä :confused:
     
  24. molari

    Rekisteröitynyt:
    04.11.2012
    Viestejä:
    7 738
    Kiistihän. Se, että suurin osa tutkimusta on aika neutraaleja maitoasioissa. Jos odotat, että poimisin sinulle vastakkaisia tutkimuksia tai neutraaleja tutkimuksia noista aiheista, niin sitten et ymmärtänyt, mitä sanoin.

    Eihän anna, jos kyse onkin vaikkapa D-vitamiinista, josta esim. Afrikassa harvemmin tulee pula. Tai maidon kalsiumin vaikutuksesta D-vitamiiniin, kuten tuossa linkittämässäni jutussa sanottiin. Eli tosiaan näillä intuitiivisilta tuntuvilla korrelaatioilla on harvemmin suuremmin merkitystä, koska ne voivat johtaa ihan harhaan, kun asiassa on niin monta muuttujaa. Millään maalaisjärjellä ei voi näitä asioita juurikaan tuolla tavoin pohtia, että tuntuisi loogiselta, että kun tuolla ei juoda syödä jäätelöä kesällä ja sitten siellä ei paljon hukutakaan... Ok, hyödyttömyydestä, mutta aiemmin esitit maidon haitallisena tässä. Joka tapauksessa ilman mekanismien tietämistä tuo on arvailua.

    Ihan oikeasti. Näissä on niin paljon erilaisia muuttujia, että ei tuollainen päättely toimi.
     
    Viimeksi muokattu: 10.09.2016
  25. Tzion Banned

    Rekisteröitynyt:
    31.05.2007
    Viestejä:
    3 958
    :think: saatana.
    Puuro mustikoilla on hyvä aamupala, mutta ilman maitoa puuro on paskaa.
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti