Kasaamani kone käynnistyy, mutta en näe biosia.

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja Nikke_20, 29.06.2017.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. Nikke_20

    Rekisteröitynyt:
    29.06.2017
    Viestejä:
    4
    Siis lyhyestä virsi kaunis.
    Kasasin Ryzen 1600 ja (Placeholder) GTX 550ti koneen, 16gb ramia, Asus PRIME B350-Plus emolevyllä.
    Kun avasin koneen ja olin kytkenyt koneen näppäimistöön ja näyttöön, näyttö ei näyttänyt kuvaa.
    Ongelma ei johdu näytönohjaimesta tai sen kiinnityksestä kun se on poistettu toimivana toisesta koneesta, kokeilin myös vanhemmalla, myös tomivalla, kortilla.

    Apua kaivataan mahdollisimman nopeasti.


    Kiitos avusta, jo valmiiksi.
    EDIT: ongelma ratkaistiin kaverilta lainatulta ram tikulla, jonka emolevy tunnisti.
     
    Viimeksi muokattu: 29.07.2017
  2. cutoff

    Rekisteröitynyt:
    17.09.2007
    Viestejä:
    3 058
    -oliko bios päivitetty ja muistien tarkka malli ja kokeile käyttää toisia liittimiä näytönohjaimessa
    -ja muistitko kytkee lisävirrat sekä emolle että näytönohjaimelle
     
    Viimeksi muokattu: 30.06.2017
  3. Nikke_20

    Rekisteröitynyt:
    29.06.2017
    Viestejä:
    4
    • Biosia ei ole mahdollisuuksia päivittää, koska en omista varaosia.
    • Muistien tarkka malli on Kingston 16GB(2x8GB) HyperX Fury DDR4 2666 MHz, CL15 (https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...ton-16gb-2x8gb-hyperx-fury-ddr4-2666-mhz-cl15)
    • Emon ja näyttiksen lisävirtojen kiinnitykset on varmistettu, on kunnolla kiinni.
    • Jimmssin tuotesivulla näyttäisi olevan ilmoitus, että k.o. muisteja ei suositella Ryzen-kokoonpanoihin. Saattaisiko tämä olla se ongelma? Valitettavasti mulla ei ole muita DDR4 rameja mitä testata...
    • Jos ramit on miksi tämä buildi ei postaa, miten tässä pitäisi edetä? En valitettavasti huomannut varoitusta jimssin sivulla, saattaa olla että sitä ei alun perin ollut siellä edes kun ensimmäistä kertaa katsoin osia
    • Frendini, jota konsultoin tässä asiassa on kasannut vain DDR3 buildeja, missä ei tälläistä ongelmaa melkein ikinä ole, varsinkaan ns. brändirameilla kuulemma, joten ei tajunnut vetää esim PCPartPickerin läpi.

    • Kiitos nopeasta vastauksesta :D
     
    Viimeksi muokattu: 30.06.2017
  4. Masi123

    Rekisteröitynyt:
    22.07.2014
    Viestejä:
    85
    Kokeile ensin yhdellä muistikammalla vaikka suoraan kaikki muistipaikat läpi

    Täällä löytyy kyllä onnistujiakin ryzen+nuo muistit kokoonpanolla

    jos ei ole onnea matkassa niin sähköpostilla jimssiin yhteyttä
     
  5. fly

    Rekisteröitynyt:
    10.02.2013
    Viestejä:
    2 803
    konetta ei käsittääkseni kiinnitetä näppämistöön mutta saatan olla väärässäkin

    jimmsiä minäkin suosittelen
     
  6. Sport_FIN

    Rekisteröitynyt:
    11.12.2015
    Viestejä:
    2 469
    Kai kokeilit myös emolevyn liitintä näytölle jos se vaikka vakiona tunkisi kuvaa siitä?
     
  7. kaleer1

    Rekisteröitynyt:
    02.04.2013
    Viestejä:
    636
    Todennäköisesti muisteista ja/tai vanhasta biossista johtuva ongelma. Kyseisten muistikampojen kanssa on ollut jatkuvia ongelmia Ryzen kokoonpanoissa... vasta tuoreimman bios päivityksen jälkeen ovat saattaneet toimia. Joten itse kokeilisin ensitöikseen toisilla muistikammoilla jotka ovat varmasti ryzen yhteensopivat. Jos toimivat niin biospäivityksen jälkeen nuo ostamasi 2666mhz myös saattavat pärähtää toimimaan...

    Tämä on yksi mutu, ongelmathan voi johtua muustakin mutta itse lähtisin tuosta etenemään jos kaikki asennukset ovat tehty oikein ja piuhat kiinni.

    edit: tietenkin kannattaa se SPEAKER laittaa emolevyyn myös kiinni jos kone käynnistyy. Saat mahdolliset virhekoodit sitä kautta tietoosi ellei emolevyssäsi ole diagnostiikka ledejä.
     
    Viimeksi muokattu: 30.06.2017
  8. Nikke_20

    Rekisteröitynyt:
    29.06.2017
    Viestejä:
    4
    Kokeilin kaverin DDR4 tikulla minkä pitäisi toimia ainakin 2133mhz ilman bios-päivitystä (CMK16GX4M2B3000C15), että saisin biosin päivitettyä, mutta ei vieläkään toimi...

    Kokeilin speakerin kanssa, HDMI kytkettynä tuli yksi pitkä ja kolme lyhyttä ja kun kytkin VGA:lla näytön kiinni yksi pitkä ja kaksi lyhyttä, eli "No memory detected" (Lähde: https://www.asus.com/support/FAQ/1029959/). Mitäs nyt?
     
  9. Samss

    Rekisteröitynyt:
    21.07.2009
    Viestejä:
    6
    Mulla sama ongelma G.skillin 16g 3200mhz ripjawsseilla. Aika monelle suositeltiin täällä foorumilla kyseistä kokoonpanoa. Selailin vasta ongelman ilmettyä tota b350 memory qvl:llää eikä näy ainakaa noita ripjawsseja siellä. @Nikke_20 onko ongelma ratkennut? Kai sitä pitää olla yhteydessä jimssiin huomenna :confused: ketuttaa vain kun osat hommattu mindfactorystä niin menee vähän säädöksi:mad:
     
  10. Nikke_20

    Rekisteröitynyt:
    29.06.2017
    Viestejä:
    4
    Hei!
    Ongelma on ratkennut ja olen tyytyväinen kokoonpanooni. :D
    Anteeksi, etten ole ilmoittanut sitä tähän postaukseeni.
    Mutta lainasin kaveriltani 3200MHz Ram (saattoi olla sama malli) tikkua, jolla sain crash free biosit auki, ja täten päivitettyä biosin. Jonka seurauksena HyperX, ramini toimivatkin moitteettomasti.
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti